Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Dylan McKay 04.10.08 10:46
« Re: GLK day
Díky moc za poznatky, GLK se mi líbilo už od projektu, a doslova mi otevřelo cestu k Mercedesům vůbec.
Při první možnosti si chci s GLK udělat malý test, ale zatím jsem ho viděl pouze projet, a to mám prodejnu Mercedes za barákem...
:yes: :yes: :yes: -
jpor (RSKa) 03.10.08 23:36
« GLK day
bol dnes v NR v miestnom dealerstve MB. Tak som ho bol prebehnúť, trochu pofotiť a zožrať pár rezňov so zemiakovým šalátom a štrúdlu.
Fotky sú v galérii, žrádlo v črevách a dojmy nasledujú:
- hranatý predok je pekný a v reále nie tak kontroverzný. Po nejakom čase si zvyknete a už to neomrzí ako lacné prvoplánové krásky
- auto je badateľne menšie ako ML vonku aj vnútri, ale stále dostatočne veľké a vysoké, aby ste sa cítili výrazne inak ako v osobáku. Jedine kufor je podstatne menší až nedostatočný, resp. je skôr plytký a široký: na dovolenku by som už musel použiť strešný box
- jazdné vlastnosti vynikajúce: nemôže si dovoliť tak mäkké naladenie ako ML/GL ale aj tak má veľmi, veľmi dobrý komfort jazdy a to na 20-palcových kolesách!!! Náklony sú mierne a nikdy nebudete mať z nich pocit neistoty. Neviem ako dokázali skombinovať to pohodlie s malými náklonmi pri väčšej výške auta...ale funguje to na 1*
- pri 140 sa začína ozývať aerodynamický hluk hranatej karosérie. motor (320 CDI)počuť len pri výraznom zadupnutí plynu
- interiér luxusný a hlavne nepreplácaný, taký prirodzene príjemný a nepriťahuje zbytočne pozornosť; ako by ste proste prišli domov; daný kus bol Edition 1 - to sú úvodné kusy, ktoré mali bonusy vo forme takých prvkov, čo sa už nebudú dať objednať neskôr: AMG volant z ML/C 63 s pádlami radenia, niektoré dizajnové disky a pakety. Náš kus mal aj kožu designo slonová kosť s čiernou, bol to zážitok. Škoda že som nenafotil...
Uff, stredné SUV do mesta aj na dlhšie trasy ako stvorené. A X3-jku prevalcuje okamžite, na to stavím topánky. -
jpor (RSKa) 03.10.08 23:15
« ML welcome home !!!
Tak už mám ML doma >:D >:D >:D
Vrátane nezávislého kúrenia a stropného LCD monitora, DVD prehrávača a iPod/USB pripojenia v kastlíku. Vyzerá to pekne, akurát náznakom vidno hrubý kábel vedúci k LCD pod tapacírom stropu.
Vidno naň pekne, nie je problém pozerať naň, aj keď stále mám podvedomú tendenciu umiestniť sa kolmo pred obrazovku. Z uhla to vidno dobre, ale je to rozdiel.
Audio a iné veci budú dorobené budúci týždeň.
Teším sa ako malé decko, aj náš 2,5 ročný syn bol z neho celý nadšený, pol hodinu preliezal celý interiér a úplne najviac bol vyvalený zo stropného okna.
Cestou domov som si užíval plavby po ceste v neuveriteľnom pohodlí, ten podvozok je geniálny. A motor sa hrá s karosériou ako so škatuľkou zápaliek. Som síce v zábehu ale aj na pol plynu a do 2600 otáčok (to ide 160) som na ceste docela rýchly. Musím pochváliť okrem ticha aj stabilitu vo vyšších rýchlostiach (160+) aj v daždi.
Konečne je v navi na HDD podrobná mapa, Nitra je tam snáď do poslednej zas*ranej uličky čo poznám. Ináč aj bolo načase :-!
Prekvapivo dobré je Bluetooth spojenie s mobilom. Zvuk je veľmi čistý, hlasný a zrozumiteľný. Doteraz som taký dobrý zvuk cez BT nepočul, vlastne ani cez kábel, ktorý je tradične oveľa lepší.
Linguatronic - ovládanie hlasom...tak to je nenormálne dobrá vec, navyše mi rozumie aj bez individualizácie (nastaví sa na môj hlas), ale tú hneď zajtra urobím.
Manželka síce stŕpla, ked zistila, že ML je od Áčka o 15 cm širšie, ale zvykne si. Alebo si aj to Áčko nechá, keď si naň tak zvykla...?
Zatiaľ musím konštatovať, že som si veľmi dobre vybral. Čo si spomínam na skúšobné jazdy, tak aj Range Rover (nie Sport!) bol o niečo tvrdší a nezdal sa mi stabilnejší (na druhej strane všetci o ňom tvrdia že je super dobrý...). Jedine Discovery III bol pohodlnejší, ten nerovnosti úplne kompletne ignoroval, ale zase až toľko luxusu tam nebolo a hlavne slabé motory. X5 je výrazne tvrdšia a na dlhé cesty nehrozí, to by som bol vytrasený a plný informácií o nerovnostiach cesty...to nepotrebujem.
