Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
jpor (RSKa) 06.02.10 00:19
« Re: R 320 CDI Long vs Q7 4,2 TDI vs ML 420 CDI
no to neviem, bola to predvádzačka, tak snáď štandardný. Ale neviem či mala 19" alebo 20" disky...? C220 CDI nebolo 2x mäkké auto pritom, niekde medzi Comfort a Sport1 u AMG, čo zodpovedá Comfort pri RS6. A z toho keď prestúpiš do Q7 a príde ti hodne tvrdé, aké to Q7 asi je? Chcelo by to teraz ho prebehnúť, keď som zvyklý na AMG a ML -
jpor (RSKa) 06.02.10 00:03
« R 320 CDI Long vs Q7 4,2 TDI vs ML 420 CDI
Moja 25 minútová skúšobná jazda s Q7 4,2 TDI (ešte som mal iba C220 CDI) bola pre mňa negatívnym prekvapením. Auto subjektívne veľmi tvrdé, zmena nastavenia podvozku Comfort-Sport mala minimálny efekt a vnútorný priestor pre mňa rovnaký až menší ako ML, pri celkovej oveľa väčšej dĺžke auta, menší pocit vzdušnosti. Kufor obrovský. Pokles hodnoty Q7 väčší ako pri ML (môj názor).
Cobalt ovšem má Q7 a tvrdí že tvrdé nie je, tak to som bol prekvapený. Ale nakoľko na ňom najazdil hodne, tak sa jeho názor nedá ignorovať. Budeme musieť urobiť ten porovnávací test >:D
Tomášu, medzi 16. a 26.2. budeš v BA? Prinesieš Q7? Prebehneme kone ;-) :-! -
jpor (RSKa) 04.02.10 23:43
ML+
- je kratšie (parkovanie)
- vyššia svetlá výška (celkom schopný v teréne - potrebuješ? Ak áno má aj off-road paket, kde je možnosť manuálne radiť, inak len automaticky. Pomôže to aj v snehu)
- máš možnosť motora 420 CDI
- bezpečnosť vďaka výške karosérie - náraz ide pod posádku
ML-
- vzadu skôr priemerne miesta
- kufor veľký ale nie obrovský
- výška podvozka aj karosérie je aj pri pohodlnom cestovaní predsa len poznať oproti R-ku
R+
- obrovský priestor vzadu aj v kufri
- komfortná loď na ľubovoľne dlhé cesty pre 4 dospelých + batožinu
- nižší podvozok aj karoséria - lepšie vlastnosti na ceste
- Airmatic vie zdvihnúť auto - zlepšuje priechodnosť...snehom?
- kvôli nízkym predajom výrobca znižoval ceny R-ka
R-
- pre niekoho otázny dizajn
- dlhýýýý wágen, treba si zvyknúť, parkovanie ;-\
- do terénu nie (potrebuješ?)
- neviem či je možnosť manuálneho radenia, ani s príplatkom
- podľa mňa väčší pokles hodnoty, R nebude tak žiadané jazdené auto ako ML
Osobne pokiaľ netreba off-road vlastnosti (ono sa to inak hodí aj v meste >:-[] ) tak R.
Ak zaparkuješ s 5,1 metrovým autom tak R (+30cm oproti ML, ale ten rozdiel väčšinou nie je zásadný).
