Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 18.09.08  23:24

« Re: dnešný deň s ML

kamarat mal 407 s FAP (francuzske oznacenie DPF), a filter mu vypalovalo pri vyssich otackach. potom prestalo vypalovat, auto prestalo tahat. filter na odpis, tak ho skusil odstranit prederavenim sitka na zachytavanie sadzi. auto bolo ako oznamovac volby a smrti papeza. raz biely dym, raz cierny. v kazdom pripade si daj skontrolovat, ci mas dost nejakeho aditiva na vypalovanie, mozno tym to je. aby sadze vyhoreli treba pridat nejake mnozstvo tejto tekutiny (ci co to je za alchymiu). a ak ides auto reklamovat, tak asi daj pridavnu jednotku prec, ibaze by si s tym siel do carlssonu. ten by mal poskytovat zaruku 3 roky alebo 100 000km ak sa nemylim.
  • « 00 Reagovat !

foto MarTin1

MarTin1 18.09.08  23:18

No já jsem zvědav na svůj "komfort" na 22".
    Já teď nnevím jak to řešit, ve středu jde auto na 14dní do servisu na přestříkání těch dveří po té vloupačce tak jim to tam vše nahlásím.

Ale mám dilema, mám ten čip vyndat?? Nebo ho tam nechat.....
    Každej kdo má nějakej tenhle čip má vejfuky čistý ( s DPF samozřejmě ) jen já to mám jak kdybych ho tam neměl. Buď mám blbej kus čipu nebo je opravdu něco v háji.....

Jpor ty víš něco bližšího o tom problému s vypalováním DPF?
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.09.08  22:23

« Re: ML je za dverami servisu

jmurjr: fotky sú v galérii; a MB je naozaj iný - v reklame sa nehovorí nič bližšie, akým spôsobom je iný...ale aj tak ho mám rád, fakt.
    To Béčko má aj nejaký znížený podvozok, xenóny s natáčaním, dosť hrubý anatomický volant... Nejaký športový balík alebo je tak vyšperkované. A tá biela mu silne sedí, aj disky AMG, fakt geniálna kombinácia.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.09.08  22:19

« Re: ML je za dverami

LuboshGT:
    tiež nejako vnútri spontánne mám pocit že toto je síce kuriózne skorá, ale nadlho aj posledná závada a že máme dobrý kus.
    V prípade potreby počítam s Tvojou pomocou (a jmurjr-ovou - ten bol prvý; už aj minule pri AMG, keď boli debaty o vodičovi...nejaký je rýchly >:D )
    S 320 CDI som jazdil cca 20 minút, vtedy som mal ešte C 220 CDI, tak mi prišla dostatočne živá. Ale aj som sa jej nehanbil pridať plný plyn. Motor s autom vyslovene nezametal, ale živý bol... No tento je mastodont, skúšal som predvádzačku v Bystrici, a keď dostala plný plyn, vyrazila ako pominutá >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.09.08  22:14

« Re: 420CDI

Doteraz som nepočul o zvýšenej poruchovosti 420 CDI, na rozdiel od starších 400 CDI. Zato dnes mi známy hovoril (pozná dobre pár ľudí v MB) že s tými prevodovkami býva problém, ale nielen pri 420 CDI. Mal aj rovnakú závadu ako ja, poradil na čo dať bacha aj po výmene oného modulu, tak som zvedavý. Môj kus bol vyrobený v piatok večer, chcem veriť, že sa ešte druhá smena neponáhľala domov... Ale zase už mohli myslieť na víkend. Aby si človek objednal ešte aj deň výroby na utorok/stredu doobeda >:D
    Chróm - ja som volil chróm, resp. Sport Exteriér paket. Neskúmal som či sú nárazníky plastové, ale divil by som sa keby neboli.
    Vysvetli ako si myslel "voliť chróm" - je na to nejaký chrómový paket s kovom? ML 63 AMG má tiež chrómové prvky, ale lesklé. Na AMG Styling pakete čo mám ja je "chróm" matný...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.09.08  22:06

MarTin1:
    dík za pochvalu, tiež som nadšený :-)
    Väčšie kolesá: chceli sme auto na pohodlie, tak mi 19" stačili a obával som sa len tak tam dať 20". Teraz keď viem ako to hladko chodí už by som sa nebál, ale - na 19-kach sú letné pneu (Bridgestone Turanza 255/50 R19) a kupovať zimné väčšie ako letné je hlúposť. To by sme potom museli čakať až sa zjazdia letné R19 aj zimné R20 pneu a potom vymeniť role a na 19-ky kúpiť nové zimné a na 20-ky nové letné pneu. Nehovorím, že to nejde, ale zatiaľ sa mi to zdá zbytočne komplikované. Až sa mi obraz auta vpije do mozgu tak sa rozhodnem, či to stojí za tú rošádu a urobím to, teda či tie 19-ky naozaj nestačia... Zatiaľ mi to príde prijateľné ako je.
    DPF od MB je bezúdržbový? Možno bola chipom prekročená jeho kapacita odstraňovania sadzí, resp. s chipom treba preprogramovať aj riadiacu jednotku, aby častejšie robila prečistenie filtra "vyhorením" sadzí. Myslím že sa to robí zmenou časovania vstreku a teda zvýšením teploty výfukových plynov tak, že dôjde k onomu vyhoreniu sadzí vo filtri.

