Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
jpor (RSKa) 29.09.08 22:17
« Re: súťaž !!!!
Takže nakoniec to bolo dnes, ale až o 15.30 hod. Takže Pouštník je predsa len víťazom - gratulujem, cenu pošlem na dobierku >:D ;-)
ALE - jmurjr - nemáš čo ľutovať, ani Lubosh. Z NR sme vyrazili o 13 hod namiesto 11, lebo aj tak to celé meškalo. Po prevzatí auta som šiel ML ukázať pánom čo tam budú montovať audio/video, aby si prezreli čo a ako a ja som vyberal LCD monitor dozadu.
No a hneď nastali komplikácie - LCD na strechu je problém, lebo máme strešné okno (okrem toho som dlho špekuloval, či to nebude pre krpca privysoko). Takže tam nemôže asi ísť kombo LCD+DVD v jednom. Tak potom LCD na opierky zozadu? Spústa roboty na opierkach, okrem toho kam s DVD mechanikou? Pod sedačkami budú iné veci, okrem toho naše detské sedačky s Isofixom by zavadzali. Do zadnej lakťovej opierky? Zase laminovanie a čalúnenie opierky. Do kufra aj s DVD meničom? To by šlo... Ale tie hlavové opierky sú makačka. No nič, uvidíme akú konštrukciu má strecha či to udrží alebo sa dostaneme na nejaký solídny plech, kde sa môžme zachytiť. Choďte k elektrikárovi čo montuje kúrenie (Webasto origo na ML aj s MB hviezdou na diaľkovom). Ten robil viacero ML, vie čo a ako.
Elektrikár doplnil možnosti: sólo DVD mechaniku viem dať do kastlíku pred spolujazdcom, navyše môžte všetko púšťať z iPodu. Dá sa aj kombinácia DVD v kastlíku a kábel na iPod vyvedený z držiaka nápojov v stredovom tuneli vpredu. Na strechu by si trúfol dať sólo sklopné LCD do stredu (je ľahšie ako kombo). Ale počas sledovania nebudete vidieť za seba - stredové spätné zrkadlo bude nanič, ale viete si to aj ako šofér šikovne a rýchlo sklopiť...
Opierky pre ML s integrovaným LCD Made in China sa dajú v správnom odtieni doviezť z USA, ale potom strácate Neck-Pro funkciu vystreľovacích opierok od MB, lebo tie sa len vymenia za LCD-čkové...no to asi nechcem,
No, na iPod sa toho zmestí kopa a tým pádom je DVD zásobáreň stále s nami. V prípade nového DVD zoberieme so sebou a dáme do mechaniky, tá má aj diaľkové funkčné. Zvuk napojiť na centrálne audio a potom zvuk filmu pustiť len do zadných repro, kým deti nevyrastú trochu, potom budú IR sluchátka.
Kým sme toto celé vymysleli, overili si umiestnenie subwoofera a zosilovačov, prešla 1 hodina v prvej stanici, potom 6 km jazda mestom od 17:15 zápchou do 17:45, potom zase vyše hodina, no skrátka až o 19:45 som bol naspäť v NR.
Jmurjr/Lubosh - to by ste asi neboli nadšení ani jeden. Proste ten chalan čo mi viezol Béčko do BA musel byť z NR a musel mať čas. Takého som presne zohnal, a som rád že je to za mnou. Ešte tak opačná cesta z BA do NR keď bude treba previezť ML, budúci pondelok dúfam...ale preverím cez víkend, podľa pokroku...