Ovšem tá výška posádky nad cestou = bezpečnosť, preto u nás bolo jednoznačne SUV od začiatku, pre mňa to bolo skrátka zásadné kritérium. A teraz potrebujem občas už aj ten off-road, hodil by sa ten paket... -
jpor (RSKa) 04.02.10 18:31
Mám 3 skúsenosti s eRkom:
- keď sme kupovali SUV / 4x4, ktoré nakoniec vyhralo ML, tak som rýchlo zistil, že R Long má bezkonkurenčne najviac miesta na zadných sedačkách, lebo napr. ML aj GL nie sú vzadu priestorový zázrak; to samé platí o veľkosti kufra, len nie s takým náskokom. Ak chcete ísť 4 dospelí na dlhú trasu, Rko je best a to s náskokom (treba ovšem Airmatic podvozok, ten určo ber, bez neho je to iné auto a nie je drahý)
- jazdil som pol dňa s R350 benzín po meste a bolo prekvapivo živé vzhľadom k "nízkemu" ale zato okamžitému toč. momentu benzínu. S ním prevodovka spolupracovala výborne, ale to bude aj u, 320/350CDI páč k tomu motoru proste sedí najlepšie. Tiež ma príjemne prekvapila istá živosť auta, ktoré je v podstate ML/GL s inou karosériou. Na povely volantu reaguje živšie, evidentne nižšia kasňa pomáha, ale stále je to diaľničný krížnik. Svoju hmotnosť v porovnaní s ML maskuje o dosť lepšie. Tieto skúsenosti ovšem píšem ako majiteľ ML 420 CDI, ovplyvnený porovnávaním s ním...
- ešte ako majiteľ C 220 CDI kombi som skúsil predvádzaciu R320 CDI bez Airmaticu a dojmy boli: úžasne pohodlná loď na ľubovoľne dlhé cesty, obrovský wágen vyžadujúci opatrné parkovanie a zvyk, priestorný pohodlný relaxovaný voz kt. s tebou nebude športovať ani ak budeš ty chcieť.
Takže ak ti treba voziť 4 osoby, dlhé cesty, nechceš športový talent od auta ani trošíčku, navyše aspoň občas treba veľký kufor, tak R je dobré auto. A určo 4-kolku.
Facelift sa chystá, nájdeš to na webe. Ale ten nebude dramatický, to MB nerobí. Naopak máš šancu dostať nízku cenu vďaka tomu.
K veľkosti kufru ešte - ani ML nemá až takú jaskyňu, ako by sa mohlo zdať. Pôdorysne to nie je také veľké, v tom je best E klasse kombi a Rko sa mu hodne blíži. Na nemeckom MB webe sa dajú stiahnuť detailné technické údaje, kde sa dajú porovnať aj rozmery kufra a priestor vnútri atd. -
1kubik 04.02.10 16:27
« Re: MERCEDES R 320 CDI Long
Jinak přemýšlím, jestli do toho vůbec jít, auto je na trhu docela dlouho a už tak před rokem jsem četl o faceliftu a pořád nic.
rasch- tvůj otec to koupil jako nové nebo ojeté? A jaký rok vroby má? Využívá on vůbec prostornost auta? To je věc, kterou řeším, nevím jestli vůbec využiju tolik prostoru, ikdyž jsem zvyklí ze superba, toto bude přeci jen něco jiného >:D -
rarsch 04.02.10 16:04
otec je skromnej :-)
A auto žere 9 až 11, dá se jistě jet bezhlavě třeba za 12-13, ale to bys musel stát na pedálu nonstop. Normálně v kombinaci počítej 10,5 nafty. Když pojedeš rakousko, švýcarsko, dostaneš se bez problémů pod 9. A to nejsem žádnej šetřílek, jen s tim eRkem rád jezdim plynule, přece jen to vyžaduje jinou jízdu než to moje 320si >:-[]
Ten prostor neni až tak zázračnej. Vepředu je to luxus, tam se neunavíš. Sedačky výhřev + větrání, jojo. Máme krátkou verzi, otec to nazývá čtyřvéřovym kupé >:D protože za nás aby se někdo vešel, to se musíme hodně uskrovnit (oba máme cca 195 cm). Long verze je ale hroznej bazmek velikej, nechtěl bych to pasovat do garáže.
