Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 30.12.09 14:50
« Re: Conti, Dunlop, Pirelli na zimu ?
M3 je sice na trhu déle než 3D, ale nabízejí se už relativně dlouho i souběžně. M3 určitě nejsou "propadák", ale výsledky v testech hovoří jasně spíš pro 3D a to hlavně v opravdu zimních podmínkác, především led, sníh apod.
3D rozhodně patří k absolutní špičce mezi současnými zimními pneu, M3 už tak skvěle hodnoceny nejsou.
3D mám přímo z výroby na jednom autě, na příplatkové zimní sadě a velká spokojenost... -
jpor (RSKa) 29.12.09 22:31
« Re: Profi kamera do auta
šak toto som potreboval >:D :yes: :-!
No tak bude SKring určite a ešte uvidíme kde sa čo pritrafí. Ale zatiaľ tak že najskôr február, resp. na zimákoch...vyčkať do jari?
Dunlop 3D má jednu z najlepších brzdných dráh na mokrej ceste myslím, to je super. Ja pozerám hlavne na handling a brzdenie ako na suchej tak na mokrej zimnej ceste. Ostatné ma veľmi netrápi, hlavne nie sneh a ľad. -
jpor (RSKa) 29.12.09 02:26
Conti z testov vychádzajú slušne, ale fakt je, že sa testovali CWC 830 a nie 830P - varianta pre výkonné vozy.
Videl som test 225/40 R18 Autobild - 1. Goodyear UG Performance2 a 2.Conti WC 830P
ADAC testoval 205-ky - tam zase 1. Conti WC 830 a 2. Goodyear...
Každé ale majú svoje + a -
Ja potrebujem hlavne dobré vlastnosti na suchu a mokre: handling a brzdná dráha, ak sa dá aj odolnosť voči aquaplaningu poteší. A tam je to potom rôzne, ak preferujem toto tak poradie sa trošku mení...ADAC má pekne rozpísané každé kritérium. Už sa mi to nechce porovnávať teraz, zajtra si na to sadnem... -
white label 29.12.09 00:44
« Re: C - problem s elektronikou???
No vidíš a já mám přesně opačné zkušenosti...a spousta mých známých taky a pak komu věřit...? ;-) >:-[]
Navíc pochybuju, že to byly zrovna CWC 830?
A přece nechceš hodnotit pneu jen podle značky, bez ohledu na konkrétní typ, místo výroby, rozměr atd., to by bylo poněkud amatérské, např. mezi Dunlop SPWS M3 a 3D je sakra rozdíl apod. -
jpor (RSKa) 29.12.09 00:17
Mojito - No ano ale čo je za tým "Winter Sport" ? Tam má byť buď "3D" alebo "M3" alebo sa mýlim? Majú ešte niečo bez toho označenia?
švihák - no fuj 8-s to si museli fest pokaziť image; asi predávali protektory :-( Teoreticky už mali dosť času k náprave... -
jpor (RSKa) 28.12.09 21:59
« Conti, Dunlop, Pirelli na zimu ?
Fefe - ktoré Dunlopy? predpokladám že 3D...
švihák - kedy to bolo s tými vadami? White label písal že ich má a sú výrobcom "poistené" - možno práve preto že si urobili špatnú povesť a teraz dávajú nejaké záruky...?
WL - ako je to s tvojimi Conti? -
jpor (RSKa) 28.12.09 18:21
« Re: C - problem s elektronikou???
Dnes som konzultoval pneu s p. Maroulom z M3000 kvôli jeho skúsenostiam s AMG vozmi:
- Conti WinterContact - výborné na zimné cesty
- Pirelli Sottozero - lepivé/mäkké na zimu, preferuje ich na leto, na zimu lepšie ako Dunlop M3
- Dunlop M3 - "Haribo pneu" 8-s
- Dunlop 3D - OK gumy, na sneh sú super, na zimný asfalt OK
Tak z tohoto by vyšli tie Conti...ale neviem či sa dajú zohnať ešte