Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
"-- skrytý --" 11.06.08 10:31
« Som tu asi po funuse:)
Tak priznavam že Tvoje video som si pozrel až teraz. Kedže som na babe blbol aj ja (a nie raz) nemyslím že by si dajako extremne ohrozoval ludí okolo seba. Podľa toho videa sa veľmi ťažko odhaduje rýchlosť. Predsa len pocit za volantom a pocit pri pozerani na video je uplne iný. Myslím že baba ako vlastne každý zátačkovitý úsek vyžaduje jednu vec.. Musíš ho mať uložený v hlave. A na prvé "pokusy" by si nemal ísť na plný kotol.. Jednoducho musíš vedieť kedy presne príde zátačka kde má apex aká rovinka nasleduje.. A myslím že si len jednoducho neodhadol (alebo nevedel) že tam bude taká ostrá ľavá.. Nič viac nič menej. Jazda rýchla ale určite nie taká aby ťa tu niekdo súdil za to ako jazdíš. Ale predsa len ked si chceš zajazdiť tak ideálny čas je nedeľa okolo 6 -7mej ráno.Ja viem je to nepohodlné vstávať v nedeľu ráno ale tie prázdne cesty kdekoľvek za to stoja:) -
jpor (RSKa) 10.06.08 00:13
« Ako sa má Šarkan
Pravidelne volám do servisu, ako postupuje oprava. Vedúci servisu je slušný poctivý pán, aj keď zrovna s elektrikou moc nekamaráti, ale to teraz nevadí.
Takže postupne sa pátralo kvôli poisťovni, prečo nesedí geometria po výmene očividne ohnutého otočného čapu. Po každom kroku museli zmerať geometriu znovu a pootm volať poisťováka, aby to nafotil a povolil ďalšie výmeny, keď geo nesadne. Zatiaľ bohužiaľ nesadla. Postupne sa menili:
- ramená prednej nápravy, náboj a ešte čosi
- nápravnica - ohnutá o cca 3mm, čo na hornom konci robilo 5mm - výmena
- ramená zadnej nápravy
- ešte nejaký čap (vpredu...?) príde zajtra, to je asi posledná vec, ktorú môžu vymeniť, ak nesadne, treba rovnať karosériu.
Každý z tých vymenených dielov pomohol geometrii o kúsok, ale zatiaľ to nestačilo. Vraj deformačné zóny na karosérii nevidno, ale podľa názoru vedúceho buď sadne všetko po výmene všetkých prvkov náprav, alebo o 1-2mm bude treba napraviť karosériu v oblasti horného úchytu predného tlmiča (rozmýšľal som nad rozperou predných tlmičov).
Disktovali sme o následkoch naprávania karosérie, a pán tvrdil nasledovné:
- nejde o rezanie a následné zváranie karosérie, takže zníženej pevnosti sa báť netreba
- dnešné rovnacie stolice a 3D geometrie sú precízne stroje, ktoré s pomocou prípravkov, úchytných miest a školení výrobcu dokážu narovnať naozaj presne, mnoho rovnaných áut vraj sadlo na geo potom lepšie ako nové autá; všetky skrutky sa musia presne a voľne kryť s otvormi, žiadne násilné prispôsobovanie
- zodpovedne vykonaná oprava znamená plnohodnotné auto, bez kompromisov v bezpečnosti, pevnosti a jazdných vlastnostiach
Ono to znelo celkom logicky, len som sa mierne obával ohrievania polievočky, no uvidíme.
Do konca bud. týždňa by to malo byť...dúfam. Už mi vážne chýba.
Jediné pozitívum - mám možnosť porovnať jazdné vlastnosti a kvalitu C-klasse W203 pred a po facelifte: je to nebe a dudy. Staré mám teraz, facelift som jazdil 3 roky pred Šarkanom. Starý sa nakláňa, oveľa menej istoty, o máličko viac komfortu, ale DESNÉ sedačky a kvalita spracovania interiéru u starého... Nový je o generáciu inde. A W204 ani nehovorím. -
jpor (RSKa) 09.06.08 23:55
« Re: KEBY BOLO KEBY...
Náhodou v Martine som relatívne často a pravidelne služobne... Máme tam solídne vzťahy s klientom.
