Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Dave SK 22.04.08 10:38
« nemam co dodat dal by som aj 15B!
Myslim si ,ze toto je asi najlepsia recenzia aku som tu kedy videl! Prave som ju docital s otvorenymi ustami!Nikdy som nefandil znackam ako Mercedes ,ale presvedcil si ma... je vidiet ,ze si fakt skvely obchodnik s velkou praxou.Vies to vsetko podat takou ludskou recou. Co sa tyka tvojho auta tak mi behaju zimomriavky po chrbte ked to vsetko citam.S tym vyberom auta (aj inych takychto veci) - som presne taky isty clovek - vzdy najprv studujem a studujem a porovnavam az kym sa rozhodnem! A co sa tyka tych predajcov aut tak v tom mas uplnu pravdu!Nikdy tam niesu ti pravi odbornici - ked nieco predavam tak ma to musi aj bavit a mat o tom nastudovane.Co sa tyka tej navigacie tak NAVTEQ ma fakt o nicom pokrytie Slovenska...toto poznam zas velmi dobre - pracujem s prenosnymi navigaciami! >:D Ani sa necudujem ,ze si s tou mapou nespokojny!Ani v tom PDA to nieje bohvieco ,ale aspon to najde viac popisnych cisiel domov ked uz nic - HEH ...keby ,ze chces nieco poradit ohladom map a GPS ..kludne... ani ti nepisem zeby si ohodnotil mojho Focusa ,lebo to sa neda ani porovnavat! Tak ti prajem vela stastnych KM ,nech auticko sluzi:D -
borovička pivo ako je tu živo 22.04.08 00:23
« Re: Re: Re: Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...
nechcem Ti kaziť radosť ale keď píšeš o tom zvuku vo swifte, logicky odvodím čo asi máš v obývačke tak nečakaj obývačku v éčku, resp. bude to určite dobré na auto ale miestnosť s relatívne dobrým aparátom to zaručene nebude. Ako problém vidím najmä zdroj, nie každé CD je dobre nahraté (ale to už určite poznáš) atď atď.
A na druhú stranu keď sa to naozaj bude blížiť obývačke, ozvi sa, potom budeme "chybu" hľadať v obývačke :-) Dobré audio pre niekoho kto má čas na počúvanie, chuť (a v neposlednom rade aj peniaze) je pekne návyková vec. -
jpor (RSKa) 18.04.08 21:58
« Re: Re: Re: Re: Chalani relax
tí cigáni asi budú mať vyberaný vkus na autá >:-[] >:D :yes:
Ale vážne - záleží od toho, ako kto vníma to auto. Pre niekoho je osobne veľmi dôležité aby bol odlišný - medzi nami ide o to aby si mohol nahovárať, že je vďaka tomu niečo viac ako ostatní. Toť oná kompenzácia komplexu.
Niekomu zase ide hlavne o to, aby to auto (alebo niečo iné) bolo dobré a splňovalo jeho predstavy / požiadavky. Tomu potom nevadí, keď na ňom chodí pol republiky, pretože tento fakt nič nemení na vlastnostiach auta samotného.
Typické je, že keď som tu napísal, že mi to fakt neva a že dokonca mi to vyhovuje, postoj druhej strany sa nezmenil, stále bolo dôležité hlavne to, koľko ich jazdí okolo...s takým vnímaním sveta sa musí ťažko žiť... :'-( Peace please :-! -
"-- skrytý --" 18.04.08 19:26
« Re: Re: Chalani relax
Znamej ma Carismu 98 ročník. Přiznavam, že to je jediny japonec, ve kterem sem jel a můžu říct, že muj MB W202 je nekde uplne jinde. Zejmena komfortem, zpracovaním a take spolehlivosti. Interier japoncu byl v 90 letech tragedie. Ja mam na W202 po 250.000 a deseti letech, jezdeno kazdou zimu a negarazovano stale puvodni vyfuk v perfektnim stavu, puvodní tlumice, ktere maji stale 70 procent zivotnosti a tak bych mohl pokracovat. Pro mě jedině Německo a srdcem Italie. Japonsko dobry mainstream ale vicemene bezpohlavni auta (mimo Imprezu, Skyline, Supru a EVO) -
"-- skrytý --" 18.04.08 19:20
« Re: Re: Re: Chalani relax
Me se strasne libi tyto nazory. nevim, jestli je to zavist, ale je to velmi oblibene nekomu, kdo ma drahy mercedes servirovat to, ze s tim jezdi romove a jini tmavsi mensinoví obyvatele. Stejne sem si vyslechl u sve S 500 :no: -
jpor (RSKa) 14.04.08 23:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý auto
