rsion="1.0" standalone="yes"?> CAS.sk {literal}

Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.08  17:50

« Re: Re: Pěkný, ale...

NEmyslim to rychlostně ale celkově, C je o třídu vejš... A o S-ku nemluvě... Jenže AMG je AMG :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.08  17:41

« Re: Pěkný, ale...

"C-classe v hodně velký výbavě" ma byt lepsie ako E AMG, coze??? 8-s
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.08  17:36

« Pěkný, ale...

Za tyhle peníze už by se dalo sehnat S-ko nebo C-classe v hodně velký výbavě ne ?:) Nejsou lepší než E-čko ?
  • « 00 Reagovat !

foto LuboshGT-RS-Kaa-

LuboshGT (RS Kaa) 01.04.08  17:32

« Re: Re: Krááása!

Skoro nemam slov :-) Perfektna odpoved a pristup. Osobne ma na dnesnej dobe najviac fascinuje, ze mozu byt uspesni najma sikovni a pracoviti kvalitnou robotou a serioznym pristupom, nie necistou cestou. A prave ludia ako jpor su dokazom, ze to ide :yes:

Treba si plnit sny, pekne jeden po druhom, keby clovek zo dna na den dosiahol na E55 AMG, nevazil by si to tak. Preto mam obrovsky respekt nielen k autu, ale i majitelovi :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.08  09:01

« Re: Krááása!

Tak na toto upřímné vyznání se hodí jen parafrázovat Johna Coopera jr. - PROSTĚ BOREC :yes: ;-)
    Je to přesně tak jak píšeš, cest k penězům a úspěchu je mnoho, ale ten Tvůj, v mnoha jiných obměnách dnes a denně znovu vybojovávaný, je asi ten nejtrnitější a nejrizikovější...zkrátka nést jen svůj nápad zabalený do své vlastní kůže na trh a přímo na bitevním poli si ověřit, jestli můj nápad a přesvědčení jsou geniální, nebo naprostý propadák, na to každej opravdu nemá :yes: A to hlavní a nejcenější, zůstat i po prožití turbulence úspěchu pevnýma nohama stále na zemi s jasným zrakem a čistou myslí, to je výkon neméně obdivuhodný. Ještě jednou klobouček dolů před Tebou a Tvojí ženou ;-)

P.S.: Nemám ve zvyku psát jakkoliv pochlebovačné příspěvky (resp. psát příspěvky obecně), ale Tvůj příběh a zároveň nefalšovaná skromnost mě prostě dostali. Vím, že je takových lidí mnoho, a proto znovu zdůrazňuji, že můj dík patří všem Tobě podobným :yes:
  • 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 01.04.08  05:34

« Protože se v autech nevyznám, tak kdybych tě potkal ve městě,

řeknu si - normální auto pro důchodce. Ale ten výkon motoru je hrozný. Tak se snaž vyřádit někde jinde než na silnici, protože nejhorší je ukazovat sílu takového vozu v provozu. Ale tvůj případ to asi nebude, recenzi máš parádní a odpovědi v diskuzi inteligentní, ty to máš v hlavě srovnané. Moc se mi líbí poslední věta v posledním tvém příspěvku - to by muselo oči vypichnúť....Český ekvivalent je asi - to by příliš bilo do očí. :-) Užívej si auto a ať dlouho slouží bez poruchy! Hoj! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 01.04.08  00:43

« Re: 10b

dík za ohodnotenie :yes:
    Tvoju V8 som registroval už dávnejšie. Jednu takú som na predvádzacom dni vyskúšal, bola to lahôdka. Keď som sadol dozadu (bola to predĺžená verzia), v prvej sekunde zo mňa vyletelo "tu by som si vedel predstaviť, že by som sa vozil celé dni". Priestor a luxus. Paráda. Sily dostatok, jedna báseň. Prajem ti ten koráb, nech dlho a spoľahlivo slúži!!! A držím palce na to AMG, je to iný svet...
    Ako som opisoval príbeh s ojazdeným E55, boli vtedy naraz v ponuke okrem nej aj SL 55 AMG (23000 km / 5 rokov) a S 55 L AMG (115000 km / 4 roky) v super výbave vrátane TV vzadu apod. Úžasné auto, jedno aj druhé, ale príliš nápadné pre mňa, ešte som býval v bytovke (teraz už v dome), to by muselo oči vypichnúť...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 01.04.08  00:35

