Mercedes-Benz E (jpor (RSKa))

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 19.10.09  18:16

« Re: Video z Racing day Slovakia ring

skdd - na FB nejsem registrován a vůbec se v něm neorintuji,pošli mi to please do SZ.
    Poslechnu tě..jdu shánět tu přilbu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto borovicka-pivo-ako-je-tu-zivo

borovička pivo ako je tu živo 19.10.09  17:29

daj si prilbu a pusti si zvuk z niečoho iného, dojem bude podobný :))
    edit: nejaké fotky som pridal na FB
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 19.10.09  10:33

Viděl jsem..okruh je fajn,ta zatáčka kde jsi vyletěl nevypadá moc jednoduše (vlastně jsou to skoro 2 po sobě).Tápeš,stejně jako já,s ideální stopou,ale to asi většina.
    Video je fan,ale ten zvuk motoru tam MÓÓÓC chybí :'-( :'-( :'-(
  • « 00 Reagovat !

borovička pivo ako je tu živo 19.10.09  09:02

« Re: Racing day Slovakia ring

to je tzv. relativita na slovakiaringu :-)
    video je peknééé :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 19.10.09  01:42

« Video z Racing day Slovakia ring

tak videjo je tu:
    [odkaz]

enjoy.

Zvuk si zapínať netreba... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 19.10.09  00:01

:yes: skdd mi zaplatil tiramisu a ja som zjedol palacinky >:D
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 19.10.09  00:00

pekné od teba, že si si spomenul ;-)
    určo sa tam uvidíme; dovtedy sa prestanem báť ;-)

No v kačírku je zásada ísť rovno, nezatáčať, páč sa pri jazde bokom kolesá zaboria do štrku a prevrátiš sa na strechu. Ale do kačírku ťa to aj tak nasmeruje rovno, takže stačí nešpekulovať a mierne brzdiť a zastaneš aj sám.

Inak ten štrk je veľkosti šutrov cca 30-50 mm
  • « 00 Reagovat !

borovička pivo ako je tu živo 18.10.09  23:56

poučný deň to bol, aj tiramisu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.10.09  23:49

bol sommrknuť pneu, tak ešte majú dezén :-! doobeda totiž bolo pekne mokro, tak sa len šmýkali a nedrali ;-) to bola vtedy zábava, šmyk všade možne, bez elektroniky som hotový raz-dva...hneď by som sa naučil pokore :-)
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 18.10.09  23:48

jpor - vzpomněl jsem si včera na tebe,jak to tam zvládáš.Při tvém velmi rychlém stylu jízdy mě kačírky nepřekvapují,hlavně že je Šarkan vcelku :yes: .Děkuji za odpovědi a to video chci vidět!Tak na jaře se tam sejdeme,ne? ;-)
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 18.10.09  23:40

skdd - díky!kačírek je z čeho?
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.10.09  23:39

Mojito - tak po poradí:
    - kačírek je najprv 3 metre hlina, potom štrk, asi tak 30 metrov, potom udusaná hlina 8 metrov, po ktorej sa už aj sám dostaneš na obslužnú cestu, keď ťa zo štrku vytiahne pripravený traktor. Mne nepomohla ani elektronika...
    - zásada pomalu do zatáčky a rychle ven - funguje!
    Video - bez zvuku nuda, ale ked na tom trváš...naživo strieka adrenalín ušami, pri monitore sa nudíš...
    Otázky:
    -byli ti instruktoři přínosem? ROZHODNE
    -to je tak náročný na brzdy? VÁŽNE DOST, ALE KED ZAČNÚ VäDNÚˇť, IDEš POMALé KOLO A CHLADíš
    -jaká je kvalita asfaltu? NEMÁM S ČíM POROVNAť, MNE SA ZDALA OK. ALE ASI TO TIE GUMY ODNESÚ...
    -jezdil s tebou instruktor? ANO, 3 KOLA. ALE TO BOLO NA MOJE OSOBNE POžIADANIE. INAK OCHOTNý A FAJN CHLAP.
    -kontrolovali helmy? ANO. ZA 10 EUR TO POžIčAJú AJ NA MIESTE, PROTI ZÁLOHE 50 EUR.
    -měli jste vysílačky? ANO, ALE IBA PRI ZOZNAMOVACOM KOLE, KEDY INSTRUKTOR SIEL V SAFETY CARE A KOMENTOVAL JEDNOTLIVE ZAKRUTY
    -kdy tam budou ukazatele před zatáčkami? BUDUCI ROK
    -kdy tam budou Coopery a kolik budou stát? NIKTO NETUší, NEMAJÚ ZATIAL NA TO PRACHY. SNAD NIEKDE NAJDU, BIZNIS TO BUDE ZISKOVY, LEN PREFINANCOVAT TEN ZACIATOK...
    -kolik tam bylo aut? 60
    -prý se na rovince méně výkonná auta nudí - asi to pbude pravda,ne? NEVIEM POSUDIT, JA SOM SA NENUDIL. ALE MOŽNÉ TO JE. KAZDOPADNE JE TAM OKREM CIELOVEJ ROVINIKY ZVYSOK OKRUHU TAKY, ZE SA S 200 KONMI NUDIT NEBUDEš.
    -pošleš mi ,,link,, na to video? KE HO UPNEM NA YOUTUBE...
    -šel bys do toho Racing day ještě jednou? ANO. NAJLEPšIE NA POžIčANOM AUTE, ALEBO SO SEDATíVAMI. MUSIM NEJAKO SKROTIT MOJU ZBRKLOST. ASI NIžšOU RYCHLOSTOU...
    -není to moc otázek? NIE

