Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
MarTin1 21.10.09 09:43
« Re: Re: řidič
Jo jasně, když k tomu přistupuješ tak, že se to za pír EUR vymění OK no problem...
Já mám k autům vztah a když bych něco takového udělal tak bych to dlouho nesl špatně. Osobně bych si na tuhle věc koupil M3 E46, totálně ji odstrojil, pohrál si s motorem, narval tam slicky nebo poloslicky, dal klec a hodil na plaťák za ML a tahal to na okruhu a u té by mě nesralo, že vyletím ven do kačírku, protože to auto je pro to primárně určený..
No dobrá, možná jsem včera byl lehce podrážděnej, ale přijde mi to fakt dost škoda. Navíc teď sám přiznáváš, že je správnej přístup jezdit pomalu a zvyšovat tempo. Nikdo se ti tam smát nebude, že "lítáš" s 480koňovým autem "pomalu", tím víc bude čumět až mu to po 4-5 kole předvedeš... -
jpor (RSKa) 21.10.09 00:30
MarTin1 - na okruhu som bol prvý raz. A chcel som si to užiť, tak som si to užil. Po svojom. Kto sa ako má správať na okruhu prvýkrát mi nepredpisuj. Nemusím sa správať za každých okolností rozumne ani dokonale. Stačí ked nikomu neublížim, a páč som bol na okruhu, tak som ani neublížil.
Vieš, ja z diskusií viem, že si fajn normálny chalan. Ale zdá sa mi, že ťa to tu nejako moc bere.
Nedopadlo takhle... Ako takhle? Vieš, ono sa žiadna katastrofa nestala. Ked budem chcieť, tak vymením všetky doškrabané diely a šarkan bude ako nový. Zatiaľ takú potrebu nemám.
Ako mám auto zvládnuté viem dosť dobre. A viem že ho zvládnuté mám. Ten kto so mnou šiel, videl sám. Skdd sa k tomu vyjadril hneď na skringu, chvíľu po jazde. A nemusel som sa za to hanbiť, jednoducho to skúšam, nepoznal som trať spamäti, nemám zažité správne návyky. A odkiaľ by som ich mal mať zažité, ked som na okruhu bol prvýkrát? Na ceste to cvičiť nebudem. Ty si tiež z neba nespadol ako hotový pilot, ani Schumacher nie.
K rovnakému záveru som nakoniec prišiel aj ja sám: najprv sa naučiť stopu v nízkej rýchlosti, aby mi to nekazili panické reakcie, a potom zvyšovať rýchlosť.
Ked kamoš neskurvil brzdy, to ma fakt netrápi (odhliadnuc od faktu, že mohol mať brzdy ktoré proste neuťaháš ani na okruhu). Ja s nimi viem zaobchádzať. Ony znesú toho dosť (na to že má auto 1850 kilo) a ked ich prehrejem, tak ich vychladím. No a zrovna hneď ako som šiel chladiť, tak som vyletel do káčera a bolo po chladení. No a? Stalo sa... Nabudúce sa posnažím, ale pardon, nikto ma tu za to nebude do*je*bávať. Mňa to zas tak nebetyčne netrápi, je to otázka jedného servisu a pár EUR. Svet sa nezrúti. Ale ty sa MarTin tuto správaš, ako keby bol ten šarkan tvoj a ja som ti ho rozflákal 8-s Vieš čo? Brzdi...aby sme tu nemuseli používať zvýšený tón. -
jpor (RSKa) 21.10.09 00:09
« Re: řidič
no tak som, no. Ja mám proste problém jazdiť pomaly a stále ma to ťahá skúšať limity, opatrnosti mi moc neostalo...len tak trochu aby som sa nezabil.
A hlavne - mám šarkana fakt rád, ale nie tak úzkostne aby som ho furt leštil, chytal záchvaty, keď nájdem škrabanec atd. A vieš čo? Na tom nie je nič zlé, práve naopak.
Tiež som sa vozu nevenoval toľko ako ty, nevylepšoval som ho toľko atd. Tým pádom ma to pochopiteľne menej trápi.
Aj pri tých prvých zvodidlách - a čo má kurwa byť? Mrzí ma to, ale jednoducho to mám tak, že keď už sa niečo stalo, tak to neodčiním ničím, a už vôbec nie tak, že budem celý zúfalý a zúrivý sebe sám nadávať. Akceptujem skutočnosť, vrátane svojej nedokonalosti. Bodka. -
jpor (RSKa) 21.10.09 00:01
« Re: Video z Racing day Slovakia ring
babo - áno, práve zlozvyky a "prirodzené" inštinkty mi to celé kazia.
Už som sa naučil, že najlepší prístup k sebe je zahodiť predstavy o vlastnej dokonalosti a vždy pozerať na realitu, aký som naozaj, ako sa prejavujem atd. A s odstupom si povedať, chlapče - takto a takto sa veci majú, bez ohľadu na to aké je to príjemné či nepríjemné...
