Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
jpor (RSKa) 13.01.09 21:35
« Re: GSX-750 pohádka
Asphalte, sklapni. Opísal som svoju skúsenosť, a to že sa to tebe nezdá, nič nemení na tom ako to bolo a ako to dopadlo.
A určite tam nepíšem, že sa to vzťahuje všeobecne na prípad E55 vs GSX-R 750, ale na ten konkrétny, ktorý som zažil.
O aerodynamike je to môj odhad, presné údaje nemám. Vychádzam z toho čo som videl a nejako som si to proste vysvetlil. Nakoniec, aj formula 1 má koeficient odporu Cx=0,5 - horší ako bežné autá, má len malú čelnú plochu. Myslím si že je to aj prípad motorky. Takže s narastajúcou rýchlosťou sa situácia mení, ale neviem v akej rýchlosti sa to "vyrovnáva".
Tak si nabudúce ten povýšenecký a múdry tón nechaj pre seba. Nie som naň zvedavý. -
Asphalte MoDo 13.01.09 10:48
« GSX-750 pohádka
je to moc pěkný a dojemný příběh ale GSX-R 750 jede bezproblémů 300km/h a má je tam když ty možná 170. A o tom co má lepší aerodinamiku nepochybuj, auto to rozhodně není :-) Řekněme, že to chapec neměl trochu v paži, ale se zkušeným jezdcem za jakychkoliv podminek prostě nemáš šanci. 230kg a 150 koní je prostě úplně někde jinde.
Tohle je video mojí bývale GSR 600, naháč 100 koní proti CLS 63 AMG 515 koní. A je to zhruba do 200km/h u auta.
[odkaz]
Tak příště nepiš blbosti do recenze. -
jmurjr (H22A7) 09.01.09 19:33
« dnesny ranny sen
uz som sice nespal. presiel som na mercedese skoro 30 km a nedalo sa povedat, ze by bol pri vonkajsej teplote -20 stupnov celzia nejako vyrazne vyhriaty. mal som zdanie, tiez som soferoval, ale bolo to maserati bez strechy (nemam v oblube kabriolety), v teplej krajine na klukatej ceste, ktora mala perfektny povrch... no a potom som sa vratil do reality 8-s -
jpor (RSKa) 08.01.09 21:32
« Re: Otec ma dobru značku
Náhoda.
Zaplatiť si môžme ale pokiaľ viem, tak len kombináciu 5 číslic a písmen a nemôže to byť v tvare ako bežné značky, ani si vybrať oficiálne z "normálnych" inú než tú, ktorá je v poradí.
Ono proste to EU je teraz ako koncovka u nás v okrese na rade a to je celé ;-) -
jmurjr (H22A7) 07.01.09 17:29
« autobusari
tak dnes ma jeden pekne nastval. klasicky postup pri pripajani na cestu je:
pozrem do zrkadla - vyhodim smerovku - idem ak je volno.
dnes mi jeden predviedol upgrade tohoto porcesu v tvare:
idem, je mi jedno, ci tam niekto je - nepozrem ani do zrkadla - a nakoniec dam znamenie o tom, ze som zmenil pruh ;-\
Tak najvýkonnejšia úprava K4 (640 koní/900 Nm) vychádza na 15000 EUR bez DPH aj s montážou (tá trvá 5 dní). Pod dohľadom technika z Dánska alebo priamo v Dánsku v centrále. To sa mi dosť pozdáva.
K tomu ale bude treba:
- silnejšie brzdy (Kleemann alebo AMG kompozity) a teda 19" kolesá
- samosvor (30% od AMG, Kleemann má 60% a to už upozorňuje že nie je na civil ale na šport); pán upozorňoval že nevie ako je to s LSD a komfortom: máte niekto k tomu nejaké info? Prečo by to malo ovplyvniť komfort?
- Drivers Package alias V-Max od AMG - okrem iného obsahuje titánovú zadnú nápravu pre 300 km/h rýchlosti
Neviem zatiaľ odpovede na otázky okolo záruky MB / Kleemann na motor a iné zasiahnuté časti auta, hlučnosť (to čo je na YouTube vyzerá prijateľne), ako s chladiacou sústavou pri zvýšenom výkone apod. Ale ked príde info z Dánska, prepošlú mi to a dám vedieť...
K4 obsahuje: kladky kompresora (zvýšený plniaci tlak), preprogramovanie riadiacej jednotky, plnoprietokové zvody a komplet výfuk, ostré športové vačky, plnoprietokové sanie a škrtiacu klapku priemeru 80 mm.
Zrýchlenie na 100 má mať 3,8 - 4,0 sekundy (s LSD Kleemann).
Tak uvažujem...