Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 00 Reagovat !

foto positivemind

positivemind 08.10.08  19:18

« Kolik měsíčně projezdíte?

Tak by mě zajímalo, milí přátelé z MACZ, kolik že měsíčně projezdíte benzínu/nafty?
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 07.10.08  22:36

« Re: AMG Collection

podľa návodu:
    - nie plný plyn, šetrne s ním - tak dávam do pol plynu, občas tak 2/3
    - otáčky max 2/3 z maximálnych, takže 2/3 zo 4500=3000 ale ja sa hýbem do 2600, občas 2800 a výnimočne 3000 (aj keď dnes pri rozbiehaní vyleteli na pol sekundy na 4000)
    Toto dodržavať prvých 1500 km a potom do cca 2500 postupne pridávať plyn a jotáčky. Tak sa toho držím, občas horko-ťažko s premáhaním, ale držím. A aj dodržím, jemu fakt netreba veľa dohovárať a ide vpred jak SS PanzerDivision >:-[]
    Mám skúsenosti, že okolo 8500 km sa tie moderné diesle (Opel 2.0 DTI, MB 220 CDI) ešte trochu rozbehnú a klesne spotreba a tým končí zábeh, ale normálne na to šliapem už od cca 3000-3500 km.

Inak tá mailová Jumper story je príšerné čítanie. Francúza nikdy, ale až takéto som nečakal...držím palce 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 07.10.08  22:22

aky mas plan na zabehnutie auta? Ja som sa snazil na zaciatku mondeo tiez setrit, aj ked mi predajca povedal ze to je zbytocne. Vraj to je pri novych autach zvatocne. Jazdil som tak do 3500ot cca. 2000km, raz zacas som to ale pri pedbiehani na kratko vytocil. Viem ze to vytacaju vo fabrike hned ako to zide z pasu tak by to nemalo uskodit.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 07.10.08  22:17

no tak až tak som sa nerozbehol, aj keď také C63 alebo SLK55 alebo SL55/63 by som...
    Ale v katalógu MB collection je pekná AMG limitovaná (300 a 500 ks) séria modelov - AMG 40 years of performance a C-class AMG. Obe sú 5 resp. 4 autíčka na jednej číslovanej platni a sú tam C 36, 43, 32K, 55 a 63 a na tej druhej je SEL 300 5,8 Rote Sau, potom W124 E300 5.6 Hammer, SL55 a C63. Veľmi imidžový darček/kus na poličku :-!
    Dodám foto keď sa k tomu dostanem.

Dnes bola ML cesta NR-BB-NR. Tá swiňa má silu ako mamut. Na pol plynu a do 2600 otáčok je môj zábehový režim a naháňam na ceste všetko možné. Najlepšie je, že to auto sa len tak potichu začne posúvať vpred, nijaké dramatické zrýchlenie necítiť (aj keď ja som zvyknutý zo Šarkana na všeličo, tak mi to možno nepríde). Motor v pozadí počuť len keď dôrazne zrýchľuje, ale to len aby sa nepovedalo, že tam nič pod kapotou nie je a má ďaleko od dieselového buchotu. No a potom zrazu ideme 160 a ML sa len potichu chechtá, že sa jej zase podarilo zrýchliť ani neviem ako... Stále si musím pripomínať, že sedím v náklaďáku, čo urobí 100-ku za 6,5 sekundy >:-[] :-!
    Inak má to pohodlie ML-ka na mňa ukľudňujúci a spomaľujúci účinok a to je len dobre >:D
    Napriek tomu ale oddnes máme také tie senzory na parkovanie, čo kýchajú keď sa blížia policajti s pravítkom ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 06.10.08  22:49

podla nadpisu som rozmyslal, ze si pridal nieco dalsie do zbierky k sarkanovi >:-[]
    raz za cas to treba spravit.
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 06.10.08  22:08

super, niekedy si treba spravit radost
  • 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 06.10.08  21:57

« AMG Collection

taký som nadšený z ML, že som dnes prepadol predajňu Mercedes-Benz Café kde sa špecializujú na predaj MB Collection, teda kadejaké prívesky, hodinky, tričká, bundy, mikiny, čapice atd. s logami Mercedesu. No a ja som trochu vyplienil modelový rad AMG a čiastočne aj Motorsport. Takže teraz mám čo nosiť a zároveň tým do sveta vykrikovať lojalitu značke... No niežeby som doteraz nemal čo nosiť, ani to neviem nejako racionálne vysvetliť...urobil som si radosť. A treba aj povedať že niektoré veci sú naozaj vydarené :-!
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 05.10.08  11:55

