Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
"-- skrytý --" 02.04.08 22:07
« Rešpekt
Mam E 320 CDI T model teda kombi .Nas diler z tt každy rok pozyva svojich klientov na den s hviezdou .Skusil som sa previest na E 500 čo mi vyrazilo dych .Co uz potom E 55 AMG užasne auto uprimne Ti zavidim.Trochu ma mrzi ze mercedes momentalne predava AMG paket dost lacno teda ospojlerovany,koncoky,hlin disky teraz je to momentalne hit na novom C cim AMG trochu straca lesk .Tvoje auto pre neznaleho lexusny mercedes pre znalca dravost a rešpekt.Inak s navigaciou som mal ten isty problem.Ozvi sa mozno Ti budem vediet poradit -
"-- skrytý --" 02.04.08 12:29
« Re: Krááása!
jpor: jj,tak to většinou bývá.Když někdo dokáže něco udělat a vybudovat si od začátku sám,nebo umí prodat svoje schopnosti či vzdělání,tak se taky většinou dokáže udržet nohama na zemi... :-!
Arogatní * jsou většinou ti,co sami nedokázali nic,ale přesto mají z nějakého náhodného důvodu velký majetek a možnosti,nebo různí podvodníci a kriminálníci.
Tady v ČR je "díky" 90.letum zatim v převaze ta druhá skupina(v SR tomu asi bude taky tak),ale myslim že se to začne postupně měnit. -
jpor (RSKa) 02.04.08 00:03
« Re: Re: Re: k tym stories
No tak nosím v hlave pár nápadov na video. Na YouTube je dosť videí so zrýchlením (pohľad na tacho), ale to je strašne málo z repertoáru E55-ky.
Ja mám na mysli:
- štart studeného motora so zvukom kompresora
- prehrabnutie plynu na neutrál v garáži (zvuk!)
- zrýchlenie z miesta - kameraman stojí vonku za autom (+zvuk)
- kamera je v druhom aute, paralelná jazda - E55 pridá plný (kamera zachytí zrýchlenie v reálnom živote) a toto v niekoľkých rýchlostiach, vrátane "vyšších", aby bolo vidieť kam až siaha zásoba výkonu...
- pomalé plúženie sa mestom - sýty hlboký zvuk motora, občas cez otvorené okno hromobitie pri zošlapnutí plynu
Mám kameru s celkom dobrým mikrofónom, tajne dúfam, že zachytí ten zvuk, na tom si dám záležať.
Neviem kedy to zrealizujem, času málo...ale zase ma to láka, tak to sa možno ten čas nájde, navyše kameraman je z auta nadšený a kamerou sa tak trochu živí, tak teraz keď už je teplejšie... -
borovička pivo ako je tu živo 01.04.08 23:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Stories.
január? a zima? To nebolo tento rok :-) Takže to som nebol ja.
Inak pekná cesta, kým niekto neprecení svoje schopnosti alebo tvrdohlavo sa nechce zaradiť.
Keď jazdím do LM alebo do tatier tak radšej tade ako cez ZA.
-
jpor (RSKa) 01.04.08 22:36
« Re: k tym stories
to som nebol ja. Dnes to bola trasa smerom Bystrica atd. Ofúkol som drobátko jednu Kia Sportage (tuším), ktorá nevnímala spätné zrkadlá (pozdravujem) a na úseku s 3 pruhmi sa pomaly presúvala do toho ľavého, hoci sme boli skoro sami na ceste, v diaľke vpredu v pravom kamión. Videl som, že to stíham, ale keď sme sa míňali, tak to bolo na 30-40 cm a rozdiel v rýchlostiach cca 100 km/h. Potom som sledoval, ako ju hodilo do pravého... fakt by ma mohli občas kolegovia ušetriť takýchto okamihov. -
jpor (RSKa) 01.04.08 22:30
« Re: Pěkný, ale...
