Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
jpor (RSKa) 28.10.09 00:11
« Re: Re: řidič
skdd - Bingo !!! Mne sa zatiaľ páči sa s tým hrať. Určo nejdem zajtra kupovať wágen >:D
Akurát som pokukal mobile.de a sú tam:
- M3 CSL E46 seriózne 45-54k EUR
- M3 E30 Evo I 215 PS dobré 22k EUR
- MB 190 Evo I/II 40k EUR
350Z komentoval inštruktor ako "miestami až záludné, resp. zvláštne" ale asi len občas, lebo v podstate bolo medzi doporučovanými. Jednu výhodu by malo: nemám čas venovať sa servisu večne sa kaziaceho vehikla, tak v tom verím Zetku že by ako správny Japonec bol spoľahlivý, občas spojka, možno brzdy...a to patrí k veci
Ešte si pár týždňov pošpekulujem, a potom sa na to vyse*rem až do budúceho septembra. To už bude nový veľký garáž a tam to potom pekne zaparkujem. Takže dakedy v júli opäť túto tému otvorím, a budem tu s tým otravovať a nasie*rať tých rozhodnejších diskutérov, lebo oni mi dobre radia a ja len špekulujem >:-[] a neviem sa rozhýbať...ja už sa poznám :-!
A teraz vážne - na zimu je hovadina niečo kupovať, Sk-ring aj tak asi nefungje, resp. na zimákoch to nemá význam. Nová garage nie je, bude o rok. Bodka. Potom to má reálnu šancu. Ak tak najprv niečo pedagogické a zábavné zároveň, potom sa uvidí.
Dovtedy...sa budeme baviť -
borovička pivo ako je tu živo 27.10.09 23:59
« Re: Re: řidič
ale ja to myslím vážne, ja som si to prešiel tie nároky >:D
zosumarizujem: na okruhy, aj na zimu, nie na valník, nemusí byť nové. Rýchle ale nie moc surové. A keď zoberiem požiadavky z hĺbky internetu :-) tak aj také aby s tým mohla manželka alebo baby z firmy do mesta v prípade núdze.
Hin, no babo raď :)))) babo ako stará žena :-) aby nedošlo k nedorozumeniu
edit: mimochodom dnes sme boli po E350cdi coupe, to je snáď tvrdšie ako sti -
borovička pivo ako je tu živo 27.10.09 22:28
« Re: Re: řidič
Počúvaj ma sem, mám pre Teba radu, poznám super soft, volá sa excel. napíš si do stĺpca A vlastnosti čo chceš, do stĺpca B im priraď váhu a do stĺpcov B až X názvy tých vozidiel čo Ťa napadnú. Potom si píš do priesečníkov čojaviem čísla od 0 po 10 ako moc tú ktorú vlastnosť, ktoré auto spĺňa. A dole si to zrátaj (úplne sprosté násobenie a sčítanie). A kúp si čo bude mať najväčšie číslo.
Lebo ako to tak spätne čítam tak si ako žena, čo nevie či chce čižmy, kabelku, šaty alebo auto >:D -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 27.10.09 21:15
« Re: Re: řidič
jpor - kup si ,,zetko,, a už nic neřeš :yes: ..na 350 Z moc chyb nenajdeš a hlavně je tak skvěle ,,surově syrový,, jak pitbull týden bez žrádla.Stojí málo,je to zadokolka a pokud si pohlídáš spojku tak je vše v cajku.,jako bonus ti přihodím že je nadčasově krásný.Konec debat :-) -
jpor (RSKa) 27.10.09 20:56
« Re: Re: řidič
no s STi bola sranda v tom, že som ho dobiehal aj v zákrutách, napr. v tej pred cieľovou rovinkou. Pekne som si riadil plynom nedotáčavosť a to sa dá u AMG pekne vypiplať až na hranicu. A STi si šlo tak po svojom, aby sa nezačal sunúť cez predné von, ale pomalšie... Ktovie, možno by to chcelo skúsiť, neviem aký bol vodič.
Z4M...príde mi také sterilné, ale možno sa mýlim.
Napadlo ma ešte kúpiť secondhandovú E55, ktorú by som mal na ničenie na SKringu >:D >:D >:D -
"-- skrytý --" 27.10.09 20:28
« Re: Re: řidič
jpor: nie, o sekundy tu nejde. Myslel som nieco, co ked budes aj v nizsich rychlostiach robit chyby, tak ti to povie, zacne varovat, postrasi :-) Dnesne auta Ti odpoustia strasne vela. Taky GOLF GTI az neskutocne vela. PLna brzda v zakrute, prudke ubratie plynu v najazde, vacsie pridanie plynu este pred apexom... vsetko znesie, mozno zneisti a trochu spomali, ale drzi. A ked pride problem, tak je to v 160 a to uz je velky problem.
To mas pravdu, chcelo by to skusat na okruhu :-) CTR ak, tak jednoznacne 7G (ja mam 8G). To sa da teraz zohnat za perfektny peniaz v super stave, trochu poladit (lepsie stabiky, samosvor, brzdy, max nejake zvody s vyfukom aby to bolo tak 220ps a ide sa). Pre CTR je idealny okruh Most a Piestany.