Došiel som k záveru, že najprv sa musím POMALY naučiť čistú stopu, a POTOM POSTUPNE zrýchľovať. a dostať do krvi tie princípy okruhovej jazdy. Zatiaľ sa mi do toho stále miešali "prirodzené" inštinkty, ktoré to všetko kazia...
  • « 00 Reagovat !

borovička pivo ako je tu živo 18.10.09  23:27

dobre si šiel, na to, že máš premotorovanú sviňu to bolo veľmi dobré. A tie výlety z trate tiež neboli zas tak často.
    K tej otázke čo sa dá naučil na okruhu odpovedám, že naučiť sa tam dá veľmi rýchlo pokore :-)
    a k tým otázkam:
    inštruktor je vždy prínos
    je to dosť náročné na brzdy ak človek chce dobrý čas
    asfalt je nový, hrubý, papá pneu
    jazdil s ním aj inštruktor
    helmy netreba kontrolovať, kto má rozum jazdí s ňou
    vysielačky myslím, že časť personálu mala, časť nie
    ukazovatele budúci rok
    coopery sú podľa mňa zatiaľ v štádiu sna
    podľa hodiny, od 15 až 20 po 6
    rovinka je na konci 200 až 220 u jpora, u slabšieho auta si odvoď sám, okruh sa dá konfigurovať takže toto 5.9km sadomaso je skôr na rýchlejšie autá
    link odpovie jpor
    tieto days sa oplatia, pretože je relatívne nízka cena za kolo, najmä keď amg brzdy vydržali 3 kolá, pri normálnom jazdení to sú 3 kolá (cca 10min) a potom dole, pri 1/2hod intervale to sú 2x3 kolá za 40 či 50EUR, pri "days" to máš 123 zrátané, čo je výhodnejšie
    je
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 18.10.09  23:10

Cobalt - pojedem spolu?Chystám se tam taky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Cobalt

"-- skrytý --" 18.10.09  23:07

[potlačený obsah - obsah příspěvku zásadním způsobem odporuje pravidlům použití a byl administrátory potlačen]
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 18.10.09  23:05

jpor - z čeho je kačírek?Hlína,nebo nějaká drť?Já v Brně před Stadionem brzdil v zatáčce a jen elektronika mě neposlala ven >:-[]
    Prý platí zásada pomalu do zatáčky a rychle ven - funguje to!
    Video chci rozhodně vidět!
    Otázky:
    -byli ti instruktoři přínosem?
    -to je tak náročný na brzdy?
    -jaká je kvalita asfaltu?
    -jezdil s tebou instruktor?
    -kontrolovali helmy?
    -měli jste vysílačky?
    -kdy tam budou ukazatele před zatáčkami?
    -kdy tam budou Coopery a kolik budou stát?
    -kolik tam bylo aut?
    -prý se na rovince méně výkonná auta nudí - asi to pbude pravda,ne?
    -pošleš mi ,,link,, na to video?
    -šel bys do toho Racing day ještě jednou?
    -není to moc otázek? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto jpor-RSKa-

jpor (RSKa) 18.10.09  22:48

no bol kačírek, celkom 3x... Keď ja už som taká povaha, stále som musel bojovať s troma inštinktami:
    - ísť furt čo to dá
    - prestať brzdiť v zákrute, len dobrzdiť pred ňou a veriť autu, že bez brzdenia proste zatočí (fungovalo to nakoniec, ale len na podnet inštruktora čo sedel vedľa)
    - akceptovať skutočnosť, že do pomalých zákrut sa musí naozaj POMALY (preto tie 3 kačírky) a aj keď sa zdá že idem von, stále brzdiť s kolesami rovno atd atd. Problém bol že na rovinkách to šlo ako strela a potom vo vracákoch som musel taký duševne rozbehnutý preradiť na veľmi pomalý mód...

