Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.08  00:05

« Re: kto ma najkrajsi B-class? anketa

Tak hodne lenivých je nás asi viac :-)
    Porovnanie týchto dvoch áut by ma dosť zaujímalo. Sú to vlastne jediné dva mercedesy, ktoré veľa rádoby odborníkov vyčleňuje z rodiny MB ako napr. X-type od Jagu.
    Priznám sa, ešte som v ani jednom z nich nejazdil, tak by ma také osobné dojmy celkom zaujali :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 20.09.08  23:38

priebezny stav hlasovania:
    prve miesto - jpor (4 hlasy),
    druhe miesto - spolocne jmurjr a Blackburn (0 hlasov)
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 20.09.08  23:23

alebo ak nie recenziu, tak uvod do recenzie ML :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 20.09.08  23:20

tak to ma nenapadlo, že recenziu...ale takú krátku by som mohol, aspoň pre porovnanie s Áčkom - to máme doma tiež so 180 CDI.
    Len je veľká otázka či si nájdem čas a hlavne chuť. Ja som totiž po večeroch hodne lenivý tvor, a na net sa dostanem až večer. Ešte aj pár fotos by to chcelo zajtra porobiť...možno motyka vystrelí ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.09.08  23:13

Jozef sorry, inak sa nedá, máš odo mňa druhé miesto tesne za... Jpor-om :-) Fakt tá biela a sport paket je krása. :yes:
    Mimochodom, i keď je eln požičané, nespravíš recenziu?
  • « 00 Reagovat !

foto Cujo

Čujo 20.09.08  23:01

jmurjr mas velmi pkene to B-cko ale biela je biela....takze volim j-porovu 3!!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 20.09.08  22:06

ale to je fakt, to biele požičané Béčko je nenormálne pekné ;-)
    Ak to vyhrá, tak nájdem v MB na Zlatých v BA toho, kto tú kombináciu objednal a odovzdám mu to čestné uznanie >:D >:D >:D
    A dávam si hlas :-)
  • 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 20.09.08  22:00

« kto ma najkrajsi B-class? anketa

napiste sem, ktory Mercedes-Benz B Class je najkrajsi (podla vlastneho svedomia).
    Kandidati:
    1. Blackburn - B180CDI ([odkaz] )
    2. jmurjr - B200CDI ([odkaz] )
    3. jpor - B180CDI ([odkaz] )
    anketu vyhodnotim zajtra okolo polnoci a vitaz bude mat cestne uznanie
    ;-) ;-) ;-)

prvy hlas davam jporovi, pretoze ta kombinacia je vrazedna.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 20.09.08  12:57

« Re: 420CDI

kvalita fotiek - je to fotené mobilom...navyše tam je málo svetla a bolo zamračené.
    CLS v tej hnedej som videl - hrá to ako živé, nádhera. Tá moja je normálne metalíza, lebo na ML nie sú designo farby vôbec dostupné. Pýtal som sa v BA aj u nás v MB... Keby boli, tak ju mám. Designo veci pre ML sú už po facelifte v cenníku - ale len koža existuje ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto MadLi

MadLi 20.09.08  12:48

Na fotkach to vyzera ako cierna ale to bude bud mojou slepotou alebo kvalitou fotiek >:D Ale ta hneda moze vyzerat nazivo zaujimavo,taka CLS v takej tej slabo hnedej vyzera naozaj stylovo :-! a to je normalna mentaliza ci si vyberal z Designo farieb?
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 20.09.08  12:24

Mercedes nie je čo býval...to je a nie je celkom pravda. Pamätám sa na časy - 80-te a 90-te roky, keď bol Mercedes Bohom medzi autami; BMW bolo síce fajn ale ani náhodou nehralo rovnakú ligu.
    Teraz už to tak nie je, ale stále... Včera som sa bavil s riso73 (prebehli sme spolu Šarkana) a ten má flotilu E-klasse a s MB má dlhoročné skúsenosti. Ako sa vyjadril, E-klasse je tak zložitá, že keby ľudia vedeli, tak jej sem-tam nejakú poruchu radi odpustia. Verím, že aj ML je pekne zložitý stroj. Zrejme niektoré súčiastky proste navrhne konštruktér tak, že majú vrodený sklon k poruchám a asi nejde ich vyliečiť, len ak by sa navrhli od základu nové. A to už nemusí byť možné, lebo nadväzujú na architektúru zvyšku auta... Možno len tak filozofujem, ale tak sa mi to javí.
    Každopádne, tiež nie som happy že takto musím čakať na nové autom hlavne keď už som sa s ním pár hodín hral...je to ako prerušovaná súlož, ale čakať na pokračovanie 5-6 dní je ťažké, hodne ťažké :-( a zrovna prší, tak by sme sa vozili kade tade po Slovensku aj s deckom, ktoré má virózu a von sa moc nepýta ale doma sa nudí - ideálne na výlety autom, to má rád.
    Tak aspoň zatiaľ študujem návod k autu, ešte aj v nemčine (angličtinu viem podstatne lepšie...). Dúfam, že mi to potom ML vynahradí.

