Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 26.05.08  00:50

« Re: Sorry, ale to uz nejde ani komentovat

takže SZ...dík
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.05.08  00:42

PM = personal message = soukroma zprava
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 26.05.08  00:39

Ešte teraz mám vlny adrenalínu, keď to pozerám 8-s škoda že nebol dlhší...až hore.
    Flegmoš teda nie som ani náhodou, moja žena by vedela rozprávať >:D Skôr ten náraz očividne nebol silný, tak som vedel že nič vážneho sa nestalo.
    No teraz spätne to s tou rýchlosťou vyzerá blbo, no. Mal som vyskúšané, koľko znesie a zrazu to nezniesol...lebo som mu asi naložil viac ako bolo dobré ;-\
    Ako poučenie to bude stačiť. Cyklisti ani chodci tam neboli nikde. Možno už tí skúsenejší vedia, že dobré počasie na Babe = motorky a rýchle autá = zákaz vychádzania :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Rysguf-

Rysguf. 26.05.08  00:26

Hoj jpor
    Video ako take hodnotim dobre, ma to grady teda, to ano ;-) :yes:
    Asi najlepsi Slovensky kratky film za posledne roky >:D
    A to ako si to cele zobral... musis byt strasny flegmos ;-)
    Predbiehal si vzdy ked sa dalo, to je vidiet. Auto na to ma, preco nie. Len tu zakrutu, to si chcel ist na rucnej, ked si mal taku na pohlad vysoku najazdovu rychlost? >:D
    Kukam video prvy krat, a hovorim: "ej, tu asi jebn..." a drb uz si bol vo zvodidlach. Hlavne ze tam nesli cyklisti alebo tak :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 26.05.08  00:00

čo je PM?
    Ty si presvedčený, že takto jazdím bežne, však? No pozri, vyvracať ti to nebudem...
    Keď som predbiehal (Passata), počítal som aj s rýchlymi kolegami, bolo tam kopec motoriek. Tvrdím, že som predbiehal bezpečne, čo sa týka protismeru. Možno to na videu vyzerá inak, ale ja som tam bol, ty vidíš záznam kamery.
    Nemám sklony k arogancii, kto ma pozná, vie.
    Viem čo som robil a viem aj čo som nerobil. Viem, že to nebola civilná jazda a viem že to nebolo ani vražedné šialenstvo. Moralizovať je príliš ľahké.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 25.05.08  23:46

« Re: MOKRO

však ja to nepopieram, stačilo:
    a) menšia rýchlosť
    b) vyskúšať trať pred ostrou jazdou, z čoho by vyplynulo a)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.08  23:38

co neubrzdíš neukecáš...sváděj to na co chceš ale v tomto případě je to jasná vina lidského faktoru

kamarádovi se stalo úplně to samé,jel jako prase a přecenil možnosti svoje i možnosti auta,s tím rozdílem že rozmlátil Swifta GTI za pár tisíc...každýho to někdy klepne přez prsty,někoho ve 20ti,někoho později...

přeji autu brzké uzdravení a trošku víc soudnosti a rozumu na silnici...
    dobrou

• 00 Reagovat !

foto BigFoot007

BigFoot007 25.05.08  23:33

« Sorry, ale to uz nejde ani komentovat

Pozrel som si video a na rovinu, takych soferov ako teba nemam rad. Uz v momente ked si predbiehal octavku do pravotocivej zakruty si mohol stretnut v protismere sebe rovneho sofera, v tom pripade by ste boli len obaja prvkom, ktory zvysuje statistiku nehodovosti a zrejme aj umrtnosti na nasich cestach. To co predvadzas, je cista arogancia, hovor si tomu ako chces, ale uz je to tak. normalnemu cloveku staci 1-2 smyky, a prestane blbnut, tie zvopdidla boli snad uz take 4-5 napomenutie.
    BTW, cital si knihu darwinove ceny? ak nie odporucam, minimalne by si mohol byt casom dobry kandidat...
    Toto nie je ani frajerstvo, toto je cista blbost.
    Ked si chces zavodit, pre mna za mna, ale nie na verejnych komunikaciach, chod si na vikend na nurburgring, alebo do brna. Tam to nikho nebude stat zivot...BTW, radsej ak budes odpisovat nepis to sem, ale na PM, nakolko diskusia u teba uz je tak rozsiahla, ze nejde zobrazit stromovu strukturu...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 25.05.08  23:30

