Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
- Radek - 29.06.08 10:06
« Re: KEBY BOLO KEBY...
S tím čipováním až po záběhu naprosto souhlasím. Hromada lidí tvrdí, že auto se musí zajíždět od začátku "natvrdo" aby nezlenivělo, dokládají to historkami z praxe apod. Já jsem v tomhle ohledu asi takříkajíc "ze staré školy" a motor zajíždím postupným zvyšováním nároků na něj - podle ucha. Zatím se mi doopravdy nestalo, že bych měl lenivé auto :-) Čiptuningu bych se od profi firmy jako je Carlsson nebo Brabus opravdu nebál - velice dobře znají konstrukci motoru a použité materiály. mají dlouholeté zkušenosti a pravdou je, že motory mají výkonovou rezervu z výroby. Jednak kvůli plnění emisních norem a taky proto, že ne všude na světě je kvalitní palivo. Pokud se někdo k autu chová jako p.r.a.s.e. , jezdí s plynem na podlaze hned pod studeném startu apod. - no tak mu podle mě stejně nevydrží a je jedno, jestli bude načipovaný nebo ne. -
Sienn 28.06.08 00:10
« Re: ahoj
aha, tak toho neznam.... tak nic, me to jen tak napadlo...
ten muj kamarad delal asi 5 let ve Skodovce a chtel jit dal a to do BMW jenze tam mel smulu tak sel k M-B nakonec, ted samozrejme nezije pro nic jinyho nez je mercedes... a ja byl dycky tak nak trosku "znalec" mercedesu tak jsem ho to ucil aby na pohovoru nebyl za blbce a tak... ze zacatku ani nebyl schopnej mi vysvetlit rozdil mezi CL a CLK a nebo SLK a SL. nastesti poznal aspon E a S... ted uz je ale profik >:D >:D >:D -
Sienn 27.06.08 23:44
« ahoj
tak gratuluji ke skorovracenemu autu :-)
vcera jsem byl po dlouhy dobe s kamaradem na pivu a ten dela v M3000 a kdyz jsme se tak nak bavily o ma.cz tak rikal ze ty mas auto od nich.... ted jsem si to potvrdil kdyz jsem si to precetl znova tebe.... ;-)
on tam teda dela od podzimu 2007 teprv a jen normal auta, ale nejaky cas byl na oddeleni AMG jako zaskok. taky jsem tam v ty dobe chodil za nim koukat na auta....AMG je takovy muj sen....kazdopadne jsem ho ucil M-B pac on se v nich nevyznal a kdyz tam sel pracovat tak sme chodily do hospody furt a ja ho ucil modely, motory AMG >:D
takze pokud ti to auto nahodou prodavaj on tak se nedivim, ze se moc neorientoval pac zrovna v tom obdobi zaskakoval na AMG >:D -
ROBERTOO 25.06.08 12:17
Pekné detstvo-pekne povedané :-) Však skús a uvidíš.Aj tak neviem,či dakedy naplno využiješ už len fabrický motor,nie to očipovaný.
A je mi to jasné,že len tak sa niekomu peniaze nehrnú z neba,viem,že za tým stojí kopu driny,aj my máme firmu,viem,ako to je.
-
jpor (RSKa) 24.06.08 22:34
Ani neviem, predsa len ten fabrický motor je dosť silný a ktovie ako je to s dopadom čiptuningu v dlhodobom horizonte, záruka je len 2 roky...
Neviem, či by u nás bol schopný predajca vybaviť dovoz a montáž toho čipu priamo, lebo zastúpenie pre SR a ČR má Hošek Motors v Brne, ale možno aj áno. Mám ale predstavu, že je dobré zabehnúť motor najprv bez čipu a až potom ho čipnúť, nech má pekné detstvo >:D
Niekomu sa žije, ale má to aj svoju odvrátenú stránku - stresy, neustále riešenie nejakých problémov, rozhodovanie, plná hlava rozrobených vecí, ktoré sa nenechajú len tak zahodiť...vieš, keď skončí prac. doba, pre mňa to nie je že jednoducho zahodím prácu za hlavu a mám voľno. To nehovorím o začiatkoch...je to na dlho. Pozri si začiatok diskusie, tam som to opísal.