Mimochodom, nevieme zase vymyslieť meno pre auto. Má to byť ženská, ale aby to meno vystihovalo charakter auta... Nejaká Helena (Fibingerová) alebo tak nejako...máte niekto návrhy?
  • « 00 Reagovat !

foto --Radek--

- Radek - 20.09.08  09:22

Dobré ranko prajem :-) Gratuluji k novému přírustku do rodiny a mrzí mě, že hned takhle po startu "zlihal". Jen mě to bohužel utvrzuje v tom, že Mercedes není co býval :'-( . Ale tak snad to bude jen náhoda a odteď už Ti bude dělat jen samou radost ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 19.09.08  23:37

v cenníku sa píše že Sport Ext paket obsahuje chrómové doplnky, tak sa im bližšie prizriem. Viem že predfacelifty mali v cenníku Chrom paket, ale ten bol zároveň súčasťou iného väčšieho Sport Ext paketu. Tak snáď to nebude len plast.
    Inak farba nie je čierna ale tmavo hnedá peridotbraun a v tieni vyzerá čierne, na slnku hádže hnedé a tmavozelené efekty, pekne ožíva. Interiér je bážová koža.

Dnes som sa dozvedel, že onen modul nedorazil tak vraj v pondelok. A tak som sa tešil na víkend... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto MadLi

MadLi 19.09.08  09:08

U predfaciloftych MLach je v zaklade plast co ma imitovat chrom pod prednou maskou a vzadu. Potom sa dal objednat externy chrom paket ktory ten plast nahradi chromom, lesklym, napriklad ako ma ta ML63 AMG. Ale mozno je to teraz uz inak. Inak cierna ML a bledou kozou palec hore :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 19.09.08  00:37

« Re: dnešný deň s ML

jejdanenky - váha vzduchu!!! Na to by som zabudol.
    Mal som čipnutú Oktávku I zo 110k na 140k a tá dymila pri zašlapnutí plynu jaxviňa. Ale keď sa jej pokazila váha vzduchu, tak dymila furt a výkon šiel dolu. No, ale ty asi nepozoruješ nižší výkon, však? No anyway, daj tú váhu preveriť.
    Ak Carlsson monitoruje údaje z DPF, ešte je tu otázka, čo s nimi robí, alebo ako ho ovplyvňujú tie údaje a či aj vie skrátiť interval vypaľovania, ak je treba.
    Prinajhoršom reklamuj dymivosť auta a nech skontrolujú DPF, ale radšej s odmontovaným chipom. Alebo nech to skontrolujú s namontovaným chipom u Hoška, kde ti to inštalovali. Proste niekde, kde nebudú pindať na chip a všetko naň zvaľovať.
  • « 00 Reagovat !

foto MarTin1

MarTin1 19.09.08  00:07

jasně to chápu, autu rozhodně zabrat nedávám. Myslim, že se k němu chovám až moc dobře. PRostě z toho lítaj obláčky i na neutrál !!!.

To s tou jednotkou může být příčina, uvidíme na co přijdou. Ostatně to může taky být špatná váha vzduchu (MAF senzor) na kterou mercedesy trpěj.

Carlsson u toho produktu píše, že krabička monitoruje ůdaje z částicového filtru atd....... ale třeba to tak opravdu je a ta regenerace probíhá/neprobíhá tak jak by měla.
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 19.09.08  00:02

« Re: ML je za dverami servisu

jasne, ze to maju bonus >:D ale aby to bolo adekvatne vymene ML za B, tak kolesa a maska by mali ist z C15D [odkaz]

ok, presvedcil si ma, beriem aj podvozok a volant >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.09.08  23:53

jmurjr: tento podvozok je nižší viac ako o 1 cm, pozri na zadné kolesá: ako by bolo v kufri 5 vriec cementu minimálne. A nič tam nie je, pozeral som >:D
    Tú masku a kolesá by sme mohli vymeniť a potom tvrdiť, že sa oboje pokazili, tak sme im dali náhradné... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.09.08  23:49

MarTin1:
    k DPF - všetky filtre sa musia vypaľovať od sadzí, aby sa udržali priechodné. Prvé filtre potrebovali k tomu tekutinu, tá sa vstrekovala do výfukového potrubia a jej horenie potom vypálilo filter. Tekutina sa musí doplňovať po cca 60 - 80 tis. km. Druhá - bezúdržbová generácia filtrov nepotrebuje tekutinu, ale miesto toho v pravidelných intervaloch zvyšuje teploty výf. plynov zmenou časovania ventilov a vstrekom väčšieho množstva nafty do valcov, čím produkuje výf. plyny s tak vysokou teplotou, že tie spôsobia vypálenie filtra.
    Nakoniec, na princípe až tak nezáleží, ale logicky dedukujem, že ECU je nastavená na vypaľovanie v istých intervaloch. Tie sú nastavené tak, aby stíhali odstraňovať tvoriace sa sadze. Ale po chipe sa na 100% tvorí sadzí viac, takže logicky by sa mali skrátiť intervaly vypaľovania. Som si skoro istý, že prídavná jednotka tieto intervaly neskracuje - a to je podľa mňa príčina čiernych výfukov. Ale to by bolo treba overiť u Carlssona.
    Na druhej strane, keď ostatní majú aj po chipe čisté výfuky...možno tomu nedávajú tak zabrať, a ich štýl jazdy neprodukuje toľko sadzí...neviem.
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 18.09.08  23:27

naozaj, ta biela na B je ozaj pekna. presne tie disky by som chcel aj ja na moje B. len na druhu stranu, neviem ako by pasovali k mojej farbe. a k vybave, to o com si pisal je sport paket, co znamena znizeny podvozok (asi o 1 cm), iny volant (skoro rovnaky ako bol v ML) a ina maska (tri listy namiesto styroch ako mam ja). tak ma napada, pridem a vymenime disky a masku, co? >:D >:D >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…