Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.12.09  00:15

« Re: RR

Možná na Slovensku..., u nás jsem jich na okruhu (a nejen tam) zatím moc neviděl... To bude tím, že už máte to Euro a s ním i lepší ceny... :yes: >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 19.12.09  23:30

No špeciál na ring by som z toho musel urobiť: lepšie brzdy, podvozok/tlmiče, lepšie pneu a hlavne SPOILERY >:-[] >:-[] >:-[]
    Inak by z toho bol iba obyčajný sériový Rolls, akých sa na ringu preháňa kopec >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.12.09  22:44

Škoda, mohl si mít něco opravdu speciálně-bezkonkurenčního na ring... :yes:
    >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 19.12.09  22:39

cena je tam odfotená tiež: 259000 €
    Nezobral som to...hlavne kvôli malej súčasnej garage, kde by sa možno ani nevošiel, musel by som tým pádom odtiaľ odpratať jednu policu aby ta vliezol a to sa mi nechce >:D :-!
  • 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 19.12.09  20:14

« RR

a aka tam bola cena? Hadam si ho hned aj zobral?
  • « 00 Reagovat !

foto ROBERTOO

ROBERTOO 19.12.09  10:29

« Re: Zimné pneu

Ja už som na to prišiel teraz,prečo si odkladáš tie disky.Keď pôjde biznis horšie,resp. keď nebude,otvoríš svoju garáž pod názvom "Sharkan wheels" a budeš predávať AMG disky >:-[]
    Phantom je vysoký,dlhý...proste všetko.Vnútrajšok som videl raz,nesedel som v ňom.Mňa skorej vždy fascinovali tie kolesá.Oproti iným autám je to...veľké.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 19.12.09  01:09

Nevadí, to nerieš...
    Disk sa pekne opraví a bude ako náhradný pre ďalšie takéto prípady ktoré určo zase prídu...
    A poisťovňa mi zaplatí nový, ale ten už kúpim letný širší dozadu, lebo tie užšie mám už 2 navyše >:-[]

On ten Phantom je celkom vysoký... a na dlžku myslím okolo 6 metrov alebo viac. Vnútri je to nádhera, skutočné kreslá :-!
  • « 00 Reagovat !

foto ROBERTOO

ROBERTOO 19.12.09  00:42

S tou urazenou reakciou som akosi neporozumel 8-s Nevadí,sú sviatky >:D
    Ten disk mi nepodaruješ? >:D
    Inak,Phantom je naozaj kus auta.Videl som na nete fotku,kde stál vedľa VW Caravella a veľkosťou to boli skoro identické autá.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 19.12.09  00:11

síce som vypustil takú "urazenú" reakciu - ale dont worry, necítim sa tak ;-)
    Na druhej strane ked tak uvažujem, tak kto tu má na serveri auto, aspoň z tých skalných, predpokladám že tak základné veci ako výmena pneu zimné/letné má zmáknuté (pokiaľ nie sú problém náklady na pneu) :-!

P.S.: foto seknutej pneu + disku som hodil do galérie
  • « 00 Reagovat !

foto ROBERTOO

ROBERTOO 18.12.09  23:51

Příjmi mou rúži i s ospravedlnením ;-) Nečítal som to dopodrobna a keď sa to tu tak rozbehlo,tak som čakal,že len uvažuješ o prezutí.Chybička se vloudila ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.12.09  23:19

Ale však som nikde nepísal, že mám ešte letné ;-)
    Len plánujem vymeniť súčasné zimné Dunlopy M3 páč som jednu prednú sekol o obrubník aj s diskom (ďakujem týmto jednému chu*jovi z Levíc na Octávke, ktorý mi zastal pred nosom na kruhovom objazde :no: ) a tým pádom treba dať min. aj druhú dopredu novú, a keďže tých Dunlopov M3 mám už dosť, prišla taká vhodná príležitosť.
    Neviem ako si si mohol myslieť že jazdím stále na letných s takým autom... to by ani nezrýchľovalo ani nebrzdilo ani nezatáčalo... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto ROBERTOO

ROBERTOO 18.12.09  14:39

Skoré premýšľanie nad zimnými pneu ;-\ Prvý sneh za nami...A pod 7 stupňov už bolo celkom dosť dlho.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.12.09  20:15

O patent na rozum přece nejde, ten nemá nikdo... :-)
    Pirellky budou pravděpodobně výborné, já už taky zkusil víc než jedny pneu , ale ty Sottozera jsem zrovna nejel, takže jestli jsou lepší než TS830, nebo 3D, nemůžu soudit... a když, tak jen dle těch testů.
    Otázka je jestli tu někdo už jel všechny tyhle pneu..., samozřejmě, že asi těžko zrovna na podobném autě jaké má jpor...
  • « 00 Reagovat !

foto borovicka-pivo-ako-je-tu-zivo

borovička pivo ako je tu živo 17.12.09  18:39

no ono to je dosť jednoduché, človek bude chváliť také pneu, s ktorými má skúsenosti a podľa jeho názoru sa hodia ku vodičovi a autu, keďže viem ako súdruh jpor jazdí a viem čo to jeho auto robí (lepšie povedané tusím :)) a nejazdil som iba s pirelkami tak som si viac menej istý, že s tými pneu bude spokojný. Ono testy sú jedna vec a testovať konkrétne auto a pneu a štýl vodiča je vec druhá. Pri nákupe treba používať zdravý sedliacky rozum...
    edit: samozrejme nemám patent na rozum
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 17.12.09  17:36

Conti - ja ju na sneh nepotrebujem, ale výrobca navrhuje aj na sneh, a tak mi ten "letný" look nejde do halvy, ako to môže fungovať...

