Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Vampix(Diesel Power) 16.12.09 11:03
« Re: Zimné pneu
Mně se nikdy nelíbil šipovitý vzor jako všem ostatním zde a když otec přijel poprvé na zimnich kolech na X6 tak jsem koukal...Gy UltraGrip Performance 2. Není to rize šípovitý vzor ale nákaza Goodyear politikou šípu tam je. Pneumatiky ale přesto jezdí velmi kvalitně. Nikdy se mi nestalo že by se auto zachovalo nějak, jak by nemělo, ale ono co jiného u4x4 čekat. Nemám možnost je porovnat s dalšími pneumatiky na tomhle voze ale podle mně jsou v pohodě.
Na trojce máme Bridgestonky Blizzaky LM25 a z těch už tak nadšeny nejsem... Uvidime co budou dělat na sněhu. Brzdna draha celkem oka ale strašně často mi blika kontrolka DSC a to mam nahuštěno správně(ne když v letě mi tam narvali 3.5 a ja koukal že to skáče a klouže) a třebas jedu vcelku normalni jízdu. Mám pocit jako by se ta guma valela po cestě, že je strašně měká. No nemam z nich nejlepši pocit ale samozřejmě to není zase takova hrůza. Ale až je sjedu tak už si je podruhe nekoupím, bylo to v sadě takže bohužel...
Marekkk: Ja nevim co ti na nokianech přijde tak vtipný, já je osobně ještě neznám a taky se mi moc nezdají, ale jelikož to vyraběji Finové a ti podle mně musí mit dobré zkušenosti se zimou tak bych je možná taky zkusil. -
kaaRS 16.12.09 09:39
Taky jsem mel na Leonu GoodYear Ultra Grip 7 a byly super. Jak pisou kolegove hlucnost super a o tom ze jedu na snehu jsem ani nevedel dostal jsem se vsude. Prave taky premyslim jestli nemam koupit dve pneu na predek bo jak jsem koupil Ocu tak jsou tam zimni pneu Semperit Speed-Grip nebo tak nejak a uz se mi vzorek moc nepozdava. A asi bych koupil ty GoodYear. A jeste ja mel na Leonu ty GoodYear bez toho + za sedmickou. Takze ty to nove by mohli byt jeste o neco lepsi. :-) -
marekkk 16.12.09 08:32
jpor ja mam na jeepe bridgestonky zimne a nemaju chybu hluk je sice velky ale to zistim az pri 150tke letne mam continental a tie drzia ako prilepene len sa dost deru na jar musim zakupit nove.Na dalsom aute zimne mam Pirelli mal som objednanu inu znacku (horsiu) ale tak kamiony sa poplietli a moje sli do BA a Pirelli mne takze som za mensi priplatok zobral tie a som nadmieru spokojny moze byt akykolvek sneh vsetko vysli presli.ale moje odporucanie pre tvoje MB by boli asi Michelin tam je to zarucena kvalita neviem ako si na ML mohol kupit Nokian:DDDDDDDD to ako keby si na MB kupim Matador z 90tych rokov >:D -
jpor (RSKa) 15.12.09 23:50
element5:
Pirelli sú moje tajné favoritky, v testoch nič moc, ale som presvedčený, že budú lepšie ako Dunlop M3 a vôbec, že budú dosť dobré, páč ich dezén vyzerá ako robený na výkonné vozy do zimy a Pirelli je v pneu pre silné vozy šampión.
Nokiany WRG2 máme na ML a nič moc, zato na snehu (vrátane čerstvého) ťahajú ako s reťazami :yes: Hankook určo nie, neverím na Kóreu, ešte nie sú tak dobrí.
