Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
jpor (RSKa) 21.07.10 01:03
« Policajná prax
zdá sa bežne zahrňuje klamanie vodiča. Dnes som dostal pokutu 650 € za údajné prekročenie rýchlosti o 50 km/h. Následne som na nete našiel sadzobník pokút a ten hovorí, že prekročenie o 50-ku je na pokutu od 200 do 300 €. Okrem toho, obrázok z laseru bol trochu divný, na snímke na aute nebol ani svetelný kríž, ani rýchlosť, len pod snímkou bolo povolená rýchlosť 50 a (nameraná???) rýchlosť "100 km/h PR"...to je ale náhoda že som tak presne trafil 100,00 km/h... 8-s
To som čítal myslím na autowebe, že to patrí k štandardným ťahom policajtov, že to PR keď tam je tak to nie je rýchlosť nameraná ale niečo ako rýchlosť, od ktorej laser spúšťa alarm alebo čo...máte k tomu niekto info ???
Namieste som zaplatil, čo je trochu škoda, ale aspoň som to mal rýchlo za sebou. A tiež boli z toho strašne nešťastní, že mám pri sebe toľko hotovosti, lebo ak by som bral šek, tak mi do zaplatenia šeku zadržia vodičák (aj keby to trvalo iba 1 deň). No howno...
Myslím si, že ma nenamerali ale iba odfotili, skočil som hneď na brzdy a oni tam naklepali tú akurát takú "oyebávaciu" rýchlosť aby ma skasírovali 8-s :no:
Niežeby som šiel 50-kou, ale okrem toho, že to bol typický nezmyselný kasírovací úsek, kde by sedela tak 70-ka, tak mi vadí že policajti sproste klamali a "podvod z ruky zákona" je trochu silná káva...
Tak som si pekne na nete našiel sadzobník pokút
[odkaz]
vytlačil ho a nosím odteraz so sebou. Zistil som z neho že niektoré priestupky sú prekvapivo "lacné" oproti tomu, aké pokuty dávajú zelení v praxi (za otáčanie na ceste napr. 150€ namiesto 60€ atd). Zdá sa že bežne klamú a prekračujú povolené sadzby.
A tiež sa mi zdá že by to bolo celé o inom, ak by na kapote nebola 3-cípa hviezda ale napr. znak VW apod. -
jpor (RSKa) 22.06.10 23:16
« Re: Zima
po zametení snehu som nemal najmenší problém, ani pri zastavení uprostred svahu a opätovnom pohnutí sa...
Ale musím povedať že som to zametal dosť poctivo vždy. Nenechal som na napadnutý sneh nikoho stupiť a ešte taký som zametal tak to šlo v pohode až na betón -
jpor (RSKa) 17.06.10 00:08
« Re: Benjamín
Díky Pouštníku, volby aj decko potešili, len čo je pravda >:D
Toho Fica už som nemohol cítiť, Pašku už absolútne nie. Výpalníctvo a vydieranie, aké Paška organizoval medzi podnikateľmi v zdravotníctve bolo bezprecedentné, nas.ral aj tých, ktorí za ním stáli na začiatku. Dospel k názoru, že mu patrí všetko a môže osie.rať všetkých... FUJ, hnus -
jpor (RSKa) 17.06.10 00:04
« Re: Benjamín a Juraj
Malému sa darí dobre a je celý po mame. Ten starší papal menej a podobá sa na mňa, ale úplne ;-)
Inak klasika, trápia nás prdy, grganie, kakanie...ale o niečo menej ako toho staršieho....stále to porovnávam.
Dnes sme ho priniesli domov, starší (4 roky) bol z toho mierne vedľa, a že aj on chce byť malý, a chce nosiť na rukách, zrazu ho bolí bruško atd. Tak som aj toho ponosil a pestoval, aby nebol ukrátený ;-)
Máme pestúnku, ale tú musíme podchvíľou krotiť, ona je taký telocvikársky typ a neustále vysiela biečo, pri nej sa nedá rozmýšľať... Ale keď ju mierne schladíme tak na čas je výborná, aktívna, sama rozmýšľa dopredu... Tak až si budeme potrebovať od nej oddýchnuť tak sa ozvem ;-)
škoda peněz, ale život jde dál...malé věci ;-)
Měj se