M3 E46 CSL je perla, ale je ich malo a tym padom je nekonecne draha, to je fakt. Mozno by do uvahy islo Z4M. Sice je take trochu iekedy zakerne az moc a ma na mna prekvapivo zly cit v riadeni, ale je postavene aby si s nim rovno isiel na okruh. Brzdy to zvladaju
Ze si predbiehal STI je jeasne, SK ring je rychly okruh, mozno stratis (prehanam) v tej tazkej strednej pasazi 5s, ale na rovinkach ziskaz v poho 15. -
borovička pivo ako je tu živo 26.10.09 14:40
« Re: Re: řidič
jasné, že si sti dobehol, však subaru (nielen sti ale čokoľvek v týchto výkonoch od nich) je 0-180 (a niekedy iba 0-160) a potom to už akosi nie je to čo by to malo byť
nechcem sa opakovať ale použiteľné sa mi zdá z tvojho výberu iba klasické bratovražedné combo :-) -
jpor (RSKa) 26.10.09 09:28
« Koža
včera som po vyše roku ošetril kožu v interiéri (jemná Nappa). Pred tým rokom ju ošetril chlap čo čistí interiéry, ale len takým čistiacim prípravkom, ktorý by mal akože aj impregnovať či čo. Ale tomu ja neverím, a včerajšok to potvrdil.
Čistič kože a potom mlieko na kožu z Mercedes Classic Collection sú výrobky od Swizöl, čo by mal byť jeden z najlepších.
Po vyčistení (prekvapivo málo bordelu tam bolo, prakticky len na sedačke vodiča) a vyschnutí dostala koža statočné množstvo mlieka, ktoré malo vsiaknuť po hodine (trvalo to tak 20 hod asi kvôli množstvu) a zrazu je vláčna, jemná, viac matná ako predtým...no skrátka už to potrebovala. Asi som to mal urobiť už pred letom...ale prežila to. Takže min. raz ročne doporučujem aj ostatným s koženými interérmi ;-) -
jpor (RSKa) 26.10.09 00:19
« Re: Re: řidič
babo: bordel sa usádza, ale zaberie tak asi štvrtinu priemeru diery, viac už nie. Ak by som mal vyfukovať tak asi kompresorom...
No s tým autom na okruhy - nekompromisné je načo? Aby som mal o 3 sekundy lepší čas? To mi netreba. Skôr tú zábavu a "pedagogický talent" auta - aby ma to učilo.
M3 E46 CSL je o koľko ľahšie? A vraj bolo celkom drahé, resp. o dosť drahšie ako normál M3.
Vôbec najlepšie by bolo vyskúšať každý wágen na okruhu - M3, Evo/STi, Porsche, možno aj nejakú prdokolku - CTR vôbec netuším ako funguje na ceste napr. atd. Ale vôbec si neviem predstaviť, ako by sa to dalo urobiť, lebo taká požičovňa neexistuje, jedine sa k niekomu votrieť >:D
skdd: Caterham nie, to by som mohol rovno založiť pretekársku stajňu. STi sme na okruhu doháňali, ale zase je fakt že to už boli rýchlosti statočné...
Vette: tá formula bola celkom ftipná >:D ale inak by to asi bola sranda, celkom iné jazdenie, možno že to ani netreba brzdiť na okruhu, stačí čistá stopa a plyn na podlahe >:D Niečo použiteľné na ceste by to chcelo... -
"-- skrytý --" 25.10.09 23:05
« Re: Re: řidič
viem jpor aj o navsteve Pachfurtu (nie len od lubosa, Marek je moj dost dobry kamarat, co ti ak si videl niekedy jeho auto asi nie je prekvapenim).
Co sa tyka tych aut, ano nieco take. Nemusi to byt uplne kusave a zrovna zakerne, ale nech to povie, ze robis chybu radsej uz v 80, ako horsie auto, ktore je moderne a povie ti to v 130 (pri tom to prve ked soferujes dobre, zvladne aj 150).
Myslim, ze 3er bol E30 a E36 bol jeho "nachfolger", cize nebolo nic medzi nimi :-) :-)
tahat Caterham za ML - to je to. nech mi niekto nerozprava, ze Caterham je na nieco ine ako na okruh... Chodit v nom do prace v helme ( v opacnom priapde clovek v lete zje kazdu cestu 10dkg much) atd :-)
zas kopec ludi ale hovori, ze kompormis pri aute na okruhy proste nefunguje a treba proste nieco, co budes vlacit :-)
Podla mna by pre teba mohlo byt idealne M3 E36 (ale tazko sa najde zachovala), M3 E46 CSL sa tazko zhana (normalne E46 je hodne tazke), alebo este nejake pekne EVO VIII, to by tiez slo.
Co sa tyka brzd, tak u platniciek skor ide o to, ze existuju vyslovene odskusane kombinacie. Zavodnejsie samozrejme maju vyssi koeficient trenia a zvladnu vyssie teploty, u tvojich "seriovych" kotuch by ale zrejme skor viacej prehrievali kotuce
Cize nejaky drazkovany kotuc a k tomu odksusanu platnu, aby to urcite fungovalo (to by na AMG chcelo pozriet asi nemecke fora).
Inak usadza sa ti bordel v tych dierach? Ak ano, treba tie diery casto cistit (niecim sa to vyfuka, ale priznam sa, ze neviem cim :-) )