A čo sa týka vkusu - nie som práve "vkusový" typ, som dsoť racionálny, občas až príliš, ale pracujem na tom :-! -
jpor (RSKa) 23.06.08 23:36
Záruku na motor, hnané nápravy a diferenciály a vôbec všetky relevantné / zasiahnuté skupiny preberá Carlsson alebo Brabus. Ale vraj s tým nikdy problém nebol doteraz...
Tú designo farbu by asi foťák nezachytil, aspoň nie ten v mobile. Naživo to bolo ako zjavenie, ako keby ostatné farby boli vo Photoshope vyblednuté / zošedivené a táto zvýraznená, ale tak s citom. Zrejme ten lak má nejak viacero vrstiev. Super to bolo... -
ROBERTOO 23.06.08 23:20
Áno,myslel som origoš s tou farbou :-) No tak som zvedavý teda ako to celé bude vyzerať,neviem si celkom predstaviť toho tvojho budúceho "chameleóna" >:D
Škoda,že to S-ko si neodfotil v tej Prahe,celkom si to tiež neviem predstaviť-malá predstavivosť.
S tým AMG paketom som to myslel tak,že či nerobia ako to M.Viem,že M-paket neznamená nastavenie auta ako u M5/M6,ale len nejaký tvrdší podvozok,iné kolesá,iné radenie,iní doplnky v interiéri(súdim podľa recenzíí čo sú tu).Ale pochopili sme sa nakoniec ;-)
S tým WW V10 TDI plne súhlasím.Raz som sa viezol vo V10 TDI a hneď potom vo V8 benzín(Touaregy) a ti poviem,že tie Nm vo V10 to bola krása.Tá V8 stráca len v tom,v Kw nie.
A v tom čiptuningu máš plnú záruku potom u MB?Vari hej,že?
Hm.Dneska som bol akurát pozrieť u nášho predajcu MB tu v MT a mali akurát nové CLS-ko v takej zvláštnej farbe-nejaká olivovo jemno zlatá.Neviem to opísať,to by chcelo vidieť.Ale aj toto autíčko ma niečo do seba. :-! -
jpor (RSKa) 22.06.08 22:49
origoš ako s tou farbou? Ona už teraz existuje ale donedávna nebola. Náš predjaca MB ju má na predvádzacej ML aj v kombinácii s tým interiérom, ktorý sme nakoniec objednali a vcelku to sedí, aj keď jeden kompromis som urobil - dal som bežnú kožu namiesto designo/Nappa, lebo tá je síce super ale je tenšia a nedá sa kombinovať s vetraním predných sedadiel. Malý nám po interiéri behá obutý po sedačkách a tá tenká fajnová koža by to mohla zle znášať, no a vetrania sedačiek sa nevzdám :-!
Inak tá hnedá farba...nejak extra ma neberie, ale tie ostatné už absolútne nie. Farby typu zelená, modrá, bordová nechceme, strieborná je úplne všade a je okukaná, čierna je fajn ale tiež má imidž mafia klubu...biela - dosť odvážna ale...radšej nie. No a tá hnedá je na slnku od hnedej až do tmavozelena a v tieni ako čierna. A individual designo farby vraj na ML neexistujú, takže nič.
Jednu designo farbu zlato-béžovú perleťovú som nedávno videl na S-klasse v Prahe a to bolo ako z iného sveta - nenormálna krása, žiarilo decentne do ulíc a sunulo sa potichu za svojím cieľom...za to je aj tých tuším 100000 SKK adekvátna suma, ak chceš mať nádheru na kolesách.
AMG modifikuje aj podvozok ale len na origo AMG autách, nie s paketom. Pokiaľ viem ani BMW s M-paketom nemajú taký podvozok ako origo M-bavoráky, len nejaký pritvrdený a tak.