S mojím rozhodovaním je to občas desné, hlavne ked ma netlačí čas, len tak "špekulujem"
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.12.09  02:53

Nerozumím moc tvému protichůdnému komentáři ke ContiWC TS830.
    Jednak k nim píšeš, že dobrá zimní guma má být dobrá (logicky) i na sněhu, na kterém, ale právě podle testů nemá CWC TS830 (v současné době) lepšího konkurenta a na druhou stranu píšeš, že chování na sněhu tě vlastně netrápí?

Osobně bych výsledky testů zcela nepodceňoval, zvlášť pokud jsou ptvrzeny z více testů/zdrojů a více rozměrů pneu.
    Že někdo řekne, že to jsou nejlepší zimáky jaké měl, nepovažuju za objektivnější hodnocení, než jsou podobné testy.
    Já například taky vystřídal dost značek a typů pneu, ale se všemi pneu, které jsou v posledních testech osobní zkušenost prostě nemám. Proto si netroufám být jasně objektivnější, než tyto testy, navíc mám docela reálnou představu o tom jak podobné testy technicky probíhají, takže si klidně dokážu přiznat, že i mé subjektivní pocity a z nich vyvozené závěry mají své rezervy. Co testy obvykle (až na vzácné vyjimky) odhalit nedokážou je míra změny chování po sjetí např. 50% vzorku a tam je podle mých osobních zkušeností v nevýhodě "šípovitý" vzor, což ale myslím obecně, tedy např. i u letních pneu (na mokru), což mám osobně odzkoušeno ma letních Dunlop ,GY a Uniroyal. Pokud tedy jsou Sottozero údajně nejlepší jaké někdo měl (vůbec nic proti nim), pak se ptám jestli např. už taky stihl vyzkoušet novinku v podobě CWC TS830, ale i všechny další alternativy, které tu "řešíme"?
    A že ti jejich vzorek připadá nějak "letnější"...? :-)
    Vzhledem k jejich skvělým výsledkům na sněhu, ale i faktu, že potřebuješ hlavně bombu na suchu a mokru, lze možná i tento pocit považovat spíš za jejich výhodu... ;-)

Ale ber to celé pochopitelně jen jako názor do této diskuse a pneu si samozřejmě vyber sám, hlavně podle svého vědomí/"svědomí"...
    :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 17.12.09  01:28

Volal mi dnes skdd, že jedine Pirelli, mal ich a boli to najlepšie zimáky aké mal kedy. A tiež sú jedny z mála, ktoré sa v tom rozmere v rámci Európy teraz dajú ešte zohnať, a to celé 4 ks W240 Sottozero >:D
    Dunlopy 3D sú 2 ks, ostatné nič, okrem Nokian. Tak pôjdem do tých Pirelliek...
    Goodyeary nie sú myslím dostupné, a Michelin, Continental a Bridgestone ma nezaujali. Conti má silné testy, ale ten dezén mi pripadá úplne letný. Asi bude dobre držať smer a stopu a dobrý odvod vody, ale zimná pneu má byť dobrá aj na snehu. A s tým letným dezénom mi to nejde do hlavy.
    Nokiany som mal ešte pred X rokmi na Octávke I TDi a boli podobné ako teraz na ML: cítil som že sú mäkké a majú vysoký dezén, stopa trochu neistá, mierne plávali po ceste, ale na snehu bomba. No a ja potrebujem bombnu na suchu a mokre. Sneh a ľad ma netrápia, páč tam nechodím...
    Aha, a Nokiany u nás sú pekne drahé gumy teda 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto pretekar

pretekar 16.12.09  21:55

No ja som tiez mal zimne Pirelli W210 Sottozero a bol som max. spokojny. Teraz pre zmenu nemam ziadne :), ale ked budem kupovat zimaky tak urcite pojdem do nich. Taktiez si par kamaratov na CTR kupili sottozera 2 a pochvaluju si. Myslim ze budes spokojny
  • « 00 Reagovat !

foto kaaRS

kaaRS 16.12.09  21:12

No ono ta cena prave mluvi pro Nokiany. Jak jsem psal ze na Oce jsou pneu nic moc tak me dnes snich pekne vyskolil takze jsem pred chvilkou objednal aspon 2 pneu na predek. Nakonec jsem objednal GoodYear Ultra Grip 7+ a v cene byly Nokiany vsude drazsi.
  • « 00 Reagovat !

foto element5

element5 16.12.09  20:57

Jj, taky nechápu, co je na Nokianech tak vtipného :-O Že to není prémie je jasné už z ceny, ale srovnávat je s Matadorama... No, fakt nevím.

Jinak čistě co se týká designu, líbí se mi Vredestein Wintrac xtreme, které mají šípový vzor podobný GY. Neznám ovšem nikoho, kdo by je na svém autě kdy měl, takže chybí osobní reference a jak již bylo naznačeno, spoléhat jen na testy není úplně prokazatelné...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…