Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ondrej-Samal

Ondřej Šámal 14.08.08  00:22

« Re: vodicsky preukaz :'-( odkaz pre Ivanuska_Matej a John Cooper jr.

Tak jestli jsou slovenští policajti podobní těm našim, tak to dopadne dobře, stačí si nasypat trochu popele na hlavu, všechno jim odkývat, a mělo by to být v pohodě :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 14.08.08  00:18

ono v podstate toto je spravne konanie. pokuta podla platneho sadzobnika 4000-7000SK, a vysoka pravdepodobnost odnatia VP na 3-6 mesiacov. hmmm, ale na druhu stranu, keby mi mali oplatit vsetci to, ze som ich ja niekam odviezol, tak by som mal pol roka o dopravu postarane >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ondrej-Samal

Ondřej Šámal 14.08.08  00:15

Já bych to moc bledě neviděl, pokud nepůjdeš do správního řízení, kde ty sazby jsou několikanásobně vyšší, tak bys měl vyváznout "jen" s pokutou ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 14.08.08  00:14

pevne dufam, ze si robil srandu (ten velitel, ci co to je). ved to je za 400 000 moj prvy priestupok. dakujem za podporu. v piatok hned ako to skonci volam priatelke, a idem na net napisat ako to skoncilo...
    inac, lubosh, zajtra budem v BA, mam sa predbezne stretnut s Vette, nezosuladime to? predbezne okolo tretej?
  • « 00 Reagovat !

foto LuboshGT-RS-Kaa-

LuboshGT (RS Kaa) 14.08.08  00:13

jmurj, to ma mrzi, ale presne ako vravi kubyk nevzdavaj to! Poznam mnoho pripadov, kedy islo o preciny v podobnych rychlostiach, ale napokon sa to podarilo ukecat len na pokutu... Drzim palce :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Kubyyyk

Kubyyyk 14.08.08  00:08

jmurj: Tak to mě mrzí. Zrovna u tebe!
    Snad to třebas ještě nějak dopadne :-|
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 14.08.08  00:07

nevzdavaj to :-) Dobru noc
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 14.08.08  00:04

ale omylom som to odklikol. uz mam iba 32 hodin do spravneho konania vo veci prekrocenia rychlosti o 28km (88kmh v obcei)... na rovnom useku, kde par mesiacov predtym bola 80. takze od piatka pravdepodobne budem taxirider, teda podla toho co mi k tomu povedal veduci OR PZ DI PU
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 14.08.08  00:02

co, aj ty si sa k nim pridal?
  • 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 14.08.08  00:01

« vodicsky preukaz :'-( odkaz pre Ivanuska_Matej a John Cooper jr.

:'-(
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 13.08.08  23:14

« Re: new video

aj ja sa uz rok chytam na okruh a nic :-( je to len o case :-(
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 13.08.08  23:02

Máš pravdu :yes: Je to o čase. A to ešte včera manželka NAHLAS spomenula že sa blíži čas na druhé dieťa...tak to sa na okruh tak skoro nedostanem :'-(
    Aj v tom máš pravdu, že okruh by nebol zlý, len keby bol niekde blízko. Nordschleife s Jumperom za zadkom by bol silný zážitok >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 13.08.08  18:35

hech, neviem, ci by kameramana pustili tocit niekde pri okruhu. a naviac ako poznam jpora, tak to nie je o peniazoch, ale o case, ktory si kupit nedokaze nikto. mam pravdu?
    ale okruh by nebol zly. jpor, ak pojdes na nordschlieffe, tak berem jumper a idem aj ja >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 13.08.08  18:18

keď budeš uvažovať ďalej, prídeš na to, že majiteľ na to má peniaze, ale nemá na to čas. Písal som o tom aj v diskusii. Inak som prekvapený, že je nejaký okruh v Piešťanoch...? Daj nejaké bližšie info - sú tam nejaké akcie pre verejnosť?

Už som v aute počul také ozvučenie, že sa vyrovná tomu v obývačke. Stálo síce 600 tisíc, ale hralo vážne dobre, snáď okrem priestoru... Tak ja budem mať taký kompromis, čo sa už dá počúvať s radosťou ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Acon

Acon 13.08.08  11:46

mňa len zaráža, že niekto, kto je ochotný kúpiť auto podobných parametrov (čo úplne chápem) nemá na to, aby si z času na čas zaplatil bezpečný okruh v Brne, Piešťanoch alebo Budapešti a zajazdil by si v podmienkach na ktoré je také auto určené, môže si tam dovoliť ovela viac, pretože aj prípadný výjazd z trate sa zaobíde bez následkov. A prípadný kameraman si vie nájsť miesto odkial natočí skvelé zábery.

S majiteľom súcitím ohľadom ozvučenia. Aj keď ja som už pochopil, že v aute to nikdy hrať nebude nech je inštalácia ako koľvek dobre zvládnutá ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.08.08  22:44

« uprava motora

Nazdar jpor tak už som spat z dovolenky už mam to dvd navigaciu. Video je super.Ako som spominal som v NR každy den sice volneho času nie je nazvyš ,ale na šarkana si určite najdem.Teraz mam dost vážny problem na jednej E klase to auto sa mi totalne nevydarilo neviem čim to je .V 2004 som kupil dve E 200 CDI .Na jednom som nehal prehrat novy soft.z E220 CDI teda original ziadny chip.Ked mi to robili z 122PS na 150PS u dealera som si overil či je všetko identicke s E 200CDI tvrdili že ano po mesiaci mi zacala smykat spojka potom som zistil zeE220 ma inu spojku ktora je zosilnena.V januari praskla hlava oprava vymena cca 75000.A pred odchodom na dovolenku mi jeden z vodicov zavolal ze nieco bucha v motore myslel som ze zotrvak,ale dnes mi mechanik zavolal ze su to klukove loziska.Moze to byt sposobene zvysenym vykonom nie som si isty.Ja teraz mam E320 CDI ,ale na ziadnu upravu by ma nikto nepresvedcil radsej si vzdy priplatim pri kupe.Je pravda ze moje auta najazdia rocne cca 90000 z dlhodobeho hladiska neviem ci to ma taky vplyv .
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 12.08.08  22:09

