Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Vette 30.03.08 22:47
« Re: Hodnotenie
aj mna prekvapuje pristup predajcov. Ked som isiel kupovat Pathfindera tak tiez ho nechceli pozicat. Pri aute nad 1mil by to mala byt samozrejmost. Nehovorim o autach ako M3, M5 alebo AMG. Tie auta treba skusit a trochu aj spoznat aby sa clovek mohol rozhodnut. Len z pozerania a citania recenzii na internete sa take auto kupovat neda. Inak na 50tis. KM je to dost narocne auto. Ty musis byt casto na pumpe :-) Asi jazdim podobne ako ty, ale skor zvazujem 535d + M packet. Mozno aj preto ze hladam nieco v kombiku a nafta sa asi hodi viac pri 50 az 60tis KM rocne. -
jpor (RSKa) 30.03.08 22:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hodnotenie
pýtal som sa predajcu BMW na M5:
- koľko najazdíte ročne?
- 40 až 50 tisíc km.
- tak to nie je pre Vás, príliš tvrdé, ani M3 nie.
- Dá sa vyskúšať tá M6 čo tu máte?
- Nie, to je len na ukážku.
Ja chcem auto na každý deň, nie na občasné vyblbnutie, a také aj mám.
Nehovoriac o možnostiach zvyšovania výkonu, ktoré sú pri preplňovanom motore inde. Skrátka M5 nie je moja šálka kávy, už mám takú čo mi chutí. -
jpor (RSKa) 30.03.08 22:26
« Re: Re: Dálniční letadlo
5 stupňová je kvôli točivému momentu. 7G-tronic prišiel až po nej a dlho nebola verzia pre 700 Nm momentu, až po príchode ML 420 CDI.
Doteraz je v 65 AMG 5-stupňová, lebo 1000 Nm >:-[]
Nadoraz som asi ešte nešiel, na to treba letisko. V zákrutách umí dosť solídne preťaženie, ale nadoraz (pískanie pneu a tak) to stále nie je. Ale ak myslíš jako zadupnúť plyn do podlahy, tak bežne pri predbiehaní. Si užívam :-! -
jpor (RSKa) 30.03.08 22:22
« Re: Gratuluji
NO, tak ja osobne predsa len vidím 2 slabiny, ktoré by mohli byť dôvodom pre menej ako 10, keby niekto veľmi chcel:
- recenzia neobsahuje opis zážitkov zo zrýchlenia a predbiehania a...zo života (zato obsahuje dlhý úvod ako som sa k nemu dostal, trochu nudné asi...); napravím v novinkách alebo v diskusii
- fotky - mám ešte dosť záberov a to krajších ako tieto, ale ešte musím trochu upraviť - čoskoro sa dočkáte
Časom snáď video, ale hlavne ZVUK! Mám v pláne. -
jpor (RSKa) 30.03.08 22:17
« Re: Pěkný
Rozdiel oproti dieselu je vo výkone. Točivý moment je podobný alebo rovnaký (E 420 CDI), ale u tohto auta nekončí zrýchlenie pri 3000 ot. Ono stále pokračuje, do nemoty až za 6500 ot a potom preradí a znova (skoro) ten istý katapult. Neskúseným lezú oči z jamiek ako pribúdajú otáčky a potom od 200 hore sa boja. Ani sa nedivím, pamätám na moju skúšobnú jazdu... >:-[] -
jpor (RSKa) 30.03.08 22:11
« Re: MB
no pozri, nalejme si čistého: áno, už som vyskúšal 250 podľa tacho, ale bol voľný rovný úsek diaľnice a hneď som začal brzdiť, nečakal som na zásah obmedzovača. Ale to auto chcelo ísť ďalej, a to dosť brutálne, žiadne plazenie sa.
A občas sa stane že sa započúvam a...mám na tacho silné čísla. ALe pravdupovediac, že by som nejak často alebo pravidelne chodil rallye, to zase nie. Raz som mal taký dlhý úsek, občas auto, tak som mazal trochu viac. Vtedy už bola potreba Sport2 evidentná.
A k tým čo sa napchajú do ľavého pruhu pred vaším nosom, takých pozná určite každý... -
jpor (RSKa) 30.03.08 22:04
« Re: aaa
no veď ja som tú odvahu zbieral dosť dlho aj pri C-klasse. Odvtedy som niečo preskákal, ale pri tomto mi pomohlo, že pre laika vyzerá ako normálne E-klasse s diskami a výfukmi, taký rádoby krasavec, ktorý predstiera niečo, na čo nemá. Odkedy ho mám, videl som len u nás 3 Mercedesy s AMG výfukmi a nápismi S500 AMG (ten mal asi paket), 1 so spoilermi, ale žiadny nemal tie brzdy ani motor. Tak možno trochu zapadnem do tej skupiny, ktorá sa na to tvári, ale...preto som dal dolu tie nápisy.
Inak vďaka za hodnotenie, veľmi ma to potešilo, priznám sa. Rád zveziem hocikoho slušného a zvlášť tých, čo sa o autá zaujímajú. Jediný problém je čas, som dosť vyťažený a do Brna moc nechodím...ale do BA ano.
Pár kamošov som už viezol a väčšina z nich si aj sadla za volant. Bol to silný zážitok, ešte nejaký čas o tom hovorili, jeden z nich to týždeň vykladal všetkým kolegom. Keď som ho bol pozrieť v práci, viacerí sa hneď pýtali, čo to mám za auto že o tom Robo stále hovoril... Tak som ich zviezol na šprint na 50 metrov na parkovisku a pochopili ;-)
Ročne tak 35000 teraz, ale bude viac. S týmto autom je mi ľúto každého dňa, kedy spolu nejdeme na nejakú aspoň strednú trasu. Vtedy aj cesta mestom poteší...