Ještě jedna věc mě napadla, to auto je dooost široký. Opět jde o zvyk, ale první ježdění po okresce je o nervy. Máš pocit že ti nikdo nechce uhnout, nesedi se tam tak vysoko jako někde v M nebo GL, takže se prostě hůř odhaduje šířka auta. -
white label 04.02.10 15:52
Kubyyyk
Mému známému se úplně to samé kdysi stalo u A8 první generace, měla to být 2.8čka v quattru a taky to mělo nápisy quattro a vše ostatní. Měl před tím menší Alfu a koupil to na podzim. Všem se hrozně chvalil jak je to quattro na zimu skvělé, a že už by auto bez toho nechtěl. Na jaře mu v servisu při prohlídce taktně oznámili, že to je pouze přední náhon... :-O :*) >:D :-( -
rarsch 04.02.10 15:46
« Re: MERCEDES R 320 CDI Long
koukám že se tady diskutuje o erku.. Otec dva roky jezdí s 320CDI 4matic a protože tam má i vzduchovej podvozek, je to skutečně slušná a VELICE pohodlná loď. Auto je to těžký, takže zatáčet s rozmyslem (trojkový báwo to neni) ale poslouchá pěkně i kolem 200 kmh. Jednou sem musel brzdit z nějakejch 180 na 90, když mi to tam jeden pošuk s kamionem strčil a brzdí překvapivě dobře. Veškerej obsah zadní sedačky se rázem ocitnul vepředu, ale mergl nezklamal a my přežili bez úhony :-)
Řízení má děsivej převod a musíš ručkovat víc, než je zdrávo. Přechod z jinýho auta může člověka i vyděsit.
Resumé ovšem je, že kvalita jízdy (s airmaticem) je stejně poddajná jako u S klasse. Pokud nechceš sedat do auta, ale nasedat, je erko celkem fajn a stojí za úvahu. :yes:
Jen verzi 350 bych se vyhnul, bude chlastat a nepojede. Dyžtak to pětikilo nebo CDI. -
1kubik 04.02.10 15:40
« Re: MERCEDES R 320 CDI Long
Tak já chci kupovat auto s max. 20.000km a od roku výroby 2009. Budu přesedat ze superba 2.0tdi 103kw, takže by tam měl být hodně velký rozdíl ve všech ohledech. Jinak se mi to auto líbí hlavně prostorově. Uvažuji pouze o dieselech, nejlépe 350CDI, pokud se najde za dobré peníze nebo 320CDI.
Doufám, že majitel, který má amg a vyzná se v mercedesech, bude znát dobže i Rko.
A k tvé historce >:D , to ten tvůj soused nepoznal při koupi, že se jedná o zadokolku? To jsi mu musel říct až ty >:D ? -
Kubyyyk 04.02.10 15:26
« Re: MERCEDES R 320 CDI Long
Zrovna s modelem R 350 mám teď velmi vtipnou historku asi tak 2,5 měsíce zpět.
Můj soused a dobrý kamarád se rozhodl, že svého Jaguára vymění za Rko a buden to buď 350 nebo 500.
A tak v Německu hledal a hledal a hledal a byl připraven si pro auto dojet se svým bráchou. Našli nějakou 350ku v Hamburgu, tak pro ní vyrazili. Všiml jsem si jak Rko stálo před domem na převozkách, ale byl jsem zrovna na cestě do Plzně. Přijel jsem po 5 dnech domů a zrovna soused Rko koupal. Tak jsme kecali co a jak to je a tak. Byla to R 350 4Matic. 4Matic bylo napsáno jak na víku kufru, tak ve všech dokladech a meteriálech od originálního dealera Mercedes-Benz v Hamburgu. O to větší bylo moje překvapení, když jsem dal plný rejd, koukl se na přední nápravu a tam bylo pouze zavěšení a nic jiného.
Zkráceně se jednalo o podvod. Vubec to nebyl 4Matic ale pouze zadokolka!!!!! A to byl vůz kupován jako ojetý v autosalonu Mercedes-Benz!!!!!! Za 36.000 Euro docela pěknej poděl!!!
Takže auto se jelo druhý den vrátit. Dneska již má spokojeně Touareg 3,6 FSI.
Samozřejmě v Mercedes-Benzu v Hamburgu o ničem "něvěděli" a nechápali jak se to mohlo stát.
Jinak jsem v tom jel. I s motorem ve verzi R 350 to je poměrně líné auto. Do zatáčky to radši posílat pomaleji, protože je to fakt těžký jak tank. Převodovka bomba, řízení už tolik ne.
Ale hlavní u toho je, že mě se to auto ani trochu nelíbilo a to byloi v černé metle.