Shell mal doteraz moju dôveru. Kolegyňa naopak tvrdí že nafta jedine OMV, vraj jej potom Focus ide kľudne a rýchlo.

Tiež teším na preháňanie kadejakých hothatchov a limuzín

Ten núdzový mód ma prekvapil, skôr sa to stáva Land Roverom (údajne). A na zrkadlo si dám bacha, to by som nečakal.

Pajero bolo dobré, doteraz má povesť, aj keď súčasnosť už tak slávna nie je.
  • « 00 Reagovat !

foto jumper-Modo-Team-

jumper (Modo Team) 18.09.08  21:48

Já bych bral to stříbrný >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.09.08  21:46

Rysguf:
    tak ten rozdiel VW - MB ma pobavil >:D
    Radšej bez nároku na náhradné auto ale so spoľahlivým vlastným...to by som bral.
    Dúfam že naše km budú funny a happy ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 18.09.08  18:26

« Re: ML je za dverami servisu

mercedes ma novy slogan: Mercedes-benz, taky ako ziaden iny. Pekna ironia :-!
    jpor, nahradne auto co mas vyzera genialne, asi jedno z najkrajsich B, nedas aspon jednu fotku do galerie?
  • « 00 Reagovat !

foto LuboshGT-RS-Kaa-

LuboshGT (RS Kaa) 18.09.08  12:13

Heh, ze pomoct s odvozom? Milerad ;-) Gratulujem k MLku, neuveritelne ze hned tam aj nieco odislo... Povesti Mercedesov to nerobi dobre meno, dufajme ze to bola len nahoda alebo skratka chybna suciastka a odteraz bez problemov.

Par MLiek som soferoval a tiez som mal z toho vyborny dojem. Vysoky posed, ale perfektne vlastnosti, na ceste sa sprava ako osobak. Nehovoriac o tom ze je krasne ako zvonku, tak aj zvnutra. A btw dobre ze si nebral 320 cdi, neviem ci si v tom jazdil, ale pre ten kolos je to slaby motor...
  • 00 Reagovat !

foto MadLi

MadLi 18.09.08  10:31

« 420CDI

Gratulujem k autu, doma mame ML 320CDI. Chcem sa opytat ci ta neodradila vysoka poruchovost ML a GL s motorom 420CDI. Co mi hovorili v mercedese technici tak tam tie prevodovky odchadzaju jedna basen. Hlavne ked sa clovek nekontroluje a chce sa vysantit. Inak sa musim priznat ze ML pred faceliftom sa mi paci viac, tie obrovske pseudo chromove narazniky co su v skutocnosti plast sa mi vobec nepacia. Preto by som na tvojom mieste volil chrom namiesto toho plastu ale inak v iterieri velky kus k lepsemiu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto MarTin1

MarTin1 18.09.08  10:21

Heeeej tak tohle na***. Každopádně VÝBORNÝYYYYYY. Auto je super a chválím, akorát by to chtělo do těch podběhů větší kola :D.

Já mám ze svého ML podivné pocity..... mám DPF filtr a koncovky jsou černý jako "obyvatelé pražských nuslí". Při sešlápnutí to hodí malej obláček. Podle mě nedochází k regeneraci. Taky sem zjistil, že to nejvíc dělá s Shell V-power diesel. Když tam dám Benzinu vervu tak to je o něčem jiném. + to s tim shellem strašně žere.

Taky se mi stalo, že jsem se honil s novou 320d co má kamarád ( mimochodem měl 80m náskok a dojel jsem ho za cca 150m :D,
    ( joooo trpaslík carlsson v motoru točí klikou >:D ) jenže když jsem dobrždoval ke kruháku tak mi auto spadlo do Limp home mode, a nejelo to víc jak 80 a akcelerace NULOVÁ. Vypnul jsem motor a nastartoval a všechno zase je OK.

Taky mě furt zlobí to pravé zrdcátko, sklápí se mi až na dveře a je tam odřenej lak.

Taky si občas říkám, že ta nafta je vážně na *****. Zlatej benzín, starý pajero chtělo jen OLEJ a BENZÍN a to jsem s ním jezdil 80 po poli a vůbec ho nešetřil.
  • « 00 Reagovat !

foto Rysguf-

Rysguf. 18.09.08  00:19

No tak to je fakt smola ;-\
    Stastie ze bol nedaleko servis.