Dunlop 3D je istota, ale mám chuť na experimenty ;-)
Martin + Chobot:
Na Goodyearoch mi nevadí hluk, katastrofa to nebude, MB je odhlučnený dobre. Skôr tie šípy mi vadia, mnoho ľudí tvrdí, že to moc nefunguje...osobitne na MB nie,ale chcelo by to skúsiť. Keby tak robili výrobcovia pneu testovacie jazdy: prezujeme ti na auto naše pneu a ty si to vyskúšaj >:D to by bola bomba! -
Martin911Turbo 15.12.09 10:05
Stran zimních pneu, sám jsem přítelkyni na C4 Coupe objednal GoodYear Ultra Grip 7+, tyto pneu jsem také doporučil známým a jsou spokojeni maximalně. Ostatní auta co jsem doporučil Opel Astra GTC, Suzuki SX4, nejnovější Passat, 944 S, Boxster. Pneu drží zatím velmi dobře, nízký hluk na to že má 10 mm vzorek -
element5 15.12.09 07:26
Na minulém autě jsem měl Pirelli Snowsport 210 a byly výborné jak na suchu, na vodě a na sněhu. Doposud asi nejlepší zimní pneumatiky, na jakých jsem jezdil. Je zajímavé, že v testech většinou vycházejí líp, než novější Sottozera...
S eRkem jsem dostal Fuldy Kristall Supremo a ty výrazně zaostávaly na ujetém sněhu (jak často ale v takových podmínkách jezdíme, že).
Na letošní zimu jsem koupil Nokiany WRG2 a zatím jsem spokojený. V testech sice straší aquaplanningem, ale zdají se být OK. Na sněhu jsem je ještě neměl možnost vyzkoušet, tam by ovšem měly excelovat.
Co jsem procházel kanadská fóra, narazil jsem na hodně chvály na Hankook W300 Icebear. Rozhodl jsem se je proto koupit, ale v celé ČR jsem nenašel dodavatele, který by měl skladem mnou požadovaný rozměr...
Z tvého výběru bych šáhl po Dunlopech. Zkušenosti s nima nemám, ale většinou je lidi chválí... ;-) >:D -
white label 15.12.09 01:55
TS830 a 3D mají podobnou strukturu vzorku, šípovité dezény (UG) taky nemám moc rád (obecně). Když jsou nové fungují velmi dobře, ale už po sjetí určité hloubky vzorku přestávají relativně rychle odvádět vodu, a to i u letní pneu...není nad pořádné "celoobvodové" odvodňovací drážky...
Myslím, že pokud nedáš stejný dezén i dopředu, není už tak zásadně podstané, jestli dáš dopředu jiný dezén od stejné značky, nebo jiný dezén jiné značky... -
jpor (RSKa) 15.12.09 01:44
Mal som Dunlop 3D na C220 CDI a boli dobré. Tiež je to jedna z variant (najjednoduchšia + najlacnejšia), lebo zadné sú ešte dosť dobré (hlboký dezén). Akurát by som rád niečo nové, tie M3 sa mi zdajú o ničom, nedržia stopu, záber slabý, zato sa málo derú, zadným dávam do tela, a dezén neubúda...
Pre mňa je podstatná suchá a mokrá cesta, sneh máme málokedy a na ten nosím reťaze v kufri >:D
UG kvôli šípovému nechcem, Mercedesy na to nie sú dobré, v zákrute sa vraj u nich zväčšuje záklon a to je vraj zlá kombinácia. Najlepšie im sedí asymetrický vzor.
Ten majú práve Pirelli. Mňa na nich zaráža to, že od nich očakávam oveľa lepšie výsledky než majú v testoch...firma dobrá, na silné vozy asi naj...dezén pekný, ale výsledky... 8-s až sa mi to nechce veriť práve.
Conti podľa vzoru by som povedal že budú best na suchu/mokre/vode, majú samé pozdĺžne drážky.
Ak mám vzadu dosť mm, tak na predné dávať alebo nedávať iné pneu? -
white label 15.12.09 01:12
Ty tři typy co tam máš, že vyhrávají testy (a to nejeden test) jsou podle mě opravdu současná absolutní špička s tím, že TS830 je nejlepší na sněhu, 3D na ledu, a UG na vodě, při čemž jsou ale mezi nimi jen nepatrné rozdíly, protože všechny tři umí vše z toho výborně...a s žádnou z nich nekoupíš "zajíce v pytli".
