Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
jpor (RSKa) 13.03.10 00:05
« Re: nový prírastok do rodiny
Dík za radu.
K alarmu mi predajca tvrdil, že na tú Citrónovú elektroniku sa nevie iný alarm napojiť a nevie s autom komunikovať a brať z neho údaje. Takže doporučoval origo alarm za 500€, ktorý ale pre srandu nemá snímanie náklonu auta v prípade odtiahnutia 8-s
Tak si vyber... -
jmurjr (H22A7) 12.03.10 23:56
Ano, Citroeny sa nekradnu kvoli defektnej elektronike >:D
Ale vazne, pouzivam ich par a jedine co z tohoto pohladu mozem povedat je, ze auta sa nekradnu, ale jumpre maju maslove zamky a lahko sa vykradaju, takze mechanicke by som neriesil, skor ten alarm. Presne ako si napisal. -
jpor (RSKa) 12.03.10 23:43
No GT-R je na zozname kandidátov vcelku na dosť zvoliteľnom mieste >:D
Na SKringu sa určo stretneme :-! :yes:
Ešte jedna otázka k Berlingu: váham nad montážou alarmu a/alebo zabezpečovacieho systému (mechanický + elektronika). Vraj sa Citroeny nekradnú kvôli nejakej špecifickej elektronike, ale nikdy nevieš... Alarm je viacmenej proti vykradnutiu (aj ked je otázne, aký by to malo účinok, ked zlodej tehlou zruší sklo, vyberie čo sa dá a uteká za hukotu sirény, to mi je nanič...), a zabezp. systém proti ukradnutiu vozu, ktorý sa vraj nekradne...
Vie niekto poradiť? Kradnú sa tie Citróny alebo nie? -
jpor (RSKa) 12.03.10 23:35
No jo, predajca spomínal, že Francúzi sa u importéra divili a že je to prvé XTR a ešte s príplatkami na Slovensku vôbec. Asi berú všetci len úžitkové holé verzie.
Na MACZ chodím poctivo každý boží deň, ale je fakt, že som v poslednej dobe nejako málo písal, len som "monitoroval"... ale asi nebylo vo čem...
Inak na sú AMG nové zimáky Conti TS 830P, ale "posudok" napíšem až po cca 1000 km keď budú zabehlé a zajazdené podľa AMG geometrie.
Zase sa vďaka počasiu pohla stavba baráku, a teda aj garage >:-[] tak ešte rozmýšľam nad jedným parkovacím miesto vonku, jeden pruh 2,7 x 10 metra pozdĺž domu tam bude, takže tam by 2 autá vošli, a do garage sa natlačia aj 4 ak bude treba...ale furt mi to chodí hlavou, asi všade vidím autá... 8-s
Každopádne čoskoro nastane dilema, čím tú garage "vyplniť" tak som zvedavý ako to dopadne >:D -
jpor (RSKa) 12.03.10 22:54
« nový prírastok do rodiny
dnes som od predajcu prebral nový Citroen Berlingo XTR 1.6 HDi 92k s výbavou navyše, konkrétne packy Securité (ESP, ASR, rozjazd do svahu, bočné a hlavové airbagy), automatická klíma, vyhrievané sedačky, pack Visibilité (dažďový senzor, hmlovky). Ostatné 3-4 packy sú obsiahnuté vo výbave XTR.
