Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 25.04.08  02:58

« Přestože mezi fotkami nenacházím žádnou "srdcovku",

která by mě naprosto přesvědčila, zvyšuju ti bodíky za fotky na plný počet, ty ji tam určitě někdy přidáš. :-) Moc pěkné rozšíření recenze o popis jízdy na hraně....až by to člověk chtěl zkusit, ale já na to nemám nervy.... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 25.04.08  02:24

« Re: Když brzdy nebrzdí, nestačíš se pomodlit

Vette, tvůj příspěvek JAK JSEM SE ZNOVU NARODIL A PŘI TOM SE NIC NESTALO je opravdu divočina....Taky by mě zajímalo, jak to vnímal tvůj nejdražší spolujezdec....Hoj! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.08  00:16

« Re: Re: Re: Re: Bestia

pche, jazdit na AMG s ESP zapnutym - o nicm >:-[] To ja ked som bol s Luboshom jazdit, tak sme ESP mali vypnute obaja (on tusim v GT ziadne nema) a mne sa to vola VSA a vypol som ho... Trepem, samozrejme. Zadnokolka s takym brut. vykonom to musi byt vec... To by si mal ist niekedy na okruh a skusit tam stabilizacne vypnut... :-) Sice by si sa asi viacej tocil, ako jazdil (aspon na zaciatku), ale zazito by to bol asi tiez uchvanty :-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 24.04.08  22:55

« Re: Re: Re: Bestia

ááááno to som zabudol: SPÁLENINA !!! (znie to ako "slanina")
    Keď sme po tej paľbe zastavili, tak bolo cítiť brzdy, pneu, neviem čo ešte a vlnu tepla okolo predku >:-[]

A držal som sa madla, som nechcel lietať po kabíne, no...aj keď dofúknutie bočných krídiel tiež trochu pomohlo, madlo to istí >:-[] :-!
    Veď som písal že si sa nedal zahanbiť >:D :yes: >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto LuboshGT-RS-Kaa-

LuboshGT (RS Kaa) 24.04.08  22:38

« Re: Re: Bestia

To ano, prva ostra jazda na spolujazdeckom sedadle je poriadny sok 8-s Som rad ze som ti neutrhol madlo od dveri, nemalo od toho daleko v niektorych zakrutach :-)

Ale matne si pamatam ze si pri mojej druhej jazde tiez siahal po drziaku nad dverami, vtedy som mal hned lepsi pocit :-!

Sarkana si poriadne potrapil, dobrzdovanie na poslednu chvilu, vyjazd zo zakruty s mierne sa smykajucim zadkom a plny plyn aj dole kopcom... Ved vonku bolo citit poriadnu spaleninu.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 24.04.08  22:05

« Re: Ahoj

si robíš srandu alebo...? Mi behá mráz po chrbte keď čítam tie brzdy 8-s
    Manželka ako? Vedela ktorá bije? Nové tesnenie...
    A tie senzory v pneu, tie pekne schytali. Spomínam ako to triaslo, dostali skoro 200 do tela.

A gratulujem k výročiu ! ;-) Vlastne by ste to mohli odteraz oslavovať ako spoločné druhé narodeniny >:D :-!
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 24.04.08  21:51

« Re: Re: Bestia

Podľa reakcií spolujazdca pri brutálnejšej jazde som si uvedomil, že ja už mám vnímanie rýchlosti "prekalibrované" na Šarkana, kdežto pri prvej jazde to asi bude na nevinného spolujazdca nápor, kým si zvykne >:D
    Ale je fakt, že som dnes Šarkana chytil poriadne pod krkom a vydupal z neho koľko som sa odvážil >:-[]
    Skoro to voči kolegovi bolo nefér, ale som chcel ukázať, kam sa s ním dá ísť, aby sa odvážil... Treba povedať, že Lubosh reagoval statočne a nedal sa zahanbiť, dal mu "co proto". Ale veru vďaka ESP za jeho prítomnosť :-O :-! bez neho by to bol asi zabiják 8-s
  • 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 24.04.08  21:39

« Ahoj

Tak sa mi podarilo zistit v com bol problem ked sme sa stretli. To trasenie auta bolo sposobene utrhnutim senzora tlaku v pneumatikach. Cele koleso sa triaslo, lebo mi vnutri v pneumatike lietalo cidlo spolu so zavazim. Ked som dosiel do pneuservisu, tak som dostal sok. V pneumatike som nasiel len kopu strotu. Pasovina ktora drzala snimac bola rozlamana na 2cm kusky, cidlo a zavazie bolo komplet rozlamane. Kopa srotu co sa mi nevmestila do dvoch dlani. Ta original pasovina musela byt z velmi pevnej ocele ked vydrzala v druhom kolese 15 rokov. Ta nova len jednu jazdu z Bratislavy do Jizbic. Dal som vsetky cidla prec a uz to ide krasne.