už som skúšal Fero, ale to bolo také robotnícke meno... >:D
Mišo je také viac intelektuálne :-! (aj keď neviem prečo mi tak pripadá)...ale aj také mäkkšie
Svokor hovorí, že keď idem po ulici, je to zvuk ako keď v 1968 prišli Rusi na tankoch. Tak už to dnes len skrátil na "Rusi prišli", tak nejaký STALIN by to vystihol >:D Je to mrcha, aj sily má dosť, zvuk je taký kovový... -
Vette 14.04.08 21:42
Pozri kolko jazdi po cestach starych americkych aut, a potom povedz co kolko vydrzi (Hlavne nimo EU). Ukaz mi japonske auto ku ktoremu ma majitel vztah aj po 20 tich rokoch. Maximalne prve 4 rokov na nom jazdi kym splati leasing, potom ho kupi niekto na tunning az kym ho niekde nerozbije. -
Čujo 14.04.08 21:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý auto
ten bujak sa mi paci >:D minule ziapal jeden ujko na semafore ze ty hovado tazke >:D nepochopil som o co mu islo ale na pobavenie to bolo dobre mozno tak vola svoje auto >:D ....co tak meno Mišo bola by to cest pre mna >:D Mišo...to by bolo take mile...ja ako Mišo som rychly viem dobre akcelerovat a mam fajn brzdy co ty na to? >:D -
-
jpor (RSKa) 14.04.08 00:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobrý auto
napr. Šinkanzen je taký krátky, vástižný a NEMECKÝ názov pre lokomotívu >:D >:D >:D
Alebo Orient Expres (resp. Deutsche Bahn v tomto prípade)
Alebo Panther (= nemecký tank) >:-[]
Alebo VolksWagen keď je to taká masovka ako dole píše MazdaGE >:D >:D >:D (zdravím GTI-ho)
Alebo Tatraplán (Tatra=veľké a silné a nebezpečné + plán = aeroplán - rýchle ako lietadlo)
ALebo Bujak
Alebo Divá Sviňa
Alebo Rakatoš (tu ide len o zvukové kvality, význam som ešte neobjavil >:D )
.
.
.
sme sa pobavili...tak ten VW prosím ;-) -
jpor (RSKa) 13.04.08 23:42
« Re: Chalani relax
prešiel som si jeho recenziu aj diskusiu. Je fakt, že si pamätám na dobu uvedenia 626-ky aj je úspech. Marketingová kampaň bola založená na tom, že "Európa je v pravidelných cykloch očarená japonskou kultúrou (=dizajnom)" a je pravda že to auto bolo vtedy hodne odlišné od ešte stále hranatých tvarov európskych áut a dosť sa mi páčilo.
Ale ani samotná Mazda netvrdila, že je nejaké technicky revolučné alebo pokročilé oproti euro konkurencii. Niektoré motory Mazdy mali vtedy 4-ventilovú konštrukciu, čo nebolo ešte u EU konkurencie pravidlom, ale ani nejakou prudkou výnimkou. Mazda 1.6 16v = 90k, VW 1.6=75k a 1.8=90k. Ale zase bežne MB a iné 2.0=136k a Mazda 2.0=115k. O dieseloch/turbodieseloch ani nehovorím. -
"-- skrytý --" 13.04.08 22:44
« Chalani relax
jako mě stačilo si s dotyčním povídat o tom,v čem je Mazda tak revoluční a kvalitní....jelikož do oprav celýho auta narval nehorázně peněz,zajímalo mě,kde je ta kvalita >:D a co se revolučnosti v technice týče,jediný na co přišel je že jeho supervůz má hydraulickou spojku,když v té době dělal VW golfa s mechanickou >:D -
jpor (RSKa) 13.04.08 22:25
takisto ako nikto nič nenarobí s tým, že ty si fanda Japonskej techniky. A neviem, prečo by s tým ktokoľvek mal niečo robiť. Páčia sa ti Japonské vozy? OK - máš ich mať.
Neviem prísť na chuť Lexu? Neviem. Treba s tým niečo robiť? Nie. Mohol som mať akéhokoľvek Japonca za tie peniaze? Mohol. Takže - prečo ho nemám...lebo mám iný vkus, starec. A mohol som mať aj individualistické auto, ktorých je na cestách veľmi málo. Keďže mám Éčko, asi je to tým, že som také chcel.
A vôbec netreba pátrať prečo ty Japan a iný German...každému čo jeho jest. Peace...
P.S.: úprimne - spomínam na zač. 90s ako sme všetci čumeli na 626 a ako sa mi ukrutne páčila. Bol som študent a to bol pre mňa nedosiahnuteľný voz. A jeho dizajn bol tak iný ako európsky...odvtedy bolo takých Japoncov málo. Mitsu 3000GT, Mazda RX7, teraz trochu RX8...