škola športovej jazdy je asi fajn vec, ale sa obávam že na to nemám čas, keby to malo byť nejak dlhšie... Zatiaľ to vidím tak, že budem chodiť na Racing Days a otravovať inštruktora. Prípadne mu navrhnem, že keď budú voľné jazdy na skringu, tak si ho "prenajmem" len pre seba. Ale už na inom aute, predsa len šarkana na skringu zodrať sa mi nechce. -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 20.10.09 23:37
jpor - ještě že jsi dopadl takhle :-| ..co se týče aut tak bych se mrkl na starýho ,,tajpára,,,Renaulta Clio,Z4,350 Z,Megana Sport,Cata,Atoma,X-Bow..je toho hodně!
btw - xganga : zas tak levnej špás ta academy taky není :'-( -
Ondřej Šámal 20.10.09 23:03
« Re: Jpor to nevzdává
Pokud chceš auto na okruh, koukni se na Lotusy, případně Caterhamy. Jsou to lehká auta, takže nepotřebuješ tolik výkonu a ani keramický brzdy. Servisní nároky u Caterhamů nejsou zas tak hrozný, navíc v ČR se jezdí Caterham Race Academy, což se zatim jeví jako moc zajímavej podnik, takže je tu i možnost "profi" závodění ;-) -
jpor (RSKa) 20.10.09 22:51
Mojito - brázdy dlhé,lebo rýchlosť jaxviňa. Ja asi neviem jazdiť pomaly a to je aj moja slabina na okruhu. že je šarkan zas*raný ma netrápi, to urobí wapka. Ked som letel kačírkom, myslím že spodok to nechytal. Kolesá sadli keď som zastal. Inak to ustál dobre, až na kameň medzi strmeňom brzdy a lúčom kolesa, ten tam vyoral takú fest ryhu 1 cm širokú a snáď 0,5 mm hlbokú. To ma chvíľu sr*alo. Inak nič, až dnes začal blbnúť softvér prevodovky ako som písal... Odrené možno tak zospodu, to nevidím tak ma neštve. Ale zvedavý som, dám to na zdvihák. Poškodené alebo zničené zatiaľ neviem... -
jpor (RSKa) 20.10.09 22:46
« Re: Jpor to nevzdává
Ajin - dík za povzbudenie >:D
Éčko dostalo do tela, len čo je pravda. aj mi začal dnes blbnúť softvér prevodovky, nechce držať manuálne zaradený stupeň a svojvoľne prepína naspäť na D, resp. z Manuálneho režimu na Sport. Zajtra ide na diagnostiku...
Prilba OMP je moja, pre túto príležitosť kúpená. Ale presne takéto tam požičiavajú za 10 Eur na deň.
Cena 50EUR za 30 min je prestrelená. Verím, že to znížia...
Horizonty sú tam 4, z toho:
- prvý za cieľovou rovinkou sa dá, stačí sa nedržať úplne vľavo
- druhý je na srdce, mám tam na vrcholku 200 km/h a len čo auto dopadne na kolesá, ideš tvrdo na brzdy - za ním je vracák o 180°
- tretí je tak priemer, ani sviňa ani pohoda, ideš na brzdy 40-50 metrov za vrcholom, ale tá zákruta za ním je pomalšia
- štvrtý sa chodí naplno ani sa za ním nebrzdí, držíš plyn na podlahe od apexu pred ním až asi 250 metrov za vrchol
Rozsekať sa tam dá na 4 miestach (podľa mňa):
- zatáčka za cieľovou (môj prvý káčer)
- 3 zatáčky v technickom úseku uprostred trate, kde sú vracák (druhý káčer), 2x uťahujúca zákruta (tretí káčer), zase vracák
Chcelo by to niečo ojazdené, okruhové, čo mi nebude ľúto drtiť, s keramickými brzdami. Nejaké typy máte? -
MarTin1 20.10.09 22:39
No néé víš co, já mám možná dneska prudivou, ale mě tohle prostě přijde totálně zbytečný. Zásady jízdy na okruhu asi nezná bohužel, jinak by to nedopadlo takhle.
Jak po bitvě je každý generál?? Já jestli si dobře vzpomínám, jsem před rokem napsal: že to auto nemá absolutně zvládnutý, protože jak skončil v těch svodidlech bylo úplně stejný jako teďka v kačírku: přehnaná nájezdová rychlost a následné špatné chování na limitu... Ono je něco jiného dupnout na to narovině a dávat sem video jak to žene někde 250.... to neni umění, to umí každej kdo vylezl z autoškoly a tyhle "závodníci" pak na okruhu dopadají takhle a po minulém týdnu v Mostě se mi to znova potvrdilo, kdy předemnou( blbá 120d) šla BMW 650i a já ji krásně předjel, protože ten týpek na to uměl dupnout jen na rovině...
Když je někdo poprvé na okruhu, tak by měl jezdit aby se naucil stopu a pak postupne zvysoval rychlosti a tempo a ne to nakouřit rovnou takhle a dopadnout tak jak je na fotkách... Mám kamaráda ještě s výkonějším autem a ten NIKDY, ani na okruhu, nezkurvil takhle brzdy aby popraskaly... -
Bender B. Rodriguez 20.10.09 22:10
« Re: řidič
nie kazda plechovka je odsudena byt tak nalestena ako moj zadok.
,,Každopádně už při tom tvém prvním crashi do svodidel jsem to říkal..." - po vojne je kazdy general >:D
aspon sa vyblaznil na okruhu a nie v premavke.
bite my shiny metal a55