Dnes som dal este vymenit capy, kardanove krize (bola tam velka vola), brzdove platnicky, naplne, nove tesnenia na brzdove piesty, .... Potesil som sa ze mam auto uz komplet pripravene na sezonu. Zo servisu som isiel trochu zajazdit brzdy, a potom som isiel pre manzelku do prace. Isli sme na super veceru, krasny romaticky vecer (mame dnes vyrocie svadby). Cestou domou som siel po dialnici, tak som bol rad ako sa zlepsili jazdne vlastnosti, auto krasne sedelo na ceste. Ked som zisiel z dialnice, trochu som na to dupol a prebehol dve auta a v tom sok. Zaradil som sa ale brzdy nereaguju

:*) :*) :*) Dupem na pedal, ale ten sa prepadol na podlahu. Rychlo radim 4, 3, 2, 1. Nastastie som to stihol ubrzdit nez som dobehol auto predomnou. Hned som zastavil a sok. Cele predne koleso mokre od brzdovej kvapaliny. Hned som volal mechanika, nastastie prisiel do 15 min. Prasklo uplne nove tesnenie na brzdovom pieste a zacala striekat brzdova kvapalina. Este stastie ze sa to nestalo za plnej premavky alebo pri rychlej jazde v kopcoch. To by bola smutna oslava vyrocia
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 24.04.08  20:54

« Re: Bestia

Blahozelam, aj ja som sa dlho z tej jazdy spamataval :-) Cesta na pezinsku babu musela byt parada sama o sebe :yes: Ako si napisal, nie je nic lepsie ako ked ma take auto aj super majitela.
  • 00 Reagovat !

foto LuboshGT-RS-Kaa-

LuboshGT (RS Kaa) 24.04.08  18:44

« Bestia

Dnes som mal tu cest Sarkana vyskusat.

Stale si triedim dojmy, prvy je ten ze je to neuveritelne monstrum, taka skryta bestia. Jedno zosliapnutie plynu, kopanec zo zadu, pisknutie gum a clovek ma pocit ze vzlietne. Do toho vsetkeho hukot vyfukov, jakot kompresora a oci letia von z jamiek. :-|

Co ma ale velmi prekvapilo je podvozok a vdaka ESP perfektna ovladatelnost auta. Obaval som sa ze jedno silnejsie zosliapnutie plynu uprostred zakruty bude viest k pretoceniu ale elektronika vsetky obavy potlacila. Dovolila len kratke pisknutie pneu a vybocenie zadku, resp. celeho auta, predok sa drzal cesty ako zakusnuty. Cesta hore Pezinskou Babou ubehla trikrat rychlejsie ako v inom aute, stale treba pridavat a brzdit. Sarkan rovinku skratka zhltne, akoby nikdy nebola.

A do toho celeho zvuk a zatah... Vykaslite sa na kolotoce, kupte si AMG ;-) Este raz dakujem majitelovi, vzdy mam radost ked si podobny skvost kupia fajnsmekri a nie holohlavci :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 22.04.08  23:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...

tak to je iná vec. Tam také základné kiksy nehrozia, chvalabohu >:D
  • « 00 Reagovat !

foto borovicka-pivo-ako-je-tu-zivo

borovička pivo ako je tu živo 22.04.08  23:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...

aha tak to sme sa nepochopili, ja mám consumer niekde u napr. rotelu alebo u repro u nižších tried BW :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 22.04.08  23:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...

