Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 22.05.08  23:56

« Re: video Strom

No teď už tomu nezabráníš... :*)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 22.05.08  23:54

« Re: Re: video Strom

no veď mi to aj vadí, jak je to len chronologicky, tak je to neprehľadné, budem musieť klikať na "původní příspěvek" aby som zistil kto čo napísal... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 22.05.08  22:29

« Re: video

Hele za chvilku máš po stromu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 22.05.08  22:27

« Re: video

pracuje na tom kamoš, včera tvrdil, že už to v podstate je v DVD formáte, tera etš musíme zistiť, aký formát sa dá uploadovať na YouTube, na ten to potom konvertuje.
    Potom sem hodím link, a Teba môžem aj upozorniť... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 22.05.08  21:54

« video

zdravím, koukám že ještě jsi sem nedal video... Nevím jestli jsem to psal, ale pls napiš mi až ho zveřejníš ;-) Kdybych zapomněl skouknout jestli už je tu odkaz nebo ne.... Díky :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 22.05.08  20:55

« Re: moc pěkný...

Dynamika závisí od pomeru výkon/hmotnosť, takže trochu matematiky:
    CL600 štandard 517 koní /2185 kg = 237 k / 1000 kg
    CL600 s chipom 620 koní /2185 kg = 284 k / 1000 kg
    E55 AMG štandard 476 koní /1850 kg = 257 k / 1000 kg

Takže sme niekde skoro v strede, resp. na úrovni "mierne chipnutého" CL600.
    Podobný výkonový rozdiel ako medzi štandardnou a chipnutou CL600 bol aj medzi SL55 AMG a SL65 AMG, a o tom som sa dočítal, že "v zrýchlení do 160 km/h rozdiel ťažko postrehnete, ale nad 160 hrá SL65 inú ligu" teda keď sa chytia kolesá a trakcia prestane byť problém, výkon sa prejaví.
    Ešte je tu otázka točivého momentu, kde má CL600 navrch, lebo turbo na rozdiel od kompresora neuberá výkon motoru (kompresor v 55 AMG si berie 100 koní výkonu). To sa prejavuje napr. tak, že objemovo a výkonovo podobné motory majú 720 Nm u SL55 AMG a 800 u SL600-ky. Po tuningu (ktorý vyrovná výkony) má 55 AMG 640 koní / 900 Nm a stock 65 AMG pri 617 koňoch má až 1000 Nm. Pri zrýchlení s podradením a použitím max. otáčok (= výkonu, teda nie pružné zrýchlenie) by ale točivý moment nemal hrať významnú úlohu, tam záleží na výkon/hmotnosť.
    Z uvedeného usudzujem, že zážitky budú na hranici podobnej ligy, ako u CL600 s chipom, ale predsa len zrýchlenie bude o niečo slabšie, hlavne nad 200 km/h.
    Druhá vec ale je, že pokiaľ jeden z tých strojov nepoznáš dôverne, prípadne nepresadáš z jedného rovno do druhého, je otázne, či ten rozdiel poznáš, lebo pre neskúseného je to masaker tak či tak...
    K tomu preťaženiu - cca mesiac po tom, ako som zabehol Šarkana a začal používať plný výkon, som mal problémy s krkom, stále ma boleli svaly krku a pliec. Mám podozrenie, že to mohlo byť aj pravidelným bojom svalov o udržanie hlavy na mieste pri plnom zrýchlení, ale neodvážim sa ro tvrdiť naplno, lebo mi to príde príliš smelé a nemám k tomu dôkazy, takže...
  • 00 Reagovat !

foto blowiik

blowiik 22.05.08  12:57

« moc pěkný...

Opravdu moc krásný auto... Chtěl bych se zeptat na porovnání dynamiky... včera jsem měl tu čest celej den řídit MB CL600 bi-turbo(s chipem cca 620 koní) a to co to auto umělo i v rychlostech nad 200 mi vyráželo dech...tak by mě zajímalo jaký to je v porovnání s Tvojí E55AMG, řikám si, že ta by měla být o dost lehčí než to CL...ale zase s menšim výkonem Ečka by ta dynamika mohla bejt stejná... jestli jo tak opravdu závidim... v těchhle autech by mohli kosmonauti zkoušet vliv přetížení na lidský tělo:D
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 22.05.08  00:36

« Re: Rešpekt

Nazdar riso, po dlhšej dobe...
    Na H.num som prišiel, síce je to len približné ale lepšie ako nič.
    Ja mám DVD-mapu kúpenú tuším 12/07, ale neviem aké staré sú tie dáta samotné. Ešte ďalšia vec je, kedy to vyjde na DVD...ak sa bude dať, budem rád jednej kópii ;-)
    Šarkan by mal byť o týždeň opravený, tak potom ked blikneš tak zabrzdím >:D nafleku >:-[] Priemyselný park myslíš Sever - cesta na Drážovce?
    Na harddiskový navi sa teším v novom ML-ku, som zvedavý či aj MP3 apod.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.08  22:43

