Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 08.10.08  23:41

« Re: Kolik měsíčně projezdíte?

Šarkan: 100 oktánov x 3500 km x 17,5 na 100 = 28500 Sk
    A180 CDI: nafta x 850 km x 7,5 na 100 = 3000 Sk
    ML420 CDI: nafta premium x 1000 km x 12 na 100 = 5600 Sk

Všetko do daní a firma si odpočítava DPH, takže spolu 31176 Sk ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 08.10.08  20:49

Jak kdy, většinou jednu nebo dvě nádrže takže se do těch 5000 hravě vejdu.
  • « 00 Reagovat !

foto Sienn

Sienn 08.10.08  20:45

jsi to ale cestovatel ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 08.10.08  20:43

Tak to já vím celkem přesně. Nafta 15.000 + benzín do 20.000, dohromady asi 31.000 v dlouhodobém průměru. Naftu si dávám do daní, benzín spaluji jak pracovně, tak pro radost, ale do daní nejde...
  • « 00 Reagovat !

foto Sienn

Sienn 08.10.08  20:34

Tjn, to co já tam naleju za měsíc tak Dadánek za 1,5 takování >:D
  • « 00 Reagovat !

foto positivemind

positivemind 08.10.08  20:14

Jojo, to jsme na tom podobně, něco kolem 4-5 tisíc. Chudák Dadánek, ten musí sakra sosat účet >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Sienn

Sienn 08.10.08  19:35

Nóó asi tak 4.000,- měsíčně za asi 120 litrů Carerry100 což odpovídá mému průměru 1.500km měsíčně, asi...
  • « 00 Reagovat !

foto Dadanek-AlkoholixXx-

Dadánek (AlkoholixXx) 08.10.08  19:22

Hektolitry >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto positivemind

positivemind 08.10.08  19:18

« Kolik měsíčně projezdíte?

Tak by mě zajímalo, milí přátelé z MACZ, kolik že měsíčně projezdíte benzínu/nafty?
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 07.10.08  22:36

« Re: AMG Collection

podľa návodu:
    - nie plný plyn, šetrne s ním - tak dávam do pol plynu, občas tak 2/3
    - otáčky max 2/3 z maximálnych, takže 2/3 zo 4500=3000 ale ja sa hýbem do 2600, občas 2800 a výnimočne 3000 (aj keď dnes pri rozbiehaní vyleteli na pol sekundy na 4000)
    Toto dodržavať prvých 1500 km a potom do cca 2500 postupne pridávať plyn a jotáčky. Tak sa toho držím, občas horko-ťažko s premáhaním, ale držím. A aj dodržím, jemu fakt netreba veľa dohovárať a ide vpred jak SS PanzerDivision >:-[]
    Mám skúsenosti, že okolo 8500 km sa tie moderné diesle (Opel 2.0 DTI, MB 220 CDI) ešte trochu rozbehnú a klesne spotreba a tým končí zábeh, ale normálne na to šliapem už od cca 3000-3500 km.

Inak tá mailová Jumper story je príšerné čítanie. Francúza nikdy, ale až takéto som nečakal...držím palce 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 07.10.08  22:22

aky mas plan na zabehnutie auta? Ja som sa snazil na zaciatku mondeo tiez setrit, aj ked mi predajca povedal ze to je zbytocne. Vraj to je pri novych autach zvatocne. Jazdil som tak do 3500ot cca. 2000km, raz zacas som to ale pri pedbiehani na kratko vytocil. Viem ze to vytacaju vo fabrike hned ako to zide z pasu tak by to nemalo uskodit.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 07.10.08  22:17

no tak až tak som sa nerozbehol, aj keď také C63 alebo SLK55 alebo SL55/63 by som...
    Ale v katalógu MB collection je pekná AMG limitovaná (300 a 500 ks) séria modelov - AMG 40 years of performance a C-class AMG. Obe sú 5 resp. 4 autíčka na jednej číslovanej platni a sú tam C 36, 43, 32K, 55 a 63 a na tej druhej je SEL 300 5,8 Rote Sau, potom W124 E300 5.6 Hammer, SL55 a C63. Veľmi imidžový darček/kus na poličku :-!
    Dodám foto keď sa k tomu dostanem.

