Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
jpor (RSKa) 12.05.08 22:56
« Re: Re: búračka
podľa videa 80 km/h v zákrute, ale ešte do momentu nárazu niečo ubudlo, tak snáď okolo 50 km/h...
Ale do zvodidiel som šiel tak pod 25° uhlom, ono nás to "usmernilo" pozdĺž cesty, takže celkom klasický náraz to nebol... Ale čo som pozeral stopy kolies, dreli tiež o spodok zvodidiel, tak si to aj odskákali ;-\
Už som to rozchodil, pár hodín som mal pocit ako keď decko rozbije vázu a potom sa s tým musí ísť "pochváliť", ale našťastie som dnes dospelý chlap, nikomu sa nič nestalo a pár plechov vymeníme bez problémov. Cestou domov mi ale bolo Šarkana ľúto, mal som pocit že som niekomu ublížil a teraz kríva. -
jpor (RSKa) 12.05.08 22:50
« Re: Re: búračka
za to platím aj slušnú poistku, takže Kooperatíva nech sa páči...spoluúčasť rád uhradím :-!
Na telefón veľmi hrubý odhad technika 250000 Sk...
Inak je zaujímavé, že to nebola taká rana, ako som zažil u iných áut, asi to Éčko je fakt tank odhlučnený, a uhol nárazu bol dosť ostrý, už už som to vybral...
LuboshGT bol so mnou v aute, keď sa stalo, možno vydá svedectvo... 8-s -
Chobot 12.05.08 22:48
« Re: búračka
A sakra. Takové škody. No příště snad budeš moudřejší a nejdřív zkusíš podmínky. To jest jedna ze základních závodnických věcí, že podmínky na trati se mohou měnit během pár minut. No, přeji ti ať to máš brzy OKI a jsi poučen z chyb ;-)
Hlavně že jsme ve zdraví přežily, to je základ :yes: -
jpor (RSKa) 12.05.08 22:28
« búračka
Tak som dnes búral. Pri točení videa som šiel paľbu a prehnal som to s nájazdom do 180° zákruty, totiž spadlo pár kvapiek a nedržalo to tak ako minule. A pre istotu som šiel hneď naplno, miesto aby som najprv 1-2 krát prešiel trať opatrnejšie a skúšal, aké sú dnes podmienky... :'-(
Mám pár foto, hodím do galérie, video časom, keď skonvertujem / spracujem.
Musím povedať, že to video na veľkom TV nieje tak dramatické, ako realita, ale dá sa tam vidieť tá rýchlosť, hlavne v porovnaní s civilnými autami.
Škoda je na plechoch a diskoch na pravom boku, ale niečo bude možno s nápravou, auto ťahá silne doprava...o týždeň mám termín v servise, tak si ho asi rovno nechajú. Dúfam, že nie viac ako týždeň ;-\ -
jpor (RSKa) 12.05.08 22:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Díky za pěknou recenzi
moja má tiež A klasse, takže musím upozorniť na:
- veľmi nízky podvozok, ktorý šuchne o hocijaký vyšší kanál/hrbol, hlavne ak je pri ňom nejaká jama, do ktorej vbehne koleso; predným spoilerom chytíš každý obrubník, ku ktorému zaparkuješ - silne doporučujem objednať zvýšený podvozok
- zadná náprava má tuhú priečku a komfort vzadu sa s tým vpredu nedá porovnať; vzadu prosím nejazdiť po meste a zlých cestách - budeš vedieť o každej nerovnosti
Inak milé auto, vcelku dobrý vnútorný priestor, ale my máme malé decko a už nám nestačí - bude ML... -
"-- skrytý --" 12.05.08 21:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Díky za pěknou recenzi
Díky za cenné informace, ta Belgie mi moc pod nos nejde a když to má být ojetina tak s jasným servisem, .... ve čtvrtek jsem pracovně v Praze tak se chystám navštívit M3000 a koncem měsíce budu několik dnů v Reichu, tak si chci připravit pár tipů na který juknu. Nový E55 asi neseženu a E63 nechcu .... :-) Mechanika mám dobrýho a ojetinu bych šel prohlídnout určitě s ním a diagnostiku s sebou. Je to starost teda ... navíc chce manželka ještě A klasse (když musím mít prý takový nepraktický auto), Helmuta si nechat nechce, že je na ní velkej :-(
Díky! -
"-- skrytý --" 12.05.08 16:44
« Re: Re: Re: Re: Automat
inač bural som keď som mal 4-5 r. na dvore do žiguliho ktory patril mijmu ijovi 8-s , ale prežil som to, s následkami (občas my v tej mojej hlave hrabe)ale som na žive, trabiho a feldu som riadi na poli a 125 v dedine. a celkom mi to ide. -
jpor (RSKa) 11.05.08 23:28
« Re: Re: Re: Re: Díky za pěknou recenzi
normálne na stránke www.mercedes-benz.sk sekcia jazdené autá. Čo sa týka info, tak mám pár info, ktoré nemôžeš vedieť a oni nepovedia, ale ja som mal kópiu TP a teda aj VIN. Na základe toho som zistil, že:
- auto bolo predané v Nemecku cca 04/2005, dealerstvo v Bielefelde (teraz má 80000 km)
- nebolo tam ale servisované, to bolo myslím občas niekde v Belgicku, aj posledná prehliadka vo februári 2007
- potom dovezené do SR a po pol roku dané na predaj do MB v BA.
Má to aj strešné okno a dynamické predné sedačky.
Podľa certifikátu búrané nebolo, ale na to treba mrknúť radšej odborným okom. Nové pneu Pirelli P Zero Rosso (bacha na geometriu, tá sa maskuje novými pneu). Interiér relatívne zachovalý, ale dnes by som to vedel inak posúdiť, po skúsenostiach. Koža na volante trochu zosušená, argument predajcu že niektorí ľudia majú agresívny pot...možno áno. Možno sa ruky vodiča potili pri 250 km/h... >:-[]
Každopádne stojí za to vidieť, ale zober so sebou dobrého mechanika, ktorý vie dosť o MB W211.
Ja som pre istotu šiel do nového... -
jpor (RSKa) 11.05.08 22:22
« Re: Re: Díky za pěknou recenzi
V M3000 sa pýtaj p. Maroula, ako som písal...má fajn kontakty, možno nejaký jeho klient bude chcieť vymeniť za iné; vážne to urob.
Inak tú E55 v Bratislave ešte majú, 1 630 000 Sk a našiel som onehdá aj v Prahe za podobnú cenu, ale tiež 2003 (43000 km) aj so solárnou strechou. Na tipcars.cz myslím to bolo.
Teším sa na ďalšieho kolegu :yes: >:-[] :-!