Z C-klasse som do tohto prestupoval, takže to bol krok vpred. S-klasse som tiež zvažoval, ale boli tu 2 faktory:
- býval som v bytovke a to by fakt bolo príliš nápadné
- aby to malo taký motor, tak by bolo o hodne drahšie a ťažšie atd a to mi príde už príliš veľké, E55 mi sadla a ten príbeh ako som k nemu došiel naznačuje že to tak nejak všetko zapadlo do seba od začiatku, že som vážne o inej triede neuvažoval. Teda najprv SUV (ML alebo Range Rover) ale potom manželka privolila že SUV bude pre ňu a tak som dostal priestor na niečo nižšie a rýchlejšie... -
jpor (RSKa) 01.04.08 22:22
« Re: Re: Krááása!
Odpoveď pre Lubosha & Kryštofa:
páni, tak toto ma dostalo, oko vlhké, ústa suché, srdce dojaté :-( :yes: ;-) Ďakujem vám úprimne za uznanie & ocenenie. To sa vidí málokedy :yes:
Je fakt, že nohami na Zemi stojím vďaka viacerým faktorom, ale jedným z nich je aj pár odstrašujúcich príkladov z okolia, ďalším je moja životná filozofia "poznaj sám seba" na ktorej dosť aktívne pracujem a ešte iné, o ktorých sa nechcem rozpisovať...ale dohromady to funguje. Našťastie... :-)
A ešte - úspech neprišiel zo dňa na deň, tak nejako postupne, tak som mal čas si na to po kúskoch zvykať. -
jpor (RSKa) 01.04.08 22:08
« Re: Re: Re: Stories.
Tak to Subaru bolo kombi a myslím že aj Outback, ale to neviem isto. Bola už tma, takže ani EČV, ale farba mohla byť tmavomodrá. Tú cestu oznám dobre aj ja, manéver spočíval v tom, že som ho dostihol a on išiel svižnejšie ako priemer. Pár predbehnutí som sa držal za ním, takže som získal predstavu o jeho schopnostiach. Potom prišiel prehľadný rovný kus cesty so stúpaním na konci, takže pred tým kopcom som pridal a vystrelil. Prekvapilo ma práve to, že k výraznému zrýchleniu oproti kolegovi som potreboval dostať Šarkana trochu do vyšších otáčok, ako som čakal po jazdení za ním, asi sa snažil... Ale príjemné prekvapko to bolo, ešte som Subarko neskúšal, možno to napravím, keď sa o ňom toľko hovorí.
Inak som mal vtedy Comfort mód na prevodovke. Potom som sa začal hrať aj so Sport módom a je to dosť poznať, drží motor v otáčkach, je pripravený na šprinty a má ostrejšiu odozvu na plyn. Celkom dobrá vec na také predbiehanie. Ten Comfort sa snaží ísť na najnižšie otáčky a lenivejšie ide hore tým pádom. Ale zase je to fakt komfortnejšie. Občas si v ňom pomáham radením na volante. -
LuboshGT (RS Kaa) 01.04.08 20:06
« Re: Re: Re: Pěkný, ale...
Velmi jednoduche clenenie Mercedesov podla abecedy:
A, B, C, E, R, S :-) a z nich odvodene dalsie modely plus SUV. Tu Mercedes vyrobil trosku zmatok, ked GL oznacil "nizsim" pismenkom ako ML, hoci je o hodne vacsie... Zrejme chcel naznacit krabicoidnu pribuznost s klasickym G ;-) -
borovička pivo ako je tu živo 01.04.08 18:28
« Re: Re: Stories.
k tomu subaru: ak to bolo legacy a nebolo specB tak koniec solídnej akcelerácie je niekde u 200kmh (vmax 237/243) potom to už treba vedieť, resp. poznať cestu. Ak to bol outback je to defacto podobné (vmax 224).
Ale ak je vodič čo pozná cestu a auto tak vie občas nahnevať aj podobné autá ako toto. Ale na diaľničné naháňanie to nie je, najmä s takýmto súperom.
Mimochodom nepamäáš si farbu a EČV?