« Re: pneu

Mal som Sport2, teplota 24 bola zrejme na začiatku, tak to je v garáži. ALe aj vonku mohlo byť asi podobne pobede. Mne sa vidí, že práve ako sa oteplilo tak gumy menej držali, ale možno to nebolo teplotou ale opotrebením po prvej Babe. 40000 km je super veľa, ak budem mať polovicu tak klobúk dole. Ja som zvedavý na rozdiel Conti - Pirelli, ako budú držať...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 25.05.08  23:25

Ona bola suchá s pár kvapkami. Celý deň slniečko a nad Babou zrazu pár oblakov a na prednom skle pri príchode pár kvapiek. Takže to fakt nevidno.
    Precenenie možností nespochybňujem, určite tam bolo.
    Pískanie gúm je schválne, o tom je jazda na hrane. Mám s tým pár skúseností, keď začnú pískať, ešte stále máš priestor na manévre ale už sa blíži limit, takže opatrne, ale to auto je čitateľné, žiadne "všetko alebo nič" spôsoby.
    Brzdenie na poslednú chvíľu je súčasťou športovej jazdy, práve možnosti bŕzd som mal na Babe vyskúšané, ale v ten deň to bolo nejaké iné.
    Reakcie môžu byť rôzne nezávisle od vzťahu a majetku. Niekto sa napr. môže zľaknúť a tiež nebude nadávať, len sa bude tváriť, že tam nie je...
    Keď bude vidieť iný lak, s tým nič nenarobím, jasné že ma to mrzí, ale čo už teraz... ;-\ Ale zato ho neprestanem mať rád, vzťah k autu si prečítaj v recenzii alebo diskusii. Určite ho mám najradšej spomedzi všetkých áut, čo som kedy jazdil. Majiteľ takéhoto vozu zaň určite nedá svoje posledné peniaze, skôr pomer ceny auta k jeho majetku bude ešte oveľa lepší ako pri majiteľoch lacnejších vozov, to je myslím logické. Aj tak ale vzťah k veciam od majetku nezávisí, aspoň nie u mňa.
    Zvodidlá boli jedným z dôvodov prečo som si toľko dovolil na ceste, bez nich isto nie...
    Pôvodne neupravené video bude asi tiež, časom, mám teraz do 4.6. desné fofry v práci 8-s
    Zaujímalo by ma, aká 307 (aký motor) sa dá čipnúť na 220 koní.

Čo sa týka budúcnosti, športová jazda (pred kamerou) áno, ale ďalej od limitov, stačí zábava...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.08  23:23

« pneu

Na tie pneu som sa nepytal len tak .Jazdim ich už dve sezony na E 320CI a čo sa tyka jazdnych vlastnosti všetko super až na jeden detail ,ktory som postihol pri jazde v alpach ked som vystupal do vatsej vyšky a znížila sa teplota vonku cca 10stupnov v jednej zakrute mi to tiež uletelo esp však pomohlo mal som podvozok na Airmatic sport 2 co je max.tvrdo tieto gumy skratka nemaju rady chladnu vozovku mam taky pocit že stvrdnu a zvyši sa aj hlučnost .Ešte je trošku nevyhoda rychleho opotrebenia letna sada u mna max cca 40000km.Ako si mal podvozok mal si ho na sport 2?Všimol som si že pri štarte si mal 24stupnov teplotu vonku.Inak tie gumy sedia perfektne .
  • 00 Reagovat !

