Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Enthusiastic.driver 16.05.08 15:59
« Pěkná rána :)
Koukám, koukám, a AMG má na fotce rozbité očičko, tak mrknu na celou recenzi a nestačím se divit. Tak snad to máš za sebou. A teď budeš dávat na Šarkana větši pozor. Jak tu psal 0609 o tom, že tahle rána k ničemu nepomůže a stejně se nepoučíš - já si myslím něco jiného. Poučení ve smyslu, že budeš jezdit pomalu, to asi ne, ale poučení z chování auta určitě !! Já jen čekám, kdy pošlu auto do kopřiv já - poslední dobou si dovoluju čím dál víc.
Přeju ať je co nejdřív spravený doma... :yes: -
"-- skrytý --" 16.05.08 02:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: búračka
Vyřazení na neutrál je taky používaný způsob. Spousta Mercedesářů to používá v zimě, když se jim utrhne zadek. Já osobně jsem myslel, že nehoda se ti stala takto: Moc plynu při výjezdu, zadek se přetočil, následovalo prudké ubrání plynu, načež Mercedes poslušně utáhl stopu a BUM!!! Takto skončilo moc AMG, Porsche, Ferrari, Lamborghini... Fotky mi to ovšem vyjasnili. Ta moje situace byla taky dost o štěstí, že jsem mělo dost místa + jsem nikdy nevlastnil jiné auto než zadokolku, takže nějaké reflexy tam budou. Předokolky jsou ZLO a učí lidi špatným reflexům :'-( -
jpor (RSKa) 15.05.08 22:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: búračka
on sa dá zaradiť neutrál za jazdy a potom zase Drive, ale jednak to nedoporučujú (riziko pokazenia prevodovky) ale hlavne to TRVÁÁÁ a v tej zákrute naozaj času nebolo, veď vieš...proste nemá zmysel sa o to snažiť, no.
Dnes som prišiel na to, čo treba na Babe robiť v E55: užívať si a nie jazdiť tak, aby sa bál samotný šofér :-O
Pekne svižne, ale do zákrut bezpečne a keď sa chytí predok - dup ho na plyn a ESP drž ma!
Aj drifty zo zákruty aj pískanie bude ale netreba volať 158 potom :-!
Inak som dnes dostal veľmi solídnu cenu na zapožičanie auta od miestneho Mercedesu, kde som napokon dal aj Šarkana opraviť (v BA mi dávali termín na klampiarinu 17.júna 8-s tak som rýchlo poďakoval a utekal volať "tutok našich" - termín o týždeň >:D ...a medzitým som zohnal z požičovne Octaviu II) ponúkli mi C-klasse (W203) 240 = benzín V6 2.6 litra >:D takže Octavia II zbohom, radšej zostanem pri značke.
Čo somzatiaľ absolvoval v našom A180 CDI cestu do B. Bystrice a naspäť, tak som si pripomenul, aký je to rozdiel v civilných autách oproti AMG: čakať na dllllhý voľný úsek kým predbehnem, nervózne postávanie za kamiónom a hryzenie nechtov, či to stihneme po tú zákrutu, potom pridanie plynu a postupné posúvanie ručičky tacho namiesto ZRÝCHLENIA... :-! práve tá istota že predbehnem za moment a že ten potrebný kúsok voľného protismeru sa vyskytuje často dáva jazde so Šarkanom tú pohodu a uvoľnenosť, navyše vzduchová bavlnka a luxus na palube...božínku, fakt by som to doprial ostatným, čo musia hltať kilometre v núdzových autách.
Myslím, že mám akútnu závislosť na AMG >:-[] fakt sa mi to v hlave melie, že už len AMG do budúcna, vyvíjajú nový motor 5.0 V8 biturbo, 570 koní / 900 Nm >:-[] >:-[] >:-[] to je moja muzika >:D :-!