« Re: Re: Re: Stories.

pomer točivého momentu ku hmotnosti môže byť u tvojej A5 a Cayenne Turbo približne rovnaký. Cayenne by musel použiť vysoké otáčky = výkon, aby ťa dostal...
    To s Lambom alebo Ferrari by som rád zažil, ale zatiaľ predsa len kult týchto áut mi nejako bráni v presvedčení, že by som ich dal...aj keď možno v nejakom rozsahu otáčok by to šlo.
    Dík za tip, skočím na mbworld, už som tam bol ale nejako som sa k tomu nevedel dostať, ani som sa moc nesnažil zatiaľ, tak to preklikám poriadne.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.04.08  00:16

« 10b

Krásné auto. Za deset :-) Pro AMG mam slabost a taky se na jedno chystam :-) Mrkni na mou S500 4matic. V8 forever
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.08  23:20

« Re: Re: Stories.

Jasné, zatím jsi ještě nepotkal rovnocenného soupeře. Já mám A5 3.0TDI a možná tomu nebudeš věřit, ale mě už dvakrát zkoušel předjet Porsche Cayenne Turbo a akcelerace byla stejná jako moje. >:D
    Divil jsem se, ale aerodynamika a váha asi hraje svou roli.
    Každopádně E55 je monstrum a potřeboval bys natrhnout někaké Lamborghini nebo Ferrari, to je pak pohled.....na chudáka řidiče rudého koně.......

Pokud mluvíš anglicky, tak určitě mrkni na www.mbworld.org , to je celosvětové fórum o Mercedesech, je tam sekce i E55 AMG W211, najdeš tam milióny inspirací jak si zlepšit svůj vůz. :-! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.08  23:06

« Re: Re: Krááása!

proste strelec.... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 31.03.08  22:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dálniční letadlo

čítaj do konca a zistíš že ani nie. Tie skúsenosti s obmedzovačom som mal na mysli ako skúsenosti iných z internetu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.03.08  22:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Dálniční letadlo

No ja to čtu, tak patříš mezi piloty, žejo? :-!
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 31.03.08  22:36

« Re: AMG

Dík za ocenenie :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 31.03.08  22:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YEAH

poslal som ti mail
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 31.03.08  22:17

« Re: Re: Stories.

Poznam, ale vela frajerov moc riskuje len aby si nieco dokazali. Vcera som siel prevetrat auto a cestou po starej seneckej (smer BA)som postupne predbiehal auta. V predu sa snazil o rachlu jazdu novy Focus. Nebol problem ho dobehnut, a predbehnut to bola len otazka volnej cesty. Jemne stlacenie plynu a uz sa stracal v zrkadle. Zachranil ho len semafor pri odbocke na dialnicu a dobehol ma. Tam uz som to netlacil, bol som v meste a cesty boli dost plne. Frajer to asi nezvladol a zacal predbiehat celu kolonu v odstavnom pruhu. Dufam ze sa vecer chvalil kamarakom ako ma dostal :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 31.03.08  22:15

« Re: Krááása!

Tak toto ma potešilo :yes: :yes: :yes:
    Síce v tejto diskusii sa to zatiaľ neobjavilo, ale pri niekoľkých iných už áno. Hovorím o otázkach typu "odkiaľ na to máš" a "určite to nie je z poctivo zarobených peňazí".
    Trochu si mi nahral, takže skôr ako také otázky prídu, dávam vopred odpoveď:
    začínal som od nuly v obývačke, najskôr sám, potom s manželkou. Prvé 2-3 roky sme končili prácu medzi polnocou a druhou hodinou rannou, víkendy boli len občas. Vtedy mi to pripadalo že proste na mňa čakajú úlohy, tak si ich plním, proste pracujem. Teraz spätne si hovorím, že ešte raz by som to možno už nevydržal. A mal som pôžičku, našťastie od bohatého príbuzného, s ktorým máme super vzťah a dnes mu občas požičiam ja (aj keď má rádovo vyššie príjmy, ide s cash flow na doraz). A triasli sa mi kolená, keď som sa rozhodoval, či do toho idem. Dnes je všetko v inej polohe, ale moc dobre viem, aká cesta k tomu viedla. Aj preto u mňa nejaká nadutosť a nadradenosť nehrozí.
    Aj s kľúčmi od takého auta vo vrecku sa cítim ako normálny chalan, ktorému sa podarilo nájsť miesto na slnku a poctivým prístupom a maximálnou serióznosťou voči klientom som sa dostal do dnešnej pozície. Uff...držím palce všetkým pracovitým, poctivýám a pripraveným. Úspech si vás nájde!

