Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
"-- skrytý --" 07.02.10 10:37
« C - LED
ahojte. urcite ste si vsetci vsimli ze modelova rada C presla mensim faceliftom. najvyraznejsi (a asi aj jediny) prvok su LED svetla v prednom narazniku. neviete niekto ako poriesili hmlovky kedze na ich mieste su teraz LED-ky? popripade ci by sa model pred "faceliftom" dal prerobit na ten "novy" s LED... -
jpor (RSKa) 06.02.10 02:07
« Re: R 320 CDI Long vs Q7 4,2 TDI vs ML 420 CDI
Predaje R-ka sa vyskytujú v pravidelných prehľadoch predaja áut v CZ na auto.cz, konkrétne v luxusnej triede spolu s S-klasse, A8 a 7er. Nájdeš to...
Na ML nájdeš ženské vlastnosti (komfort, plavnosť, neochotu prevodovky ku športovej jazde a rýchlemu radeniu) ale aj chlapské (výška, mohutnosť, priechodnosť terénom). Možno má o chlp viac ženského imidžu, tie tvary nie sú veľmi hranaté, na to je tu GL >:-[] -
jpor (RSKa) 06.02.10 01:12
k ML recenzii:
Chýbajú mi dobré fotky, resp. pár ich mám, ale málo a niektoré len mobilom. Tunajšia komunita ma bez profi fotos pošle do ťažkého priemeru.
Recenziu - som síce lenivý, ale napíšem ju behom hodinky dvoch v pohode. Bez fotiek bude ovšem odpísaná hneď na začiatku...
Spotreba:
- úplne úplne piáno, predpisy, okresky 90, obce 50-60 a urobíš aj 9,7
- mix diaľnica 150, 1.trieda 130, trochu obce 60 = 11,4
- diaľnica predpisy 130-140 je za 10,7-11,4
- diaľnica bez obmedzenia, 160-180 občas 200 je za 14,5
- myslím že úplné maximum mimo mesta je cca 16
- mesto 13,5-15
Určo najviac používam AMG. Jednak je to "moje" a ML je manželke, druhak AMG je oproti ML vrtké a svižné, jeho zvuk a divá povaha sa mi oveľa viac páčia. Na dlhé cesty je pre mňa AMG nejak lepšie, je stabilnejšie na ceste, ML je predsa len vysoké a istá podprahová dávka nestability tam je, alebo mám voči AMG viac dôvery, v ňom necítiť rýchlosť lebo je prikované k zemi, ide tak nejak vpred samo, netreba korekcie volantom. Má taký samozrejmý pohyb vpred. Istota umožňuje viac relaxu za volantom. -
jpor (RSKa) 06.02.10 00:19
no to neviem, bola to predvádzačka, tak snáď štandardný. Ale neviem či mala 19" alebo 20" disky...? C220 CDI nebolo 2x mäkké auto pritom, niekde medzi Comfort a Sport1 u AMG, čo zodpovedá Comfort pri RS6. A z toho keď prestúpiš do Q7 a príde ti hodne tvrdé, aké to Q7 asi je? Chcelo by to teraz ho prebehnúť, keď som zvyklý na AMG a ML -
jpor (RSKa) 06.02.10 00:03
« R 320 CDI Long vs Q7 4,2 TDI vs ML 420 CDI
Moja 25 minútová skúšobná jazda s Q7 4,2 TDI (ešte som mal iba C220 CDI) bola pre mňa negatívnym prekvapením. Auto subjektívne veľmi tvrdé, zmena nastavenia podvozku Comfort-Sport mala minimálny efekt a vnútorný priestor pre mňa rovnaký až menší ako ML, pri celkovej oveľa väčšej dĺžke auta, menší pocit vzdušnosti. Kufor obrovský. Pokles hodnoty Q7 väčší ako pri ML (môj názor).
Cobalt ovšem má Q7 a tvrdí že tvrdé nie je, tak to som bol prekvapený. Ale nakoľko na ňom najazdil hodne, tak sa jeho názor nedá ignorovať. Budeme musieť urobiť ten porovnávací test >:D
Tomášu, medzi 16. a 26.2. budeš v BA? Prinesieš Q7? Prebehneme kone ;-) :-!
Teraz som prišiel z dovolenky a musím vybaviť pár vecí ;-)
Zajtra resp. v stredu budem vedieť program. Som v BA aj zajtra ale plný program...
Edit: pridal som pár fotiek z dovolenky. Na želanie dodám aj ďalšie a detailnejšie