Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ptk 01.02.09 12:35
« Re: Co spravi 50 km/h v obci na Slovensku?
Škoda že mám momentálne na 2 týždne auto v servise, som zvedavý ako to teraz prvé dni bude vyzerať. Ja jazdím len po Blave a v okruhu 40 km od Ba a myslím že doprava je tu tak zhustená a väčšina ľudí si dá pozor, že nebude priestor ma veľké rýchlosti (môj názor). A prekročenie do 10 km/h sa má riešiť dohovorom, cajti majú dostať platobné terminály (tí vo väčších mestách ako prví), takže - mať kartu pri sebe. ;-) -
Vette 01.02.09 11:23
« NA PREDAJ!!!!!! Corvette + Mondeo ako bonus
Dnes som prisiel k smutnemu rozhodnutiu. Vzhladom na to, ze od dnes plati ten novy zakon, rozhodol som sa, ze ho dnes vyskusam dodrziavat. Zial, s tymito autami sa mi to nepodari. Isiel som rano s Mondeom po obchvate podla predpisov a mal som pocit ze stojim. A to som zvladol len preto, ze som zapol tempomat. Kazdy ma predbiehal, len som blokoval premavku. Ked som vypol tempomat. 80 som tam ist nevzdrzal. A tu 50tku v meste som uz vobec nezvladal. Jazdim asi 80% po meste, a to som skoro stale v aute. Neviem ci sa dokazem takto ovladat. Pri autach s 175 alebo 305 koni sa to neda. Uz teraz cakam kedy padnem za obet niekomu s laserom.
Jedina moznost je predat auta ktore mam, lebo s nimi sa to dodrziavat neda. Bude mi stacit zakladna motorizacia ked sa aj tak nebude dat vyuzivat. :-( :-( :-( -
Rysguf. 01.02.09 09:38
Jedna vec je blba. Takmer vsetci tu pisete, ze 50-tkou jazdit nebudete. Myslite na to ze stat sa ale moze vsetko. Naberete v nejakej dedine dve male deti (netvrdim hned, ze romske) a basa klope na dvere, nakolko NIKTO z vas nepojde tou 50-tkou. Zial.
Ja mam este otvoreny pripad kvoli nehode s Golfom - nedali mi prednost v jazde (uz sa coskoro uspesne ukonci po troch rokoch), pricom medzi pravnikom a vysetrovatelom padla aj rec nielen o novom cestnom zakone, ale aj o tom trestnom. Pekne sa v nom zostrila retorika ohladne rychlosti v autach a tym sposobenych nehodach, prave ohladom tej 50km/h v obci. Ako sa vyjadril pravnik, uz sa to nebude dat zahrat do "autu"...
Vela stastnych km all :-) -
jpor (RSKa) 01.02.09 04:54
aaaaale dokáže, dokáže, žiadne strachy >:-[] >:-[] >:-[]
on je to laser, nie radar. Už to vedia zmerať aj ked sedia zavretí v aute bokom k ceste a spoza skla mieria na autá...takže aj v zime
Matt26:
treba so sebou nosiť v peňaženke alebo v aute pre policajtov vyhradených pár bankoviek, aby si nebol švorc keď pôjde o papiere. Na túto železnú rezervu sa nesiaha NIKDY a tak som furt ready. No a odkedy ich nosím, nikdy nič... -
"-- skrytý --" 01.02.09 00:27
Tak ja som si zákon prečítal celý a je tam pár riadnych chuj.ovín, ale v podstate s ním celkovo súhlasím, až na tú 50ku. Okrem centra, kde sa pohybuje veľa ľudí aj tak 50 nikde inde nepôjdem a v centre som tak jazdil už teraz... Ja sa skôr obávam, že budú stáť niekde v kroví na dlhej rovinke v obci a zbierať vodičáky, no a najviac sa bojím tých ich nových radarov. Neviete, či ich dokáže vôbec neaký antiradar dostatočne včas detekovať?? -
Matt26 01.02.09 00:16
V tomto súhlasím s Jozefom, 50 bude katastrofa (síce v mojom prípade to aj tak nikdy 50 nebude, keď teraz bežne jazdím 90 aj mesto a vobec mi to nepríde), uznávam, nie je to Blava, ten náš zapadákov - menej áut, širšie cesty >:D
A čo ďalšie nezmyselné predpisy, ani som ich všetky neprelúskal, šlo mi ušami len niečo o lekárničkách s nejakým kódom či čo - to už je len p..čovina, proste len na sekírovanie ľudí a vyberanie pokút. A na tú 160tku na niektorých úsekoch som fakt zvedavý - keď to bude 20km vrámci celého Slovenska, tak budeme radi.