No tak Chemical Brothers...to sú také novoty pre mňa, by som musel zháňať, vieš - my starci...Queen a Pink Floyd a Sting a starý Elán, najnovšie Dežo Ursíny, Marián Varga, starý Hammel...to je ťažko s nami >:D
    Ale šak možno pójde okolo aj ten chemický brat, no, ja som tiež chemik ináč tak si budeme rozumieť >:D
    A ten SW mám na stereu, Velodyne SPL 1200 - to je jeden z najlepších bez ohľadu na cenu. Ten je schopný zahrať všetko, ani symfonický orchester nepokazí. Ešte mu dokúpim digi modul na korekciu vplyvu miestnosti (meranie mikrofónmi a následne cez PC vyrovnanie píkov v spektre = basy ako majú byť).
    Consumer produkt mám jeden DVD Orava 504 a už si naň chystám čakan. Tak ma sere ukrutne že až...nikdy viac Orava v mojom dome nebude. FKH electronic nakazený...nevie DVD prehrať plynule, a to jedno od neho chcem, nič viac...marha 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 22.04.08  23:06

« Re: nemam co dodat dal by som aj 15B!

fíha, tak takúto pochvalu, to som veru nečakal...ale potešila prevelice, len čo je pravda >:D :yes: :-! Vďaka srdečná Dave :yes:
    Obchodník...už som vyrástol z takých tých nadšených ksichtov a snahy o dojem, divadlo nech hrajú platení herci :-!
    Radšej idem na vec normálne, taký bezprostredný kontakt. Potom sa mi tá práca viac páči.
    K tým mapám - iGo soft som skúšal a má normálne solídne popísané ulice aj mimo BA, to som celkom čumel. Keď už mám v aute OEM navi, tak PDA tam nedám, ale do firmy možno jedno kúpime pre obchodníkov, ktorí sa budú zaúčať, kým nebudú vedieť naspamäť, kde sú klienti. A ešte pre cesty do zahraničia, ale tam je aspoň podrobnejšia mapa aj od toho NAVTEQu.
    No keď sa vyznáš tak poraď akú mapu/soft pre Slovensko kúpiť? Osobne mi je sympatickejšia špecializovaná navigácia ako PDA, takže Dave raď...
    K hodnoteniu Focusa - máme 2 kusy (Focus II 1.8 TDCi - kombi aj 5D hatch) vo firme, môj výber :-! a dobrá cena. To hovorí celkom dosť za môj postoj k Focusu. Ale zatiaľ som nikomu stroj nehodnotil, lebo by mi bolo ľúto dať niekomu menej ako 10, ale zase nechcem klamať, že hodnotím za 10, keď si to občas úprimne nemyslím (napr. fotky - to aby si človek najal fotografa...), tak som si povedal, že hodnotiť nebudem vôbec. Je to také ošemetné, no, ľudia majú svoje autá radi, ja vidím teraz tie vozy z iného pohľadu, spomínam na svoje nadšenie z VW Polo, Octávky, Vectry atd., a predsa - sadni do lepšieho a je to celé trochu inak potom...
    Ale Focus konkrétne má fakt v niečom ten podvozok lepší ako AMG, prisámvačku že hej. Tak si to užívaj, teš sa koľko sa len dá, a ešte raz úprimná vďaka za tvoje uznanie :yes:
  • « 00 Reagovat !

borovička pivo ako je tu živo 22.04.08  22:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...

čo sa týka nahrávok ja bežím niekde úplne inde ako je roger waters ale keď si už zabŕdol do beethovena, piata (najmä mnou obľúbený opus 67 od bostonských symfonikov vedených charlesom munchom (vyšla aj na SACD)) je úplne famózna. Ozaj keď sme pri tom pusti si z posledného CD chemical brothers song saturate a ak máš piatu napočúvanú, možno objavíš spiknutie v podobe rovnakej stavby toho songu. Mne sa to zdalo na prvé počutie moc známe... a neviem si pomôcť ja tam počujem veľkú inšpiráciu práve beethovenom.
    A spomenul si SW, to mňa necháva chladným, pokiaľ to nehrá môjmu uchu lahodne v čistom stereu tak sa v tom nejak nehrabem a idem do consumer produktov.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 22.04.08  22:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...

