Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
ROBERTOO 22.05.09 22:56
« Re: Dnes za 400 EUR
Jednoznačne bez odpočtu DPH.Nejakú tú výbavu oželieš a ako si napísal,tak ani tá,čo tam je,nie je zlá.Máme Octaviu N1-mreža.Hlúposť.Totálne stratená využiteľnosť kufra,vyzerá to ako vo väzení.Síce sme ju kedysi mali vymontovanú,no pri cestách do zahraničia sa vždy vracala späť.A Berlingo máme tiež v N1,je s mrežou a je to také "polovičaté".A ešte má aj zatemnené bočné okná v batožinovom priestore.Proste des.Na druhej strane ušetríš za fólie ak tam nechceš mať moc teplo v lete >:D >:D :-! Resp.súkromie ak by sa to využívalo aj inak ;-\ -
jpor (RSKa) 22.05.09 22:24
marekkk: Caddy mi pripadá hodne pracovný a veľmi málo civilný a vraj sa ako všetky VW aj kradne, tak som na to nepozeral. Ani neviem aké má rozmery, nechceme nejaké hovado, lebo na ňom budú jazdiť naše baby (asistentky vo firme) a tie sa boja veľkého auta.
Ceny sú dosť vysoké, ale napr. Peugeot Partner Teepee v akčnej verzii Happy Family je za supercenu 429000 Sk aj s DPH. A to je v dobrej výbave, okrem ESP, bočných airbagov, senzora dažďa, tempomatu a vyhrievania sedačiek má naozaj všetko čo chcem, ale nedá sa k nemu nič priobjednať navyše. Chyba lávky - nie je vo verzii N1. Takže odpočet DPH sa nekoná. Je to šitý model na šrotovné.
Model s odpočtom DPH je zase v akcii drahší natoľko, že po odpočte DPH sa dostávame na takmer zhodnú cenu 431915 Sk. Akurát si môžem pár šikovných vecí ešte priobjednať, zase tam zavadzia mreža na DPH (hoci ak by bolo plné auto po strop tak sa naopak hodí k ochrane posádky).
Tak teraz babo raď...s odpočtom či bez? Zatiaľ víťazí verzia s odpočtom, doplnená o ESP, bočné a hlavové airbagy, senzora dažďa, vyhrievanie sedačiek a vnútorný nosič dlhých predmetov. Za 472000 Sk bez DPH...
Vozy zo zahr. nemajú odpočet DPH vôbec. Pozeral som ceny na nete, nie sú vôbec nižšie ako u nás. -
jpor (RSKa) 22.05.09 22:16
dopravný servis na Exprese počúvam, ale na dlhé trasy mám rádio úplne na ticho. Keď začne dopr. hlásenie, tak v prípade že normálne počúvam CD tak sa prepne na dopravu, to je OK. Ak chcem ticho, prepnem na rádio a dám ho úplne potichu. Vtedy sa ale doprava "zhlasní" o tak málo, že to sotva cvrliká. A vieš ako u mňa dobre počuť motor...
Navyše - ak som zmeškal dopravný servis, na Orange vytočím 9993 a mám aktuálne hlásenie. Ale teraz tam až do 17.00 hod bola len aktualizácia zo 14.02 hod. Naschvál sa to všetko spiklo proti 8-s Potom ich pri Branisku hlásili ;-\ -
marekkk 22.05.09 07:58
jpor ak ti mozem poradit kukni sa aj na VW caddy my mame berlingo 2.0hdi 90ps nema ani 4 roky a 240tis km a celkom sa da este ked ho na rovinke vytocim tak da aj 155 ale ja by som asi bral vw caddy. ale aj tak si myslim ze tie ceny co za to pytaju su otrasne nas by mal stat 720tis ale bola zlava na 650co si myslim ze je otrasna cena a teraz by som nevahal a objednal z nemecka predvadzacku tam su ceny fajn hlavne na Fr auta tie tii moc neoblubuju >:D -
Matt26 22.05.09 00:18
hmm, krutá životná skúsenosť, nechať 400 éčok len tak v lufte. Nejak som ti to asi privolal >:D . To bude tým ,že som chcel vidieť tie "krabičky" Ale dosť ma prekvapilo, že tá rušička nezabrala. Aj keď to nebolo úplne čelne.
Zato máš životné poučenie - dopravný servis vždy o celej a pol na Exprese :-! >:D , takých pri Branisku, by isto iste hlásili ;-) -
jpor (RSKa) 21.05.09 22:15
« Dnes za 400 EUR
včera som ušetril a dnes zaplatil. 400 EUR za 120-ku na 60-ke. Perd tunelom Branisko merali laserom, vybehol som spoza zákruty a hneď ako zaznel pípák šiel som na brzdy. Ale nestačilo. Asi predok ešte mieril von zo zákruty a nie na laserovú pušku na 3-nožke.
Pekný blond policajtka prišla, dostala doklady, chcela vidieť emisnú kontrolu a diaľničnú známku. Emisku netreba lebo prvé prihlásenie 11/2007. Tak rýchlosť:
- to je za 500 EUR pán vodič (významný pohľad) máme snímku s ŠPZ
- vodič sa tvári akože prúser a rozpačito sa škrabe na hlave. Oči sa pýtajú či sa s tým niečo nedá urobiť. Ale v duši kľud, o vodičáku ani slovko >:D chvíľu som si hovoril že nech mi tú snímku s ŠPZ ukáže, ale zase aby nezačala pozerať po detektoroch...
- vypíšeme šek?
