Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 13.01.09  23:18

« Kleemann

Včera mi prišla čiastočná odpoveď na môj telefonát s dealerom Kleemanna v Prahe.

Tak najvýkonnejšia úprava K4 (640 koní/900 Nm) vychádza na 15000 EUR bez DPH aj s montážou (tá trvá 5 dní). Pod dohľadom technika z Dánska alebo priamo v Dánsku v centrále. To sa mi dosť pozdáva.
    K tomu ale bude treba:
    - silnejšie brzdy (Kleemann alebo AMG kompozity) a teda 19" kolesá
    - samosvor (30% od AMG, Kleemann má 60% a to už upozorňuje že nie je na civil ale na šport); pán upozorňoval že nevie ako je to s LSD a komfortom: máte niekto k tomu nejaké info? Prečo by to malo ovplyvniť komfort?
    - Drivers Package alias V-Max od AMG - okrem iného obsahuje titánovú zadnú nápravu pre 300 km/h rýchlosti

Neviem zatiaľ odpovede na otázky okolo záruky MB / Kleemann na motor a iné zasiahnuté časti auta, hlučnosť (to čo je na YouTube vyzerá prijateľne), ako s chladiacou sústavou pri zvýšenom výkone apod. Ale ked príde info z Dánska, prepošlú mi to a dám vedieť...

K4 obsahuje: kladky kompresora (zvýšený plniaci tlak), preprogramovanie riadiacej jednotky, plnoprietokové zvody a komplet výfuk, ostré športové vačky, plnoprietokové sanie a škrtiacu klapku priemeru 80 mm.

Zrýchlenie na 100 má mať 3,8 - 4,0 sekundy (s LSD Kleemann).

Tak uvažujem...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 13.01.09  23:06

« Re: M3000

škoda tej M3000. SPomínam si že som videl reklamu, že ich predajňu špecializovanú na AMG otváral David Coulthard, vtedy jazdil za McLaren - Mercedes...

Bratislava aj Nitra sú OK.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 13.01.09  21:40

« Re: bmw

asi reaguješ na môj príspevok ohľadom spotreby ML 420 CDI vs X5/6 35D od BMW?
    Nerozumiem ti...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 13.01.09  21:35

« Re: GSX-750 pohádka

Asphalte, sklapni. Opísal som svoju skúsenosť, a to že sa to tebe nezdá, nič nemení na tom ako to bolo a ako to dopadlo.
    A určite tam nepíšem, že sa to vzťahuje všeobecne na prípad E55 vs GSX-R 750, ale na ten konkrétny, ktorý som zažil.
    O aerodynamike je to môj odhad, presné údaje nemám. Vychádzam z toho čo som videl a nejako som si to proste vysvetlil. Nakoniec, aj formula 1 má koeficient odporu Cx=0,5 - horší ako bežné autá, má len malú čelnú plochu. Myslím si že je to aj prípad motorky. Takže s narastajúcou rýchlosťou sa situácia mení, ale neviem v akej rýchlosti sa to "vyrovnáva".

Tak si nabudúce ten povýšenecký a múdry tón nechaj pre seba. Nie som naň zvedavý.
  • 00 Reagovat !

foto ZdenekPha

ZdenekPha 13.01.09  21:22

« bmw

:no:
  • « 00 Reagovat !

foto Asphalte-MoDo

Asphalte MoDo 13.01.09  11:29

v tom pripade ok a omlouvam se. me stacil ten zacatek
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 13.01.09  11:25

asphalte, ono je to myslene, ze treba docitat dokonca. nakoniec jpor konstatuje, ze motorkar nesiel naplno.
  • « 00 Reagovat !

foto Asphalte-MoDo

Asphalte MoDo 13.01.09  11:13

naštěstí ti nerozumim
  • « 00 Reagovat !