Uff, to bol dlhý príspevok... 8-s -
jpor (RSKa) 29.09.08 21:57
« Re: GT-R
dávno vypredané...? No a kedy bude dotlač/reedícia? Cena je fajn, šlo by to v pohode... Okrem toho Denker chce za to len o 10% viac ako ofiko cena, v tom je aj záruka 2 roky. A skladom budú vraj v októbri 2008. Ale u mňa by to bolo aktuálne až niekedy na jeseň-zima 2009 alebo jar 2010. To už bude vlastná 2-garáž + kryté 2-státie + ďalšie (možno kryté) 2-státie >:-[]
Nič si nezmeškal, dopadlo to...veď čítaj v ďalšom príspevku. -
LuboshGT (RS Kaa) 29.09.08 19:36
« Re: GT-R
Oficialna cena na Slovensku od 2 519 000 Sk. Predajca Auto Impex, prve kusy maj 2009, davno vypredane. Obmedzovac na 180 km/h maju v Japonsku povinne vsetky auta, tzn v Europe nic take u GTR nehrozi. A predpokladam ze z JPN ho dovazat nebudes :-)
Citam nejake transfery AMG, ML, B a Zlate piesky, nieco som tusim zmeskal... :'-( -
jmurjr (H22A7) 29.09.08 08:29
« Re: organizácia dňa v pondelok - výzva pre jmurjr
no, ja som tak do jednej v noci hore, na siedmu do roboty, pretoze musim pomoct s organizaciou zamestancov, zadelit robotu (a ti chodia kvoli spojom rano, lebo inac by sa nedostali). to znamena, ze denne 3 hodiny spankovy deficit (ale sak v drevenom spacaku ho dozenem). -
jpor (RSKa) 29.09.08 01:15
« GT-R
Videl som práve test Nissanu GT-R v Top Geare.
Zdá sa, že je to nenormálne dobré auto. Chvíľu som uvažoval, či neobjednať...za tú cenu.
Aj keď, vlastne za akú? Neviem či vôbec je oficiálna cena známa pre ČR/SR. Šedý import za 2,2 mil CZK, resp. 2,8 mil SKK a individuálny za...neviem.
Jediné 2 veci čo mi na tom vadili je výzor prednej masky - je tak ukrutne japonský...ale časom si začínam zvykať. No a potom ten blbý obmedzovač na 180, ten by som dal odstrániť ako prvú vec ešte počas prvého týždňa hneď po prevzatí auta.
No a fakt že mi Japonce moc doteraz nerezali, ani nerežú, ale ten Nissan... No nemohlo by za ten peniaz niečo také vyparatiť Porsche alebo Ferrari alebo iná európska firma? Ja viem, nemohlo...okrem Lotusu.
No a to by stoplo (asi) plány na kabrio (= Boxster S, možno v od RUF s kompresorom - 400k za 90000 EUR = 2,7 mil SKK). -
jpor (RSKa) 29.09.08 01:06
Mohol to byť super deň, ale bude iný, neboj ;-)
A to fakt ráno vstávaš a do práce na 7 ???
Vraj je dokázané, že to je len pozostatok socializmu a je to neprirodzené a škodí to zdraviu.
Dojiť kravy nemusíš, kŕmiť tiež nie, čo ťa ženie?
To by mňa zabilo. Ja radšej vydržím dlho do noci hore bez problémov ;-) -
jmurjr (H22A7) 28.09.08 23:28
mna to strasne mrzi, a hlavne ma to stve... :-( mal som to tak krasne naplanovane cely zajtrajsok a vsetko sa to pokazilo... takze zajtra klasika, pridem do roboty rano na 7 a mozno sa medzi 18 a 19 dostanem domov (a to mohol byt tak super den :-( ). -
jpor (RSKa) 28.09.08 22:22
tak som sa dnešným telefonátom dozvedel, že jmurjr zajtra nemôže... a tak som chcel niekomu urobiť radosť, že 250 km za volantom AMG ;-\
Tak si to odkrúti náš obchodník, alebo pôjde na svojom Focuse a ja na Béčku...bééééé
Jedine že by tá vec zajtra neprišla 8-s -
jmurjr (H22A7) 27.09.08 16:42
moj rekord je cestou na zraz do brna. podla GPS som mal prist po normalnej ceste 15:20, a s KaaFr sme to zvladli aj s obchadzkou ktora normalne prida minimalne 30 minut na 15:10. vzdialenost bola asi 100km... -
Vette 27.09.08 16:09
Tak dnes som trochu zabehol Mondeo. Uz ma nudilo pozerat na priemernu spotrebu pocas cesty a tak som hodil palubny pocitac na priemernu ryhlost. Podbrezova - BA za 1h50min. Priemer podla palubneho PC 123kmh. V obci a pocas prac na ceste podla predpisov. Urcite to ide aj lepsie, ale na sobotu pocas obeda to uslo.
mechanika pod sedačkou (blbé miesto) a prehráva IBA ORIGINÁLNE DVD, takže nič napálené neberie. Veľmi originálny ťah od MB... A chcel somdačo lepšie ;-)