Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
"-- skrytý --" 18.04.08 19:26
« Re: Re: Chalani relax
Znamej ma Carismu 98 ročník. Přiznavam, že to je jediny japonec, ve kterem sem jel a můžu říct, že muj MB W202 je nekde uplne jinde. Zejmena komfortem, zpracovaním a take spolehlivosti. Interier japoncu byl v 90 letech tragedie. Ja mam na W202 po 250.000 a deseti letech, jezdeno kazdou zimu a negarazovano stale puvodni vyfuk v perfektnim stavu, puvodní tlumice, ktere maji stale 70 procent zivotnosti a tak bych mohl pokracovat. Pro mě jedině Německo a srdcem Italie. Japonsko dobry mainstream ale vicemene bezpohlavni auta (mimo Imprezu, Skyline, Supru a EVO) -
"-- skrytý --" 18.04.08 19:20
« Re: Re: Re: Chalani relax
Me se strasne libi tyto nazory. nevim, jestli je to zavist, ale je to velmi oblibene nekomu, kdo ma drahy mercedes servirovat to, ze s tim jezdi romove a jini tmavsi mensinoví obyvatele. Stejne sem si vyslechl u sve S 500 :no: -
jpor (RSKa) 14.04.08 23:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý auto
už som skúšal Fero, ale to bolo také robotnícke meno... >:D
Mišo je také viac intelektuálne :-! (aj keď neviem prečo mi tak pripadá)...ale aj také mäkkšie
Svokor hovorí, že keď idem po ulici, je to zvuk ako keď v 1968 prišli Rusi na tankoch. Tak už to dnes len skrátil na "Rusi prišli", tak nejaký STALIN by to vystihol >:D Je to mrcha, aj sily má dosť, zvuk je taký kovový... -
Vette 14.04.08 21:42
Pozri kolko jazdi po cestach starych americkych aut, a potom povedz co kolko vydrzi (Hlavne nimo EU). Ukaz mi japonske auto ku ktoremu ma majitel vztah aj po 20 tich rokoch. Maximalne prve 4 rokov na nom jazdi kym splati leasing, potom ho kupi niekto na tunning az kym ho niekde nerozbije. -
Čujo 14.04.08 21:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý auto
ten bujak sa mi paci >:D minule ziapal jeden ujko na semafore ze ty hovado tazke >:D nepochopil som o co mu islo ale na pobavenie to bolo dobre mozno tak vola svoje auto >:D ....co tak meno Mišo bola by to cest pre mna >:D Mišo...to by bolo take mile...ja ako Mišo som rychly viem dobre akcelerovat a mam fajn brzdy co ty na to? >:D -
-
jpor (RSKa) 14.04.08 00:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý auto
napr. Šinkanzen je taký krátky, vástižný a NEMECKÝ názov pre lokomotívu >:D >:D >:D
Alebo Orient Expres (resp. Deutsche Bahn v tomto prípade)
Alebo Panther (= nemecký tank) >:-[]
Alebo VolksWagen keď je to taká masovka ako dole píše MazdaGE >:D >:D >:D (zdravím GTI-ho)
Alebo Tatraplán (Tatra=veľké a silné a nebezpečné + plán = aeroplán - rýchle ako lietadlo)
ALebo Bujak
Alebo Divá Sviňa
Alebo Rakatoš (tu ide len o zvukové kvality, význam som ešte neobjavil >:D )
.
.
.
sme sa pobavili...tak ten VW prosím ;-) -
jpor (RSKa) 13.04.08 23:42
« Re: Chalani relax
prešiel som si jeho recenziu aj diskusiu. Je fakt, že si pamätám na dobu uvedenia 626-ky aj je úspech. Marketingová kampaň bola založená na tom, že "Európa je v pravidelných cykloch očarená japonskou kultúrou (=dizajnom)" a je pravda že to auto bolo vtedy hodne odlišné od ešte stále hranatých tvarov európskych áut a dosť sa mi páčilo.
Ale ani samotná Mazda netvrdila, že je nejaké technicky revolučné alebo pokročilé oproti euro konkurencii. Niektoré motory Mazdy mali vtedy 4-ventilovú konštrukciu, čo nebolo ešte u EU konkurencie pravidlom, ale ani nejakou prudkou výnimkou. Mazda 1.6 16v = 90k, VW 1.6=75k a 1.8=90k. Ale zase bežne MB a iné 2.0=136k a Mazda 2.0=115k. O dieseloch/turbodieseloch ani nehovorím. -
"-- skrytý --" 13.04.08 22:44
« Chalani relax
jako mě stačilo si s dotyčním povídat o tom,v čem je Mazda tak revoluční a kvalitní....jelikož do oprav celýho auta narval nehorázně peněz,zajímalo mě,kde je ta kvalita >:D a co se revolučnosti v technice týče,jediný na co přišel je že jeho supervůz má hydraulickou spojku,když v té době dělal VW golfa s mechanickou >:D -
jpor (RSKa) 13.04.08 22:25
takisto ako nikto nič nenarobí s tým, že ty si fanda Japonskej techniky. A neviem, prečo by s tým ktokoľvek mal niečo robiť. Páčia sa ti Japonské vozy? OK - máš ich mať.
