Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
ROBERTOO 09.03.09 23:41
« Re: Dobry skutok
Tak nieje z najkrajších.Jpor,s tým Yetim som to nemyslel vážne 8-s To chceš kupovať namiesto toho Focusa do práce ak dobre rozumiem,hej?Čo tak radšej niečo od Mazdy?Síce bez 4x4,ale to sa využije sem-tam.Nemyslím,že 4x4 je naozaj až tak potrebná.Skorej by sa to zišlo Šarkanovi.Aj keď ten pocit ísť zo zákruty napred dverami je krásny :yes: :yes: :yes: >:D -
ROBERTOO 09.03.09 22:52
Suzuki SX4.Aj keď na druhej strane známy čo ho má tak povedal,že spravil hovadinu keď ho kúpil domov a ide ju predávať.Pár tisíc nabehané ak sa nemýlim,skoro nové auto. ;-\ A Fiat Panda?Fiaty tiež nie sú povestné svojou kvalitou a spoľahlivosťou.
Alebo si počkaj na Yeti-ho >:D 8-s
Alebo potom ešte Mitsubishi.Neviem do akej cenovej hladiny to má byť,takže len návrhy. -
jpor (RSKa) 09.03.09 22:37
S Focusmi máme pomerne dobré skúsenosti, pár hovadín a inak OK. Servis je priemerný, ale vedia aj riadne kusy urobiť: po výmene platničiek neodvzdušnili chalanovi brzdy a ten pred prvou zákrutou brzdil aj očami, keď mu pedál spadol na podlahu 8-s ani neviem či to po pár pumpnutiach nabehlo aspoň trochu, ale bol riadne vyplašený. Potom som ho poslal do servisu nech to napravia, najprv zatĺkali že to pri výmene platní sa nemusí robiť, a potom priznali že nejaký stroj na to sa pokazil. Ešte za jeden nedorobok potom chceli zaplatiť, tak som im vynadal, že ako si dovoľujú po takej potenciálne katastrofickej chybe niečo pýtať za servisný úkon, ktorý navyše zabudli urobiť. Tak potom sklapli, ešte náš chalan bol za vedúcim servisu, ten napravil veci ale až na druhý pokus...si nevybereš. Snáď fakt ioba ten Mercedes je vycvičený dobre. A oni predávajú aj Kiu, tak newiem, že či Ceed alebo ký ďas...
Citroen má silne blbú povesť s elektronikou, to radšej nie...
Keď nad tým tak rozmýšľam, tak ono aj 4-kolka by sa hodila. ALe čo také lacné...Fiat Panda? Poznáte niekto niečo menšie dobré so 4x4? -
borovička pivo ako je tu živo 09.03.09 20:20
nejde o forda, veď práve preto som začal vetou, ktorou som začal. A tragédia je najmä situácia so servisom na slovensku. Ja chápem, že sa autá kazia, chápem, že sa dokážu pokaziť aj pričinením vodiča (mal som vo firme výtečníkov s týmito vlastnosťami) ale nechápem prečo skoro každý servis (aspoň tu na SK kde som sa vyskytol) rbude obiť z človeka *. Preto si myslím, že čert ako diabol.
-
borovička pivo ako je tu živo 09.03.09 19:36
koľko ľudí toľko skúseností... u nás vo firme to s TCO vyhráva opel
A zopár takýchto "hrôzostrašných" zážitkov mám aj s toyotou, aj s audinou a pod. A nie od suseda ale mojich vlastných, mimochodom môj zamestnanec má vlastný ford focus, nechci vedieť čo si o ňom myslí, nemať na neho leasing už by bol určite preč.
čert ako diabol v tejto triede a cenovej hladine -
Vette 09.03.09 17:37
Sused kupil v augute, ked som kupoval ja Mondeo Vectru 3.0 v nafte. Auto kupil nove vo svajciarku. Po tyzdni uz mal doma odtahovku, lebo nemohol nastartovat. Vcera doviezol nove auto, Vectru dal prec lebo uz nezvladal kolko bolo auto v servise. A to som si myslel ze by uz Vectra pred koncom vyroby mala myt chyby vsetky vychytane.
