Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
STi (Modo Team) 30.04.09 14:22
« Re: ML vs. GL
Já sice vozy této kategorie nemusím,ale měl jsem možnost obě vyzkoušet viz. novinky: [odkaz]
Souhlasím s vámi,že prostor vepředu je v obou vozech stejný. Když si sedne člověk na zadní sedačky, tak si "vzdušněji" připadá v GL,neboť tam je vyšší střecha a ještě další sedačky za ním (alespoň v mém případě). A musím říct, že v GL se dá celkem slušně sedět i v té třetí řadě.
Jinak hodně záleží na výbavě - naše půjčené ML280CDI mělo "obyčejný" podvozek a ten mi připadal skutečně špatný, auto se až moc houpalo. V případě GL420CDI už byl stavitelný podvozek daleko lepší,ikdyž hmotnost samozřejmě znát je. Ale u takovýchto aut asi není zrovna to hlavní náklon v zatáčce (stačí vzít "normální" kombi a pocity v zatáčce jsou daleko jistější, stejně tak jako použitelnost kufru je daleko lepší). Takže mě sice GL nadchlo, oproti ML je pocit "nadřazenosti" ještě výraznější, ale tato auta prostě nejsou pro mne ;-) -
za-mirec 30.04.09 12:56
No priestor ML vs GL som okusil priamo u predajcu ,ked sme riesili ML-ko. A uprimne povedane boli sme z GL sklamany. Vpredu uuuuuuuuplne to iste ako ML (palubka,priestor) a vzadu o nieco vacsie ,presne ako tu niekto pisal, ze take ML kombi >:D .Ale ked clovek nastupuje do niecoho takeho velkeho ako je GL tak caka nieco podobne velke aj vo vnutri no a ked sa tieto ocakavania stretntu s realitou tak je potom z toho sklamanie typu ,,malo miesta v GL'' Takze pridavam sa k nazoru,ze interier ML je vzdusnejsi a ak nie rozmerovo tak pocitovo urcite vacsii. :yes: -
Rysguf. 30.04.09 12:28
Ano, aj ja vychadzam z toho ze interier je rovnaky, priznam, mal som vystat tu 15 minutovu radu do ML :-) , hned by som vedel. No kazdopadne a nemenne, dojem mam z toho taky zvlastny, ako aj iny ludia + reakcia predajcu... zase treba povedat ale, ze som si tam nejako zvlast nenastavil sedadlo ;-\ zeby preto? Malo to tusim aj nejake sportove sedadla, a to au z takym bocnym vedenim, ze som sa do nich nemohol zmestit :-) Ani za nic. Tie su asi pre 45 kilovych talianov a spanielov alebo co... Preto som hovoril o predimenzovanosti, pretoze si myslim, keby sa vyberu predne sedadla z GL a chcel by som tam dat sedala z C5 minulej generacie (tie obyvackove sedacky), tak ani za boha ich tam nevtrepem. Napriek velkosti auta. -
MadLi 30.04.09 11:22
Podla mna su natom rovnako co sa tyka priestoru, hlavne pre vodica a spolujazdca. Soferoval som obidve, rozdiel v sirke celkovej je tusim 1 cm takze nepodstatne. ML a GL su v podstate identicke auta, GL sa vyraba na dlhsom podvozku. Rozdiel je podla mna citit len vzadu a GL ma predsa len o dost vacsi kufor. A hlavne je strasne citit vacsiu hmotnost GL v zatackach, to sa s MLou neda ani porovnat ;-) -
Rysguf. 30.04.09 10:43
« ML vs. GL
Ahoj Jpor, pocuj, sedel som na autosalone v GLku a mne sa to zdalo o dost menej vzdusne ako napr. Touareg, proste este aj v Chevy Captiva sa mi (a chcem este podotknut, ze nielen mne!) sedelo lepsie, viac miesta do stran, nad hlavou... ako to? A ktomu vsetkemu to zaklincoval predajca pri MB, ktory so mnou nepolemizoval a nepriamo naznacil ze ked chcem vacsie, nech skusim ML. ML som nesedel, tak sa pytam co na to hovoris ty? Urcite si okusil aj GL. Je GL viac predimenzovane (hrubsie dvere a pod)? Alebo viacerym ludom vratane predajcu MB vtedy sibalo ;-)
-
jpor (RSKa) 30.04.09 01:15
« Re: BMW 330d
To video poznám...chipnuté je to určite.
Chlapec sa snažil, aj mu to šlo. Na môj vkus sa príliš tlačil na druhých, manévre na diaľnici boli dosť divoké, asi pár kolegov donútil blikať / trúbiť, ale je fakt že jazdil bezpečne, nevrhal sa tam kde nevidel, nenútil kolegov v protismere uhýbať na krajnicu atd. Išiel na doraz. Možno v snahe ukázať čo dokáže hlavne on, potom čiastočne aj auto.
Môj vkus je asi v tej polohe, ako sme jazdili v našich highspeed videách. Rýchlosť áno, ale bez "donucovacích prostriedkov" voči ostatným kolegom na ceste.
Pobavil ma komentár v 1. časti k tomu A4 3,0i - že pri 240-ke diesel vyhráva 8-s skôr sa kolegovi nechcelo ísť 240-kou na okreske páč už to považuje za diagnózu >:D
Ten nový BMW 3,0d je vraj bomba, ešte k nemu to druhé turbo a máme M3d >:D -
"-- skrytý --" 29.04.09 19:47
Na tyhle dvě videa už jsem se taky několikrát díval, dokonce myslím, že to bylo i v televizi kdysi >:D Osobně si myslím, že ten řidič ví naprosto dobře, co dělá. Stačí sledovat, jak se vždycky kouká, než začne předjíždět. Ikdyž jede dost brutálně, tak před horizontem se zařazuje atd :yes: Prostě dobrej šofér :-! -
Matt26 29.04.09 19:00
[odkaz] - aj tá prvá časť je drsná. Ale tomu človeku čiary na ceste nič nehovoria. A to kľučkovanie na dialnici :-| . Nemá to výkon osemvalca a hrnie sa to dopredu >:D .
Ale bolo pekne vidno akí sú Česi barani, 3-prúdová diaľnica a všetci naje.aný v ľavom pruhu >:-[]
Tazka myslienka >:D