Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
jpor (RSKa) 28.03.10 00:41
« foto M6 kabrio - fake or not?
Ahojte,
cvakol som v BA kabrio 6-kovej rady, je na titulnej fotke, ale neviem či je to M6 alebo niečo, čo sa tak iba tvári.
Pochybujem o pravosti kvôli:
- M-kovým diskom podozrivého priemeru, vyzerali ako max. 17"-ky, pneu neboli zrovna nízkoprofilové, ale vŕta mi hlavou, či sa vôbec robia disky M-dizajnu s menším priemerom ako 18" (prípadne nejaká iná firma robí mini M-disky?)
- zvuk nebol ten čo by som čakal, ale zase sme sa posúvali po meste, tak možno nebola príležitosť aby stupil na plyn
- výfuky boli hranaté, mierne kosoštvorcového tvaru, to som si istý. Mám dojem že M6 má okrúhle koncovky...?
Kto sa vyzná, píšte... -
borovička pivo ako je tu živo 20.03.10 19:26
« Re: servis v MB
kombinácia chytrosti a záujmu :-) bože môj, prečo by takí ľudia mali robiť v servise, za auto ste už molodci zaplatili, fajka zhasla. Akokoľvek by ste neboli spokojný, aj tak si znova kúpite nový model a nebudete špekulovať, vy to viete, oni to vedia...
:-) -
jpor (RSKa) 20.03.10 00:32
No tak s tou iniciatívou...to je skôr o kombinácii chytrosti a záujmu o prácu, ktorú robím. Na to sa ja u nás sťažovať nemôžem.
Ale to, že opravia iba niektoré závady, to poznám... Ako keby im chýbala vytrvalosť v zmysle "kým to auto nebude komplet fungovať tak neprestanem", zdá sa že im vždy po nejakom počte normohodín došla ochota sa autu naďalej venovať.
A potom je to presne o tom, koľko času navyše tým stratíš 8-s -
Ivanuska_Matej ( RSka) 19.03.10 23:27
mne/nam sa zase stava, ze do servisu pridem z viacerymi zavadami a oni proste opravia len niektore.... (je pravda teda ze tie neopravene si nefakturuju)
po opatovnom nahlaseni ich opravia, akurat mi vadi ten zbytocne straveny cas v servise....
ale s tou prehliadkou ma nasrali... neviem co by sa stalo keby ju spravili...
ved aj tam mam paket "Servis zdarma" tak aky je rozdiel ci o tu prehliadku poziadam alebo ju spravia iniciativne?? -
jpor (RSKa) 19.03.10 22:38
tak toto som mal párkrát, že NAVI opravili, áno už funguje...a ho.vno
Ale úplne najčastejšie sa stáva, že nejaká závada ktorú nahlásim, sa proste v servise neprejavuje. Klasicky el. zdvíhanie opierky hlavy u vodiča. Už 3-krát to isté...mne nikdy nejde, a im vždy funguje. Už si začínam myslieť či neklamú. Naposledy ked im fungovala, tak fungovala aj mne. Pol dňa... 8-s
Inak mám bomba skúsenosť s Komunálnou poisťovňou v poslednej dobe.
Poškodené čelné sklo - obhliadka v MB servise. Poisťovňa zaplatila o 208 € menej. Vraj som si to mal dať opraviť do Autoskla, nie MB. Mám smolu, mal som to napísané v zmluve aj na obhliadke, kde som nebol. Aha, tak to mal rešpektovať MB servis a dať to urobiť do Autoskla, žiadajte rozdiel od nich. Už som raz čelné sklo riešil, v sesterskej poisťovni Kooperatíva a bez problémov - úhrada dľa faktúry...
Krivý disk...chcete ho hradiť rozpočtom? Dostanete zaň polovicu. Lebo sa odpočítava marža servisu, práce a ešte neviem čo... Dobre panstvo, zajtra kupujem nový, dodám faktúru. Nech sa páči, to je možné, ale potrebujeme od vás ten starý disk... Nech sa páči >:-[] Náhradné mám doma 3 :-! Zoberiem ten najhorší a ideme >:-[]
Na tieto prasárne som došiel až po 2 rokoch, keď som si začal viesť evidenciu o každej poistnej udalosti, teda čo bolo poškodené, aké sú moje náklady na opravu a potom akú úhradu poslala poisťovňa. Dovtedy som si naivne myslel že všetko ide ako má byť. Ho.vno ho.vno zlatá rybka...všetko sledovať, zapisovať, písomne sa sťažovať. Donútil som aspoň likvidátora zdvihnúť telefón a zavolať mi. Inak arogancia mu problém nerobila, vôbec sa do nej nemusel nútiť :no:
Zdá sa, že lacná poistka vôbec nemusí byť nakoniec najlacnejšie riešenie.
Na okraj mi ešte hovoril, že pozeral štatistiky "podobných áut" a vôbec nemajú takú "spotrebu diskov" ako ja. Tak neviem...buď sa im viac darí obchádzať jamy, alebo chodia všade 60-kou 8-s -
Ivanuska_Matej ( RSka) 19.03.10 19:58
neviem ci mas obdobnu skusenost... ale ...
dnes po dlhsej dobe vyzdvihujem Sko prave ja. Podpisem preberaci dokument v servise, chlapci prislubia, ze TV uz funguje, servo je opravene a NAVI sa uz viac neresetuje. Ja stastny sadnem do auta, s nadejou nastartujem a ....
buch... prva hlaska co mi vybehne ...
SERVIS in 357 km.
KU.RVA, MILUJEM ICH PREDVIDAVOST !! -
jmurjr (H22A7) 18.03.10 16:14
« e-mailovy off topic
posielal som nejake mejly a tentoraz som si naozaj precital dorucenku a tam stalo: Potvrzeni o prijeti znamena pouze to, ze se zprava zobrazila na pocitaci adresata. Neni ale zaruceno, ze adresat zpravu cetl a porozumel jejimu obsahu. >:D hlavne ta posledna pasaz s porozumenim je trefna. -
jpor (RSKa) 18.03.10 02:24
« Re: zľavy u BMW
včera som sa dozvedel, že v Čechách mali koncom roka akciu kvôli problémom so 4-valcovými turbodieslami. V rámci tejto akcie ponúkali 6-valce za cenu 4-valcových Éčiek v CDIčku, takže E350 CDI za cenu okolo E250 CDI alebo E220 CDI. Ale neplatilo to na 4Matic.
či to platilo aj na iné triedy to neviem, ale aj toto stačí. Kolegyňa prišla k peknému novučkému E350 CDI s Airmaticom. A to by bežne mala podľa firemnej politiky budget iba na E220 CDI s výbavou :-!
U nás o ničom takom neviem teda... ;-\ :no: 8-s
A k tým ML320 CDI - že aká kríza je kde? Za týždeň 40 ks fuč 8-s -
jpor (RSKa) 16.03.10 23:56
« Re: Poděkování
Nazdar FRPE,
ja som predovšetkým vyjadril svoj postoj k ľuďom, ktorí to majú podľa mňa v hlave trochu pomotané...a zrovna niektorí sa trafili do Teba, tak to je blbé 8-s
ale neber si to ňák osobne >:D ja by som sa vyňadril aj keby to bolo napr. na.....alebo na niekoho iného
Nerobím si ilúzie že by to na dotyčných nejako zabralo 8-s , len si to proste zaslúžilo komentár :-!
Dúfam, že ťa prestanú ničiť, občas to vie pekne otráviť život, aj keď sa to nezdá 8-s 8-s 8-s