« Rešpekt

Nazdar Ipor po dlhšej dobe som si opat prečital diskusiu vidim že to tu žije.Šarkanovi skore uzdravenie.S tym comandom navigacia sa da aj podla popisnych čisel zadat to znamena že po zadani adresy a tesne pred startom navigacie mas na lavej strane štyri tlačitka v jednej z položiek je "H.num" pred spustenim sa da zadat popisne čislo.Mapa posledna verzia vyšla 16.4.2008 takže by tam malo byt už dokonale SK.Pozeral som to v CLS po facelifte ,ale tam už je novy system z hardisku takže som sa nedostal k DVD ak budem mat nie je problem .Každy den som NR v priemyselnom parku takze ked na teba zablika čierne E kombi 320 CDI nezdrhni mi rad pozriem šarkana .Kolega co mal problem s tymi hodinami musi najprv na palubnom pc povolit synchronizaciu s comandom a nasledne postup co si napisal.Mozem Ti potom ukazat niektore finty na palubnom pc ako sa dostanes k servisnym udajom a napr.stav oleja aine veci Spozdravom Riso TT
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 21.05.08  22:15

« Re: Krasa

;-) :yes:
  • 00 Reagovat !

foto Biturb

Biturb 21.05.08  20:56

« Krasa

Moc pekna recenze! Jde videt i vztah k autu, tak to ma byt ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto borovicka-pivo-ako-je-tu-zivo

borovička pivo ako je tu živo 21.05.08  10:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi

to bola dobrá poznámka, že u nás majú najväčšie skúsenosti :-) To ich presne vystihuje :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 20.05.08  21:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi

videl som jeden Hummer a jeden Escalade na nejakých 2x" kolesách chrómových zrkadlových, na nich tenučké pneu. Toť žiarivý (doslova) príklad chudáka zakomplexovaného, čo potrebuje obdivné (aspoň taká je jeho verzia) pohľady okolia, aby si pripadal ako o trochu menší zm*rd, takých svojím spôsobom ľutujem.
    Ale Cayenne...vieš, ak zachránilo Porsche pred krachom, nech ho robia a predávajú na kilá, hlavne keď vďaka tomu potom môžme kupovať / obdivovať GT3 RS apod. (mimochodom sa teším na Panameru, ak bude aj pohodlná, nevylučujem že... :-! taký motor z Carrery GT >:-[] ).
    Cayenne je v princípe Touareg s Porsche paketom na karosériu, podvozok a interiér a s Porsche motorom. Z tohoto uhla sa dá Porsche vnímať, že sú ťažkí frajeri, čo dokázali z Touarega vykresať. Na výzvu "čo dokážeš urobiť z rebriniaka" odpovedali s veľkým prehľadom a ukázali, čo vedia, nočak... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto LuboshGT-RS-Kaa-

LuboshGT (RS Kaa) 20.05.08  17:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi

Cayenne prinieslo znacke obrovske peniaze, vdaka ktorym mohli pokracovat projekty ako GT3 RS a podobne... I ked je pravda, ze tym Porsche hrozne zludovelo a ked sa clovek pozrie okolo seba, tak pomaly kazdy ma jeden ;-\

RR na 23", to je samozrejme chore 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.08  17:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi

to je mozne, ze na SUV ma CAYENNE vlastnosti ine, ale aj tak to nie je ziadne PORSCHE :-) Vyzera ako pokazeny TOUREG

Neviem, ci zrovna CAYENNE dostalo PORSCHE do zisku, aky momntalne ma, aj ked pomhlo, urcite...

Hold ja vsetky taketo "tahy pre masy" spickovych automobiliek neznasam. Podme urobit SUV so straaasnym motorom, lebo SUV je teraz moderne... Ked uz nech je bezpecne, nech prejde lahsi terenik a nech sa tam toho zmesti pre rodinku... Ale aby to trhalo asfalt... no ja neviem, nikdy na tomu nepridem na chut. Asi ako minule co som videl RANGE ROVER snad na 23'' palcovych diskoch a pneumatika bola tak 8 cm vysoka snad... No ani na obrubnik... postavene na hlavu, ale co uz :-)

No jo, na ziaden sedan by sa take "kolesisko" nezmestilo, to je fakt... Si ale mohol kupit nakladak a tam by dal este vacsie :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 20.05.08  00:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi

Cayenne som uviedol lebo jazdné vlastnosti - podvozok zvláda aj 500k úplne inak ako ostatné SUV.
    V prípade Porsche účel svätil prostriedky a úlohu dostať automobilku do zisku Cayenne splnil nad očakávanie, takže prečo nie...?
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 20.05.08  00:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi

Budeme na tom ML-ku chodiť na rodinné výlety a cesty a dovolenky a čojaviem kde ešte, tak to budem šoférovať aj aj. Tým pádom som si chcel urobiť trochu radosti. Moja má 160 cm tak sme jej tam dali nástupné schodíky = rozšírené prahy :-)
    SUV z 2 dôvodov: bezpečnosť a priestor. AMG asi predsa len nie...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 20.05.08  00:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pěkná rána :)

normálne, RFT-čkam sa cielene vyhýbam.
    Keď to Rosso bude naprd, tak budem častejšie nacvičovať drifty a burnouty na suchom asfalte a za chvíľu bude čas pre F1 Asymetric :-! alebo...niečo vymyslím. Úplne nové Rosso sú inak na tej E55 AMG čo je v Mercedese na ZLatých na predaj ako jazdená. Len so to vtedy nevedel posúdiť, ako jej sedia.
  • « 00 Reagovat !

foto LuboshGT-RS-Kaa-

LuboshGT (RS Kaa) 19.05.08  23:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi

jasne ze pochopil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.05.08  23:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzké uzdravení Šarkanovi

a BTW CAYENNE neznasam, najvacsia blbost, aku PORSCHE mohlo urobit... Ale to zas je otazka nazoru
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…