Neviem prísť na chuť Lexu? Neviem. Treba s tým niečo robiť? Nie. Mohol som mať akéhokoľvek Japonca za tie peniaze? Mohol. Takže - prečo ho nemám...lebo mám iný vkus, starec. A mohol som mať aj individualistické auto, ktorých je na cestách veľmi málo. Keďže mám Éčko, asi je to tým, že som také chcel.
A vôbec netreba pátrať prečo ty Japan a iný German...každému čo jeho jest. Peace...
P.S.: úprimne - spomínam na zač. 90s ako sme všetci čumeli na 626 a ako sa mi ukrutne páčila. Bol som študent a to bol pre mňa nedosiahnuteľný voz. A jeho dizajn bol tak iný ako európsky...odvtedy bolo takých Japoncov málo. Mitsu 3000GT, Mazda RX7, teraz trochu RX8... -
jpor (RSKa) 13.04.08 22:14
« Re: Chalani relax
no podla prvej vety som vedel, o čo ide pri MazdaGE. ale mne stačí, že si nenechám naočkovať podsúvané opovrhovanie "masovkou" a kľudne si ponechám svoj názor. Potom môžem diskutovať ďalej. Motivácie MazdyGE sú jeho vec, aj jeho názor na autá. Je len škoda, že sa pokúšal niekomu auto zdevalvovať a snažil sa svoj názor vydávať za obecne platné meradlo. Tento mechanizmus je ale medzi ľuďmi "západnej civilizácie" veľmi rozšírený, a nejde o nič iné ako o kompenzovanie vlastných pocitov menejcennosti (prosím nevnímať ako urážku, nikto si tie pocity dobrovoľne nevybral, proste boli nanútené zvonku...), a ja to tak aj vnímam; Prešiel som dosť náročným psychologickým výcvikom, takže tieto veci beriem väčšinou bez urážania a vzťahovačnosti. -
jpor (RSKa) 13.04.08 21:55
« Re: Re: Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...
no, ja som to myslel asi tak, že keby som si dokupil audio za takú cenu, akú chce LEX za Mark Levinson, hrala by podstatne lepšie. Doplatok za MArk Levinson je 100000 SKK a za túto sumu tam dám o 2-3 triedy lepší zvuk dodatočnou montážou. Do Mercedesu je doplatok 30000 SKK za LOGIC7 Harman-Kardon 5.1 a za tú sumu tam nedám skoro nič, okrem subwoofera a možno nejaké vytlmenie.
Čiže LEX dá lepšie audio za vyššiu sumu. Komu ten Mark stačí, bude spokojný, a má to origo. Komu nestačí, radšej nech si objedná základné audio a potom domontáž. Tento princíp platí všeobecne, kto chce dobré audio, od výrobcu len základ prosím.
Aj ten HarmanKardon 5.1 v mojom sa bude musieť vyradiť a obísť, aby sme získali originál zvuk ešte pred digitálnymi úpravami. S tým sa potom napája aparatúra Boston Acoustics a to bude iné kafe.
To ale platí aj o Levinsonovi. Vynechať, získať pôvodný signál a ten do aparatúry. Ešte vytlmiť auto, MDF výstuže do dverí pod repro atd. Levinsona som počul v RX400h a okrem priestoru (dané procesorom) nič extra. Na pomery OEM audio fajn, ale stále lacné blatové basy, problém s prechodovým a rečovým pásmom, taký papierový zvuk, no...typické OEM audio, ako všade.
Na druhej strane som počul Suzuku Swift s aparatúrou 2x drahšou ako auto, a to už sa blížilo zvuku u mňa v obývačke :-! -
MazdaGE 13.04.08 18:53
« Re: Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...
Jasne s tim souhlasim ze zvuk ( aparaturu) kterou si dokoupis a zvolis sam bude vzdy lepsi nez " original" ktery je tam z tovarny, proto tam LEX dava audio ktere kdyby jsis tam chtel dokoupit musel by jsi jit po tech nejvyssich cenovkach, ale nerikam ze by to nevyslo levnej....

Ale vážne - záleží od toho, ako kto vníma to auto. Pre niekoho je osobne veľmi dôležité aby bol odlišný - medzi nami ide o to aby si mohol nahovárať, že je vďaka tomu niečo viac ako ostatní. Toť oná kompenzácia komplexu.
Niekomu zase ide hlavne o to, aby to auto (alebo niečo iné) bolo dobré a splňovalo jeho predstavy / požiadavky. Tomu potom nevadí, keď na ňom chodí pol republiky, pretože tento fakt nič nemení na vlastnostiach auta samotného.
Typické je, že keď som tu napísal, že mi to fakt neva a že dokonca mi to vyhovuje, postoj druhej strany sa nezmenil, stále bolo dôležité hlavne to, koľko ich jazdí okolo...s takým vnímaním sveta sa musí ťažko žiť... :'-( Peace please :-!