Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
"-- skrytý --" 08.07.08 03:07
« kooperativa
a ako vidim, tato "poistovna roka" predsa len aj u Teba funguje, ako som predpovedal. Smutne. Presne tak, utocia cenou, ale to je vsetko, tam si dat poistit auto, hlavne havarijnu??? Nikdy. Leda tak ked mas firmu a aspon 10 aut a mozes sa im vyhrazat, ze odides so vsetkymi autami, ak nebude likvidacia poriadna. Ze sa kooperativa nevyzna vo vlastnom informacnom systeme, to si trafil presne. Nevies si mozno ani predstavit aky tam amju bordel. Kolega bol minule 2 tyzdne v strese, sposobil mensiu nehodu a tvrdili, ze u nich poisteni nie je... Az potom sa zistilo, ze ako akosi v Ziline ani nestihli natypovat po 3 mesiacoch zmluvu a preto sa javil ako nepoisteny ;-)
Na Tvojom mieste by som zrusil zmluvu ked bude moznost a presiel inde a dufam, ze to zenine ML-ko tam nemas ;-) -
jpor (RSKa) 08.07.08 00:57
« Re: E55 AMG
Ohladom zrychlenia a ulohy točáku a výkonu je pekný článok na stránkach českého Honda klubu. V skratke je to o tom, že:
- najlepšie zrýchlenie NA DANOM PREVODOVOM STUPNI má každý motor v oblasti max. Nm
- benzín ale aj s menším točákom má výhodu vyššieho rozsahu obrátok a tam, kde TDI už preradí na vyšší stupeň, beznín ešte ide na nižšom stupni
- keďže prevodovka na vyššom stupni viac redukuje točák prenášaný na kolesá, pri preradení sa TDI síce dostane do svojej oblasti max. Nm, ale tie sa vyšším stupňom cestou na kolesá znížia a benzín ešte stále ide síce s menším točákom na hriadeli, ale väčším na kolesách
- záťah benzínu je síce menší ale trvá dlhšie a to je nakoniec podstatné -
jpor (RSKa) 08.07.08 00:42
« Re: E55 AMG
Ten tlak tie diesle majú a to bez problémov, konkrétne 2,8 baru má BMW 3.0 twin-turbo so sekvenčným preplňovaním a 2,5 baru majú určo VW TDI motory 2.0 170k ale aj napr. 6.0 V12 TDI s 500k pre Audi Q7. Zrejme si to mýliš so vstrekovacím tlakom nafty - tam je novinka 2000 barov pri common-raili tuším 4. generácie, ale keďže ide o kvapalinu, je to úplne iná káva.
Novinka Mercedesu je že má konečne twin-turbo diesel 2,2 litra, kde má 204 koní a 500 Nm, ako v 2002 mal 3,2 litrový 6-valec.
Turbo benzíny - inými slovami si napísal to čo ja - proste sa zoberie motor s vysokým potenciálom, podladí sa a potom sa elektronicky riadi priebeh výkonu/točáku tak, aby bola plochá krivka s tým, že majú kam siahnuť (rezerva potenciálu). -
"-- skrytý --" 08.07.08 00:19
« Re: E55 AMG
no diesle snad tlak 2.2 az 2.8 bar nemaju ani omylom. Vsak u stvorvalcov len teraz sa Mercedes strasne chvali, ze uz ma technologiu na 2.0bar ako uplnu novinku.
TURBO beznin - ma plochu krivku preto, ze sa to prisposobuje ludom, ktory moc jazdit nevedia a nechce sa im podradovat atd. Tak sa presne uberie s potencialu pridania vykonu, ale vyuzije sa to skor na tocivy moment. Maloktory turbo benzin ma dnes zaujimavy priebeh, su casto tupe, bez vykonovej spicky, clovek ani nevie, ze ci ma 3000 otacok, alebo 5000.
A dalsia vec - jasne, ze pocit zrychlenia je strasne subjektivny. Presne syndrom diesel - strasny tocak v nizkych otackach a len tocivy moment clovek citi vo forme tlacenia do sedacky. Ale vykon v aute necitit nijako. Takze auto s 350Nm tocivym moentom a 170k sa bude zdat, ze zrychluje ako sialene, ale auto s 200Nm a 200k sa bude zdat, ze vobec nejde... Clovek spozna rozdiel, az ho to 200k predbehne ako nic.
Prava zavodna charakeristika je, ze poriadne zacina pracovat motor az nad 6000rpm, hold ale to je pre malokoho dnes zaujimave, vysoky tocivy moment v nizkych otackach je proste pre beznu jazdu znacne komfortnejsi -
jpor (RSKa) 06.07.08 23:57
« Re: E55 AMG
Mne ide o to, že Z06 je vraj dosť tvrdá a ZR1 údajne paradoxne mäkkšia a má lepší handling. Porazila na Nurburgringu aj nový Nissan GT-R...to sa mi páči >:-[]
Na druhej strane na prvý pohľad vidno, čo je to za eso. To taký menej nápadný superšport by bol v istom zmysle lepší. No ale žiadny nenápadný ma práve nenapadá >:D -
jpor (RSKa) 06.07.08 01:09
« Re: E55 AMG
Rozpočet je dostatočný, ale riadim sa pritom rozumom. AKo druhé auto si viem predstaviť aj jazdené, lebo na ňom moc km nenabehám, ale je to celé v hypotetickej rovine zatiaľ, ako som písal. Predsa len mi príde že sa tie peniaze dajú aj užitočnejšie utratiť, hlavne pokiaľ mám zábavné už aj to prvé auto. No ale to sa všetko môže ľahko zmeniť >:-[] :-!
Zatiaľ to vyzerá, že si nikto tam nerobí hlavu z toho, že máme 4 autá, pričom Šarkan vydá za 5 bežných Oktávií, to že bude ML v takmer rovnakej cene ešte nevedia...ale fakt to nikoho netankuje, tam to ani nie je komu povedať. Poistný maklér sa tvári že "len sa na nich sťažujte", samotná poisťovňa má nejakú linku kde sa hlásia škody a sťažnosti, ale na vyhrážky tam tie dámy nijako nereagujú - asi tam nemajú na to kolónku vo formulári :no:
Oslovíme viaceré poisťovne, akú by nám dali cenu ak k nim komplet prejdeme. V ALlianz už máme poistené kadejaké iné veci - vybavenie firmy, tovar, náklad v autách a sedačky pre ublíženie na zdraví pasažierov...možno nám urobia nejaký súbor.