« Re: GLK day

Flip: máme tu SZ...
    A nášmu sa tiež páči Maťko & Kubko, 3 Svište a tak. Ale aj ROboti, Shrek 1,2,3, Autá ;-), Ratatouille a vôbec kreslené pre mierne pokročilých...
  • « 00 Reagovat !

foto Filip-

Filip . 05.10.08  11:17

Aha... skoda no dufam ze sa synovi bude pacit ;-) mne sa paic film American Pie 2 >:D ale inac aj ja mam brata a najviac sa mu paci matko a kubko 3 Sviste atd. :-) skoda ze nemas ICQ ... no co uz... :-( zatial som sa viezol v ML 280 CDI a C combi 320 CDI 4 matic bomba ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 04.10.08  21:40

Je to na fotkách moc vydařené auto. Co nejdřive se na něj podívám... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 04.10.08  21:38

LCD do opierok bolo oveľa viac komplikované. Ale ak sa stropné neosvedčí, tak to vymením.
    Dnes som už povozil aj rodinku na ML, a keď som videl ako vysoko je hlava nášho syna a ako nízko to LCD, tak sa mi uľavilo. Ešte to ale musíme vyskúšať s filmom. Zatiaľ sme nešli na dlhšiu trasu a navyše nám chýba kábel, ktorým pustíme zvuk filmu do celého vozu. Zatiaľ idú len sluchátka, a to sme neriskovali. Mladý by sa s tým začal hrať a ktovie ako by dopadli...
    Inak Flip - nemám ICQ...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 04.10.08  21:33

švihák:
    tak to som naozaj rád, že som trafil ;-)
    Mne sa osobne GLK páči aj za ten kus odvahy, ktorú nechal dizajnér po sebe zabudovanú v tom aute. Test každopádne doporučuje, stojí za to dať mu šancu. Vie byť hodne presvedčivé.
    Jediná vec, ktorá sa mi zdala malá je kufor, ale ten sa dá naložiť po strop, a to potom stačí na kvantum batožiny.
    Mne ako otvárač cesty stačilo C-kombi minulej generácie po facelifte... ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Filip-

Filip . 04.10.08  16:47

Ahoj jpor !

GLK je krasne auto bomba vsetko to odstartovala X3 potom GLK a teraz Q5 ale najkrajsie je GLK vyzera eno nuno :yes: a tvoje MLko bude dobra spica ... preco si nevolil LCD do opierok ? nebolo by to lepsie ?
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 04.10.08  10:46

Díky moc za poznatky, GLK se mi líbilo už od projektu, a doslova mi otevřelo cestu k Mercedesům vůbec.
    Při první možnosti si chci s GLK udělat malý test, ale zatím jsem ho viděl pouze projet, a to mám prodejnu Mercedes za barákem...

:yes: :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto OS

OS 04.10.08  09:56

GLK je libovka. jeste vic se mi libi v tom terenim paketu
  • 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 03.10.08  23:36

« GLK day

bol dnes v NR v miestnom dealerstve MB. Tak som ho bol prebehnúť, trochu pofotiť a zožrať pár rezňov so zemiakovým šalátom a štrúdlu.
    Fotky sú v galérii, žrádlo v črevách a dojmy nasledujú:
    - hranatý predok je pekný a v reále nie tak kontroverzný. Po nejakom čase si zvyknete a už to neomrzí ako lacné prvoplánové krásky
    - auto je badateľne menšie ako ML vonku aj vnútri, ale stále dostatočne veľké a vysoké, aby ste sa cítili výrazne inak ako v osobáku. Jedine kufor je podstatne menší až nedostatočný, resp. je skôr plytký a široký: na dovolenku by som už musel použiť strešný box
    - jazdné vlastnosti vynikajúce: nemôže si dovoliť tak mäkké naladenie ako ML/GL ale aj tak má veľmi, veľmi dobrý komfort jazdy a to na 20-palcových kolesách!!! Náklony sú mierne a nikdy nebudete mať z nich pocit neistoty. Neviem ako dokázali skombinovať to pohodlie s malými náklonmi pri väčšej výške auta...ale funguje to na 1*
    - pri 140 sa začína ozývať aerodynamický hluk hranatej karosérie. motor (320 CDI)počuť len pri výraznom zadupnutí plynu
    - interiér luxusný a hlavne nepreplácaný, taký prirodzene príjemný a nepriťahuje zbytočne pozornosť; ako by ste proste prišli domov; daný kus bol Edition 1 - to sú úvodné kusy, ktoré mali bonusy vo forme takých prvkov, čo sa už nebudú dať objednať neskôr: AMG volant z ML/C 63 s pádlami radenia, niektoré dizajnové disky a pakety. Náš kus mal aj kožu designo slonová kosť s čiernou, bol to zážitok. Škoda že som nenafotil...

