Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 29.04.09  12:12

« Re: MB ML

tak toto som si tiež myslel, ale pravda je taká, že keď je klíma zapnutá, kompresot beží STÁLE. Teplotu v aute máš nastavenú na 22, v kabíne je 20 ale klíma ide, len sa k tomu chladenému vzduchu primiešava teplý od motora, aby výsledný výstup bol na 22 ako káže termostat. To je celé.
    Skutočne vypínateľnú klímu majú tak možno hybridy typu Prius alebo elektromobily. Ono zase keď vypneš klímu tak sa z nej vyvalí vlhký vzduch a tiež to nemusí byť príjemné...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.09  22:49

ale ked klimu zapnes a nie je treba chladit priestor v kabine, tak sa to sprava ako bezne auto bez klimy, teda nechladi, len teply vzduch ide do auta od motora. Ja mam zapnutu klimu stale, akurat cez leto, ked si sadnem do auta a je horuce, tak najskor vyvetram otvorenim okien a potom dam na par minut vnutorny obeh, aby mi nefukalo do auta horuci vzduch od motota a az potom, ked je v aute prijemnejsie a motor sa schladi jazdou, vypnem vnutorny obeh.
  • « 00 Reagovat !

foto marekkk

marekkk 28.04.09  22:47

to je nic ja som chodil s ocom na traficu a otrhlo nam tlmic vyfuku tak vsetok dym siel do kabiny a nam nezostavalo nic ine len v -20 otvorit okna dat ciapky rukavice a ist na cestu :-! po zastavkach sa na nas kukali ci sme ako mimo ale ten dym bol otras ked som vystupil tak som bol cierny ako uhlik:D to bol este ten stary typ trafica ten nesplna normy ani euro 1 >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jmurjr-H22A7-

jmurjr (H22A7) 28.04.09  22:33

jaaj, v ramci kurenia by som vam chlapci odporucil jumper. tiez ma pridavny ohrev, ale ani za boha neviem coho. v zime je v aute zima. termostat je v pohode, ale raz sa mi stalo, ze auto sa zohrialo po 450km zo 600. a to nehovorim o kureni. vodic bol v pohode, ale spolujazdec bol cely cas v hrubej bunde, capici, rukaviciach a zabaleny v deke. zas na druhu stranu, vonku bolo -30...
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 28.04.09  22:23

Aha, no tak to že musí byť zapnutá klíma som sa v manuále nedočítal. A v zime som pri šatrte klímu nezapínal. Ona by zase ochladila tie nažhavené špirály. Áčko nemusí mať klímu zapnutú a preto to hneď hreje jak besné.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.09  17:18

ale maju to, len diesle, co je samozrejme.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.09  17:16

no ja som mal predosle tiez 220 CDI T model, ale Ecko mi kuri rychlejsie.Ma zabudovane pridavne kurenie s vyhrevnym telesom PTC, ale musi byt klima zapnuta, inak nefunguje.To znamena, ze aj pri najvacsich zimach netreba cakat na zohriatie motora a az potom zapinat vyhrievanie interieru, nema to vplyv na pomalsie ohrievanie motora, motor sa ohrieva nezavisle a nema to vplyv na jeho pomalsie zohriatie, ale musi byt ako som pisal klima v rezime on.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 28.04.09  01:13

Vette: vyzerá to tak že to nevie vyjsť ;-\
    Tie Audiny stáčal asi ten istý koumák 8-s
    To fotenie: Bol som sa s malým prejsť, aby sme nejako strávili mimo domu sobotňajšie dopoludnie - vozenie na ML má veľmi rád, asi occeňuje ten rozdiel oproti Áčku. Pustil som mu rozprávku na LCD a bolo vystarané.
    Som bol minulý utorok testovať 4x4 a to poriadne - pri Bystrici sme vyšli na Suchý vrch a to práve tou najhoršou cestou. Bahno, tráva, kamene, koľaje... Užil som si to. Ale ML išlo bez zaváhania, na cestných pneu sa dralo dopredu jak besné, aj strmým kopcom po tráve vystrelilo jedna radosť. Celkom som si urobil obraz čo to dokáže :-!
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 28.04.09  01:08

