Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
jpor (RSKa) 13.04.08 22:14
« Re: Chalani relax
no podla prvej vety som vedel, o čo ide pri MazdaGE. ale mne stačí, že si nenechám naočkovať podsúvané opovrhovanie "masovkou" a kľudne si ponechám svoj názor. Potom môžem diskutovať ďalej. Motivácie MazdyGE sú jeho vec, aj jeho názor na autá. Je len škoda, že sa pokúšal niekomu auto zdevalvovať a snažil sa svoj názor vydávať za obecne platné meradlo. Tento mechanizmus je ale medzi ľuďmi "západnej civilizácie" veľmi rozšírený, a nejde o nič iné ako o kompenzovanie vlastných pocitov menejcennosti (prosím nevnímať ako urážku, nikto si tie pocity dobrovoľne nevybral, proste boli nanútené zvonku...), a ja to tak aj vnímam; Prešiel som dosť náročným psychologickým výcvikom, takže tieto veci beriem väčšinou bez urážania a vzťahovačnosti. -
jpor (RSKa) 13.04.08 21:55
« Re: Re: Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...
no, ja som to myslel asi tak, že keby som si dokupil audio za takú cenu, akú chce LEX za Mark Levinson, hrala by podstatne lepšie. Doplatok za MArk Levinson je 100000 SKK a za túto sumu tam dám o 2-3 triedy lepší zvuk dodatočnou montážou. Do Mercedesu je doplatok 30000 SKK za LOGIC7 Harman-Kardon 5.1 a za tú sumu tam nedám skoro nič, okrem subwoofera a možno nejaké vytlmenie.
Čiže LEX dá lepšie audio za vyššiu sumu. Komu ten Mark stačí, bude spokojný, a má to origo. Komu nestačí, radšej nech si objedná základné audio a potom domontáž. Tento princíp platí všeobecne, kto chce dobré audio, od výrobcu len základ prosím.
Aj ten HarmanKardon 5.1 v mojom sa bude musieť vyradiť a obísť, aby sme získali originál zvuk ešte pred digitálnymi úpravami. S tým sa potom napája aparatúra Boston Acoustics a to bude iné kafe.
To ale platí aj o Levinsonovi. Vynechať, získať pôvodný signál a ten do aparatúry. Ešte vytlmiť auto, MDF výstuže do dverí pod repro atd. Levinsona som počul v RX400h a okrem priestoru (dané procesorom) nič extra. Na pomery OEM audio fajn, ale stále lacné blatové basy, problém s prechodovým a rečovým pásmom, taký papierový zvuk, no...typické OEM audio, ako všade.
Na druhej strane som počul Suzuku Swift s aparatúrou 2x drahšou ako auto, a to už sa blížilo zvuku u mňa v obývačke :-! -
MazdaGE 13.04.08 18:53
« Re: Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...
Jasne s tim souhlasim ze zvuk ( aparaturu) kterou si dokoupis a zvolis sam bude vzdy lepsi nez " original" ktery je tam z tovarny, proto tam LEX dava audio ktere kdyby jsis tam chtel dokoupit musel by jsi jit po tech nejvyssich cenovkach, ale nerikam ze by to nevyslo levnej.... -
Ajin(MoDo Team) 13.04.08 03:02
« Chalani relax
jpor a Vette, nenechte se tady panem Mazda GE a jeho podnikatelským snem začátku devadesátých let otravovat, prudil už dříve a nedá si pokoj a stále vnucuje ty zastaralé rádoby luxusní Toyoty, jak píšu v diskuzi pod IS 250, měl jsem nedávno možnost svézt se v GS 450h a LS 600h a ani jedno auto by mě nepřesvědčilo k odklonu od zavedených evropských značek, ani ten mark levinson nehrál nějak super :-( -
jpor (RSKa) 13.04.08 02:37
« Re: Skoda ze toho tveho auta jsou vsude plne ulice a stala se z nej tuctovka
Úprimne - pre mňa to škoda nie je, mne to vyhovuje.
