Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
jpor (RSKa) 24.12.08 23:48
« Re: darovanie Céčka alebo ako otec k autu prišiel
a vida, to som sem zabudol: keď som mal 19 rokov, otec mi požičiaval našu bielu Škodu 125 L na výpravy za frajerkou/priateľkou, dnes manželkou. A ja som mu ju v priebehu pol roka 2x nabúral docela drsne:
- raz výlet mimo cesty v drsnej rýchlosti, let cca 5 metrov do hustého podrastu a následná výmena karosérie
- druhýkrát šmyk na mokre a následne priekopa. V nej strom zalisoval celú ľavú stranu auta 10cm dovnútra vrátane stĺpikov, takže výmena strechy (odpálenie stĺpikov a navarenie novej strechy)
Tak mu mám čo vracať.
A tiež mu budem platiť všetky poistky na auto a vracať DPH za naftu... -
jpor (RSKa) 24.12.08 23:12
« darovanie Céčka alebo ako otec k autu prišiel
Tak teda dnes to všetko prebehlo a to celkom dobre.
Prišiel som k našim akurát pred rozbaľovaním darčekov (k rodičom normálne nechodíme na Vianoce, ale bežne až na 1. a 2. sviatok Vianočný).
Položil som tašky pod strom a zožral pár oplatiek... Začalo sa rozbaľovanie a otec postupoval správnym smerom. Keď prišiel k tej taške od nás, začal loviť čo prišlo pod ruku. Nasadil Mercedes čiapku a chytil tú správnu krabicu. Vtedy som začal fotiť. Otvoril krabicu, vybral z nej drevenú kazetu, otvoril a zamrzol na moment. V nej boli kľúče a techničák. Chvíľu nevedel, čo si má myslieť. Pozrel na mamu, či má potuchy, potom do pléna. Bratova družka zadrela "dostal si kľúčenku?". Hovorím "áno aj s techničákom". Potom pozrel na mňa a očami pýtal vysvetlenie, už vedel že ide "do tuhého" ale držal sa. Ukázal som palcom k oknu a hovorím "no choď sa pozrieť" (stál pod oknom). Bratova družka "a to je ten veľký?" (čakala, že to bude max. manželkine Áčko).
Otec prišiel k mame, objali sa a potom ku mne. tiež sme sa tuho objali. Hovorím "tak to je ten splnený sen" čo som mu želal ešte medzi dverami k Vianociam.
Brat hneď išiel kontrolovať techničák, aký typ a motor atd. Otec už sa pratal k autu, tak sme aj s mamou išli za ním. Nasledovalo pár vecí k autu, ako sú poistky, alarm, letné disky/pneu, príslušenstvo v kufri (vanička, sieťky, gumové koberce, súprava na kožené sedačky...) a potom dovnútra a inštrukcie k ovládaniu. Bolo toho naraz veľa, ale aspoň niečo si zapamätá. Bezkľúčové ovládanie zapaľovania a zamykania, štart, automatická prevodovka, klíma atd. Potom jazda. Samozrejme nazabehnuté auto sme len tak jemne šteklili. Tichá V6, otec bol happy že diesel kvôli spotrebe a zároveň tichý a silný trojliter. Navyše biela bola vždy jeho vysnívaná...tak som trafil.
Potom ďalšie info k autu, ale že on si prečíta návod (to som počul od neho prvýkrát v živote, že si k niečomu prečíta návod). Veď budeme spolu ešte a budem ho školiť postupne. Hovoril, že ani asi nebude spať, ho hneď dal do garáže (stará Corsa bola vyhodená von) a nepohol sa z neho aspoň hodinu...a potom zavolá suseda kamaráta - automechanika a budú o ňom rozprávať a popíjať domáce vínko raz od jedného, raz od druhého...
Takže nakoniec to dobre ustál, slzy na krajíčku ale nepustil :-!
Potom ma hodil domov...
Inak som auto kvôli počasiu bral zo showroomu až dnes doobeda, urobil pár fotos, vrátane scénky 4 Mercedesov pred jedným domom dosť nahustom tá je dosť cool :-!
Keď budem mať čas, fotos pozmenšujem a upnem to do galérie...
Tak štedré a veselé vám všetkým... :yes: -
jpor (RSKa) 24.12.08 22:53
« Re: Pekné
Díky Duran, to sa mi zíde. Dnes bola debata s dosť napätým tónom, ako obvykle sa na Vianoce niečo vždy prevalí 8-s
Našťastie sa vyriešilo, ale aj tak... Všetci sa vždy tak snažia na Vianoce byť milí atd., až sa z toho napätia narodí nejaký ten výbuch, aj keď malý, tak sa počíta :-| -
jpor (RSKa) 24.12.08 22:50
« Re: stastne a vesele, pripadne stastnejsie a veselsie
potvrdzujem je to "fotopis" jmurjr. To sa hneď pozná, ja by som tak dokázal odfotiť tak akurát miesto nehody, teda polohu obete a brzdnú dráhu a poškodené plechy. Ja som čisto dokumentačný typ, nemám žiadny talent na fotos ;-\ -
jpor (RSKa) 24.12.08 22:48
« Re: stastne a vesele, pripadne stastnejsie a veselsie
jo jo jo, tak taký nejaký darček si raz dám tiež. Také auto z plezíru, inak úplne zbytočné, ale ako fabrika na radosť a vybláznenie sa nenahraditeľné >:D
A sused je frajer, že si to tak štýlovo vychutnal.
P.S.: som rozmýšľal, že také malé besné niečo ST (Focus, Fiesta...) alebo RenaultSport by som do firmy kúpil "pre sekretárky do mesta" a potom im to furt bral... >:D >:-[] -
jpor (RSKa) 24.12.08 22:45
« Re: brzdy
Ale tak Šarkan stačí...ale zároveň potvrdzujem, že na výkon si zvykneš rýchlo. Na akýkoľvek výkon. Pretiahnuť ho nejdem, mám rodinné veci na krku. Namiesto toho Šarkana preťahujem v bežnej premávke. Odpichy z miesta, hrátky s plynom a tak. Teraz tie zimné pneu na mokre pretáčajú ako divé, je to zábava >:D >:-[] :-!
ESP nepokúšam, stačilo raz 8-s
Maj sa aj ty vafle ;-)
Pekný zvyšok Vianoc aj Tebe starký ;-)