Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
"-- skrytý --" 26.05.08 23:08
« info z prvej ruky
Ja som myslel, ze sa tu nevyjadrim, ale nakoniec asi hej. S Luboshom sme uz boli dvakrat na Babe a uz som ho za videou zvozil, teraz sa na to pozeram predsa len trochu inak. Babu poznam teraz velmi slusne naspamat.
AJ tak si ale rozhodne myslim
1. na tocenie videa to bol otrasny cas, strasne vela aut. To tam proste treba ist o siestej rano s takouto bestiou (ja viem, ze na to nemas cas jpor), ale hold...
2. co Lubosh hovoril, je mi jasne, ze takto nejazdis bezne a kamera inak klame (uvedomil som, si Lubosha som ale najprv zvozil, ze ste sa mohli zabit), lebo proste vidi len pred seba, to by sa musela nejako natacat... A naozaj AMG ked stupis na brzdy, tak "stoji na mieste", aj ked niekto ked ma nehaky hot hatche a pripadne zavodnu zmes, tak mu to moze brzdit zase lepsie. 1.8 tony je 1.8 tony a to sakra co viem (BMW 7, HONDA LEGEND, najazdene pomerne dost km)
3. ale myslim si, ze na takuto jazdu nepoznas trat, to mi nevyhovoris.
a) Podla mna na parkovisku uz dole si moc strihol cez protismer, tam uz aj protismer moze mat sakra rychlost a to by ste sa nemuseli vyhnut
b) Predbiehat za prvym vracakom do druhej opacnej je proste somarina, ten PASSAT. Aj s PORSCHE 911 TURBO. Zase - niekto mohol z tej zakruty vyletiet. Najprv ma prave ta zakruta najviac nastvala, ze si ju vysiel za apexom do protismeru, teraz ale pripustam, ze si videl, ze tam nic nie je a potom si ju pustil (to prave kamera nezachyti). Ale zas si neodpustim, aj tak si v nej bol proste "siroky", alebo aj "dlhy na brzdy" a bol si dost za deliacou ciarou. Keby tam isiel nejaky kamikadze motorkar, alebo aj niekto, co sa natlaci k poliacej ciare... Proste zial, predbiehat za tym vracakom ked tak skorej cestou dole, tam vychadza auto na lepsiu stranu a skor bude pri privratenej strane kopca, ako nad priepastou
c) zjavne si hlavne nevedel podla mna, ze ta 4-ta je tiez taky vracak. Ona klame, po tretej rychlej, kde Ta ESP pustilo do mini-smyku ma clovek pocit, ze aj tam moze - a ona mrcha spoza stromov na lavej strane sa ukaze, ze je to vracak ako mraky. Velka najazdova rychlost a tam sa nic nedalo. Hold aj zadokolka je nedotacava ked je rychla na najazde a tam by Ti asi nepomohol ani LSD. To by si uz dorpedu musel vediet, ze to nezvladnes a prejst to pretacavym smykom, co ale by bez niekolkorocneho treningu nezvladol asi ani iny pretekar s 1.8t tazkym autom a 5.5l motorom v predu. A navyse so zapnutym ESP... bez LSD...
Zaver proste je, ze video to dost ukaze inak a nebolo to az tak hrozne. Avsak v prvom rade velmi zly cas na jazdu a tiez by o aj chcelo lepsie poznat trat. Na takto brutalnu jazdu ale najlepsie sobota skoro rano (nemali by byt kamiony). A AJ TAK CEZ SVOJ PRUH!!! Zrezat len ked je absolutne vidno. Najlepsie sa ale prihlasit na KW BT na Babu, ked uz TDC si nestihol...
Vela stastia a nech poistovna nerobi problemy pri obhliadke (uz som videl dost dobre auta potukane a tvarili sa ze plechy len vyklepat a nalakovat atd... ) a zaplati vsetko, co ma -
LuboshGT (RS Kaa) 26.05.08 23:05
« Obhajoba
jpor vidim ze sa obhajis, takze do diskusie ako priamy ucastnik sa ani pridavat nemusim :-)
Presne ako vravia niektori, vodicovi Passatu a tej 405ky mohlo byt skor smiesne (pripadne isty pocit zadostucinenia, skodoradosti), ked videli nieco co ich predtym obehlo, vo zvodidlach. O ohrozeni nemoze byt ani rec (odporucam pozerat video s chladnou hlavou), odstup za nimi bol velky, predbiehanie a zaradovanie sa taktiez. A ak sa na chvilku venovali napr spolujazdkyni, nejakeho strieborneho Sarkana si nemuseli ani vsimnut ;-)
Zatiahnut za rucnu, to by dopadlo :-) Jednak ze elektronika by sa asi branila a ak by sa aj podarilo, tak auto skonci v zvodidlach bokom alebo zadkom v este vacsej rychlosti. Zotrvacnosti neporucis. -
Kubyyyk 26.05.08 23:00
« Velká trapnost.