Ja sa skôr bojím o papiere, keď ma raz "čapnú" a nebudem im mať čo dať do vrecka.
Svietenie naopak schvaľujem, je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že si auto všimneš. A alkohol, podľa mňa mal zostať na nule, to za volant podľa mojej mienky nepatrí, a to v akomkoľvek množstve, ani 0.2 !!! :no: -
jpor (RSKa) 31.01.09 23:51
« Re: Nove "E"
ked tak rozmýšľam nad tým novým Éčkom, tak interiér super, predok OK, zadok...treba vidieť naživo.
Až vyradím Šarkana z dennej služby, tak neviem ako s novým Éčkom...dalo by sa to riešiť nákupom inej triedy - S, CL,E-kupé. Tak som to vyriešil >:D sa mi uľavilo :-! -
LuboshGT (RS Kaa) 31.01.09 18:49
Nove E zatial podla mna... nic moc. Musim si pockat nazivo, ale na fotkach posobi ako cinska napodobenina Mercedesu ;-\ Mam z neho zly pocit, vsetky predosle Mercedesy mali o kus modernejsi dizajn ale bolo z nich stale citit prislusnost k znacke...
Dufam, ze sa mi nazor poupravi :-( -
jpor (RSKa) 31.01.09 00:38
AMG paket trochu posunie auto k šmrncovnejšiemu vzhľadu a komu je málo, dá sa doladiť bodystylingom od Brabusu, Kleemanna a spol.
Ale je fakt, že je trochu konzervatívnejšie, ako by som čakal. Mohli mu dať viac takej sviežosti. Uvidíme naživo...
Pozeral som tie stlingové doplnky Kleemann a sú nenormálne dravé. Takú papuľu som na Meďáku ešte envidel... Krásne, ale na môj vkus trochu nápadné. Tak si upravím ono tretie tzv. "radostné" auto na okruh >:-[] -
Special-line 30.01.09 11:34
Ne o tolik se určitě nesníží, je to moc. kolikrát tam jedeš tou 60 tkou místo 50tky a jak dlouho ona průměrná rychlost je strašně ošidná a vůbec se to nezdá ale až výpočet člověka uvede do reality. Podle mě snížení rychlosti na některých úsecích o 10 km/h určitě nesníží ve velkém městě průměr o 25 km/h. Ale tohle záleží na hafo podmínek a nejde to takhle číslama říct.
Ad 1. Jistě je tam rozdíl to ano ve spotřebě paliva brz atd. Ale díky tý bezpečnosti se to vyplatí. A stejně když člověk na cestě ztratí 10 minut tak co to je? Každej všude spěchá a já to prostě nechápu asi sem nějakej zabržděnej.
Ad 2. Špatný argument. Moderní auto může zabrzdit ze 60tky dřáv než Škoda 120 z 50 km/h. Jenže takhle by i Š 120 jela 60 km/h ne 50. Navíc moderní auto zabrzdí z 50tky oproti š 120 ještě mnohem dříve. To bys zas musel vyměnit všechny 120tky za moderní auta ;-) -
jmurjr (H22A7) 30.01.09 11:24
myslim si, ze ak sa v bratislave zacne jazdit 50-tkou, tak sa priemerna rychlost znizi o 25km/h.
Ad 1: dobre velke mesta su o niecom inom, ale co sa tyka dedin, tak to zalezi na tom kde si. idealny priklad je dedina, ktora je uprostred dlhej rovnej hlavnej cesty a v nej bude treba brzdit z 90 na 50 miesto na 60. tam musis uznat, ze ten rozdiel je a aj nasledne po tom, co budes zrychlovat naspat.
