Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
jpor (RSKa) 03.05.08 01:44
« Re: ESP
viem že sa to ESP úplne vypnúť nedá, ale keď som ten čudlík vypol a skúsil dupnúť na plyn, tak som ostal na pochybách, či nemám nejaký "úplne vypínací" exemplár, lebo ma pustil do driftu docela dosť a musel som hodne zrovnávať volantom.
Tak si to na nejakom plácku vypnem a skúsim, o koľko ďalej ma to teda pustí, bude viac zábavy >:-[]
Tvoju 500-ku som pozeral a chcel som sa spýtať na komfort na tých 19" diskoch (a rozdiel medzi 17" a 19"). Tak trochu zvažujem keramické brzdové kotúče AMG a zatiaľ ma na nich odrádza nutnosť práve 19" diskov - bojím sa že bude už tvrdé a budem poznať každý kamienok na ceste. Okrem toho mám 2 sady 18" diskov a nechce sa mi o ne prísť, pri ďalšom predaji by som asi dosť stratil... ;-\ -
jpor (RSKa) 03.05.08 01:36
« Re: Náááááádhera
Dík za pochvalu, to vždy poteší :yes:
Trochu trakcie navyše by som privítal, takže LSD bude, len je otázkou kedy a ako...buď sa objednám u AMG priamo v Affalterbachu a pri tej príležitosti absolvujem aj vodičský kurz Power @ Passion, ktorý je zahrnutý v cene balíku Drivers Package (niekedy volaný V-MAX), alebo si to nechám doviezť sem a namontovať u nejakej dobrej tuningovej-pretekárskej firmy, s jednou som sa predbežne bavil o tom.
Keď budeš plánovať cestu do BA, tak sa vopred ozvi (prípadne SZ) a keď sa bude dať tak prevetráme kone ;-) , prípadne s viacerými BA-usermi, kamerou a tak...
To prvé miesto bude dočasné, ale ja som rád aj na druhom ;-) , ono Turbo sa síce hovorí že je na každý deň, ale zrejme v kontexte 911 ako takej, no a o nej sa zase hovorí, že je dosť tvrdá, takže ju beriem ako extrémne auto so značným kompromisom v komforte. No a ja potrebujem naozaj komfortný voz a ten mám. Takže porovnanie s Turbom ma nemrzí, zatiaľ by som ho ako auto nechcel, jedine ako "na vyblbnutie" a to mi už príde zbytočné. -
- Radek - 02.05.08 16:25
« Náááááádhera
Nazdárek, musím Ti to zas pochválit, nádherné auto, recenze i fotky. Takže já to vidím jasně na 3 x 10 bodů ;-) Jinak jak jsme se u mě v diskusi bavili o tom samosvoru - o víkendu jsme se švagrem auto pořádně protáhli po okreskách - už je po záběhu s vyměněným olejem a tak se motor proběhl párkrát až k omezovači. Zkoušeli jsme akceleraci v zatáčkách, na rovince, při rozjezdu - LSD je znát. I při poměrně brutáůním zacházení s plynovým pedálem elektronika téměř nemusí zasahovat. Slyšíš jen takové "huuu" od předních pneumatik, samosvor sevře a pak už to zkrátka jen jede a táhne jak lokomotiva. No a s plynem na podlaze to "huuu" slyšíš i při přeřazení z dvojky na trojku. A to mám o hodně hodně menší výkonový potenciál než Ty... Na Tvém místě bych samosvor asi dal, jen bych měl strach, že až zas budeš ostře přidávat plyn v zatáčce, tak Ti zadek uhne z dráhy víc jak o jeden metr ... Ale samozřejmě to lehce zkoriguje elektronika, práce s plynem a volantem - zkrátka cit pro auto a řízení - a ten Ty určitě máš. Takže si myslím, že se samosvorem u zadokolky máš šanci si užít opravdu hodně zábavy a navíc za zhoršených adhezních podmínek to bude mít pozitivní vliv na trakci. Jo a abych nezapoměl, gratuluji ke znovuzískání prvního místa v "Topténce". Užij si to a fakt Ti to přeju!!! :yes: :yes: :yes: Plánuji s přítelkyní někdy v létě výlet do Bratislavy, tak třeba tam toho Tvého krasavce někde aspoň koutkem oka zahlédnu :*) -
AnGeor 02.05.08 12:11
« ESP
Ahoj,
jenom k tve aktualizaci s ESP. ESP OFF neznamena ze je ESP vypnuto, jenom te pusti o neco dal, pak te stejne srovna. Prvni merc co ma opravdu vypinatelne ESP je C63, tri polohy, on - off - opravdu off ;-) Jinak krasne auto, motor je proste uzasny. Parkrat jsem se v nem projel a je to mazeeeeec. At slouzi :yes: -
"-- skrytý --" 27.04.08 18:34
« Supééééér
Tak páni, v piatok som mal tu česť zviezť sa v Šarkanovi. Musím vám povedať, niečo také silné, dravé som teda fakt nečakal. To zrýchlenie fakt nemá chybu, či už idete 50, 100, 150 a šlapnete nato, to auto sa bere stále. Paráda, perfektný zážitok. :yes: -
jpor (RSKa) 26.04.08 21:55
« Re: Fotky
to brzdové tesnenie má naspodku také vybranie - to má byť alebo to je práve to miesto ktoré nevydržalo? Sviňa malá...
No a chudák snímač...tá pásovina ho drží na disku? To musí vydržať solídnu odstredivú silu. A vyváženie toho snímača je na opačnom konci tej pásoviny?