Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
"-- skrytý --" 19.05.08 23:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi
napriklad ja by som nespekuloval, zene by som dal max 320CDI. Podla mna je SUV AMG cisty nezmysel (ja SUV vobec nemam rad, hoc zene ta CR-V asi pojde, lebo je to nakoniec mozno fakt praktickejsie ako KOMBI - moja 165cm vysoka manzelka by nedociahla na koniec kufra, takto pohoda a ma to aspon pseudo 4x4, v zime na snehu sa moze zist). Ml ko je fajn auto, interier posobi ako limuzinka, jazdit to vie... Ale AMG - to by ozaj mohlo efektivne zvladnut SUV typu X3, co jazdi na ceste fakt paradne (alebo CX-7, alebo CR-V - ta ma ale pomerne zle riadenie) -
jpor (RSKa) 19.05.08 21:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi
"motor nechám na Teba" bola odpoveď na otázku aký tam chceš motor. Takže jej je to jedno. A mne skoro tiež, ale skúšal som ML 320 CDI, 420 CDI a GL 500. 420 je fajn, ale aj 320 nie je na zahodenie. Neviem ako by sa v tom umiestnila AMG... ale ten paket je jasný. Má to šmrnc, bez debaty.
A dík za tip na Novosedlíka. Ešte je medyi predajcami uvedený aj Motor-Car na Zlatých, tam by tomu autu mali rozumieť dobre, dúfam že aj tomu kúreniu... -
LuboshGT (RS Kaa) 19.05.08 10:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi
Hooodne draheho chrobaka som ti nasadil, to ma mrzi >:-[] Bolo by sice pekne mat rodinku AMG (a napriklad ML sa mi v tomto pakete velmi velmi paci, asi druhe najkrajsie AMG po C63), ale asi aj zbytocne pre manzelku. I ked nedavno som prave take monstrum videl soferovat jemne ziena... ;-) -
LuboshGT (RS Kaa) 19.05.08 10:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi
www.novosedlik.sk, neriesil som s nimi sice priamo Webasto, ale nejake ine veci a az na drobne vyhrady spokojnost... Myslim ze s nezavislym vykurovanim maju u nas najvacsie skusenosti. -
jpor (RSKa) 19.05.08 00:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi
To Webasto chcem, ešte sa musím poobzerať po niekom, kto to vie zodpovedne inštalovať a zároveň nepose*rie auto samotné, je to zložitá nabúchaná mašinéria.
No a V8 Kompressor - to je iná zábavka. Namiesto lineárnej odozvy a presnosti je tu BRUTÁL SILA a to má niečo do seba >:-[] >:-[] >:-[]
Asi záleží od preferencií a povahy alebo tak nejak. Rozhodne neľutujem že ju mám >:D :yes: -
jpor (RSKa) 19.05.08 00:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi
ono by bolo super keby sa dala vyskúšať, ale v našich končinách... ;-\
Ona sa aj 63 zoberie, nakoniec má min. 500 Nm odspodu až po vrch, ale nejako...420 CDI pošteklíš a vyrazí ako besná. Okrem toho brutus sound AMG žene netreba...neviem, včerajšou poznámkou mi Luboš nasadil chrobáka typu "AMG family" ale stále, načo jej to kupovať keď jej je to jedno. Potom by som chcel s tým furt chodiť aj ja, čo ja viem... :*) Okrem toho si nie som istý či to AMG nezvádza k takým rýchlostiam, ktoré vysoké SUV proste nemôže zvládnuť, kým to nie je Cayenne...
Teraz mám C240 - taký trochu nezmyselný motor V6 170k a 240 Nm, ale subjektívne lenivý že až. Nemá silu, ani v otáčkach nie, aj keď ručička tacháča sa posúva, len to musím furt naháňať a šliapať na krk...je pravda, že zase má taký noblesne sametový spôsob pohybu krajinou, ale keď chceš silu, choď k preplňovaniu. Takže...neviem, ale zatiaľ to nechám na 420 CDI. Možno sa poobzerám, kde sa dá opáčiť ML 63 AMG. Kamarát kamaráta si ju kúpil, tak možno on...? -
jpor (RSKa) 19.05.08 00:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Pěkná rána :)
Takže to Rosso áno alebo nie? SOm z toho novinára nevyrozumel...alebo záleží od konkrétneho typu . to si myslel?
Rosso sa inak dáva do AMG vraj aj ako origo výbava z výroby, tak by to malo na AMG sedieť.
Že vydržia málo ma fakt netrápi.
F1 ASYMETRIC - dlhá dodacia lehota a pochybnosti o kvalitách (servisáci...)
Zero Nero sa nerobia v potrebných rozmeroch. -
jpor (RSKa) 19.05.08 00:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Pěkná rána :)
Takže to Rosso áno alebo nie? SOm z toho novinára nevyrozumel...
Rosso sa inak dáva do AMG vraj aj ako origo výbava z výroby, tak by to malo na AMG sedieť.
Že vydržia málo ma fakt netrápi.
F1 ASYMETRIC - dlhá dodacia lehota a pochybnosti o kvalitách (servisáci...)
Zero Nero sa nerobia v potrebných rozmeroch... -
"-- skrytý --" 18.05.08 17:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi
inak E-cka W211 celkovo si az tak cenu nedrzia, tieto mali pomerne dost vela chyb, ked boli nove na trhu (kolegov znamy si tiez splnil sen, aj ked "len" nejakym 320CDI). Miestami ho mal snad viacej v oprave, ako jazdil (obrazne povedane). No proste na tak paradne auto... to by sa nemalo stavat... ale podla mna to poskytne casom aj japoncov, ze nebudu az tak super kvalitni... -
LuboshGT (RS Kaa) 18.05.08 12:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi
Noo, ci som pochopil tu naklonnost k atmosfere neviem este :-) Kompresorova V8 ma predsa len nieco do seba...