Videl som tam Mr. Mórica na E55 AMG predch. generácie bez kompresora, vtedy som si hovoril, že niekto sa má...to som netušil že za rok bude Šarkan :-!
ESP som zatiaľ vypol len raz a moc som s ním neskúšal, ale teraz budú staré zadné pneu, tak ich dokončím a niečomu sa naučím popri tom. -
jpor (RSKa) 09.06.08 23:50
« Re: Konec dobrý, všechno dobré
Ten Passat, tam som hodne pozeral, či áno, nakoniec áno s tým, že pripravený na rôzne možnosti...o koncentrácii a rýchlych reakciách viem svoje aj kvôli iným mojim aktivitám.
A dík za podporu ;-)
Inak som Juraj, ale to je vedľajšie... -
jpor (RSKa) 09.06.08 23:39
« Re: ehmmmm......
Nie som Schumacher a nie som ani antitalent. Niekde medzi tým - ja viem kde a to mi stačí.
Prezentuje...vieš, nemusíme sa predsa za každých okolností len chváliť - aha čo som dokázal - som STAR a FRAJER. A potom tie "ostatné veci" tíško tajiť a dúfať, že to nikto nevytiahne na svetlo.
Ak na to máme gule, môžeme ísť medzi ľudí aj s ošemetnými vecami (ktoré každý občas vyrobí) a potom dúfať, že pohoďáci pochopia, že nie je všetko vždy super a nervákov bude treba usmerniť a nechať vychladnúť. No a ja si myslím, že na to gule mám a predovšetkým to video nie je o vychvaľovaní sa nejakým umením. To video je "máte možnosť vidieť AMG spoza volantu v hraničných situáciách". Zadupnúť plyn AMG na rovine je jednoduché a veľa to o aute nepovie. Keby som mal iné video (s lepším záverom), dám tam asi to iné. Ale nemám, takže... -
jpor (RSKa) 09.06.08 23:25
« Re: ještě že jsi měl termín v servisu, magore
Tak som naspäť :-!
Méšo - klobúk dolu, že si po búrke dokázal nielen vychladnúť ale aj to sem napísať :yes:
A dík aj za úpravu hodnotenia >:D
Poznám aj horších, to mi ver...
Poučenie sa nakoniec asi udialo, nejak som vychladol z tej snahy ukázať svetu, čo dokáže AMG, aj keď od počiatku v tom nie je ehibicionizmus, skôr snaha o sprostredkovanie zážitku, ktorého sa mnohým nedostane...
Teraz po rozsiahlej komunikácii so servisom zisťujem čo všetko sa poondialo a tŕpnem, čo karoséria. Zbytočne, nemuselo byť - možno. A možno že to bolo takto lepšie - bez vážnej úhony som došiel poučenia. Mnohým sa to poučenie dostane až za cenu vážnych následkov...
A uvedomujem si aj, že pre menej zrelých (= mladých) to video "môže" byť návodom k hovadinám na ceste, darmo píšem, že to je výnimka, čo som tam vystrájal... A tiež chcem povedať, že si pri jednotlivých diskutéroch dobre všímam ich vek, pokiaľ ho uvádzajú, a prispôsobujem reakcie atd. -
ROBERTOO 08.06.08 11:01
« KEBY BOLO KEBY...
Zdravíčko chlapi...
Nehodnoďte ho za to,že nabúral v jednej zákrute do zvodidla.A čo?No stalo.Už tu bolo povedané,že keby to spravil dakto odtiaľto,tak to video sem ani nedá!Ale on dal.Už len za to má u mňa plus.
Čo sa týka auta,je to krásna zbraň.Popred dom mi chodia každý deň AMG(S 55AMG L(2003),S 500(2006),E55 AMG,G55AMG,E 500...) a pre ten zvuk sa oplatí vetrať amať otvorené okno na dome :yes: :-) .Musí byť krásne šliapnúť na to a letieť(obrazné povedané).Kedysi tu bola tmavá 55 AMG-čko a bolo tam písané,že keď vypne ESP,tak s tým radšej ani na verejnú cestu nechodí,iba na okruh alebo niekde,kde je málo áut.
Resumé:Škoda,že Martin je od BA tak ďaleko :'-( .Možno nikedey ťa dakde zahliadnem(ale nie na odťahovke alebo niekde) ;-)