Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Vette 19.06.09 23:33
« E63 AMG
Tak som dnes prehnal E63 AMG. Jeho vodic mal trochu stastie, lebo som v tedy soferoval kamaratovho Passata ;-) Bola to hneda metaliza, v zrkadle vyzeral ako bezne MB E. Zaujal ma az ked som ho pustal a prehrmel okolo mna. Dupol som na to nech sa priblizim a obzriem si ho lepsie. Ani som nevedel ze to bude take jednoduche :-) Nastastie su v piatok plne dialnice ;-) -
jpor (RSKa) 16.06.09 23:28
« Re: E250 CDI W212
čo sa týka automatických prevodoviek MB, tak mám skúsenosti v 3 autách:
- AMG: 5° Speedshift - veľmi dobre, radí na 95% tak rýchlo ako by som očakával, som spokojný
- C320 CDI 4Matic: 7G-Tronic - veľmi dobre, na 95% OK, evidentne dobre zladená s autom a motorom
- ML420 CDI 4Matic: 7G-Tronic - dosť zle, akonáhle stupím na plyn viac, rozmýšľa a dlho dlho preraďuje, často zbytočné kickdowny pri polovičnom stlačení plynu; mali by to preprogramovať na kickdown až pri silnejšom pridaní; motor akoby bol prisilný na prevodovku, tá sa ho "zľakne" a neudrží zaradený stupeň (ani moč...).
Zdá sa že 7G-Tronic záleží od modelu a motoru, ako s nimi ladí. No a stará 5-stupňová pokiaľ neprešla kúrou u AMG tak je asi naprd. Mal som ju aj v C240 (2003) pred faceliftom a bolo to utrpenie, zabíjala (slabý) motor kompletne.
Môj tip - 7G-Tronic s akýmkoľvek MB s motorom 320/350 CDI bude OK. Možno aj s 250CDI, nakoľko jeho parametre sa silne blížia k 320CDI.
K jazdným vlastnostiam: recenzie tvrdia že ěčko je super. Veľmi ale veľmi mierne nevýrazné, zato veľmi...akurátne auto. Možno je tam silné zlepšenie oproti W211, ale to neviem posúdiť lebo W211 AMG sa asi na bežné E-klasse podobá iba vzdialene.
Sám som na W212 jazdil iba veľmi krátko a s novým motorom som ho nechal na pokoji. Tých pár km sa mi pozdávalo, bola mierna spätná väzba od kolies cez karosériu, zdalo sa mi športovejšie. A počítam že podobne ako pri C-klasse bude posun smerom k agilite, a keďže to dokázali s Céčkom vynikajúco (porazili BMW 3), tak to čo urobili s Éčkom je presne to, čo s ním urobiť chceli. Teda čo prikázal marketing... -
"-- skrytý --" 16.06.09 23:20
« Re: E250 CDI W212
uf, dost kriticke hodnotenie noveho E >:D este som nemal tu cest sa s nim oboznamit, no dufam ze pri servisnej prehliadke ho vyskusam. mal som moznost zhliadnut strieborne s amg paketom a zdalo sa mi celkom ok. ten amg paket sedi viac ako na cecku. a ja osobne by som manual do mercedesu uz nikdy nezvolil. ale to je len moj nazor... -
jmurjr (H22A7) 16.06.09 22:35
« E250 CDI W212
Dnes som bol na vymenu brzdoveho oblozenia v TN, a popri tom som si ksusil E250 CDI s automatom. Auto je nevyrazne, a tyka sa to nielen sedej zvonka, ale aj celociernej zvnutra. Ked tak, tak ine farby...
K jazdnym vlastnostiam len strucne. Vyjadrim to ak skdd, je to serbel. Nic uchvatne. Nepisem zle. Prave naopak. Komfortne, plavne, ale nie je to presne to, co by som chcel. E-coupe by malo mat trochu tvrdsi a agilnejsi podvozok, lebo je na platforme C-class.