Každopádne z jednej jazdy mám video, vrátane konečnej v kačírku ;-\

Inak som bol vcelku prekvapený (aj skdd, ktorý prišiel a povozil sa so mnou), že aj komfortný Mercedes po zásahu AMG as vcelku dobre držal na okruhu, vrátane mokrého.
    Príklady (pozor - neviem akí skúsení či dobrí vodiči sedeli v tých autách, ale myslím že šli naplno):
    - na mokrom asfalte som sa držal Eva IX celý okruh a na cieľovej rovine ho predbehol. V zákrute Evo dostalo šmyk, driftom zrovnalo, musel som preto brzdiť. Bolo niekoľko miest kde som bol rýchlejší, ale až na rovine som ho dostal
    - na suchom asfalte som sa držal STi súčasnej generácie, vrátane zákrut. Na cieľovej rovine som ho predbehol. To už so mnou bol skdd a komentoval jazdu. Bol dosť prekvapený, ako sa AMG drží STi v zákrutách, na rovine to bolo jasné.
    - oba stroje boli evidentne sériové, vodiči myslím že neskúsení, podľa toho čo sa všade píše o nich by mali mať dosť výhodu. Neskúsený som ale aj ja, vážime 1870 kilo, RWD, moja výhoda je iba vo výkone.
    - držal som sa aj hodne upravenej M3 E36, ale nepoznal som trať, začiatočník a ťažké auto - v zákrutách som mierne strácal a keď prišla technická pasáž, tak som bol jasný. čistú stopu ešte budem musieť dlllho pilovať. Zatiaľ sa to na ňu moc nepodobá. Aspoň na rovinke som tú M3 trápil a dobiehal, no...

Tiež sa budem musieť naučiť, že treba jazdiť "vpredu", t.j. myslieť na to, aká zákruta nasleduje po tej aktuálnej, a teda aká je stopa a kde posunutý apex atd atd.

Nech už je to akokoľvek, potešilo to.

Na druhej strane som odchádzal so zmiešanými pocitmi, lebo pri tých rýchlostiach som sa už docela začal báť. Musel som prehĺtať porcie strachu pri brzdení z cieľovej roviny pri 230 km/h, pozerať sa ako sa blíži zákruta a brzdiť aj očami apod. Po 2 stintoch som mal toho aj dosť. Zodraté gumy som zatiaľ radšej podrobne nepozeral, ale dostali fest po papuli. Vďaka štrku v kačírku som poškriabal strmeň brzdy - dostal sa kameň medzi koleso a strmeň, ryha je dosť hlboká. Skdd fotil, takže foto bude.

K okruhu:
    - je rýchly, výkonné autá majú výhodu
    - vďaka tomu je to naozaj náročné na brzdy a pneu; moje brzdy vydržali 2,5 kola, potom si vynútili chladenie; bohužiaľ som akurát vtedy dostal tretí kačírek a chladenie bolo až po pár minútach, ked ma odtiaľ vytiahli. Kotúče sú mierne popraskané, už zase... Na druhej strane musím povedať, že ked teda brzdili, tak naozaj dobre. Aj pri tej hmotnosti. Kto zažil tak vie >:-[]
    - chýbajú zatiaľ značky vzdialenosti pred zákrutou
    - náš inštruktor rozmiestnil kuželky pri brzdných bodoch aj apexoch, tak to celkom šlo

Moja časomiera nefungovala. Dal somju podľa inštrukcií do interiéru, ale asi to chce hodiť na prednú masku.
    A asi aj iné auto, bolo mi Šarkana trochu ľúto. Nejakú jazdenú M3, nový Cayman S... Uvidíme, či ma to chytí. Ešte stále mám trochu bobky, musím na to asi privyknúť.

Organizátor má v pláne nakúpiť a upraviť Mini Coopery S, dať tam rámy, podvozky pneu a požičiavať ich. To by bolo super, nemusím zodrať AMG. Akurát by to potrebovali prefinancovať...tak časom.

Ak máte otázky, pýtajte sa...

Edit: práve som zistil, že video z mojej (krátkej) jazdy je bez zvuku. Zabudol som zapnúť mikrofón... 8-s tak neviem čo s ním, je potom také trochu nudné :-|
  • « 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 18.10.09  20:21

skkd - plytků orbu?To asi bude kačírek :-) .Takže se tam člověk něco naučí?
  • « 00 Reagovat !

borovička pivo ako je tu živo 18.10.09  19:24

konkrétne dnes tam jpor skúšal tzv. plytkú orbu :-) ale nie vážne, pekne ide tá diaľničná limuzína aj na okruhu. Treba nacvičiť stopu a budú vynikajúce časy. Mne sa nepáčili dva horizonty ale to bude asi tým, že som sedel na mieste spolujazdca.
  • 00 Reagovat !

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 17.10.09  21:18

« Racing day Slovakia ring

jpor - velmi velmi očekávám obsáhlou reportáž ze Slovakia ringu a co jste tam dělali atd atd.!!! :yes:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…