Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
LuboshGT (RS Kaa) 13.05.08 12:46
« Re: búračka
Ako jpor vravi, bol som tiez v aute, dokonca vzadu vpravo, cize priamo na mieste narazu... Podavam svedectvo :-)
Islo sa naozaj prirychlo, to mi bolo jasne kratko pred zakrutou, kedze Babu uz celkom slusne poznam a den predtym som tam bol na pretekoch. Na uzavretej trati sa da lavotociva vracacka prejst cca 70 km/h, na stvorkolke na slickoch predpokladam aj 80 cosi, viac uz proste nepusti. Pre dvojtonovy sarkan so zadnym nahonom a cestnymi pneu vsak urcite zakruta stavana nie je, o com svedci aj to ze moment narazu mohol byt cca v 50ke. V tej rychlosti by sa uz ine auto chytilo, E55 AMG este potrebovalo tak 10 km/h ubrat. Ale ako sme aj s jporom na mieste konstatovali - po boji je kazdy vitaz.
Inak suhlas - naraz ako v bavlnke, proste len vzdialene bum a co je zaujimave ze airbagy sa ani neunuvali. Neviem si predstavit ako by dopadol naraz 50 km/h v inom aute. Ked v 54 km/h ak sa nemylim sa robia crashtesty... ;-\
Jporova prva reakcia - "Tak a je to. Esteze som objednany v pondelok do servisu." :-) Ziadne nadavky, su to len plechy, zivot ide dalej... Foto zvodidiel mam v telefone, supnem ho sem vecer ako priamy link, pripadne si to potom pridaj do fotiek. Bez nich by auto letelo tak dva metre do priekopy a po vlastnych by Sarkan urcite neodisiel. Aspon by policajt nevycital ze sme auto nenechali na mieste nehody ;-) -
"-- skrytý --" 13.05.08 12:39
« A to jsem myslel ze jsi uz rozumny...
Sikovnej,moooc sikovnej.TAkhle to dopada.Debilci z moje,auto chtej videa,tak jim chces udelat radost,a konci to znicenym bokem.No co,pouceni do priste.Jinak,to Carauto ti asi udelalo radost,vid,sem si hnedka vzpomnel kdyz sem to videl... -
Ondřej Šámal 13.05.08 07:15
« Re: Re: Re: Re: Re: búračka
U mě by to bylo asi takhle:"Ku*va, ty jeden de*ile, proč jsi jel jak kr*tén, do p*dele. Se na to můžu vy*rat, do p*či"-ale nemysli si, já jsem klidnej člověk, co nemá nadávky rád >:D Ale i tak to Měďourovi sluší, já jsem na tohle Éčko celkem ujetej, zvlášť v černý barvě je náááádherný :yes: -
jpor (RSKa) 13.05.08 01:30
« Re: Re: Re: Re: búračka
Tak to sa fakt nebojím a nedám tomu pokoj, no... :-|
Teda aj som sa trochu bál, adrenalín a tep boli počas jazdy dobre zvýšené, ale asi som bol natoľko zvedavý a nadšený, že...proste som na to dupal, no :-O
A peniaze - mám poistku, 5% spoluúčasť, to je cca 12500 Sk - vo co gou...?
Napodiv som bol celý čas docela v pohode (na to čo sa stalo...) a kľudný, bez nadávok a zlosti, až sa Lubosh divil. Neviem čím to, asi už som pár vecí v živote preskákal, alebo...to je jedno. Proste som tam taký skromný a poučený stál a existoval, zhodnotil situáciu, vyjasnil čo ďalej a bolo :-!
Ale fakt už nabudúce radšej s mierou...čestné pionierske >:D -
jpor (RSKa) 13.05.08 01:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Díky za pěknou recenzi
slušelo...tu končia argumenty...ale nie všetky. Pekne ju posaď do ML-ka, odfoť v ňom,pred ním a okolo, potom jej to hoď na plochu a ono sa to vstrebe >:D
Ale vážne - môj dobrý kamoš má filozofiu, že žena má od chlapa dostať kľúče od auta a potom na ňom bude jazdiť. Do výberu vozu nekecá. Na tom niečo je, ženy sa v tom väčšinou vôbec neorientujú - "hlavne aby bolo červené"... 8-s
Na druhej strane ja som doma sám musel nejaký čas na túto tému viesť debaty s manželkou, kým si vyjasnila, že poriadne SUV zvládne a to Áčko už je predsa len malé a svojím spôsobom aj nepohodlné, aj keď naozaj je to milé auto, aj mne sa páči, ale...toto nie je módna prehliadka. :-! -
"-- skrytý --" 13.05.08 00:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Díky za pěknou recenzi
No však ji přesvědčuju, že ML by bylo do domu vhodnější, je z toho pěkně vidět, pangejty může taky ignorovat ... uvidíme, snad ji přesvědčím :-) Když vono by jí prej to A víc slušelo >:D , co na to říct..... -
Ondřej Šámal 13.05.08 00:11
« Re: Re: Re: búračka
Úplně se mi sevřelo srdce, sám si dokážu představit, kolik nadávek by ze mě vylítlo během jedný minuty a všechny by směřovaly na mojí adresu. Každopádně chybama se člověk učí, jsou to jen plechy, to se spraví, i když to bude stát celkem dost peněz. Zas na druhou stranu se aspoň nebojíš z auta dostat maximum a nenecháváš takovouhle káru ležet ladem, to by napáchalo větší škodu.

No...možná trochu změníš názor,až ti nějaký auto(jehož řidič se nebojí v provozu maxima) takhle v zatáčce vletí tobě dovnitř do auta....samozřejmě v opačnym gardu zatáčky.Jenom konstatování.
Každopádně si nemyslim,že tahle zkušenost muže někoho poučit.Možná tak na týden,že bude chvíli jezdit opatrně.Ale časem na to každý zapomene a poučení je pryč.
Vim to sám,párkrát už jsem měl taky k průseru namále,ale nijak zvlášť mě to zrovna nepoučilo...