Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 25.12.08  00:38

« Re: darovanie Céčka alebo ako otec k autu prišiel

som vedel že si na to čakal tak som hneď podal správu len čo som mohol večer zapnúť PC ;-)
    Pekný zvyšok Vianoc aj Tebe starký ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 25.12.08  00:27

blahozelam,som rad ze sa ti to podarilo :-) dosiel som len teraz domov, a hned som isiel k pocitacu pozret, ci si nieco nenapisal. Prajem este krasny a vesely zvysok vianoc.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 24.12.08  23:48

a vida, to som sem zabudol: keď som mal 19 rokov, otec mi požičiaval našu bielu Škodu 125 L na výpravy za frajerkou/priateľkou, dnes manželkou. A ja som mu ju v priebehu pol roka 2x nabúral docela drsne:
    - raz výlet mimo cesty v drsnej rýchlosti, let cca 5 metrov do hustého podrastu a následná výmena karosérie
    - druhýkrát šmyk na mokre a následne priekopa. V nej strom zalisoval celú ľavú stranu auta 10cm dovnútra vrátane stĺpikov, takže výmena strechy (odpálenie stĺpikov a navarenie novej strechy)

Tak mu mám čo vracať.

A tiež mu budem platiť všetky poistky na auto a vracať DPH za naftu...
  • « 00 Reagovat !

foto PeT-a-RSKa-

PeT-a (RSKa) 24.12.08  23:35

Moc pěkný příběh :yes: :yes:

Taky bych chtěl jednou rodičům splatit, to , co pro mě udělali.....
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 24.12.08  23:30

nikdy nevieš, môže sa to dosť dobre vyplniť ;-)
    Môj papá 100% netušil, keď bol mladý. Vlastne až dodnes netušil... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ondrej-Samal

Ondřej Šámal 24.12.08  23:15

Krásnej dárek :yes: :yes: :yes: Kéž bych i já měl na starý kolena takhle štědrý potomky >:D
  • 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 24.12.08  23:12

« darovanie Céčka alebo ako otec k autu prišiel

Tak teda dnes to všetko prebehlo a to celkom dobre.
    Prišiel som k našim akurát pred rozbaľovaním darčekov (k rodičom normálne nechodíme na Vianoce, ale bežne až na 1. a 2. sviatok Vianočný).
    Položil som tašky pod strom a zožral pár oplatiek... Začalo sa rozbaľovanie a otec postupoval správnym smerom. Keď prišiel k tej taške od nás, začal loviť čo prišlo pod ruku. Nasadil Mercedes čiapku a chytil tú správnu krabicu. Vtedy som začal fotiť. Otvoril krabicu, vybral z nej drevenú kazetu, otvoril a zamrzol na moment. V nej boli kľúče a techničák. Chvíľu nevedel, čo si má myslieť. Pozrel na mamu, či má potuchy, potom do pléna. Bratova družka zadrela "dostal si kľúčenku?". Hovorím "áno aj s techničákom". Potom pozrel na mňa a očami pýtal vysvetlenie, už vedel že ide "do tuhého" ale držal sa. Ukázal som palcom k oknu a hovorím "no choď sa pozrieť" (stál pod oknom). Bratova družka "a to je ten veľký?" (čakala, že to bude max. manželkine Áčko).
    Otec prišiel k mame, objali sa a potom ku mne. tiež sme sa tuho objali. Hovorím "tak to je ten splnený sen" čo som mu želal ešte medzi dverami k Vianociam.
    Brat hneď išiel kontrolovať techničák, aký typ a motor atd. Otec už sa pratal k autu, tak sme aj s mamou išli za ním. Nasledovalo pár vecí k autu, ako sú poistky, alarm, letné disky/pneu, príslušenstvo v kufri (vanička, sieťky, gumové koberce, súprava na kožené sedačky...) a potom dovnútra a inštrukcie k ovládaniu. Bolo toho naraz veľa, ale aspoň niečo si zapamätá. Bezkľúčové ovládanie zapaľovania a zamykania, štart, automatická prevodovka, klíma atd. Potom jazda. Samozrejme nazabehnuté auto sme len tak jemne šteklili. Tichá V6, otec bol happy že diesel kvôli spotrebe a zároveň tichý a silný trojliter. Navyše biela bola vždy jeho vysnívaná...tak som trafil.
    Potom ďalšie info k autu, ale že on si prečíta návod (to som počul od neho prvýkrát v živote, že si k niečomu prečíta návod). Veď budeme spolu ešte a budem ho školiť postupne. Hovoril, že ani asi nebude spať, ho hneď dal do garáže (stará Corsa bola vyhodená von) a nepohol sa z neho aspoň hodinu...a potom zavolá suseda kamaráta - automechanika a budú o ňom rozprávať a popíjať domáce vínko raz od jedného, raz od druhého...
    Takže nakoniec to dobre ustál, slzy na krajíčku ale nepustil :-!
    Potom ma hodil domov...