Jpor, Webasto mam tiez namontovane, perfektna vec, odporucam. Za 15, 20 min je tak zohriaty aj motor aj interier ze si uz zimu bez toho neviem predstavit. Ked z minus 10 stupnov vojdem do tepleho interieru ako keby bolo plus 20, je to velmi prijemne. A ziadne studene starty... -
"-- skrytý --" 18.05.08 12:38
« Re: Re: Re: Re: Pěkná rána :)
Rosso - pozor na to. Mam vyslovene skusenosti, ze niektore auta sa na nich neskutocne smykaju zo zakruty von!!!! na niektorych autach ale pohoda...
Podla testov sa neriad a ten test v AUTOCAR - oni su strasni sraci a nenapisali v zivote nic normalne. Fakt, tie ich overene infomracie niekedy a podobne... zle
Fakt je, ze ta ista guma sa moze uplne inak spravat nie len na FWD a RWD, ale aj na dvoch autach s rovnakym typom nahonu...
Faktom je, ze ja by som na Tvojom mieste isiel do F1 ASYMETRIC (to su novsie ako Eagle), alebo PIRELLI radsej ZERO NERO (aj ked vydrzia dost malo). Kamos je sportovy novinar a vravel inak o ROSSO zrovna to iste (napriklad to mal na FOCUS ST a raj katastrofa). On je dobry, 3/4 inych sportovych novinarov by si to nikdy nevsimli, lebo nevedia jazdit. -
"-- skrytý --" 18.05.08 12:30
« Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi
ludia su v tomto ovce... Neverim, ze niekoho pri cene za AMG moze trapit vrazne spotreba... Ked na to mam, na ten benzin tiez a koniec koncov nemusis jazdit stale s plynom na podlahe a ta spotreba potom nie je az tak zla -
"-- skrytý --" 18.05.08 12:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi
S tou maskou mas zrovna pravdu, CR-V je krasne auto (asi kupim zene v septembri), ale chcelo by to ine narazniky. Daju sa kupit ine, ale za to peniaze vyhadzovat nebudem, na sedan by som si spoileri kupil, ale pri SUV to nepokladam za az tak dolezite...
Inak k tom upreplnovaniu, zalezi od vkusu, ja som na atmosferu a keby som sa rozhodoval medzi Tvohjou E55 AMG a E63 AMG, tak nevaham ani sekundu a idem do E63... Lubos o mojej tazkej naklonnosti k atmosferickym motorom vie, aj sa cudoval, ale tusim pochopil :-) Ale je to jedno, zatial na taku karu nemam, ani tak skoro nebudem mat :-) -
jpor (RSKa) 17.05.08 23:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi
Bude. Prvé faceliftované kusy prídu v októbri, aj keď sa vyrobia už v auguste. Svine jedny takto napínať zákazníkov, kto to má vytrímať?
Chvííííľočku som nad AMG uvažoval,ale zatiaľ to bude 420 CDI. ALE s AMG paketom, lebo ten faceliftovaný predný ksicht je PRÍŠERNÝ, s takou debilnou papuľou ako má Honda CR-V medzi nárazníkom a kapotou. AMG tam má proste hranatú agresívnu papuľu (tzv. žgraňa), to mi je sympatickejšie.
Cenovo sa hodne blížime k 63 AMG, ale žene netreba ten výkon ani zvuk, a ja na zimu vydržím tých 700 Nm v nafte, no... Priznám sa, keby bola AMG preplňovaná (napr. 55 AMG Kompressor) a teda s točákom 700 Nm a viac, to by bola iná káva.
Uvažoval som aj ML 500 - je sametová a zvádza k max. pohodlnej jazde, to je fajn, ale točák nafty sa k tej mase hodí viac. Okrem toho sú aj čipy od Carlssona a Brabusu, keby nestačilo :-!
Nakoniec - až do tuším júla sa dá na tom aute zmeniť čokoľvek, zatiaľ to je len naplánovaná výrobná kapacita. Stále môže byť aj AMG aj 500. Ale už tomu dávam mizivú šancu na zmenu. Ešte k tomu dáme dorobiť nezávislé kúrenie teplovodné, lebo origo je vzduchové a motor sa ním neohreje, to je naprd...takže Eberspächer alebo Webasto.

F1 ASYMETRIC - kamarat ma este EAGLE a podla mna su famozne a vraj ASYMETRIC su este lepsie (nesiel som na nich este). Tie EAGLE boli paradne aj na vode, o triedu lepsie, ako cokolvek ine, aj ako PIRELLI (a tie nie su zle ani tam, len v chladnejsom pocasi su horsie). Servisaci ja neviem - kamosovi poradili Dunlop Maxx a co ja viem - na vacsine aut sa mi zdali fajn na bezne jazdenie, ale na blbnutie a ostru jazdu teda nie.
Naozaj ale tazko povedat, skor by som skusil pozriet tie nemecke fora.
Co sa tyka vydrze - iste, ze Ta to nemoze moc trapit, ale zas je to otrava, zhanat pneu na Tvoj rozmer, hlavne zadny letny myslim :-)
Inak som sa chcel opytat, Ty mas RFT pneu, alebo normalne?