Dnes bola ML cesta NR-BB-NR. Tá swiňa má silu ako mamut. Na pol plynu a do 2600 otáčok je môj zábehový režim a naháňam na ceste všetko možné. Najlepšie je, že to auto sa len tak potichu začne posúvať vpred, nijaké dramatické zrýchlenie necítiť (aj keď ja som zvyknutý zo Šarkana na všeličo, tak mi to možno nepríde). Motor v pozadí počuť len keď dôrazne zrýchľuje, ale to len aby sa nepovedalo, že tam nič pod kapotou nie je a má ďaleko od dieselového buchotu. No a potom zrazu ideme 160 a ML sa len potichu chechtá, že sa jej zase podarilo zrýchliť ani neviem ako... Stále si musím pripomínať, že sedím v náklaďáku, čo urobí 100-ku za 6,5 sekundy >:-[] :-!
    Inak má to pohodlie ML-ka na mňa ukľudňujúci a spomaľujúci účinok a to je len dobre >:D
    Napriek tomu ale oddnes máme také tie senzory na parkovanie, čo kýchajú keď sa blížia policajti s pravítkom ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 06.10.08  22:49

podla nadpisu som rozmyslal, ze si pridal nieco dalsie do zbierky k sarkanovi >:-[]
    raz za cas to treba spravit.
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 06.10.08  22:08

super, niekedy si treba spravit radost
  • 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 06.10.08  21:57

« AMG Collection

taký som nadšený z ML, že som dnes prepadol predajňu Mercedes-Benz Café kde sa špecializujú na predaj MB Collection, teda kadejaké prívesky, hodinky, tričká, bundy, mikiny, čapice atd. s logami Mercedesu. No a ja som trochu vyplienil modelový rad AMG a čiastočne aj Motorsport. Takže teraz mám čo nosiť a zároveň tým do sveta vykrikovať lojalitu značke... No niežeby som doteraz nemal čo nosiť, ani to neviem nejako racionálne vysvetliť...urobil som si radosť. A treba aj povedať že niektoré veci sú naozaj vydarené :-!
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 05.10.08  11:55

« Re: GLK day

Flip: máme tu SZ...
    A nášmu sa tiež páči Maťko & Kubko, 3 Svište a tak. Ale aj ROboti, Shrek 1,2,3, Autá ;-), Ratatouille a vôbec kreslené pre mierne pokročilých...
  • « 00 Reagovat !

foto Filip-

Filip . 05.10.08  11:17

Aha... skoda no dufam ze sa synovi bude pacit ;-) mne sa paic film American Pie 2 >:D ale inac aj ja mam brata a najviac sa mu paci matko a kubko 3 Sviste atd. :-) skoda ze nemas ICQ ... no co uz... :-( zatial som sa viezol v ML 280 CDI a C combi 320 CDI 4 matic bomba ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 04.10.08  21:40

Je to na fotkách moc vydařené auto. Co nejdřive se na něj podívám... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 04.10.08  21:38

LCD do opierok bolo oveľa viac komplikované. Ale ak sa stropné neosvedčí, tak to vymením.
    Dnes som už povozil aj rodinku na ML, a keď som videl ako vysoko je hlava nášho syna a ako nízko to LCD, tak sa mi uľavilo. Ešte to ale musíme vyskúšať s filmom. Zatiaľ sme nešli na dlhšiu trasu a navyše nám chýba kábel, ktorým pustíme zvuk filmu do celého vozu. Zatiaľ idú len sluchátka, a to sme neriskovali. Mladý by sa s tým začal hrať a ktovie ako by dopadli...
    Inak Flip - nemám ICQ...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 04.10.08  21:33

švihák:
    tak to som naozaj rád, že som trafil ;-)
    Mne sa osobne GLK páči aj za ten kus odvahy, ktorú nechal dizajnér po sebe zabudovanú v tom aute. Test každopádne doporučuje, stojí za to dať mu šancu. Vie byť hodne presvedčivé.
    Jediná vec, ktorá sa mi zdala malá je kufor, ale ten sa dá naložiť po strop, a to potom stačí na kvantum batožiny.
    Mne ako otvárač cesty stačilo C-kombi minulej generácie po facelifte... ;-) :yes:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…