Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
jpor (RSKa) 05.12.08 00:51
« Re: Meeting in MB - pohlad jmurjr
to vyzera dobre >:D naháňačku s ML320CDi by som niekedy dal, aby som vedel aký je rozdiel. A tú 420CDI ešte bude šanca prevetrať >:-[]
Ukazuje sa, že automat naozaj len na motor s dostatočným výkonom, resp. skôr točákom, aby je "pretlačil".
R/V - aké to bolo s tým C320CDI4Matic ? Ja som to moje len hladkal, tak moc neviem...
Inak mi včera konečne namontovali strešný spojler na ML, Taká hovadinka ale poteší...a tým je vlastne ML ready k foteniu, ale ja sa toho moc nechytím, lebo mám talent ktorý vystačí akurát tak na dokumentárne fotos.
Ešte som predvčerom objavil na webe AMG disky na ML - 19" krásavice! Aké blbé, že som už kúpil tie incenio od MB...AMG stoja 21000 za kus, akurát by som sa musel zbaviť tých origo čo boli k Sport paketu, resp. incenio. A to počítam že max. by som dostal 6-7 tis. za kus. To je mi tak trochu blbé už teraz za parádu vyhodiť 50000 Sk...jedine že by sa niečo poškodilo na diskoch - poistná udalosť apod.
Takže jmurjr - ako to vidíš? Treba počkať na slušné počasie, aby sa auto cestou od umyvárky nezasr*alo...nejako by sme sa mohli dohodnúť. -
jmurjr (H22A7) 04.12.08 23:43
« Re: Meeting in MB - pohlad jmurjr
MadLi: skoda, ze si nenapisal skor, s Retardom (vette) sme tam boli cca od pol jednej (ja trocha skor kvoli reklamaciam) az do druhej.
Retard (Vette): dakujem, ze si si nasiel cas. ten nick je naozaj brutalny >:D
jpor: tak sa cim skor uzdrav a nejaku akciu vymyslime.
a k dnu samotnemu:
vsetko zacalo trocha biedne, rano som musel ist o hodinu skor do prace, aby som vsetko stihal a ked uz som o stvrt na jedenast vyrazil, tak v trencine zazvonil mobil a musel som ist naspat. ale dorazil som do blavy 12:20. reklamoval som to co bolo treba, kupil autokozmetiku (vraj novinka v ponuke MB). a prva jazda bola az 13:20, tak sme s Retardom co-to pojedli a sli sme. R (V) na spominanom C320CDI4Matic, ja som sadol do CLC 180K, co nevyzeralo zle, pekne cierne, hnedy interier, elektricke stelovanie asi vsetkeho, okrem navigacie sa tam uz asi nic nemohlo vopchat. malo dokonca aj presklenu strechu, co mozem. bol to voz 12, ale s automatom a radenim padlami. ked to skonstatujem tak ako som sa citil, tak som lutoval, ze som nesadol do niecoho lepsieho, ale do coho? dnes bol vyber fakt biedny. automat radil velmi vlacne, bolo jedno, ci som mal rezim komfort, sport a v manuali bola odozva ako od mrtveho indiana. cize auto pekne, az na vyhlad dozadu, ale motor a prevodovka nanic, a to jazdim s iba 103kW B200CDI...
potom nastal okamih, ked som sa vratil a chcel si napravit chut. ovsem ML420CDI bolo obsadene, ale nastastie aspon ML320CDI bolo volne, tak hop do neho. prva pecka bola na letisku, ked som chcel obist retarder, naco mi chalan od MB povedal, ze ved sme v ML a mam ist cez. pomalicky som sa vracal na dialnicu (pomalicky rozumej + 10-20kph oproti limitu). v pripojnom pruhu kde sa za mnou zjavilo dalsie ML, a zacalo chodit zo strany na stranu, akoze mu zavadzam, tak som trochu pridal, na dialnici ma predbehol a typek z MB zadelil, ze to su nasi, tak kickdown a za nim. najskor prchal, ale potom ho zbrzdil autobus, ked sa cesta uvolnila, tak sme to tahali asi do 170 smerom na vyjazd na racu a vajnory. tam som zacal spomalovat a zasa zasiahol chalan z MB, ked povedal, ze mam ist tak 80 a na postupne pridavat, na vyjazde som mal skoro 100, 420 predo mnou a piskot od vsetkych kolies. v tej istej zatacke som mal pred rokom s CL500 iba tych 80. nakoniec som na parkovisko pred predajnu isiel az druhym vjazdom, cim som predbehol 420 a prisiel skor. proste parada.
a navsteva MB bola zakoncena jazdou na mondeu 2.2TDCI po rovnakej trase, ale s manualom. dakujem. -
jpor (RSKa) 04.12.08 21:12
« Re: Meeting in MB
no tak C 320 CDI má čas 0-100 okolo 6,7-6,9s a to je blízko k ML 420 CDI (6,5s). Tak verím že zvezenie to bude pekné.