Uff, stredné SUV do mesta aj na dlhšie trasy ako stvorené. A X3-jku prevalcuje okamžite, na to stavím topánky.
  • 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 03.10.08  23:15

« ML welcome home !!!

Tak už mám ML doma >:D >:D >:D
    Vrátane nezávislého kúrenia a stropného LCD monitora, DVD prehrávača a iPod/USB pripojenia v kastlíku. Vyzerá to pekne, akurát náznakom vidno hrubý kábel vedúci k LCD pod tapacírom stropu.
    Vidno naň pekne, nie je problém pozerať naň, aj keď stále mám podvedomú tendenciu umiestniť sa kolmo pred obrazovku. Z uhla to vidno dobre, ale je to rozdiel.
    Audio a iné veci budú dorobené budúci týždeň.
    Teším sa ako malé decko, aj náš 2,5 ročný syn bol z neho celý nadšený, pol hodinu preliezal celý interiér a úplne najviac bol vyvalený zo stropného okna.
    Cestou domov som si užíval plavby po ceste v neuveriteľnom pohodlí, ten podvozok je geniálny. A motor sa hrá s karosériou ako so škatuľkou zápaliek. Som síce v zábehu ale aj na pol plynu a do 2600 otáčok (to ide 160) som na ceste docela rýchly. Musím pochváliť okrem ticha aj stabilitu vo vyšších rýchlostiach (160+) aj v daždi.
    Konečne je v navi na HDD podrobná mapa, Nitra je tam snáď do poslednej zas*ranej uličky čo poznám. Ináč aj bolo načase :-!
    Prekvapivo dobré je Bluetooth spojenie s mobilom. Zvuk je veľmi čistý, hlasný a zrozumiteľný. Doteraz som taký dobrý zvuk cez BT nepočul, vlastne ani cez kábel, ktorý je tradične oveľa lepší.
    Linguatronic - ovládanie hlasom...tak to je nenormálne dobrá vec, navyše mi rozumie aj bez individualizácie (nastaví sa na môj hlas), ale tú hneď zajtra urobím.
    Manželka síce stŕpla, ked zistila, že ML je od Áčka o 15 cm širšie, ale zvykne si. Alebo si aj to Áčko nechá, keď si naň tak zvykla...?
    Zatiaľ musím konštatovať, že som si veľmi dobre vybral. Čo si spomínam na skúšobné jazdy, tak aj Range Rover (nie Sport!) bol o niečo tvrdší a nezdal sa mi stabilnejší (na druhej strane všetci o ňom tvrdia že je super dobrý...). Jedine Discovery III bol pohodlnejší, ten nerovnosti úplne kompletne ignoroval, ale zase až toľko luxusu tam nebolo a hlavne slabé motory. X5 je výrazne tvrdšia a na dlhé cesty nehrozí, to by som bol vytrasený a plný informácií o nerovnostiach cesty...to nepotrebujem.
    Ďalšie správy budú postupne nasledovať ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 03.10.08  22:50

« Re: Jazda šarkanom

Ale keď ja už chcem mať to ML doma...
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 03.10.08  08:39

Tretia verzia je ze nechas jedno auto u mna na dvore a ked budes mat cas tak sa pre neho zastavis :-) Neboj, jazdit na nom nebudem a miesto sa urcite najde ;-) ;-) Ak mas zaujem, mozes mi cez den zavolat. Neviem ci sa dostanem k internetu.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 03.10.08  00:36

Keďže kúrenie do ML bude zajtra ready a audio/video ešte nebude možné začať, treba ML na cca týždeň zobrať domov z BA kým neprídu zosilovače.
    Takže zatiaľ sú 3 verzie na zajtra podvečer:
    - ak by sa mohla začať montáž audia do Šarkana, tak prídem s ním do BA a vymením ho za ML a s tým potom pôjdem do NR (tam pomoc nebude treba, jedine ak by v rámci BA)
    - ak by sa tá AMG montáž nedala, tak potom prísť na AMG z NR do BA, tam vyzdvihnúť ML a spoločne do NR
    - nič z toho nebude a skúsim to vybaviť v sobotu (s manželkou...?)
    Je to celé komplikované a stále otvorené, zajtra sa vyjasní cez deň či môžem nechať rovno AMG na montáž...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…