Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto LuboshGT-RS-Kaa-

LuboshGT (RS Kaa) 31.12.09  10:51

« Re: Conti, Dunlop, Pirelli na zimu ?

Na datum vyroby som sa vzdy pri objednavani pytal, jednoducho som im do eshopu zavolal a spytal sa aky rok vedia garantovat. Dokonca ked som objednaval M3 (ktore su uz starsi model), garantovali mi rok 2009. A to aj splnili, takze treba si od nich pytat aspon ustnu zaruku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.12.09  02:57

Na každé pneumatice je kód datumu výroby, ve kterém je týden a rok výroby pneu..., takže než koupíš můžeš zjistit.
    Navíc a hlavně CWC830P jsou relativní novinka, u nich přece nějaké stáří např. 2-3 roky není ani možné..., což ti tvůj výběr může i případně usnadnit... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.12.09  02:46

Mám také velmi podobné zkušenosti...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 30.12.09  21:23

S M3 som skončil, to je jasné. Dnes som v pneuservise zistil, že dezén M3 je v skutočnosti už na konci, ale iba na vnútornej strane (preto som pôvodne myslel, že ešte vydržia), takže konečne budú nové a lepšie.
    CWC 830P majú "krajší" dezén tak naoko a je to jeden z mojich 2 tipov, druhý sú "osvedčené" Dunlopy 3D.

Nokiany WRG2 máme na SUV a na asfalt nič moc, na snehu bomba. Nič pre AMG...

Ešte je tu otázka dostupnosti Conti vs Dunlop. Na webových stránkach sú obe, ale v Mercedese ma varovali, že s 2 takými obchodmi sa súdia, lebo im dodali pneu, kt. stáli 3 roky na sklade. Potom nie je problém dodať lacné pneu, ale už nie sú čerstvé... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto karfiol

karfiol 30.12.09  17:06

já měl dunlopy a nebyl sem s nimi spokojený vůbec a to měly vzorek přes pět mm....teď sem nasadil CWC a sem spokojenej maximálně,domů mám stoupání a na sněhu se dostanu mnohem líp než s dunlopama....žádná známka,že by se auto na sněhu nedotáčelo a přetáčí se až při prudčím přidání plynu....brzdí slušně
  • « 00 Reagovat !

foto m-z-

m.z. 30.12.09  16:40

Měl jsem CWC,teď mám Nokian WR a příště už zase dám CWC!Nokiany jsou super na sníh,ale v našich zem. šířkách,kde sníh za chvíli bude jen na fotkách,fungujou lépe CWC.Nokian fakt moc nepodrží ;-\,ale mám na mysli opravdu při rychlé jízdě.Na normální,i svižnou jízdu stačí.
    Letní jezdím taky Conti a nikdy jsem nezaznamenal problém s kvalitou pneu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.12.09  14:52

Máš pravdu, že hodnocení CSC830P se klidně může (do určité míry) lišit s CSC830, ale dezén, který se ti u 830 moc nelíbil, vypadá zase u 830P mnohem lépe a to i díky větší šířce pneu... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.12.09  14:50

M3 je sice na trhu déle než 3D, ale nabízejí se už relativně dlouho i souběžně. M3 určitě nejsou "propadák", ale výsledky v testech hovoří jasně spíš pro 3D a to hlavně v opravdu zimních podmínkác, především led, sníh apod.
    3D rozhodně patří k absolutní špičce mezi současnými zimními pneu, M3 už tak skvěle hodnoceny nejsou.
    3D mám přímo z výroby na jednom autě, na příplatkové zimní sadě a velká spokojenost...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 29.12.09  22:31

« Re: Profi kamera do auta

šak toto som potreboval >:D :yes: :-!

No tak bude SKring určite a ešte uvidíme kde sa čo pritrafí. Ale zatiaľ tak že najskôr február, resp. na zimákoch...vyčkať do jari?

Dunlop 3D má jednu z najlepších brzdných dráh na mokrej ceste myslím, to je super. Ja pozerám hlavne na handling a brzdenie ako na suchej tak na mokrej zimnej ceste. Ostatné ma veľmi netrápi, hlavne nie sneh a ľad.
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 29.12.09  13:54

« Re: Profi kamera do auta

uz som na to pozeral aj ja, velmi zaujimave
  • 00 Reagovat !

foto LuboshGT-RS-Kaa-

LuboshGT (RS Kaa) 29.12.09  13:07

« Profi kamera do auta

Nasiel som slovenske zastupenie vyrobcu kamier do aut, na biky, helmy a podobne. Vyzera to na velmi kvalitne kusky aj so vsetkym moznym uchytenim, navyse za relativne slusne ceny...
    [odkaz]

Kedy ideme nieco natocit jpor? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto LuboshGT-RS-Kaa-

LuboshGT (RS Kaa) 29.12.09  13:05

Dunlop WinterSport M3 je stary model, 3D je novy model. Mal som na Primere a teraz aj na Impreze M3 a tie gumy su sakra dobre. Drzia a brzdia lepsie nez akekolvek priemerne letne Micheliny...
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 29.12.09  10:02

Tak měly by to být 3Déčka [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 29.12.09  02:26

Conti z testov vychádzajú slušne, ale fakt je, že sa testovali CWC 830 a nie 830P - varianta pre výkonné vozy.
    Videl som test 225/40 R18 Autobild - 1. Goodyear UG Performance2 a 2.Conti WC 830P
    ADAC testoval 205-ky - tam zase 1. Conti WC 830 a 2. Goodyear...
    Každé ale majú svoje + a -
    Ja potrebujem hlavne dobré vlastnosti na suchu a mokre: handling a brzdná dráha, ak sa dá aj odolnosť voči aquaplaningu poteší. A tam je to potom rôzne, ak preferujem toto tak poradie sa trošku mení...ADAC má pekne rozpísané každé kritérium. Už sa mi to nechce porovnávať teraz, zajtra si na to sadnem...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.09  00:47

Za tím Dunlop SP Winter Sport je buď M3, nebo v lepším případě 3D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.09  00:44

« Re: C - problem s elektronikou???

No vidíš a já mám přesně opačné zkušenosti...a spousta mých známých taky a pak komu věřit...? ;-) >:-[]
    Navíc pochybuju, že to byly zrovna CWC 830?
    A přece nechceš hodnotit pneu jen podle značky, bez ohledu na konkrétní typ, místo výroby, rozměr atd., to by bylo poněkud amatérské, např. mezi Dunlop SPWS M3 a 3D je sakra rozdíl apod.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.09  00:32

« Re: C - problem s elektronikou???

S tímto hodnocením souhlasím a odpovídá to i hodnocení v testech...
    P.S. U těch CSC se jedná o "typ" 830
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 29.12.09  00:17

Mojito - No ano ale čo je za tým "Winter Sport" ? Tam má byť buď "3D" alebo "M3" alebo sa mýlim? Majú ešte niečo bez toho označenia?

švihák - no fuj 8-s to si museli fest pokaziť image; asi predávali protektory :-( Teoreticky už mali dosť času k náprave...
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 29.12.09  00:08

Rok 2002, 2004 a 2006. Až se objeví Ajin, taky něco napíše. U jedné zimní Conti se na Vel Satisu dokonce odtrhl běhoun!
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 29.12.09  00:03

jpor - odpovím za Fefe : Dunlop SP Winter Sport
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…