foto Matt26

Matt26 25.05.08  22:54

« MOKRO

No mne sa tá cesta ani nejak mokrá nezdala. Skor by som to prirovnal k : extra silne auto a precenenie vlastnych moznosti. Videjko pekne, efektne tie predbiehania vyzeraju ale za aku cenu. Uz v tej predposlednej zatacke ti piskali gumy a aj tak si do toho posledneho predbiehania siel po hlave a nebrzdil si po predbehnuti. A co sa tyka reakcie, myslim,ze bezny clovek by zo seba vysypal vsetky nadavky, ktore by mu prisli v tej chvili na um a nebral by to tak, sak aj tak som sa chystal do servisu. Take krasne auto, ked ti ho nastriekaju, uz to nikdy nebude taky original lak a bude vidno malu odchylku v odtieni. Bud mas fakt tak vela penazi, alebo mizerny vstah k veciam, lebo ja by som plakal ako dazd, keby sa mi daco take stalo. A nerozpravam len tak, uz som si podobne zazil, "SAM" som si nasporil na Peugeot 307cku, cipol som si ju na 220 koni a tiez sa mi ju podarilo podobne tuknut, ale odvtedy jazdim s rozvahou. Lebo namesto zvodidiel tam mohla byt jama a mohol si byt mrtvi. Inak, ak by sa dalo, ocenil by som keby si upol cele videjko tej jazdy, bez strihov a bez spomalenia v zavere. vopred diky
    P.S.: Vela stastia v dalsom jazdeni, vela kilometrov bez nehody a hlavne rozvahu a chladnu hlavu
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 25.05.08  22:07

« Re: Video

;-) hlavne že ich mal kto povedať :-!
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 25.05.08  22:06

« Re: Pneumatiky

:yes:
    Zvuk je stále oproti realite ako cez telefón, uvažujem zohnať profi mikrofón ku kamere, hlavne basy chýbajú.
    Ten čo ma nechcel stretnúť, tak takého mám veľmi dobrého kamoša. Neznáša rýchlu jazdu, sám jazdí ukrutne pomaly v Š100 a pokiaľ fungovala tak aj v Hyundai Sonata ´95. Potom sa zlostil, že naňho vytrubujú "nadutí šoféri Passatov a Golfov a preto nenávidí nemecké vozy".
    Tak pokiaľ je to taký istý umelec, tak sa nečudujem. Ja by som zase nechcel stretnúť jeho, a verím že nie som sám. Keď si predstavím v normálnej rýchlosti vybehnúť zo zákruty a tam Š100 v podobe "statickej" prekážky, tak je to na pokutu preňho.
    Dík za navi, pozriem aké číslo mám DVD a ozvem sa.
    Auto bude...za týždeň?
    Pneu boli Conti SportContact2, teraz budú Pirelli Zero Rosso. ALE zadné Conti si nechám na vyblbnutie a nácvik šmykov, driftov atd. na voľnej ploche niekde >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 25.05.08  21:58

« Re: Búúm

2 týždne pred tým som tak podobne šiel a suchý asfalt - všecko držalo ako má byť.
    Ale jasné - treba vedieť aké máš auto, inak zle-nedobre...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 25.05.08  21:55

Ja som točil doľava, a možno to bola chyba. Myslím, že tak či onak už sa to nedalo zachrániť, len suchým asfaltom, ALE čo sme sa učili v tréningu pokročilej jazdy, tak: vyrovnať kolesá a dup na brzdu naplno=max spomalenie. Pár metrov pred prekážkou pustiť brzdu a zatočiť, možno už to bude v rýchlosti, kedy sa predok chytí a zatočí.
    Zatiaľ neprišiel zvislý otočný čap, tak čakám.
    Šak viem že nemusel, ale asi som chcel viac vzrúša ako bolo užitočné ;-\
    Neviem ako pri Passate, ale rovinky boli dobre rýchle, radšej nechcem písať presné číslo sem...
    ABS reagovalo, ale fyziku neoklameš. Haváriu zažije veľa vodičov, ale pokiaľ koniec dobrý... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 25.05.08  21:49

« Re: Svodidla

videl som zoznam z poisťovne, čo je na výmenu a čo na opravu a rozpis prác atd. Dokopy prvý odhad 240000 s DPH, z toho diely tuším 90-100 tis. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 25.05.08  21:47

« Re: Učit se, učit se, učit se...

to boli také fofry, že ťažko premýšľať...keď som zistil, že je zle, už bolo veľmi málo času na korekcie. Osobne si myslím, že by ani to nepomohlo. Proste tam bolo pár kvapiek na zemi a grip tým pádom nestačil ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.08  20:00

Tiež pravda
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.08  20:00

som sa pomylil. Ne cislo1 ale Molokov500SEC
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…