Aspon viem aky je rozdiel medzi MB a VW. Ak by sa nam pokazil Touareg, ziadne nahradne vozidlo by sme len tak nedostali... ;-\
    Na druhu stranu, zatial splape ako hodinky ;-)

Tak vela happy and funny kilometrov a bez poruch ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.09.08  00:00

« dnešný deň s ML

bol naozaj pestrý:
    11.30-13.00: preberanie nového stroja u predajcu; na to som sa tešil už pár dní. Všetko OK, ale niektoré novinky si naštudujem sám zo zatiaľ len nemeckého návodu - SK bude za pár dní...vraj
    14.30-16.45: jazda do BA + po meste; prvé dojmy:
    - auto má prekvapivo dobré jazdné vlastnosti; držanie stopy, kľud a stabilita aj vo vyšších rýchlostiach, podvozok v móde Komfort je komfortný (nečakané...) a v Sporte je poznať rozdiel v náklonoch a reakciách, ale nevytrasie to dušu z tela, aj keď zatiaľ som nešiel po hrbatých okreskách. Vnútri priestor a ticho, esteticky veľmi dobrý, až "domácky" pocit z auta. Motor dobre utlmený, len vzdialený 8 valcový sound benzínového typu, dieselové klapanie na hranici rozlíšiteľnosti. Auto je aj zvonku NÁDHERNÉ!!! AMG styling a k tomu chrómové prvky Sport Exteriér paketu VEĽMI DOBRE ladia k tmavej hnedej, to sa proste musí vidieť (a jmurjr + LuboshGT aj adekvátne nafotiť - ja k tomu nemám nadanie). Spotreba na diaľnici pri priemere 130 a striedaní rýchlostí od 100 do 160 kvôli zabehávaniu 11,7 litra.

16.45: auto na mňa začalo pípať a červený nápis:

Choďte okamžite do servisu bez radenia rýchlostí! 8-s

Volám do MB na Zlatých - prídite. Bol som 3km od nich. Zatiaľ automatika veselo normálne funguje... Zaparkoval som pred servisom, chcem zaradiť P a nič, len Neutrál hodilo. Opakovanie nepomohlo. Tak nič, servisák nasadol že to odvezie do dielne, ale nechcelo zaradiť spiatočku. Potom sa nejako podarilo. Po vyše 1,5 hod prišiel servisák: nemám dobré správy, elektronický modul radiacej páky odišiel, treba vymeniť. Ak je to v centrálnom sklade, v piatok večer to máte. Teraz vám dáme náhradné, ale len malé B 180 CDI. Ďakujem, hlavne keď to má 4 kolesá...
    Irónia jaxviňa - v deň prevzatia, so 125 km nabehanými odíde celý modul 8-s
    Napriek tomu nemám z toho nervy, nemusel som tlačiť auto, čakať niekde na zime, auto ma proste nenechalo stáť na krajnici.
    A hlavne sa mi ukrutne páči, celý dojem je super. Ide to ako v bavlnke, taký jemný a predsa silný a ťažký stroj. Brzdy adekvátne, automat s hydromeničom vyžehlí radenie a vzduchový podvozok vyžehlí cestu... Fakt super. Vzpriamený posed ako v kresle je veľmi pohodlný na dlhé trasy...neviem neviem koľko si ho manželka užije, budem jej ho často brávať...verím že na cesty, nie do servisu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 17.09.08  23:38

« Re: zrýchlenie ML420cdi

tak zase si nemyslím že by to malo byť porovnateľné. Len to bude o niečo vyrovnanejšie ako E55 vs. Jumper 2.8 HDI ;-)
  • 00 Reagovat !

foto borovicka-pivo-ako-je-tu-zivo

borovička pivo ako je tu živo 17.09.08  15:42

« zrýchlenie ML420cdi

vychádzajúc z tohto [odkaz]
    a osobnej skúsenosti s 5.0V10TDI tak by som to pri 0-160 alebo 1/4 mile nejak optimisticky nevidel a 0-180 by soma ni neskúšal, najmä nie v porovnaní s E55 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 16.09.08  23:55

« ML day

Ako ste si všimli v galérii tak dnes, v deň prvého kontaktu s novým ML-kom u nás som natrafil v showroome v BA na Zlatých Pieskoch na ML63 AMG, tak som mohol porovnávať... Proste ML Day ako vyšitý.
    A vraj ani AMG nie je nejako nepríjemne tvrdé.

Čo sa týka dojmov apod. tak tie budem dávať len sem do diskusie. Recenziu ako takú urobím až po nejakých skúsenostiach, lebo takto by som ešte nemal dosť "materiálu" a nedostala by dobré hodnotenie - tým pádom by bola odsúdená na zabudnutie. Takže bude až po pár mesiacoch.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 16.09.08  23:49

Shreka poznám naspamäť vďaka potomkovi :-) ale len druhý a tretí diel, ten prvý tuším nie je na DVD...
    Ale nebránim sa Tvojmu návrhu ;-)
    Ono to ale má ešte čas, kým nabehnem 5000 km, trochu to potrvá. Počítam že medzi 2 a 4 mesiacmi, to už bude zima...
  • « 00 Reagovat !

foto positivemind

positivemind 16.09.08  22:23

Gratuluju k nejsilnějšímu klasickému MLku! Ten motor musí být naprostá paráda! Přidej pak video sprintíku AMG vs 420CDi
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 16.09.08  22:11

pick me, pick me, pick me - ako hovoril oslik v shrekovi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…