No tak auto ako posluchový priestor sa na obývačku nechytá, to je jasné. Ten Swift s aparatúrou za cca 600k mal ten zvuk ani nie tak priestorový (na to je kabína silne nevhodná) ale mal jasný, vyrovnaný a čistý zvuk, super basy, skrátka SOund Quality inštalácia s najlepšími komponentami.
    Mne to práve pripomenulo zvuk z obývačky vďaka čistému a vyrovnanému spektru a hlavne basy: mám doma solídny subwoofer 750/1500W výkon, takže basy sú bez kompromisov, k tomu elektrónkový zosík a muzikálne repro, s audiofilskou nahrávkou je to zážitok. No a ten Swift okrem priestoru mal veľmi podobný zvuk, hralo CD ktoré mám doma, takže dojem silný.
    Do Šarkana idem okrem bežnej stereo hudby dať aj procesor Alpine, ktorý práve vyrovnáva handicap kabíny ako nevhodného posluchového priestoru pomocou odmerania nejakými 5 mikrofónmi a kalibrácie na dané auto a vraj je dosť dobrý, tak uvidíme.
    Inak čas na počúvanie už nejaké 2 roky nehrozí (odkedy máme dieťa), ale spomínam na niektoré CD... Poznáš "Roger Waters - Amused to Death"? Nenormálny priestor a dobrá hudba+text... A ešte Beethovenova Osudová. Raz som si našiel čas a pustil ju konečne celú a ovisla mi sánka. Tá hudba bola tak čitateľná ako kniha. Večné Beethovenovo snaženie, sklamania, pády, nádej zrodená z poslednej iskry a zase sklamanie, ako kniha, len namiesto slov pocity. Odvtedy už nebol čas...som si odvykol ;-\
  • 00 Reagovat !

foto Dave-SK

Dave SK 22.04.08  10:38

« nemam co dodat dal by som aj 15B!

Myslim si ,ze toto je asi najlepsia recenzia aku som tu kedy videl! Prave som ju docital s otvorenymi ustami!Nikdy som nefandil znackam ako Mercedes ,ale presvedcil si ma... je vidiet ,ze si fakt skvely obchodnik s velkou praxou.Vies to vsetko podat takou ludskou recou. Co sa tyka tvojho auta tak mi behaju zimomriavky po chrbte ked to vsetko citam.S tym vyberom auta (aj inych takychto veci) - som presne taky isty clovek - vzdy najprv studujem a studujem a porovnavam az kym sa rozhodnem! A co sa tyka tych predajcov aut tak v tom mas uplnu pravdu!Nikdy tam niesu ti pravi odbornici - ked nieco predavam tak ma to musi aj bavit a mat o tom nastudovane.Co sa tyka tej navigacie tak NAVTEQ ma fakt o nicom pokrytie Slovenska...toto poznam zas velmi dobre - pracujem s prenosnymi navigaciami! >:D Ani sa necudujem ,ze si s tou mapou nespokojny!Ani v tom PDA to nieje bohvieco ,ale aspon to najde viac popisnych cisiel domov ked uz nic - HEH ...keby ,ze chces nieco poradit ohladom map a GPS ..kludne... ani ti nepisem zeby si ohodnotil mojho Focusa ,lebo to sa neda ani porovnavat! Tak ti prajem vela stastnych KM ,nech auticko sluzi:D
  • « 00 Reagovat !

borovička pivo ako je tu živo 22.04.08  00:23

« Re: Re: Re: Re: Je jasne ze pokud si koupis M-B tak tam mas jen standart audio, ne jako jine znacky...

nechcem Ti kaziť radosť ale keď píšeš o tom zvuku vo swifte, logicky odvodím čo asi máš v obývačke tak nečakaj obývačku v éčku, resp. bude to určite dobré na auto ale miestnosť s relatívne dobrým aparátom to zaručene nebude. Ako problém vidím najmä zdroj, nie každé CD je dobre nahraté (ale to už určite poznáš) atď atď.
    A na druhú stranu keď sa to naozaj bude blížiť obývačke, ozvi sa, potom budeme "chybu" hľadať v obývačke :-) Dobré audio pre niekoho kto má čas na počúvanie, chuť (a v neposlednom rade aj peniaze) je pekne návyková vec.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 21.04.08  22:59

« Re: mesto

:-! :yes: >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.08  20:51

« mesto

cawko...az teraz som si vsimol ze si z Nitry ;-) ako aj ja. Som ta par krat videl v meste..teda auticko odparkovane :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…