Mám zkušenost z Conti, což je takový můj skoro "dvorní" dodavatel pneu a i proto bych šel asi do nich (navíc je pro mě v zimě schopnost na sněhu asi nejpodstatnější) . Dunlop 3D jsem "dostal" na autě k zimní sadě přímo z výroby a taky max. spokojenost, jsou podstatně lepší než M3 (ne 3M) které máš, hlavně při opravdu zimních podmínkách... S UG sice osobní zkušenost nemám, ale dost známých je má a chválí si je, navíc jsou obvykle cenově o něco dostupnější...
P.S. S tou kompromisní kombinací různých pneu vpředu a vzadu, záleží hodně kolik mm vzorku máš ještě vzadu.
U Conti mám navíc zdarma pojištění pneu na úplně všechny škody, včetně vandalismu... -
jpor (RSKa) 15.12.09 00:41
« Zimné pneu
tak dnes zase stojím pred výberom zimných pneu: predné musím meniť kvôli rozseknutej pneu + disku o obrubník, a keď už nové predné, uvažujem skúsiť inú značku ako Dunlop WInter Sport M3.
Ak dám dopredu iného výrobcu (Pirelli alebo Continental), uvažujem tým pádom aj výmenu zadných za toho istého, páč mať takto vpredu Pirellli Winter Sottozero a vzadu Dunlop WS 3M as mi moc nepáči, ale budem zvedavý na vaše názory ohľadne "zmiešaného" obutia.
A teraz samotné pneu:
testy vyhrávajú:
- Conti WinterContact TS830 (lineárny vzor)
- Goodyear UltraGrip 7+ (to je šípový vzor, nechcem ho)
- Dunlop WS 3D (tiež trochu šípový vzor, už mám 3M s podobným vzorom a zdajú sa mi priemerné)
Také Pirelli Winter 240 Sottozero (asymetrický vzor, sú aj origo Mercedes výbavou spolu ešte s Conti) sú v testoch priemerné až podpriemerné, hoci letné mám a sú super na silné zadokolky.
LENŽE priveľa ľudí tvrdí, že testy sú uplatené a nie objektívne...
Takže aké sú Vaše skúsenosti so zimákmi na zadokolku? Ktorá značka?
Mal niekto tie Pirellky? Ako sa držia?
P.S.: Nokian máme na ML, nič moc mimo sneh/brečku... -
jpor (RSKa) 09.12.09 20:48
« Re: Pááni
No...auto ako také je zážitok, aj dlhodobo som spokojný až nadšený >:D Keď už také auto máš, tiež si ho užiješ, koľko čas dovolí :-|
Na SKring choď, tam sú naozaj všelijaké autá, nemusíš mať Ferrari ;-)
Ako bolo na ringu? Pozri si Novinky, tam je odkaz na video a hlavne číslo príspevku v diskusii, kde to opisujem. Asi to hodím do noviniek ako samostatný odsek alebo to tam updatujem... Inak teda zážitok silný, veľa adrenalínu až strachu, poobede som mal toho dosť 8-s a naučil som sa pár pekných vecí v zákrutách a o zákrutách :-!
Aj o štrku... >:D -
"-- skrytý --" 09.12.09 11:27
« Fiiha
Tak toto auto je jeden z mojich snov :-) , fakt je neskutočné, hlavne luxusné silné a zadkolka ;-)..... vidím že si ho užívaš ako sa len dá ;-) , ako bolo na Slovakiaringu?...síce na to nemám auto, ale budúci rok sa tam chystám aj ja, vyskúšať nový okruh :-) -
"-- skrytý --" 09.12.09 11:26
« Pááni
Tak toto auto je jeden z mojich snov :-) , fakt je neskutočné, hlavne luxusné silné a zadkolka ;-)..... vidím že si ho užívaš ako sa len dá ;-) , ako bolo na Slovakiaringu?...síce na to nemám auto, ale budúci rok sa tam chystám aj ja, vyskúšať nový okruh :-)
A doporucuju stranku rajpneu.cz je to obchod s pneu a pod kazdou pneu jsou prispevky lidi jake kdo ma s pneu zkusenosti.