foto Ivanuska-Matej-RSka-

Ivanuska_Matej ( RSka) 13.01.09  11:09

s tvojho prispevku mam skor pocit ze niekto skoncil pri citani "pohadky" uz pri tom ako cervenu ciapocku zozral vlk...
  • 00 Reagovat !

foto Asphalte-MoDo

Asphalte MoDo 13.01.09  10:48

« GSX-750 pohádka

je to moc pěkný a dojemný příběh ale GSX-R 750 jede bezproblémů 300km/h a má je tam když ty možná 170. A o tom co má lepší aerodinamiku nepochybuj, auto to rozhodně není :-) Řekněme, že to chapec neměl trochu v paži, ale se zkušeným jezdcem za jakychkoliv podminek prostě nemáš šanci. 230kg a 150 koní je prostě úplně někde jinde.

Tohle je video mojí bývale GSR 600, naháč 100 koní proti CLS 63 AMG 515 koní. A je to zhruba do 200km/h u auta.

[odkaz]

Tak příště nepiš blbosti do recenze.
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 12.01.09  15:48

« Re: M3000

ja mam blavu odskusanu a zatial som nemal vyraznejsi problem. jedine raz neprisli diely nacas, ale to nie je ich chyba.
  • 00 Reagovat !

foto StormShadow

StormShadow 12.01.09  14:57

« M3000

koukam zminujes M3000 v Praze, tak cca 2 roky zpet byli zlati, dnes katastrofa, ochota a uroven chovani jak MB na chodove, tz slusne se v Praze MB servisovat neda :'-( takze pokud mas Blavu ok ,ses stastnej clovek.
  • 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 09.01.09  19:33

« dnesny ranny sen

uz som sice nespal. presiel som na mercedese skoro 30 km a nedalo sa povedat, ze by bol pri vonkajsej teplote -20 stupnov celzia nejako vyrazne vyhriaty. mal som zdanie, tiez som soferoval, ale bolo to maserati bez strechy (nemam v oblube kabriolety), v teplej krajine na klukatej ceste, ktora mala perfektny povrch... no a potom som sa vratil do reality 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 08.01.09  22:10

« Re: Otec ma dobru značku

uz som to niekde pisal. najlepsia kombinacia z neplatenych je podla mna XX-047AK >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 08.01.09  21:32

Náhoda.
    Zaplatiť si môžme ale pokiaľ viem, tak len kombináciu 5 číslic a písmen a nemôže to byť v tvare ako bežné značky, ani si vybrať oficiálne z "normálnych" inú než tú, ktorá je v poradí.
    Ono proste to EU je teraz ako koncovka u nás v okrese na rade a to je celé ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ajin-MoDo-Team-

Ajin(MoDo Team) 08.01.09  08:30

ještě jednou, to EU na konci je dobré, byla to náhoda, nebo i takovou koncovku si můžete v SK zaplatit? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 07.01.09  21:35

« Re: autobusari

>:D :yes: presne vystihnute. ale bolo mi jedno. bol som na picasse, to uz ma bok rozbity 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 07.01.09  21:33

« Re: autobusari

tak to bol downgrade z "autobusári" na "smr*adi špi*naví"
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 07.01.09  21:32

« Re: Kobra 11

však bolo tom pár pekných vecí, ale toľko zápletiek a komplikácií bolo silne nerealistických, len aby "vyrobili" dramatickú atmosféru, až ma z toho boleli uši >:D >:D

Pilot vrtuľníku si "nevšimol" most nad diaľnicou >:D >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 07.01.09  17:29

« autobusari

tak dnes ma jeden pekne nastval. klasicky postup pri pripajani na cestu je:
    pozrem do zrkadla - vyhodim smerovku - idem ak je volno.
    dnes mi jeden predviedol upgrade tohoto porcesu v tvare:
    idem, je mi jedno, ci tam niekto je - nepozrem ani do zrkadla - a nakoniec dam znamenie o tom, ze som zmenil pruh ;-\
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…