maxo: fotené pri Drážovskom kostolíku. Drážovce je dedina hneď pri Nitre, smer Topolčany/Prievidza
    To kúrenie tam majú všetky dieslové Áčka, podľa manuálu ho malo aj moje predošlé C220 CDI ale akosi ho tam nebolo cítiť, a už vôbec nie spôsobom aký predvádza Áčko... Proste odporový vodič v keramickej izolácii ohrieva vzduch pred vstupom do kabíny a funguje pri studenom motore a nízkej vonk. teplote. Možno to na Céčku bolo pokazené...
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 28.04.09  00:33

bol si testovat 4x4?? :-) to stretnutie v Nitre sa nam asi nikdy nepodari. Vzdy tam idem neplanovane :-( Uz som tam tu zakazku aj skoncil, tak je tazko povedat kedy tam budem mat dalsiu cestu.
    Zaujali ma tam dnes v bazare 2ks Audi TT, rok 2002 v cene 9980Eur, a hlavne to ze kazde malo najazdene 128.000km :-) Taketo nahody ma na bazoroch vzdy zaujmu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 28.04.09  00:29

urcite je za 800tis super cena. Patriota som zvazoval pre zenu, ale tej sa nepaci :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.09  00:25

vsimol som si, je pekny a kde to je fotene ak smiem vediet.
    Ja som mal taketo Acko pozicane ked som mal moje v servise, ale to bolo volaco strasne.To kurenie si tam dal dorabat?
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 28.04.09  00:20

no tak ten motor (180 CDI) naozaj nevie bežať potichu. Ale v zime kúri okamžite po štarte. Má tam keramické elektrické vykurovanie a to funguje výborne.
    Hodil som pár nových foto ML do galérie ako ochutnávku chystanej recenzie. Ale musím povedať že chystám ju už x mesiacov a furt je to len v rovine "raz to bude"...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.09  00:12

No Acko je oproti tomu des.
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 27.04.09  23:53

nie nie, zrúda 420 CDI stačí. Síce som potom chvíľu premýšľal, že som predsa len mohol za tú istú cenu ML500 a potom do nej kompresor (505 koní/660 Nm) ale aj toto je fajn. A menej žere.
    Inak ho používame vcelku pravidelne, ale dosť často na také skoky po meste (manželka). V zime tak isto, ale negarážujeme ho zatiaľ. Viem že v zime stráca kapacitu, ale vtedy to hlavne vycucalo to nezávislé kúpenie. Idem na to kúpiť nabíjačku, už ma to dožralo.
    Silnejšia batéria sa nedá priplatiť, ale je tam vraj 100 Ah, tak newiem či to nestačí... Možno ho budem pravidelne brať na nejaké tie moje trasy 200km+ aby sa prebehol.
    Ale na Áčku sme toto jakživ nemali. ANi baterka, ani poruchy, ani kultúrny tichý chod motora, nikdy sme nič také nezažili... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto marekkk

marekkk 27.04.09  22:13

tak ano ale mb si cenu drzia ako tak a ten patriot ak je novy to by som bral ja mam compass a som s nim velmi spokojny sice tie plasty su hrozne ale za tu cenu a oni uz maju 3zajednane myslim si ze 800tis nie je taka hrozna cena

• « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 27.04.09  21:57

drzim im palce. Prepad je obrovsky a jazdene auta je obrovsky problem predavat. Vcera mi ponukal kamarat Jeep Patriot 2.O TDI novy za 13.000EUr. Dalsi teraz kupuje rocny Tuareg 3.O TDI za 650.000 s DPH. Nezavidim obchodnikom s autami takuto znenu na trhu :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Vette

Vette 27.04.09  21:17

Cierny 420CDI.
  • « 00 Reagovat !

foto marekkk

marekkk 27.04.09  21:17

teraz idu kamosi donies 10 ML320cdi z nemecka okolo 800tis+dph co si myslim ze je skvela cena kto by mal zaujem tak sa ozvite cez postu odpisem maju tak 20tis km priamo z predajne ;-) ;-) ;-) nepremyslat kupovat >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 27.04.09  21:07

mne sa zda ze je to ml 420 cdi ale nie som si na sto percent isty ak mas vacsiu "zrudu" tak sorry jpor >:D >:D >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…