Ktovie za akú cenu by sa predávali AMG (alebo podobné), keby sa vyrábali/predávali v miliónoch ročne, lebo by ZO ZÁKONA POVINNE pre každého >:D -
jpor (RSKa) 15.05.08 21:37
« Re: Re: Re: Re: búračka
Klobúk dolu pane, že si to v takej vypätej situácii dokázal. Ja som pred 8 rokmi absolvoval školu šmyku a zvládanie krízových situácií u HCT na polygóne vo Vysokom Mýte, ale v Astre Kombi 1,6 a nejak tie reflexy bacvičené vybledli lebo sa necvičili alebo čo, aj to bola kapku iná rýchlosť tak ten stres bol silnejší no tak som držal...možno keby som 2 metre pred krajnicou pustil brzdu, tak by zatočilo...ktovie, už sa stalo.
Video snáď bude cez víkend. -
"-- skrytý --" 15.05.08 01:11
« Re: Re: Re: búračka
No, zažil jsem ne-nepodobnou situaci v 300SE. Sice se ty auta nedaj moc srovnávat ani co do výkonu a ani co do sofistikovanosti podvozku, ale bylo to podobné. Přestřelil jsem na mokrejch dlažebních kostkách (mimo město) nájezd do zatáčky. Chtěl jsem ubrat a kousek zatočit a ono... ono nic! Zatáčka byla pozvolná, ale čumák auta mířil přímo ke stromu. ABS se snažilo, ale marně. Naštěstí jsem překonal špatný reflex, který držel pravou nohu na brzdě. Povolil jsem brzdu a naopak ťuknutím na plyn vyvolal přetáčivost. Pak stačilo vyšlápnout spojku, lehké kontra volantem a jel jsem kam jsem potřeboval. Předem říkám, že jsem na to měl o mnoho metrů víc než ty. Ale princip je stejný... Od té doby si ale už nedovolím tolik. Rozhodně tady nebudu moralizovat nad tvojí jízdou, takováhle auta se mají užít ;-) Ale hlavně s rozumem. Jsem zvedav na video, keré bude určitě přínosem i pro ostatní :yes: -
jpor (RSKa) 14.05.08 21:44
« Re: Re: Re: A to jsem myslel ze jsi uz rozumny...
mám dobrého kamoša - rovesníka, ale to je komplet duševne dôchodca. hrúza, des, je mi ho docela ľúto, ale blbé detstvo, samé strachy a predsudky...ako keby mal zvieraciu kazajku na duši. Tak našťastie to ešte nie je môj prípad.
A poisťovňa kryje, páč nevie... >:-[] a ani sa nedozvie. NAvyše mám celkom fajn sadzbu, možno tie AMG u poisťovní nie sú vedené ako rizikové, počítam že Ferrari a spol majú vyššie sadzby. -
"-- skrytý --" 14.05.08 11:33
« Re: Re: A to jsem myslel ze jsi uz rozumny...
jo,taky sem si rikal ze je to divny,v prvni chvili sem myslel ze prohodily fotku a ze je to o predchozi generaci.No,ale tak kdyz se ted dela ta 63 tak asi chteli ukazat ze 55 je zabavnejsi.
Jo,a bud rad ze ses dusi mladej zavodnik,furt lepsi nez bejt ve dvaceti dusi duchodce ;-) a dokud ti to blbnuti kreje pojistovna,tak neni co resit.... -
jpor (RSKa) 13.05.08 23:15
« Re: Re: Re: Re: búračka
tak ono sa ESP aj ABS snažili, ale sunulo sa to nedotáčavým šmykom von zo zákruty a zároveň pomaly zatáčalo, ale s rozbehnutým autom už ani elektronika moc neurobí. Keby sme mali pár metrov k dobru, tak to bokom prejdem.
A tie airbagy fakt neboli potrebné, náraz vnútri bol v pohode, trochu to hodilo, ale na ABG to nebolo. Asi je to nakalibrované na také situácie, kedy už deformačné zóny nestíhajú, to schvaľujem. -
jpor (RSKa) 13.05.08 23:00
« Re: A to jsem myslel ze jsi uz rozumny...