Inak som auto kvôli počasiu bral zo showroomu až dnes doobeda, urobil pár fotos, vrátane scénky 4 Mercedesov pred jedným domom dosť nahustom tá je dosť cool :-!
    Keď budem mať čas, fotos pozmenšujem a upnem to do galérie...

Tak štedré a veselé vám všetkým... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto PeT-a-RSKa-

PeT-a (RSKa) 24.12.08  23:00

« Re: Aka bola dnes najvyssia dosiahnuta rychlost?

135 ale na zasněžené cestě, docela adrenalin ;-)

Ty s "B" ??
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 24.12.08  22:53

« Re: Pekné

Díky Duran, to sa mi zíde. Dnes bola debata s dosť napätým tónom, ako obvykle sa na Vianoce niečo vždy prevalí 8-s
    Našťastie sa vyriešilo, ale aj tak... Všetci sa vždy tak snažia na Vianoce byť milí atd., až sa z toho napätia narodí nejaký ten výbuch, aj keď malý, tak sa počíta :-|
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 24.12.08  22:50

« Re: stastne a vesele, pripadne stastnejsie a veselsie

potvrdzujem je to "fotopis" jmurjr. To sa hneď pozná, ja by som tak dokázal odfotiť tak akurát miesto nehody, teda polohu obete a brzdnú dráhu a poškodené plechy. Ja som čisto dokumentačný typ, nemám žiadny talent na fotos ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 24.12.08  22:48

jo jo jo, tak taký nejaký darček si raz dám tiež. Také auto z plezíru, inak úplne zbytočné, ale ako fabrika na radosť a vybláznenie sa nenahraditeľné >:D
    A sused je frajer, že si to tak štýlovo vychutnal.

P.S.: som rozmýšľal, že také malé besné niečo ST (Focus, Fiesta...) alebo RenaultSport by som do firmy kúpil "pre sekretárky do mesta" a potom im to furt bral... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 24.12.08  22:45

« Re: brzdy

Ale tak Šarkan stačí...ale zároveň potvrdzujem, že na výkon si zvykneš rýchlo. Na akýkoľvek výkon. Pretiahnuť ho nejdem, mám rodinné veci na krku. Namiesto toho Šarkana preťahujem v bežnej premávke. Odpichy z miesta, hrátky s plynom a tak. Teraz tie zimné pneu na mokre pretáčajú ako divé, je to zábava >:D >:-[] :-!
    ESP nepokúšam, stačilo raz 8-s

Maj sa aj ty vafle ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 24.12.08  22:39

« Re: Pekné

to pekné ML-ko podopiera metlu >:D >:D >:D
    Lebo sme boli off roadovať a metlou som zhadzoval hlinu z prahov.
    Inak naň presedlala moja manželka...
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 24.12.08  17:47

ja mam dnes 197 km/h samozrejme v nemecku ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Prase

Prase 24.12.08  17:47

jen tak tak ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 24.12.08  17:45

tak to je teda slusne. a stihol si?
  • « 00 Reagovat !

foto Prase

Prase 24.12.08  17:43

270 KM/H kdyz jsem rano sprintoval na wc :-) >:D
  • 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 24.12.08  17:15

« Aka bola dnes najvyssia dosiahnuta rychlost?

uzivatelmi MACZ? (24.12.2008) Tak kolko?
  • « 00 Reagovat !

foto Chobot

Chobot 24.12.08  12:15

To bude krvák >:D >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 24.12.08  12:12

betasegway som skusal aj nazivo (mam v praci asi 3) a po novom roku dam realne foto >:D :yes:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…