Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
filko 11.02.09 00:40
« Filkovo hodnocení
Se zájmem jsem si znovu přečetl jporovu recenzi šarkana divokého. Takhle to má být. Naprosto bravurní motor je obestavěn jaksi Mercedesem. Osmiválec do V s kompresorem. Tleskám. I tomu tříventilovému výstřelku. Jpor může ostatním říkat, že motor má 24 ventilů, což může znamenat šestihrnek po čtyřech. Bylo by to podobné sundaným nápisům na zádi - tak to má být. Druhý potlesk si vyslouží budíky. Tacho do 320, otáčkoměr s nápisem pro zapomětlivé: kompresorovaný V8 a analogové hodiny! Bravo! Až na některé Mercedesí výstřelky brilantní kompozice. Design interiéru i exteriéru mi není zrovna nejbližší, ale přibližuje se automobilovému nejnižšímu jmenovateli. Třetí potlesk. Osobně mi nesedí stříbrná barva, ale podobně jako již zmíněné mercedesí vlastnosti.
Před tímto autem smekám, a majitelé to obvykle vědí. Smekám, protože je elegantní, okázalé jen jak je nutné a je dostatečně dobré. Na toto baworák nikdy nedosáhl. A hlavně: osmiVálec; né deset; né atmosféra. Kompresor.
:yes: -
jmurjr (H22A7) 05.02.09 23:00
« Re: Kicherer
to som nasiel pri hladani uprav na moje auto. vyzera to ako celkom zaujimava alternativa. a vraj spolupracuju s brabusom. v pripade mojho motora maju dokonca aj rovnake parametre. este je tam stage 1 a ten ma tieto parametre:
for E 55
Increase in output up 525 PS (386 KW)
760 Nm at 3.000 rpm
incl. V-Max-Rise
Selling price incl. Assembly:
€ 4.300,00 excl. tax
co je asi to iste ako K1 od kleemana.
K4, 5 dni v prahe? tak to potom chcem vyskusat :yes: -
jpor (RSKa) 05.02.09 22:55
« Re: Kicherer
dík za porovnanie!!!
Kleemann:
K1: 530k/750Nm/300km/h - 4.230 EUR bez DPH včetně montáže
K2: 570k/780Nm/300km/h - 8.150 EUR bez DPH včetně montáže
Takže cenovo aj výkonovo je Kicherer medzi K1 a K2. Akurát točivý moment je u Kicha lepší :-!
Ale obávam sa, že sa schyľuje ku K4-ke...
Manželke som o tom hovoril, že Kleemann znamená autom do Prahy na 5 dní kvôli montáži. Hneď sa potešila. že v Prahe sú také obchody, čo nie sú v BA ani vo Viedni, a že teda nech si to dohodnem na apríl :yes: >:D >:D >:D >:-[] :-! a to som pôvodne len tak veľmi nesmelo nadhodil...
3-4 dni v Prahe za nákupmi a potom naspäť vlakom / letecky. AMG nám privezú potom domov... -
"-- skrytý --" 04.02.09 11:02
« Re: zmena cestnych pravidiel
Nádherné je to ako slubovali, že oficiálny sadzobník bude na nete k 1.2. A 2.2. zrazu zmenili retoriku a zrazu že nič nedostanete. Prečo by som mal potom platiť pokuty, keď ja vlastne si nemám možnosť ani skontrolovať, či mi policajt pri danom porušení predpisov vymeral pokutu v správnom rozsahu a teda riadil sa vykonávacími predpismi miniserstva vnútra. Nechcem spochybnovať nikoho kompetentnosť len jeden príklad, ked policajti pokutovali pred 30.1. kamionistov zato, že nemali dialnicne nalepky za rok 2009. A to je upravené vo vyhláške, dokedy platia staré dialnicné. Takže asi by bolo opodstatnené poznať sadzobník na zákmlade ktorého mám byť stíhany -
jpor (RSKa) 01.02.09 22:28
« Re: NA PREDAJ!!!!!! Corvette + Mondeo ako bonus
ako je to s trestnosťou rušičky? Akože pokuta jak hrom alebo basa / podmienka? Viete to niekto?
Inak limitér v Mercedesoch je teraz na nezaplatenie :yes:
A myslím si, že ich to časom prejde a bude sa to zase blížiť tomu čo bolo doteraz. -
jmurjr (H22A7) 01.02.09 15:48
« Re: zmena cestnych pravidiel
novy limit, nove merace, povodni policajti. nechcem ich hadzat vsetkych do jedneho vreca, ale s normalnymi som sa stretol malokedy. vacsinou prevladala arogancia a absolutny pocit, ze su nieco viac. a ked som mal problem s vodicakom (niektori vedia), tak ma kvoli rychlosti zastavilo 8 policajtov (nie je to preklep - osem policajtov) naraz (raz len nemali asi co robit).
myslim si, ze policia by mala byt menej trhovo orientovana a tym padom nemat ako hlavnu napln prace tvorbu zisku. omnoho osoznejsie by bolo postavit raz za cas policajta tam, kde je situacia naozaj nebezpecna (zatacky, krizovatky, skoly) a tak donutit ludi k miernemu spomaleniu a zvyseniu pozornosti. to je asi len moje zelanie a nikdy to tak nebude. -
Matt26 01.02.09 15:16
« Re: NA PREDAJ!!!!!! Corvette + Mondeo ako bonus
Na lasr antiradar nepomôže a rušička je aspoň u nás tresná, pri prvej kontrole (a to nemusia ani merať, len zastavovať) sa môže stať že zbadajú rušičku a je konec. A to že zakázali aj antiradary, za to by som Kaliňáka ukameňoval. To je ako zakázať prací prášok do práčky.
Inak dnes podľa dopravného servisu sú už skoro všade a to je nedeľa, ani nechcem pomyslieť čo to bude tento prvý týždeň. Asi vyberiem bicykel >:D
to je v jazyku páli (v ňom je Buddhistický kánon, ako latinčina pre kresťanstvo) niečo ako "dobre povedané", "múdro vravíš" apod.
Velice jasne zhrnuté, s nadšením a zároveň triezvo podané hodnotenie :-!
Okrem toho, že mám radosť zo zdieľaného nadšenia pre vec/Šarkana, musím povedať že si vystihol jednu vec, ktorú pocitovo v sebe už nejaký čas nosím:
preplňovaná V8
Už dlhšiu dobu sa pristihujem pri tom, že pri pohľade na atmosférické motory mám pocit akejsi nedostatočnosti, ako keby to bola zmeškaná príležitosť dostať z motora viac, ukrytý potenciál, ktorý výrobca dobrovoľne necháva ležať ladom nevyužitý. Taká škoda...
V6 je fajn, V10 má pre mňa tak nejak divný zvuk, V12 znie dobre až v stredných a vyšších otáčkach...ale V8 je super v celom rozsahu. A vo vyšších objemoch ešte aj s hrozivým dunením >:-[] :-! Niektorí preľaknutí chodci, ktorý zblízka zažili nečakané prehrabnutie Šarkanovho plynu, by iste prisvedčili >:-[] >:D :-!
A tie počty s ventilmi sú super, to ma dostalo - V6/24V >:D >:D >:D
Po dnešnom fakt blbom dni je to taká odmena...dík ;-)