P.S.: mám potrebu poznamenať, že úprimne prajem aj tým, ktorí napr. nasadli do vlaku/firmy, ktorý rozbehli rodičia, zdedili majetok, dostali auto od bohatých rodičov apod. Mne úplne stačí, keď to je za čisté peniaze (= žiadna mafia). Howgh (no to bolo dlhé...) :-!
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 31.03.08  21:59

« Re: Stories.

Zatiaľ žiadne. Občas stretnem niekoho, na koho treba použiť vyššie otáčky, ale zatiaľ vždy stačilo.
    Pamätám sa na jedno Subaru Legacy, na to že má 3.0 atmosféru sa dosť držalo. Kolega to asi vedel s plynom a prevodovkou. Ale toto je hrubá sila...
    Pred 10 dňami som dobehol motorku, cestný rýchlo vyzerajúci stroj, široká zadná guma, kombinéza. Tak poďme, radenie na režim Sport (vysoké otáčky) a plyn. Motorkár zaregistroval a zrýchlil, ale nestačilo to. Jemne som ho stále dobiehal. Po chvíli sa ale zaradil na stredovú čiaru (nebola to diaľnica) a napriek autám v protismere išiel vpred, kde som ho samozrejme nemohol nasledovať. Potešilo, ale evidentne to bola nejaká 500 alebo 600 ccm alebo ešte menej. Superbike by asi pálil vpred inou kozmickou.
    Je zaujímavé sledovať, kde majú bežnejšie autá svoje limity. Oktávky II TDI končia tak na 160-170, potom dochádza dych. Audi 6 v 3.0 TDI sa drží dlhšie, ale nevydržal som sledovať, pokiaľ. V 180 som priložil do kotla a (bohužiaľ) pravým pruhom som ho predbehol v celkom solídnom zrýchlení. Nechcel sa zaradiť do prázdneho pravého... >:-[]
    Občas by som rád videl výraz v tvári nejakého Ľavopruhového Ramba, ale nejak nemám vtedy čas sa otáčať a kameru na to vzadu ešte nemám >:D
    Ale ešte som nezažil takého typického Buldozéra, ktorý by sa začal tlačiť na zadný nárazník, hoci kým ma nestretol, pekne si šiel svoje tempo. Možno to bude tými výfukmi, možno tým, že stačí krátko zrýchliť a okom je vidieť čo sa vtedy deje, tak sa situácia vyjasní a ďalšie debaty nemajú zmysel. Ešte by ma zaujímalo, ako kolegovia počujú ten zvuk cez sklá vo svojich autách. Možno to hrá svoju úlohu...
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 31.03.08  21:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: YEAH

poslal som ti SZ
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 31.03.08  21:40

« Re: Congrat.

Vďaka ;-)
    Som technický typ, to je pravda. Asi najlepšie ocenenie kvalít auta je to, že mám to auto veľmi rád, taký vzťah k autu som asi ešte nezažil. Nie že by som bol nejako super citlivý naň, ale každučký raz keď idem doň sadnúť tak sa teším. Fakt. Niekedy by som najradšej len tak niekde s ním šiel, bez cieľa, povoziť sa. Niekedy presviedčam manželku aby sme radšej šli na mojom aute, hoci detská autosedačka je v jej aute (A 180 CDI) a bude ju treba preložiť atd.
    Auto snov príde, nech je to čo najskôr :yes:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…