Tornádo v nádrži ma absolútne netrápi. Ja mu doprajem 100 oktánov, auto mi zase dopraje radosť a zážitok z jazdy. Príď sa povoziť a uvidíš sám. -
jpor (RSKa) 13.04.08 02:31
« Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...
Pri rozhovore o audiu sme vo Fast Forwarde diskutovali aj o Mark Levinsonovi v Lexuse, a je to rovnaká bublina ako vo všetkých ostatných značkách. Ako je Mark Levinson pojem v high-end audiu, tak ten zvuk v Lexuse tomu nezodpovedá. Stále platí pravidlo, že zvuk, čo si kúpiš od výrobcu za nejakú sumu, tak ten istý si dodatočnou montážou kúpiš za podstatne menej ako polovicu peňazí. A pokiaľ máš náročné ucho, tak ti tam žiadny výrobca, ani Lexus, nedá takú aparatúru, aby si bol spokojný. Ostáva len individuálna úprava/upgrade.
Príplatková výbava je totiž najviac zisková na celom aute. DIgitálnymi úpravami zvuku, na mieru tým lacným repro čo sa montujú do auta, sa dosiahne strop možností daných repro, ale práve ten strop napr. mne nestačí. Automobilka si ale spočíta, že 95% kupujúcich to stačí, tak prečo by utrácali za vývoj naozaj dobrej muziky, ktorú by potom museli predávať za 300000 korún, a ktorú by kúpilo tak málo klientov, že by sa vlastne neoplatila. Lexus v tom nie je iný. Ide len o peniaze až na prvom mieste. -
Vette 12.04.08 19:44
« Re: Skoda ze toho tveho auta jsou vsude plne ulice a stala se z nej tuctovka
Ten motor je to hlavne cim sa to auto odlisuje od ostatnych na ceste. Mne by to tornado v nadrzi nevadilo. Zalezi na tom co si mozes dovoli. Ak na to nemas, kupis si auticko na baterky napr. to co zacina na "L" -
MazdaGE 12.04.08 16:51
« Skoda ze toho tveho auta jsou vsude plne ulice a stala se z nej tuctovka
Skoda ze toho tveho auta jsou vsude plne ulice a stala se z nej tuctovka. Ikdyz ten motor tam myslim vsichni nemaj, no na druhou stranu kdo by touzil jezdit sam autem a zažívat stejné tornádo v nadrzi jako ma 30ti tunovy kamion do kopce? -
jpor (RSKa) 11.04.08 00:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý auto
tie tvoje návrhy dosť vystihujú jeho povahu, len si neviem predstaviť v praxi používanie takého dlhého mena ako je LOKOMOTÍVA, alebo stíhačka (no to by ešte...) alebo "útvar rýchleho nasadenia" (v skratke URNA - bŕŕ >:-[] )
Ten kulturista bol Arnold - to bolo super, ale už bolo použité...
Okrem toho mám takú predstavu že aj zvuk toho mena bude taký výstižný. Z tohoto hľadiska by sedelo niečo ako ROSOMÁK - ten zvuk R je hromový ako zvuk V8, zvyšok slova je rýchly a prísny...aj ten tvor je v prírode takej nasranej povahy. No, ktovie...čo naňho poviete? -
jpor (RSKa) 10.04.08 23:44
« Re: Super jazda
No veď sme sa so Šarkanom aj snažili o čo najlepší "umelecký dojem" >:-[] takže som vyvinul dosť nadpriemerné úsilie. Ešte že sme nestretli žiadne uniformy... >:D
Na oplátku som zažil šporťák bez fraku, s motorom hneď pred kolenami a zvukovo bol skoro v kabíne, ale v tom najlepšom zmysle. K tomu manuál, raz-dva ma to chytilo. S takým niečím je radosť kvedlať pákou a podraďovať s medziplynmi len pre ten zvuk a atmosféru. Corvette C3 sa musí viac riadiť a táto škola má v sebe iný druh kúzla ako AMG. Vďaka za oplátku :-!