Cieľom bol pravý Mercedes - biely, pekný, luxusný, rýchly a plný techniky. A ešte sa musí zmestiť do garáže. Keby mali naši väčšiu garáž, bolo by to asi Éčko, ale neviem s akým motorom... -
jpor (RSKa) 04.12.08 20:38
« Re: Meeting in MB
tešil som sa na tu akciu aj na stretnutie s par ludmi tuto z MACZ, ale miesto toho ležím a beriem amoxicilin a nebol som nikde ;-\
Zážitky s ML 420 CDI poznám ;-) naozaj mu je jedno koľko ide, na zrýchlenie má proste talent. Ako na gumovom lane. Možno ho budem volať Gumipuška >:D
A zrovna ho máme v tej hnedej Peridotbraun, čo mení odtieň podľa uhla pohľadu, bledý béžový interiér, v plnej paľbe, monitor na strope vzadu, ale navyše AMG styling paket atd atd :-!
S tými triedami - mne chýba CL a tuším aj CLS, iba jedno som jazdil - CLS 350. A to som ale vtedy nemal skúsenosti s lepšími triedami, tak som nevedel posúdiť... Nevadí, časom doplním. Zato mám skúsenosti s AMG >:D :-! -
Vette 04.12.08 19:00
« Re: Meeting in MB
Tak sme sa tammohli stretnut. Dnes som tam bol s Jmurjr. Ja som skusil len C320CDI a tiez to bolo slzsne zvezenia. Skoda plnych ciest. Jpor. myslim ze si vybral pre otca vemi dobre :yes: Ten motor je naozaj super a mas moju pochvalu >:D Jmurjr tu urcite napise svoj dnesny zazitok ako sa nahanal na ML320CDi s ML420CDI. To ale necham na neho ;-) -
MadLi 04.12.08 16:59
« Meeting in MB
Ahojte, takze dnes som navstivil adventne stretnutie v Mercedese. Priznam sa ze auta na vyber nic moc, vela A-cok a B-cok. Zaujala ma hlavne ML420CDI kedze doma mame 320CDI. Musim sa priznat ze taky rozdiel som necakal. Do rychlosti 60km/h rovnake potom to je uplne o niecom inom :-) Autu je jedno ci idete 80 alebo 140, kickdown, prevodovka pocka asi sekundu, motor zahuci a vy zrychlujete a zrychlujete ako keby sa nic nedialo. Auto inak v plnej palbe, bledy interier, distronic, vzadu monitory krasna cierno hneda metaliza ktora sa meni podla uhla pohladu. Jazdil som aj GL 420CDI davnejsie a tam ma ten motor vobec neohuril. Inak tuto akciu hodnotim ako najslabsiu ale to som uz asi zhyckani z akcie z Rakuska kde mal Mercedes 69 aut >:D inak som skompletizoval svoje skusenosti s Mercedesmi, jazdil som uplne vsetky triedy okrem SL, aj vsetky motory, od A 150 po CL500 4matic. AMG neratam, to som nejazdil este ani jedno :'-( -
jpor (RSKa) 03.12.08 23:27
« Re: CL 65 AMG
toto všetko sú sprostredkované informácie od servisákov. Môj názor je ten, že si proste dal príplatkové keramické brzdy. Neviem aký prehľad má majiteľ a servisáci o technických veciach okolo bŕzd a tiež o tom, koľko piestikov majú štandardné a koľko príplatkové AMG brzdy.
Každopádne opakované tvrdenia servisákov, že to malo zdvojené STRMENE považujem za hovadinu. Skôr tie príplatkové majú veľký strmeň, lebo majú 4-6 piestikov. -
jpor (RSKa) 03.12.08 22:24
« CL 65 AMG
tak som dnes videl naším predajcom Mercedesu avízovanú novú raketku - CL 65 AMG - u nás v dedine !!!
Mám jedno foto mobilom, ale bola tma, tak to asi nebude bohviečo. Ale EČV má rovnaké, ako je výkon auta v koňoch. A podľa slov servisákov to žere pneumatiky ako divé. Že každých 20000 km...tak to je podľa mňa normálka pri širokých pneu, takže asi to bude trochu častejšie ako 20k, lebo tak dlho to ani nemá, aby to najazdil.
Zaujímavosťou sú príplatkové AMG brzdy, ktoré tam MUSEL dať namontovať za 4000 EUR, lebo mu to bez nich kvôli vysokému výkonu nechceli schváliť na premávku po bežných komunikáciách. Otázkou ale je, KTO mu to nechcel schváliť, lebo slovenské úrady podľa mňa nemajú poňatia o tom, aké brzdy potrebuje 612 koňové a 2-tonové monštrum...
Zvuk V12 bol na môj vkus trochu príliš utlmený, ale pekný. Škoda že sa s majiteľom nepoznám, mali by sme si čo povedať. Celá ich rodina je na Mercedesy zaťažená, od E500-ky, starej CL600-ky a CL55 AMG a teraz CL65 AMG. -
"-- skrytý --" 03.12.08 17:42
« Re: NOVE VIDEO
jo presne tak.. ale to neni jen tim autem :)) mimochodem ja mam taky velmi silne auto a hrozne rad jezdim rychle.. ale sou nejake meze a hlavne bych si to nikdy nelajsnul na male silnici nebo ve meste. To me proste prijde naprosto silene a velmi to odsuzuji. Viz ty "reklamy" ministerstva. To plne podporuju.
Ale uznavam, ze na dalnici mi to casto neda a proste jedu 160-180, protoze to moje auto holt neumi jet na dalnici moc pomalu :))