Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
LuboshGT (RS Kaa) 31.12.09 10:51
« Re: Conti, Dunlop, Pirelli na zimu ?
Na datum vyroby som sa vzdy pri objednavani pytal, jednoducho som im do eshopu zavolal a spytal sa aky rok vedia garantovat. Dokonca ked som objednaval M3 (ktore su uz starsi model), garantovali mi rok 2009. A to aj splnili, takze treba si od nich pytat aspon ustnu zaruku. -
white label 31.12.09 02:57
Na každé pneumatice je kód datumu výroby, ve kterém je týden a rok výroby pneu..., takže než koupíš můžeš zjistit.
Navíc a hlavně CWC830P jsou relativní novinka, u nich přece nějaké stáří např. 2-3 roky není ani možné..., což ti tvůj výběr může i případně usnadnit... ;-) -
jpor (RSKa) 30.12.09 21:23
S M3 som skončil, to je jasné. Dnes som v pneuservise zistil, že dezén M3 je v skutočnosti už na konci, ale iba na vnútornej strane (preto som pôvodne myslel, že ešte vydržia), takže konečne budú nové a lepšie.
CWC 830P majú "krajší" dezén tak naoko a je to jeden z mojich 2 tipov, druhý sú "osvedčené" Dunlopy 3D.
Nokiany WRG2 máme na SUV a na asfalt nič moc, na snehu bomba. Nič pre AMG...
Ešte je tu otázka dostupnosti Conti vs Dunlop. Na webových stránkach sú obe, ale v Mercedese ma varovali, že s 2 takými obchodmi sa súdia, lebo im dodali pneu, kt. stáli 3 roky na sklade. Potom nie je problém dodať lacné pneu, ale už nie sú čerstvé... 8-s -
karfiol 30.12.09 17:06
já měl dunlopy a nebyl sem s nimi spokojený vůbec a to měly vzorek přes pět mm....teď sem nasadil CWC a sem spokojenej maximálně,domů mám stoupání a na sněhu se dostanu mnohem líp než s dunlopama....žádná známka,že by se auto na sněhu nedotáčelo a přetáčí se až při prudčím přidání plynu....brzdí slušně -
m.z. 30.12.09 16:40
Měl jsem CWC,teď mám Nokian WR a příště už zase dám CWC!Nokiany jsou super na sníh,ale v našich zem. šířkách,kde sníh za chvíli bude jen na fotkách,fungujou lépe CWC.Nokian fakt moc nepodrží ;-\,ale mám na mysli opravdu při rychlé jízdě.Na normální,i svižnou jízdu stačí.
Letní jezdím taky Conti a nikdy jsem nezaznamenal problém s kvalitou pneu. -
white label 30.12.09 14:50
M3 je sice na trhu déle než 3D, ale nabízejí se už relativně dlouho i souběžně. M3 určitě nejsou "propadák", ale výsledky v testech hovoří jasně spíš pro 3D a to hlavně v opravdu zimních podmínkác, především led, sníh apod.
3D rozhodně patří k absolutní špičce mezi současnými zimními pneu, M3 už tak skvěle hodnoceny nejsou.
3D mám přímo z výroby na jednom autě, na příplatkové zimní sadě a velká spokojenost... -
jpor (RSKa) 29.12.09 22:31
« Re: Profi kamera do auta
šak toto som potreboval >:D :yes: :-!
No tak bude SKring určite a ešte uvidíme kde sa čo pritrafí. Ale zatiaľ tak že najskôr február, resp. na zimákoch...vyčkať do jari?
Dunlop 3D má jednu z najlepších brzdných dráh na mokrej ceste myslím, to je super. Ja pozerám hlavne na handling a brzdenie ako na suchej tak na mokrej zimnej ceste. Ostatné ma veľmi netrápi, hlavne nie sneh a ľad. -
jpor (RSKa) 29.12.09 02:26
Conti z testov vychádzajú slušne, ale fakt je, že sa testovali CWC 830 a nie 830P - varianta pre výkonné vozy.
Videl som test 225/40 R18 Autobild - 1. Goodyear UG Performance2 a 2.Conti WC 830P
ADAC testoval 205-ky - tam zase 1. Conti WC 830 a 2. Goodyear...
Každé ale majú svoje + a -
Ja potrebujem hlavne dobré vlastnosti na suchu a mokre: handling a brzdná dráha, ak sa dá aj odolnosť voči aquaplaningu poteší. A tam je to potom rôzne, ak preferujem toto tak poradie sa trošku mení...ADAC má pekne rozpísané každé kritérium. Už sa mi to nechce porovnávať teraz, zajtra si na to sadnem... -
white label 29.12.09 00:44
« Re: C - problem s elektronikou???
No vidíš a já mám přesně opačné zkušenosti...a spousta mých známých taky a pak komu věřit...? ;-) >:-[]
Navíc pochybuju, že to byly zrovna CWC 830?
A přece nechceš hodnotit pneu jen podle značky, bez ohledu na konkrétní typ, místo výroby, rozměr atd., to by bylo poněkud amatérské, např. mezi Dunlop SPWS M3 a 3D je sakra rozdíl apod. -
jpor (RSKa) 29.12.09 00:17
Mojito - No ano ale čo je za tým "Winter Sport" ? Tam má byť buď "3D" alebo "M3" alebo sa mýlim? Majú ešte niečo bez toho označenia?
švihák - no fuj 8-s to si museli fest pokaziť image; asi predávali protektory :-( Teoreticky už mali dosť času k náprave...