- netreba, mám hotovosť (vyťahujem 500-ku z policajného fondu - zvlášť oddelenie v peňaženke)
- viete že prispievate do štátneho rozpočtu? A viete na koho tie peniaze idú?
- no viem že do štátneho to ide ale neviem na koho idú... :-|
- na Cigáňov!!! A na poslancov a ich platy!!!
- vodič sa v duchu rehoce, ale hovorí: tak to mi teda vadí!
- je mi to ľúto pán vodič, ale sa nedá inak, dáme vám 6 blokov po 66 EUR, to je 396, vydám vám naspäť. Nebude vám chýbať (tých 400 EUR)?
- vodič sa vnútri usmieva, navonok potichu: ááále nebude...
- no fakt ma to mrzí, ale tak ako vy to málokto porušuje. A ešte vás nechytili? (neviem odkiaľ pochopila že takto jazdím furt)
- no už aspoň rok a pol nikto nič...a od februára ste hádam druhá hliadka čo somstretol že merala, asi som mal dáke šťastie či čo
Potom som asi 2 hodiny nejak váhavejšie a pomalšie jazdil, ale keď prišla severná D1, tempomat na 177 a pokojne vpred. Zapískal radar, brzdy, na 135. A zachvíľu vedľa tmavá S4-ka... Pomaly sa odplížiť za druhú zákrutu a tempomat na pôvodnú hodnotu.
Každý chvíľku ťahá pílku >:D >:D >:-[] >:-[] :-! -
jmurjr (H22A7) 21.05.09 07:55
« Re: Záchranný modul
roomster je naprd. neni z neho vidiet, proovnatelny diesel s 1.6 hdi je bud 77kW 1.9 chrochtak uplny, alebo 1.4 TDI 59kW, s ktorym jazdit je za trest (v ramci akcie som ho mal na vikend).
nakladacia hrana je vysoko, vzadu sa sice dobre sedi a je svetla dost, ale zpredu je vyhlad ako z OT.
s co sa tyka dizajnu, tak len cakam, co skodovka predstavi v buducnosti, lebo prva polovica je jasna, ze je z fabie, ale zadok netusim z coho.
jedine co na tom aute, co som mal pozicane bolo super bolo radio, ktore malo mp3, ale aj to bolo za priplatok a taktiez malo peknu bledomodru farbu.
naozaj radsej berlingo... -
Matt26 21.05.09 00:35
tak keď si vymenoval ESP a klímu, tak to Logan nadobro vypadol >:D . Ale zas keď to berieš tak, (síce neviem v akom rozpočte sa pohybuješ) ale mohol by si zvoliť aj nejaké kombi strednej triedy s pohodlne sklápacou druhou radou sedadiel. Účel "dodávočky" by to splnilo a rozhodne aj druhého auta do rodiny. Čo ja viem, Focus či Mondeo combi alebo aj Laguna grandtour je veľká a hoci aj nová Insignia sportturer ;-) .
Každopádne naftové Berlingo nie je zlá voľba, tieto motory sú spoľahlivé a trvácne :-) :yes: -
jpor (RSKa) 21.05.09 00:27
no Logan MCV ma napadol, ale keďže to má občas slúžiť aj na osobnú dopravu napríklad do BA, alebo ako náhradné vozidlo pre manželku, pokiaľ bude jedno z našich áut v servise, tak radšej niečo civilizované, čo má klímu, airbagy, ESP a tak. A dobré crash-testy. Beriem HDi 90 koní. Možno časom čip na 110...? -
Matt26 21.05.09 00:19
Aha, takže do firmy, už som sa zľakol že presedlávaš na niečo "ľahšie" >:D . Ale to by bol asi krutý skok z 530hp na 75hp >:-[] . Ale to vyberáš taký menší prepravníček, čo? A neuvažoval si potencionálne aj o logane MCV - za tú cenu môžeš mať aj dva :-! >:D -
jpor (RSKa) 21.05.09 00:14
V škodovke som kupoval Citroen Berlingo >:D >:D >:D
Do firmy uvažujem niečo úžitkového, s občasným civilným použitím a tip padol na nové Berlingo / Peugeot Partner Teepee, ale ešte som chcel vyskúšať Roomstera, lebo sa o ňom dosť pochvalne vyjadrujú testy. Ale bol tvrdý na 16" kolesách a nízkych pneu. Hlavne ale má o dosť menší kufor a nákladný priestor. Inak kvalita interiéru a spoľahlivosť je samozrejme úplne inde, no ale keď je taká...malá ;-\ -
jpor (RSKa) 20.05.09 23:51
« Záchranný modul
tak dnes večer ma jedna čierna skrinka zachránila pred rozhovorom s polišmi, zbytočnou platbou a prípadne zadržaním VP. V noci totiž nevidno či predbiehané auto má radar alebo je to len civilný kolega. Zacítil som ho dobrých 100 metrov vopred, čo mi v ťažkej pohode dalo čas na zbrzdenie o cca 45 km/h :-!
Okrem toho som dnes testoval Roomster a v rámci toho som trošku pritlačil na limit v zjazde z diaľnice, ktorý má kruhový tvar. Takže Roomsteru mierne pískali pneu a bol v náklone pri cca 72 km/h. V protismere uprostred zjazdu poliši už riešili jedného nešťastníka, asi za svetlá. Keď ma jeden zelený videl blížiť sa v núdzovom režime, len si stihol rukou zamávať pred čelom s nemou otázkou v očiach. Predajca sa rehotal na plné kolo >:-[] >:-[] >:-[]