Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
jpor (RSKa) 03.06.09 22:52
« Servis a spotreba oleja
Dnes bol Šarkan na pravidelný servis a práve to vyšlo na veľkú prehliadku. Menili sa sviečky - máme ich tam 16 ks, to som ani nevedel. Potom klinový remeň, všemožné filtre a olej apod.
Mimochodom spotreba oleja je 0,13 litra na 1000 km, pričom norma výrobcu hovorí až o 0,8 litra na 1000 km (čo sa mi zdá dosť).
Pri tejto príležitosti som dal vymeniť zase predné brzdové kotúče (popraskané mierne) a zase sa objavil problém s vypadávajúcou navigáciou. Okrem toho vŕzganie od prednej nápravy pri točení volantom na mieste a blbnúci vonkajší teplotný senzor (občas vyskočí na 44°C a po polhodinke zase spadne, všeobecne myslím že trochu pridáva teploty).
Najlepšia vec je cena - za tú pravidelnú prehliadku si MB vypýtal celých 1400 EUR bez DPH (materiál aj práca), a to už je po znížení sadzby na E klasse W211 vďaka príchodu novej generácie W212. Zníženie bolo razantné, cca z 108 na 55 EUR za hodinu. Prekvapko... -
jpor (RSKa) 02.06.09 00:47
« Re: Ružova 911
no tak existujú rôzne druhy domácich maznáčikov. Niekto má psa, niekto mačku, niekto Barbie... 8-s
A aj nebohých psov obliekajú do takých psačích oblekov, z ktorých je nagrc, no tak Barbinu oblečeš do ružového Porsche, keď chceš spôsobiť nagrc pocit okoliu, nie?
Alebo sa niekto dobre smeje v pozadí na tom...? -
Vette 01.06.09 17:54
« Ružova 911
tak som mal to stastie a stretol som tu ruzovu 911 aj ja. Narozdiel od Jpora som isiel oproti. Za volantom sedela original kopia Barbie >:D Blond brckave vlasy, presne ako babika :-) Rozmyslam, ci je barbie a jej auto kopia toho co som stretol na ceste alebo Mattel skopcil tento original ;-) -
jpor (RSKa) 22.05.09 23:15
« Re: Dnes za 400 EUR
No tá mreža je posuvná našťastie, dajú sa zadné sedačky sklopiť a potom je to OK. Ale je pravda, že väčšinou je mreža otravná vec. Verziu so zaslepenými oknami nechcem ani vidieť.
V súkromných autách mrežu nechceme, len ju tam trpíme. Ale napr. v ML mi nijak zvlášť nevadí, ani sme ju zatiaľ nemuseli dávať dolu kvôli nákladu.
Výbavu by som oželel, ale napr. bočné airbagy by som chcel. Keď si predstavím bočný náraz tak bez nich je to blbé teda...