Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
"-- skrytý --" 03.04.09 00:19
« Re: BOLA to M6 definitivne
tak CARLSSON si zamietol?
Ak sa ta mozem spytat, kde si s tym bol na valcoch?
Ale na SR nie je vela moznosti, tak odhadujem Blavu, tam su dva,teda u firiem co robia chiptuning, ale zase to su profici, tak neviem.
Ani som nevedel, ze ESP moze robit problem na valcoch. -
jpor (RSKa) 02.04.09 23:56
no jediné čo si viem predstaviť že by chlapík s M6-kou nevedel narábať, alebo má mierne nižší výkon ako deklarovaných 507k a ja mám zase viac ako papierových 476k. A to je trochu možné, páč tie motory sa robili aj vo verzii 517k/760Nm pre S-ko a SL-ko. Ten môj bol na meraní na brzde, ale nevedeli vypnúť ESP a ich odhad bol 490k/740Nm. Ja som ale medzitým od jmurjr sa naučil ako to vypnúť a pôjdem dať odmerať presnú hodnotu.
A s tým Kleemannom som už viacmenej rozhodnutý, že ho dám urobiť. A pekne K4 - 640k a už ma M5/M6 nebude vzrušovať >:-[] (teda aspoň na diaľnici nie) -
jpor (RSKa) 02.04.09 23:52
starký tak mi do SZ napíš akú má ŠPZ, ak si pamätáš, to bude isté.
Z Tvojho príspevku som pochopil, že si ju poznal podľa zvuku - je to tak?
Je tam aj zmienka o zrýchlení - osobne by som bol hodne opatrný odhadovať podľa zrýchlenia len zrakom, pokiaľ nemáš na porovnanie paralelne s ním zrýchľujúce iné auto, ktorého výkony poznáš (a blížia sa mu).
Myslel som najprv, že si sa s majiteľom na pumpe rozprával...to by bola istota. -
"-- skrytý --" 02.04.09 23:02
« BOLA to M6 definitivne
Priznam sa ze som necital celu diskusiu k tebe ci bola spominana 6-tka M6 alebo nie, ale: dnes som sa s nou stretol na pumpe v BB a ano, je to M6. Uz som pocul nejednu M6 aj M5, v M5 som absolvoval Ring Taxi na Nurburgringu, a je to M6, dam na to ruku do ohna ;-) Klame hlavne mierny tunning od AC Schnitzera (predny a zadny naraznik, vyfuky) a "odznackovanie", teda ak som dobre videl ziadne M6 znaky. A pri mierne dynamickom odstartovani pomer zrychlenia a relativne nizkych otacok a tomu zodpovedajucemu nie uplne vrieskajucemu vufuku to jednoznacne bola M6. Okrem toho som sa s nou troska aj ja natahoval v minulosti s otcovou 528iA medzi NR a ZH, ale jasne ze som mu stihal akurat par km kde mi kvoli premavke nemal velmi ako ujst. Takze "mini zahada" vyriesena >:D :-! -
jpor (RSKa) 01.04.09 23:33
« Re: oficialne predsavenie E 63AMG
No ešte to tu nebolo - dík!
AMG je výrazne krajšie ako bežné Éčko. Sumár detailov z neho urobil fešáka. Všade hrany - ešte aj tie výfuky, čo boli X generácií oválne, sú teraz hranaté... Ale sedí to s dizajnom celého vozu, moc pekné. Akurát neviem prísť na chuť atmosférickému motoru. Stále čakám na 63 biturbo. Viem že Brabus biturbo kit už vyvinul, ale origo od AMG to bude bez toho mastného doplatku pre Brabus. A bude k tomu aj dimenzovaná prevodovka atd. Myslím že od 2010 či 2012 to má byť...
A ešte ma dosť prekvapilo, že vzduchové pruženie je iba na zadnej náprave, na prednej klasika oceľové struny. A evidentne AMG urobilo hodne práce na tom, aby postavilo športovejší voz: elektronické riadenie tlmičov, strmšie a komunikatívnejšie riadenie, tuhší podvozok, 3-stupňové ESP, rýchlo radiaca prevodovka MCT z SL63 AMG - je veľmi dobre hodnotená, atd atd. No som zvedavý...
ESP robí problém, preto je aj u MB možnosť v servisnom menu vypnúť ESP a je tam doslovne napísané ESP off - meranie výkonu.