Ďalšie správy budú postupne nasledovať ;-) -
jpor (RSKa) 03.10.08 00:36
« Re: Jazda šarkanom
Keďže kúrenie do ML bude zajtra ready a audio/video ešte nebude možné začať, treba ML na cca týždeň zobrať domov z BA kým neprídu zosilovače.
Takže zatiaľ sú 3 verzie na zajtra podvečer:
- ak by sa mohla začať montáž audia do Šarkana, tak prídem s ním do BA a vymením ho za ML a s tým potom pôjdem do NR (tam pomoc nebude treba, jedine ak by v rámci BA)
- ak by sa tá AMG montáž nedala, tak potom prísť na AMG z NR do BA, tam vyzdvihnúť ML a spoločne do NR
- nič z toho nebude a skúsim to vybaviť v sobotu (s manželkou...?)
Je to celé komplikované a stále otvorené, zajtra sa vyjasní cez deň či môžem nechať rovno AMG na montáž... -
jpor (RSKa) 01.10.08 22:39
« Re: Jazda šarkanom
hej, riso mi poradil pár ťahov pre E.klasse a pár slabých miest. Ďalšiu pomoc ponúkol pri vybavovaní oného dielu na ML...naozaj oceňujem tvoju ochotu ;-)
Okrem toho nové Navi DVD je o poznanie lepšie, ale je fakt, že vzhľadom k pokrytiu SR na PDA navi ako TomTom a Garmin a Mio je vážnou hanbou, ako strašne zaostáva Mercedes. A že s tým nič nevedia/nechcú urobiť je zarážajúce...
Čo sa týka Airmatiku a pohodlia, tak opakujem že to bola moja najväčšia dilema pred kúpou, ale po vyskúšaní som hneď zistil, že sa báť netreba. Menší zdvih Airmatiku je poznať, ale stále je to ťažká pohoda a komfort. V tom sa na MB dá spoľahnúť (teda až na A-klasse a trochu aj B-klasse; majú pevnú zadnú nápravu, takže vzadu je to tvrdé až strach) -
"-- skrytý --" 01.10.08 22:20
« Jazda šarkanom
Nazdar ako spominal jpor skusil som šarkana.E klasu poznam v celku dokonale je to moj nosny model vo firemnom autoparku mam vatsinou 200 CDI 220CDI a ja jazdim E320 CDI T model.Najviac som bol zvedavy ako bude naladeny airmatik v tomto vozidle o vykone a brutalnom zrychlení myslim že to už nemusim ani rozoberat to je jedna basen v kombinacii s podvozkom airmatik si toto vozidlo uplne aj na 18 palcovych diskoch zachovalo max. komfort s pohodlie.V tomto aute sa mozete tvarit nenapadne nezasveteny clovek nerozpozna aka bestia sa skryva pod kapotou v sekunde po prudsom stlaceni plynu auto akceleruje priam uzasnou silou E .Mna najviac zaujalo ze si aj E55AMG zachovalo max komfort z jazdy .Brzdy max učinne s SBC system sice mercedes už vyradil teraz nedavno som kupil E220 CDI 170PS po facelifte a to už tieto brzdy nema čo ma dost mrzi. Este na margo problemu navigacie a zabavnych systemov original od vyrobcu.Comand s navigaciou priplatok cca 2980 Euro u E triedy od roku 2003 ked som dal prvy do vozidla ma pani s MB uistovali že mapa SR je otazka 6 mesiacov je rok 2008 a poslednu mapu co som dal jpor ma SR pokrytie tak cca 35 percent to je na hanbu.S pozdravom riso TT Ak ma niekto chut soferovat asi budem musiet ist pre novy do frankfurtu buduci tyzden . Tak sa majte -
jpor (RSKa) 01.10.08 22:01
« transfery na obzore
Tak šoférovania chtiví dobrovoľníci, možno sa zase podarí niečo...
Dnes som sa dozvedel že medzi montážou Webasta a audia bude pár dní prestávka, lebo nemajú skladom ten zosilovač, ktorý do ML vojde. Pôvodne sa rátalo s väčším typom, ale ten vojde len do AMG, kdežto do ML musí ísť menší.
No a z toho plynie, že možno v piatok 3.10. bude treba ísť z NR do BA na AMG a zobrať ML do NR a potom zase v stredu 8.10. opačne - ísť z NR do BA na ML aj AMG a vrátiť sa späť do NR sólo. No a nakoniec keď bude audio hotové, vymením v BA firme AMG za ML a pôjde audio do AMG zase. Tam transfer netreba, ale potom keď dokončia aj AMG audio tak zase s ML do BA a návrat do NR na oboch...jednoduché jak facka 8-s
Tak a prečo to "možno" - lebo ak zajtra dodávateľ zosilovača potvrdí že to zrýchlene kuriérom predsa len stihne do piatku dodať, tak komplikácie odpadajú a výmena za AMG prebehne cca 9.-10.10. a ten komplikovaný odvoz oboch áut z BA do NR bude už iba jeden okolo 15.-16.10.
Ale už to bude bez zdržania v BA, lebo všetko je zatiaľ jasné a nebude treba zdlhavo riešiť problémové otázky...
Takže kto sa to len hlásil pôvodne...?
GLK je krasne auto bomba vsetko to odstartovala X3 potom GLK a teraz Q5 ale najkrajsie je GLK vyzera eno nuno :yes: a tvoje MLko bude dobra spica ... preco si nevolil LCD do opierok ? nebolo by to lepsie ?