Musím priznať že máš docela pravdu, bez videa by som asi mazal o niečo rozumnejšie... ;-\
V takom veku by som už mohol mať rozum, ale zákutia chlapskej duše skrývajú aj iné veci ako "som rozumný 24 hodín denne". Trochu predvádzania, nejaká súťaživosť, zvedavosť a hľadanie limitov...ktovie čo všetko ešte.
Carauto trafilo do čierneho. Fakt to sedí. kúpil som časopis na pumpe kvôli tomu článku, lebo inak Carauto odoberám, ale chodí o týždeň neskôr. Sadol som do auta, a kým som článok neprečítal, ani som sa nepohol, len som si pustil muziku V8 :-!
Iba som bol prekvapený, že "hrdinovia minulosti" - ono je to ešte dosť prítomné, bežne sú tam oveľa staršie vozy. Beriem to tak, že chceli upozorniť na AMG, kým sa ešte dajú zohnať zachovalé kusy a už sú sa dobré ceny. -
EricCartman 13.05.08 22:50
« Re: Re: Re: búračka
Tak svodidla vypadají, že jste nebyli asi první, ani poslední, kteří do nich vlítli >:D Jinak, co se týká airbagů, tak známý měl ve stejném Éčku nehodu, při níž byl předek mnohem víc poničený a airbagy taky nic... Asi jsou nastaveny až na vyšší rychlost. Jeho vyšla oprava asi na nějakých 300 000 Kč. Měl sice poničený jenom předek (celý nárazník, kapota, jeden xenon, blatník + nevím, co ještě), ale bylo to o dost víc srolované. Jinak ještě k tomu "chybami se člověk učí" - no nevím... možná na nějakou dobu, ale stejně to asi moc dlouho nevydrží... Možná jenom v tom daném úseku bude člověk navždy o něco opatrnější. Ještě by mě zajímalo, jak se chovalo ESP, ABS apod. Vůbec žádný záběr? Někde jsem četl, že toto auto se skoro nedá dostat do smyku, ale tak v 80 km/h do vracečky to asi jde >:D >:D >:D -
jpor (RSKa) 13.05.08 22:47
« Re: Re: búračka
podľa videa sme boli v zákrute cca na 80 km/h, ale stále som brzdil. V tom trape som nechcel pustiť pedál brzdy do poslednej chvíle, možno by bola šanca že by sa chytil, ale...zato sa podarilo zmierniť uhol nárazu na minimum, ako vidno z brzdnej dráhy. Vďaka tomu nenastalo také prudké spomalenie, aby sa aktivovali airbagy, a to som rád, bolo by to oveľa drahšie a dramatickejšie. Nakoniec to svedčí aj o tom, že sa to "skoro podarilo" vybrať :-|
Fotos pridávam do galérie, dík za ne ;-)
Neviem v akom stave boli zvodidlá predtým, ale potom sa na mieste nárazu kývali, jeden stĺpik bol naklonený a už moc nedržal v zemi, takže...ale je možné, že boli dobre načaté aj predtým, ten náraz nebol taký brutál, a ak boli uvoľnené, tak pridali nárazu pružnosť a vďaka tomu menej poškodili auto. Každopádne som veľmi rád, že vydržali, fakt 8-s -
jpor (RSKa) 13.05.08 22:30
« Re: Re: búračka
Musím chlapsky priznať, že s tým poučením máš dosť pravdu. Sám som tým prešiel a zmena prichádzala skôr vekom, zrením a "vychladnutím" mladíckeho temperamentu.
Nehody aj boli ale ich pôsobenie na štýl jazdy nebolo až také zlomové, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad ;-\
Čo sa týka včerajšej jazdy, šiel som paľbu ale len keď som videl dosť dopredu, takže zákruty vo svojom pruhu apod. Jasné že pri takej rýchlosti keď mi niekto pred nosom urobí nejakú hovadinu, tak môže byť prúser...ale to môže byť aj pri normálke, ak to urobí v tom správnom okamihu. Každopádne včera to bolo bez újmy na zdraví, chvalabohu.