No a k VW - ten TDI V10 mal dávno zmiznúť s príchodom V8 TDI 4.2. Výkon a Newtonmetre rovnaké, ale váha a spoľahlivosť a spotreba inde. Alebo prerobiť na Common Rail s piezo vstrekmi a výkon v pohode +-400 koní.
Ešte k tomu Carlssonu / Brabusu - myslel som iba čiptuning, žiadne extra veci interiér / exteriér / podvozok neplánujem... pred čipom 306 k / 700 Nm, po čipe cca 367 k / 850 Nm, zrýchlenie na 100 neviem ako ide dolu, ale odhadom na 6,0s by mohlo... >:-[] -
ROBERTOO 22.06.08 21:55
Tak sorry,nejak som sa pomálil,tak budeš origoš >:D ;-) A zaujímavé,že AMG je iba optika a nieje to ako u M od BMW.Nehovorím že airmatic je zlý,len ma napadlo či s tým dačo robia.
Ináč,toto podľa mńa VW robí veľkú škodu sám sebe,že do Touarega dáva iba tú V10 TDI ktorá má 228kW(sa mi zdá) a nie 4.2TDI V8 ako má napr. Q7.Je to výkonneší motor a hlavne si myslím,že aj ľahší.Len tak odveci,len aby sa nezabudlo ;-\ ;-) -
jpor (RSKa) 21.06.08 21:24
« Re: Sťahovanie
Dík za poskytnutie Tvojho profilu na YouTube ;-)
Miesto nárazu >:D už nebude. Lepší čas - možno tiež nebude, neviem či ešte na Babe niečo...ale nevylučujem.
No a nápady budú vítané ;-) Tiež plánujem nejaké kultúrnejšie video, ktoré ale zobrazí Šarkanovu povahu (vrátane tej kultivovanej stránky veci) a nebude ju zastierať. A poriadny mikrofón, existujú aj tie bezdrôtové, taký sa dá pripevniť napr. k výfuku >:-[] -
jpor (RSKa) 21.06.08 21:14
420 CDI s tým autom naozaj zahýbe - 6,5s na 100 km/h a to bez tuningu, Carlsson a Brabus čakajú, možno sa dočkajú >:-[]
Tá hnedá je novinka, doteraz nebola...a ten AMG paket - existujúci mi príde o chllepší, lebo je menej nápadný, ale v tej tmavej hnedej to bude decentné, tá trochu kryje tú papuľu...
AMG paket u MB je len vizuálny, podvozok sa nemení. Ani netreba, lebo Airmatic môžeš nastaviť na Comfort, Sport a Automatic a ten Sport je tvrdý až až.
Kabrio...uvidíme, zatiaľ mám iné starosti, ale aj tie prejdú...
Video bude, aj keď neviem zaručiť kedy...ale bude. -
ROBERTOO 21.06.08 16:54
Mám taký pocit,že som tu toho dosť premeškal v priebehu jedného dňa ;-\
Preto som sa pýtal prečo chceš 420 CDI,pretože ten motor je..hm...ako to nazvať?Vhodný?? >:D Brutálny.Je celkom kompaktný a dosť výkonný.Farbu si viem predstaviť,po MT nám ich tu pár behá.A ináč,nič proti MB,ale tento facelift ML-ka ma nejak nenadchol.Aj v tom AMG pakete vyzerá tak kadeako,ale lepšie ako originál.V AMG pakete je to tiež tak ako pri BMW keď si dáš M-paket,že nejde len o vizuálne zmeny,ale aj podvozok je upravený a celkové nestavenie?Lebo toto napr neviem.
Tak s tým kabriom,resp. láskou na víkend,nech ti to dakedy vinde ;-) :-!
K videu:dobre,že si ho dal preč,nebudeš musieť odpovedať na blbosti a ešte mať aj problémy kvôli tomu.Ale rýchlo pridaj druhé :yes: -
LuboshGT (RS Kaa) 21.06.08 00:14
« Re: Sťahovanie
Ok jpor, Tvoje rozhodnutie. Video je fuc...