Ad 2: mas videt co vystrajaju teraz ked laserove merace dostali. stoja v kazdej r*ti. beriem, ze to je v buducnosti prispevok k bezpecnosti, ale... ale je tu aj dalsia vec, porovnajme dve auta pri brzdeni: to pri ktorom diskutujeme a priemernu 120tku, ktorych sa mota este statocne vela. skoda brzdi z 50, toto zo 60. kto zabrzdi skor? -
Special-line 30.01.09 11:05
Za 1. Ekoteroristická politika zvítězila nad bezpečností i v Rakousku když zrušili svícení po celý den. Ekologii nebereme, je to naprosto zcestný argument. To bys mohl zakázat klimatizace, vytáčení motorů do vyskokých otáček atd. A stejně hodně ve městech tojíš takže ti to nepomůže.
Za 2. Nevěřím že by vaši policajti byli jiní než u nás a začali stávat na každém rohu. Zpočátku určitě ale určitě jim to nevydrží furt tak jako je tomu u nás. A že by to bylo potřeba o tom se ani nezmiňuju to je jasné.
Prostě a jesně dojde k mírnému snížení cestovních rychlostí, ale je to skutečně lepší pro bezpečnost. Ono je to sice jen 10 km/ ale z hlediska brzdné dráhy a kinetické energie vozidla je to zásadnější než se vůbec může zdát. Navíc stejně ve větších městech to prakticky nepocítíš protože prům. rychlost se o omoc nesníží je i tak malá a když já jedu na slovensku tak oproti nám je na těch silnicích fakt minimum dědin, takže vám to za chvilku ani nepřijde. -
jmurjr (H22A7) 30.01.09 10:32
« Co spravi 50 km/h v obci na Slovensku?
Najskor uvediem veci na pravu mieru. Som zastanca bezpecnosti a celkovo bezpecnej jazdy. Ale 50 v obci?
Jeden z aspektov znizenia rychlosti je ekonomicko-ekologicky.
Auta su povacsine konstruovane tak, aby idealne otacky (cca 2000) pri rychlosti 60 km/h. Vsetky moje auta to tak maju (4x Citroen, 1x Mercedes). A asi 90 percent vsetkych aut, co som s nimi jazdil to ma tiez obdobne (cize asi dalsich 120 aut). Znizenie rychlosti znamena preto bud podradenie do 3 alebo podtacanie motora. Podtacanie motora znamena posun do nizkych neefektivnych otacok a tym padom vyssie emisie a vyssiu spotrebu, co je v preklade viac znecistenia a drahsie jazdenie. Naopak podradenie znamena zvysenie otacok nad optimalnu hladinu, kde je najnizsia spotreba a tym padom podobny efekt ako pri podtoceni, vyssie emisie, vyssia spotreba. Takze vlastne znizenim rychlosti nahravame ropnym sejkom a takisto vlade, ktora na zaklade nasej zvysenej spotreby zinkasuje podla mojho nazoru o cca 5-7 percent viac na spotrebnej dani.
Druhy aspekt znizenia rychlosti je cisto bezpecnostny.
Ano, nizsia rychlost znamena kratsiu brzdnu drahu a kratsi reakcny cas. Ale v spojeni so slovenskymi policajtami a laserovymi meracmi rychlosti je to nebezpecna kombinacia. Uz vidim ako prveho Februara/Unora stoja policajti na kazdom rohu v kazdom meste a vyberaju nove pokuty, ktore su vyssie ako sucasne. Ziadne riesenie napomenutim, pokuta natvrdo. Preto vodicom co nemaju tempomat nezostane nic ine ako chodit s ocami na tachometri. To znamena, ze budu menej sledovat premavku a reakcna doba sa zvysi asi na tolko, ze zo 60 by stihol aj zastavit. Alebo reakcna doba ani nebude a budu pozerat iba na tachometer. Nechcem si to ani predstavit.