To co tady předvádí někteří jedinci je fakt trapný. Hlavně petzel1 se tu chová jak malej kluk.
Cituju: "V takové rychlosti bych tam nehavaroval ani se svojí starou Š-120!!!!" - na takovou rychlost by ses s ní ani nerozjel >:D
Nechte už jpora být. Video točil kvůli, pro vaše potěšení a udělal chybu, to se může stát komukoliv z vás. Chtěl bych vidět vás, kdyby ste nabourali svý auto. To byste šíleli ještě rok!!!
Takže se hoďte trochu do klidu!!! -
petrzel1 26.05.08 22:57
« Re: Amatér!!!
Já to nemyslel zle, ale dáš mi jistě za pravdu, že pokud chceš něco točit na hraně, tak si k tomu vyberu vhodnou trať, projedu si ji a pak točím. Únikové zóny by taky neškodily? A na mokru, s autem s takovým výkonem? Nezlob se, když ne ryzí amatérismus, tak nezkušenost...Jiná verze není. -
jpor (RSKa) 26.05.08 22:55
« Re: jpor
ten komentár dozadu bol neprehliadnuteľný ;-\
Keby si najprv vychladol a potom komentoval, vôbec by mi to nevadilo.
Teraz viem, akú odvahu treba mať na zverejnenie takéhoto videa. Daj ľuďom šancu na kritiku a dokopú ťa zľava-sprava...takže jedine ak máš silu obhájiť sa. Zatiaľ chvalabohu nechýba.
Aspoň že nakoniec takto... :yes: -
jpor (RSKa) 26.05.08 22:50
« Re: Amatér!!!
O mojich vodičských schopnostiach nič nevieš. Keď nevyšla jedna zákruta, tak sa z toho nedá usudzovať na schopnosti. Zvlášť keď to bola sfilmovaná snaha o jazdu na hrane.
Prečítaj si v jednom z čísel Top Gearu o Gillesovi Villeneuvovi. Ten jazdil na hrane stále, a dostával šmyky a hodiny - lebo najprv hľadal limit danej trate. Ja som ho našiel ;-\ -
petrzel1 26.05.08 22:43
« Re: Sorry, ale to uz nejde ani komentovat
Kašli na kritiky! Tvá jízda byla naprosto ohleduplná!!!! Škoda, že tam nebyl záběr na tachometr, abych věděl, v jaké rychlosti došlo k těm smykům. Takhle mi to připadlo, že to auto moc nesedí...Ten závěr byl však ryzí amatérismus. Zadupnout brzdy a praštit do svodidel jak blondýna....
>:D -
jpor (RSKa) 26.05.08 22:38
« Re: PEACE
reakcia zaskočila trochu aj mňa ;-)
Čo sa týka jazdy, chápem, že je v tom videu kopec adrenalínu a niekto si to pozrie a hneď v tom prvotnom rozrušení sem napíše hromy-blesky. Potom ale má možnosť si pozrieť celú diskusiu a môže sa dozvedieť aj pozadie a iné informácie, má šancu pochopiť že je to len show pre kameru a vidieť že stále tam bola rozvaha a slušnosť bez vážneho ohrozovanie druhých áut.
Okrem toho som si uvedomil, že ja už mám prekalibrované vnímanie na Šarkanovu rýchlosť a viem čo dokáže - zrýchliť aj spomaliť. Iní to vnímajú ako keby išli vo svojom aute, ktoré má pravdepodobne celkom iné možnosti, tak sú z toho na vetvi. Neskúseným sa po ukážkovej jazde občas trasú ruky - bez urážky - ale je to masaker. Takže toto možno spôsobuje niektoré reakcie.
No a potom sú tu takí, čo si ešte aj kopnú (arogancia, blbosť, Darwinova cena, slovenský * atd atd), ale takých poznám, proste žijú medzi nami...