Tiez si myslim, ze ucel splnilo, ludia videli co Sarkan dokaze, vypoculi si zvuk, trosku podebatili. A obdivujem, ze mas trpezlivost kazdemu jednemu opakovat styrikrat to iste, na to by som ja veru nebol :-) By sa tu uzivil aj hovorca.
Co sa tyka dalsich videi, samozrejme budem velmi rad. Teda pokial nebudem sediet v mieste narazu ;-) A este by to chcelo naozaj pouvazovat nad vhodnejsim casom...
Spisem napady (o nejakych sme uz aj hovorili), nech to nie je len "megasuperlolburnout" alebo "ultraAMGdrift". Treba dodrzat aj vizualnu kvalitu tohto videa, aj zaujimave zabery, spracovanie zvladol Tvoj znamy vyborne. Ostava poriesit zvuk a bude to dokonale :yes: -
jpor (RSKa) 20.06.08 23:36
ROBERTOO:
420 CDI preto, že si ľahko zvykneš na 700 Nm a potom už slabšie moc nechceš...a má fakt super recenzie, vraj je to s tým motorom najlepšia kombinácia, aj som ho skúsil - je to pravda.
Farba bude peridot braun - taká hnedá metalíza, pekne mení farby na slnku a v tieni :-!
AMG paket je nutný, lebo ten facelift je desný - na prednej maske taký priblblý úsmev...jediná záchrana je AMG predok. Navyše sa mi páči AMG style
Ferrari asi nie, len že sa mi páči...no a tie špekulácie o kabriu...pravdepodobne zostane len pri nich, nedostal som sa ešte do štádia, že by som kúpil auto na víkendy len tak...mal by som s tým problém si to pred sebou zdôvodniť, teda zatiaľ.
Po skúsenosti so Šarkanom pripúšťam možnosť, že raz pôjdem okolo predajne Porsche (alebo inej?), volant zatočí na parkovisko pre zákazníkov, ústa požiadajú o predvádzaciu jazdu a po skončení ruka podpíše objednávku a bude kabrio :-) -
jpor (RSKa) 20.06.08 23:23
« Re: chcizit.cz
stačí si nájsť ten úsek diskusie, kde sa to video začalo preberať a odtiaľ začni, prídeš pokiaľ ťa to bude baviť...
AKo hov*ado bola rýchlosť, nie spôsob jazdy a to je rozdiel.
Osobne na skúške jazdy na hrane nič smiešneho nevidím, ale tvoj názor je tvoja vec. A nejde o argument, ale o dôvod vzniku videa. Argument by to bol, keby som mal iný dôvod a tým "argumentom" by som ho chcel zakryť. Pokiaľ chcem ukázať možnosti auta, najlepšiu výpovednú hodnotu má práve jazda na hranici.
Verím tiež, že ti je jasné, že pôvodný zámer bol natočiť video o niečo menej "na hrane" a hlavne bez toho záveru. No ale keď to už tak skončilo...
Maj sa :-! -
Prase 20.06.08 23:04
« Re: chcizit.cz
michaelK dik :-)
jpor malinko to vytrhavas z kontextu nejde o to ze si prejizdel plnou caru jde o to ze si jel jak hov*ado nicmene tvoje video je sranda proti tomu co vidim v beznem provoze naprikal nedavno jsem videl blbecka s favoritem co par desitek metru pred prechodem predjizdel 3 auta... zatim jsem precetl celou diskuzi u steho2 ale pokud mi to neco da prectu si celou diskuzi 200 zpet i u tebe pak se ti ozvu nicmene argument ze si chtel zkusit jizdu na hrane mi prijde dost smesny :-) jestli mas i jine mile rad si je prectu... pak se ti ozvu jak zni zoufalcovo zhodnoceni >:D zatim se loucim
:-)