-
"-- skrytý --" 09.03.09 09:46
« Re: C200 a C220 cdi
no ano Brabus je parada, ale pytaju za to hodne penazi.Podla mojho nazoru, by mal ist rasto do upravy SW v riadiacej jednotke.U nas, by som isiel dvom upravcom a to bud : Profituning, alebo MM-Racing.Obidve firmy disponuju vykonovymi valcami a zmeraju Ti auto pred a po uprave a pri celej tej uprave mozes byt.A mas 14 dni na vyskusanie a ked nebudes spokojny, tak Ti nahraju naspat povodny soft.Samozrejme ten Brabus ma navrch v tom, ze Ti da garanciu na motor a hnacie ustrojenstvo, ale na 320 CDI pytaju cez 2000 Euro a na 200 CDI, to bude cena podobna, co si myslim, ze nebude pre Rasta akceptovatelne.Alebo Rasto skus vyskusat firmu Wetterauer z Nemecka, ktora sa specializuje na SW upravy a ma aj zastupenie v Cechach v Prahe.Tato firma ponuka za priplatok aj zaruku na motor a hnacie ustrojenstvo.Jedina nevyhoda tychto SW uprav je ta, ze ked pojdes na servisnu prehliadku a bude im v systeme ukazovat, ze treba nahrat novy SW od vyrobcu, tak Ti vlastne prepisu ten upraveny soft na povodny.
Alebo este skus Carlssona, ten ma zastupenie v Brne a ponuka tiez zaruku na motor a hnacie ustrojenstvo a tam mozes chodit aj na zarucne kontroly a servis a oni poslu fakturu do Blavy a oni im to preplatia.
Na Carlssone som sa viezol, ale bola to upravena 220 CDI na nieco cez 200 koni a pocitovo to islo temer ako 320 CDI, taka stvorvalcova raketa a to doslova. -
borovička pivo ako je tu živo 09.03.09 09:37
myslím, že v tom opeli by sa potrhali aby mu predali novú a vidím to na 20% zľavu a 19% DPH, plus šrotovné... bude z toho zaujímavá cena :-) ak to berie na firmu
My jazdíme firemne opel (a to sme naň prešli zo 4značky) a rovnaká kvalita aj servis ako zvyšok konkurencie, dnes si už v tej cenovej kategórii nevyberieš.
-
jpor (RSKa) 09.03.09 01:17
Rasto111: ako píše Vette, nakoniec som naozaj išiel do C320CDI. Osobne by som sa čipu do C200CDI nebál, ten motor je konštruovaný na výkon 170k, ale treba ísť do nejakého solídneho výrobcu, lebo medzi 200 a 220 CDI sú aj nejaké hardvérové rozdiely, už sa to tu písalo. Myslím kľukovka alebo jej uloženie, spojka a ešte neviem čo. Písal to tu riso73, má s tým skúsenosť. Nechal si takto prehodiť origo softvér z E220CDI do E200CDI a po nejakom čase to začalo robiť neplechu. Preto radšej soft ktorý bol od začiatku vyvíjaný pre 200CDI. Taký Brabus ked ti dajú priamo u predajcu (u nás) tak som sa informoval, že aj v SK ti naďalej platí záruka. Ostatných výrobcov v SK neuznávajú. -
jpor (RSKa) 09.03.09 01:11
no normálne nám ten motor origo predali aj s autom v Opli v Nitre, fakt.
Viem že tento endžín sa tam montoval len krátko, predtým tam bola 1,7D a 1,7TD a tuším aj 1,5TD či čo a potom neviem, ale je to normál, žiadne lego.
To šrotovné je taká vec...buď tú Korzu predám za 2000 EUR alebo to isté za ňu dostanem ak kúpim dačo novô. Tak newiem čo s ňou, najlepšie výmena za nejakú Fabču, tú opraví hocikto a ako auto je oveľa lepšia od tej Korzy... -
rasto111 08.03.09 21:51
Ahoj, chcel by som sa Ta opytat na jednu vec. Pisal si tu v oktobri, ze mas zaujem kupit C200CDI a dat ho chipnut. Chcem sa len opytat, ci si to urobil? Lebo aj ja som v ramci tej koncorocnej akcie kupil C200CDI a bolo mi luto dat 160tis SK za verziu C220CDI. Radsej som si za tie peniaze kupil vybavu a teraz rozmyslam nad tym chipom. Nie ze bu bolo to auto vyslovenie lenive, ale chyba mu taka akasi iskra. Chcem sa len opytat, co si urobil Ty, ci si isiel do toho chipu a ako to dopadlo...
malá milá modrá besná Impreza
Fakt >:-[]