Auto bude slúžiť ako úžitkové ale aj ako osobné (preto tá výbava), hlavne v prípadoch, kedy je nejaký ten Mercedes v servise, lebo keď máš 2 Mercedesy, tak potrebuješ tretí ako náhradné auto :-| a my sme tretí dale mojej mamá, tak sme kúpili takého francúzskeho chameleóna miesto neho. Na obranu Mercedesu ale musím uviesť, že väčšinou sme v servise kvôli "poistnej udalosti" - v poslednej dobe idú v rade ako seriál... na AMG 3-4 krát ročne len kvôli oprave / výmene skriveného disku a poškodenej pneu po nabehnutí na dieru v ceste, príšerné čosi; potom kadejaké škrabnutia, nedávno čelné sklo, ale v poslednej dobe aj vážnejšie ako poškrabaný bok AMG (dodávka išla na diaľnici predbiehať a nevidela ma, tak sme si ťukli boky) normálne som mal od 12.12.2009 do 26.2.2010 4x PU... 8-s ešte že nič vážne
Berlingo je zatiaľ po prvých 10 km celkom príjemné auto, hlavne do mesta. Prvé 4 stupne krátke, s autom motor svižne pohybuje, a "dlhá" 5-ka (točí 3000 ot pri 130 km/h čo je inak dosť). Jazdí príjemne, napodiv má celkom príjemné a živé riadenie, na pohyby volantom reaguje živo a pomerne presne (vzhľadom k svojmu určeniu). Radenie tiež v pohode, nie je to gumové, aj keď ani strojovo presné ako Focus, ale je jasne cítiť, kde je páka a kedy zapadla rýchlosť. Veľmi dobre má rozmiestnenie pedálov brzdy a plynu na medziplyny systémom päta-špička >:D :yes:
Priestranný a príjemný interiér, obrovský kufor, k novému prírastku do rodiny (teraz myslím naše očakávané druhé decko) sa tento transportér bude hodiť...
Hodím 2-3 fotky v dohľadnej dobe. -
jpor (RSKa) 08.03.10 23:21
« zľavy u BMW
dnes predajca Mercedesu (mierne v depresii a naštvaný) tvrdil, že potenciálny kupec na ML dostal u BMW "na telefón" zľavu 25% na X5-ku ale pozor - nie skladovku, ale zadávanú do výroby!
Síce tam boli chytáky ako priplatené xenóny a zároveň paket, ktorého boli xenóny súčasťou, ale aj tak bola hodne nízka cena.
Chápeme to ak treba vypratať dvor plný áut, ale na nové... A z Mercedesu zľavu (aspoň u nás, na rozdiel od CZ) len tak ľahko nevytlčieš.
Druhá vec je, ako sa majitelia "normálne" kúpených BMW poďakujú za túto taktiku pri ďalšom predaji svojich jazdených áut, ktoré tým pádom utrpia oveľa väčší pokles hodnoty 8-s
A tiež sa údajne chystá nejaká edícia SLS AMG so novým AMG V8 5,5 biturbo motorom namiesto atmosféry 6,2... to by bol slušný kotol >:-[] -
jpor (RSKa) 08.03.10 23:16
« Re: uprava
názor je jasný: Brabusácke úpravy (teda asi nie všetky) znamenajú zachovanie záruky výrobcu. Na druhej strane cenu vs získaný výkon si asi spočítaš sám, ty vieš najlepšie aký nárast výkonu vs cenu dostaneš.
Prekopanie motora (prípadne pridanie preplňovania) znamená výrazný nárast výkonu, ale aj točivého momentu, a na ten je dimenzovaná prevodovka a diferáky... To asi záleží od typu motora a použitej prevodovky atd. Na to ovšem existujú aj nejaké poistky či čo, napr. zástupca Kleemannu v CZ takéto poistenie na upravené vozy ponúka na 1 - 3 roky (prevodovka, diferáky, nápravy, motor atd.) -
Ivanuska_Matej ( RSka) 08.03.10 20:54
« uprava
Je tu niekto so skusenostou s firmami Brabus/Carlsson s upravou benzinovych motorov Mercedes?
Vas nazor na tieto firmy,
light tunning (vyfuk, kat, jednotka) vs. nechat prekopat a prevrtat motor...
náklady vs ziskany vykon...
zaujimaju ma Vase skusenosti/nazory...
-
jmurjr (H22A7) 03.03.10 20:38
« Re: servis MB
v MT je pristup genialny na prijme do servisu, ale ked tam auto stoji viac ako tyzden (9 racovnych dni), z coho styri dni ani nevedia prist na chybu, dalsie 4 cakaju na diel a az posledny im to pride a daju to dokopy o niecom hovori. a v ramci toho auto ani nestihnu trochu umyt, cize ho vratia viac spinave ako bolo sa mi velmi nepaci...
Prosím,kup si GT-R budeš mít za rozumné peníze Supersport :yes:
Nekupuj ho v rudé s kouřovýma elektronama,páč tuto specifikaci máme zamluvenou my! >:-[]