Prevodovka ma ale dorazila. Stalcim plyn na Comfort rezime a skoro nic, kickdown zaregistrovala az prilis neskoro. Sportovy rezim prevodovku trochu zrychlil, ale tiez to stale nebolo ono. Takze jedine pouzitelne Ecko pre mna je E250CDI s manualom. Na cestach okolo Skalky nad Vahom som si pripadal, ze soferujem auto, ktore je vacsie ako Jumper.
Mieritko na kapote ale stoji za to.
Takze ak dalsie auto bude pripadat do uvahy v buducnosti, tak to nebude W212 sedan. Skor to bude E-coupe alebo C-sedan, ak z dielne mercedesu. Alebo dezertujem v prospech bielo modrej vrtule... -
-
ROBERTOO 16.06.09 12:21
« Re: Zvuk E63 vs. E55
Mal som možnosť počuť oboje a nesúhlasím s tvojím tvrdením.Aj Jporov Šarkan je tichý pri nízkych otáčkach a na voľnobehu tichý.Jednoducho ich nepočuť keď netreba.Minule štartovala 612-ka Scaglietti a to prebudenie bolo krásne.Ale potom ticho.Jednoducho na tomto je krásne,že keď netreba,tak ho nepočuť.A keď treba,tak sú zrazu všetci v oknách >:-[] -
"-- skrytý --" 15.06.09 22:51
« Zvuk E63 vs. E55
Noo vcera som mal moznost pocut na vlastne usi E63 AMG nakolko stalo vedla mna v samoobsluznom umyvacom boxe, podotykam ze to bol na 100% original E63AMG, poviem vam nic moc to nebolo keby tam nebolo pocut trochu tych 8 valcov tak tak by som si myslel ze je to nejaka 320ka , no a pocul som startovat E55 AMG pred par mesiacmi v nemecku a zdalo sa mi ze to sa prebuca k zivotu s trochu vacsim zvukovym prejavom, no samozrejme ze ked majitel E63 mu potom zosiapol plyn tak bolo jasne ze uz je to to prave orechove, no mozno su to moje subjektivne pocity ale stale si myslim ze E55 bude mat stale o nieco navrch oproti 63ke, i ked je 63ka prvy komplet motor od AMG. -
"-- skrytý --" 14.06.09 11:57
« Re: trieda C
dakujem Ti za odpoved. zaujimal ma ten posilovac najma, ale je to v poriadku.
odporucal by si sevis po 15t km ci az po 20t? kupil som predvadzacku ktora ma cca 10t a pri predavani mi v Nemecku povedali ze staci po 20t. ale vsade na forach citam ze po 15 tak som v dileme. -
jpor (RSKa) 14.06.09 02:15
« Re: trieda C
to sú normálne veci čo opisuješ, jedine keby boli nejako príliš hlasité, tak by to bolo podozrivé. Resp. ten volant ak ho rukou tlačíš stále aj ked je už na kraji, tak ten zvuk je OK, Ak ho len vytočíš na kraj a potom pustíš a zvuk ostáva, tak by som as spýtal v servise.
Ten zvuk bežiaceho PC je normálka, Mercedes má zložitú elektroniku a tá pri svojom behu vydáva zvuky, napr. vetráčiky alebo CD/DVD mechanika apod. Zamknutím auta sa systém vypína. Ak vypneš zapaľovanie a potom otvoríš a zatvoríš dvere vodiča, tak tiež to prestane po nejakej dobe. To je všetko OK. -
"-- skrytý --" 13.06.09 14:06
« trieda C
ahojte vsetci.
poprosil by som vas o radu. na mojom C som postrehol par veci a chcel by som overit, ci to je tak aj na ostatnych kusoch.
prvou vecou je posilovac a jeho pazvuk ak je volant natoceny uplne (doprava alebo dolava, to je jedno). vydava taky cudny zvuk. je to normalne?
druhou vecou je zvuk v interieri. ak mam vypnute radio, motor vypnuty, pocujem zvuk ako keby bezal nejaky pocitac. ak zamknem auto, tento zvuk prestane, ak ho znova otvorim, zase sa to nastartuje.
vedeli by ste mi niekto poradit? asi najlepsie majitelia C.
Dakujem.