« Re: AMG versus Suzuki 750 + new video

Tak jazda to bola super :yes: zážitok jaxviňa >:D :-!
    Škoda že som nemal kameru, nie ako prvé video...tam som sa aj vysypal a kameru som mal aj keď sa nebolo čím chváliť na konci...stáva sa ;-)
    Dík za želanie, verím že bude ešte veľa lucky kilometrov :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Filip-

Filip . 12.08.08  18:01

« Re: AMG versus Suzuki 750 + new video

Wow parada musela to byt dobra jazda ;-)

A inac suoer MB nech sluzi vela stastnych km :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 08.08.08  23:53

Ty Lubosh, neprovokuj s Nordchleife !!! >:D >:D >:D Ani neviem kde to v tom Maďarsku je ani trať nepoznám...stačilo pole za Rajkou >:D >:D >:D

Ale také Brno časom...alebo...vymysli niečo...?
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 08.08.08  23:50

« AMG versus Suzuki 750 + new video

dnes som jeden onboard nakoniec natočil na mobil, z diaľnice Žarnovica-Nová Baňa-Hronský Beňadik. Bola dosť prázdna a šibal som to takmer k obmedzovaču >:-[]

Ale doobeda som sa na tejto ceste už od Zlatých Moraviec po Hliník n. Hronom doťahoval so Suzuki GSX-R 750 (podľa slov majiteľa to bola 750-ka s výkonom 150 koní, tak odhadujem GSX-R...aj podľa designu). Bola to zaujímavá aj adrenalínová skúsenosť.
    Závery sú nasledovné:
    - Suzuki má navrch v zrýchlení v priamke cca do 160, potom nastupuje AMG a zrejme lepšia aerodynamika auta oproti motorke
    - ani v najlepších podmienkach pre motorku sa Suzuki nedostala ďalej ako 25-30 metrov pred Šarkana. Predpokladám že je to následok o niečo lepšieho pomeru točivého momentu ku hmotnosti auta, takže počiatočný náskok motorky v nižších rýchlostiach bol vyvážený rýchlym nárastom rýchlosti nad 160, kde malo AMG navrch
    - zrýchlenie dolu tiahlym kopcom nič nemení na pomeroch, nad 180 motorka zaostáva
    - príchodom zákrut motorka jasne a pomerne rýchlo stráca, ale aj AMG je už nad 200 mäkké a chcelo by to supertvrdé nastavenie tlmičov na vysoké rýchlosti
    - Zero Rosso jasne držia na ceste dlhšie ako Conti SportContact2, vo veľmi rýchlych tiahlych zákrutách to jasne cítiť, ako trochu pracujú bočnice a mäkkšia zmes, čo sa prejavuje ako mierna nepresnosť a jemné "plávanie" auta v stope, ale keď príde na limit, mäkká zmes drží a drží...a dá sa v zákrutách jemnou prácou s plynom držať na hranici jemného sunutia von zo stopy, ktoré sa bezpečne koriguje volantom; v takýchto rýchlostiach sa motorka už absolútne nechytala a ostala ďaleko ďaleko vzadu. Ani sa nedivím, lebo to už bolo cca 220-230.
    V Hliníku sme sa stretli na pumpe a prehodili pár slov s mladým sympatickým jazdcom v koži:
    - AHOj, aký je to stroj?
    - Suzuki 750
    - Koľko koní?
    - 150
    - Super stroj
    - A toto má koľko?
    - Skoro 480
    - Ty kokso, vôbec som nemal šancu! Pozerám na tacho - 260 a stále je za mnou!
    - Ale mal, a dobrú! Ale vo vysokej rýchlosti už má auto lepšiu aerodynamiku a toto má 5,5 litra s kompresorom - to je 700 Nm a bez obmedzovača 314 km/h.
    - (vyvalené oči) Čože? Ale ty tam nemáš obmedzovač?
    - Mám na 250, ale pustí ma na 265 na tacho.
    - Fakt som nemal šancu, ale na 6-ku mi to tuším nejako nechce ísť. Kamoši profíci tomu vedia v zákrute naložiť o 30-40 km viac. Keď som videl 4 výfuky, hovorím si že to bude AMG...
    - Keď majú koleno na zemi a dobré zahriate pneu... (neskôr mi to prišlo, že 30-40 je príliš veľký rozdiel, tak neviem či bol chalan začiatočník alebo profíci kecajú alebo je to fakt pravda)
    - Tak sa maj a šťastnú cestu... :yes:

Takže neviem či dostal z motorky maximum (myslím že nie), ale aj ja som ešte mal malú rezervu v radení, nedal som manuál ale spoliehal som na Sport režim. Matematika hovorí, že mala byť Suzuki o dosť rýchlejšia, ale prax ukazuje na viaceré výhody auta. Myslím že som auto ovládal lepšie ako on svoj stroj (asi je ťažšie dostať maximum z motorky ako z auta). Každopádne to bol zážitok a nebudem tajiť - potešilo to :-! >:D

Potom som si hovoril, že som ho mal nahovoriť na točenie videa a vypýtať kontakt, ale už som bol preč...

Na záver chcem vopred podotknúť, že sme obaja jazdili opatrne, predvídavo a slušne, žiadne tlačenie sa na seba alebo iné autá. Solídne odstupy a férové porovnávanie.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…