Peugeot 308
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
matii 15.06.10 19:24
« Re: presnosť rýchlomeru
Rychloměry obecně jsou vždy nastavené o něco výše, než je realita. Mám stejné zkušenosti jak s 308, tak se Škodovkama. Dokonce u nás dělali akci, kdy si mohl každý nechat od policie změřit reálnou rychlost vůči rychlosti na budíku. Takže při 50km/h na rychloměru jedeš většinou 45km/h. Při 130 už to většinou dělá 8-10km/h rozdílu. -
maky29 29.03.10 11:02
« presnosť rýchlomeru
mám jednu otázočku k užívateľom Peugeotu 308.... Ako je to s presnosťou indikácie rýchlosti vašeho auta? Ja mám stabilný rozdiel +6 km/hod na ukazateli oproti údaju z GPS navigácie, alebo oproti údajom z radarových snímačov v obciach. Nemení sa s narastajúcou / klesajúcou rýchlosťou, rozdiel je vždy rovnaký. Môže to mať súvis s rozmerom pneumatík a "naprogramovaním" snímača otáčok kolies na iný rozmer? Jazdím na originál 16-palcových pneumatikách... Vopred ďakujem za postrehy a rady... -
"-- skrytý --" 10.11.09 22:27
« bezpečnost
Jasně že jde o to jak se cítíš a jakou máš zpětnou info z řízení a jaký podvozek a vše ostatní jako pneu atd. Ale i ta aktivní ochrana a technologie je důležitá a opravdu při nehodě právě ta rozhoduje o všem. Takže tady oceníte výbavu a např. i nejkratší brzdnou dráhu své třídy... -
"-- skrytý --" 10.11.09 11:54
« 308
Má 6 airbagů, kotoučové brzdy, drží hezky na silnici. Dle mě jde hlavně o to, jak bezpečně se v něm člověk cítí, když má volant v ruce. Já jsem nedávno (po letech v autech střední třídy) jel starou Feldou a upřímně jsem se docela bál...protože to prostě neposlouchalo -
"-- skrytý --" 09.11.09 13:30
« Re: P307 & P308
Ahoj, 308 je určitě dobrá volba, kvalita motoru a vůbec celé řady je už prověřená a má vychytané mouchy. navíc je pravda že je tu další významný krok oproti 307 a netýká se pouze jízdních vlastností, ale také bezpečnosti a spotřeby, což je pro každého důležité. Se dvěma dětma se určitě vejdete, to nebude žádný problém, sám jsem takhle jezdil a vždycky jsme v pořádku dojeli. -
"-- skrytý --" 03.11.09 11:51
« Re: P307 & P308
Ahoj, sháním nové auto, mám dvě děti a dost se mi zamlouvá nová 308, jen nevím, jestli bysme se tam všichni vešli... Aby jsem tam nebyli jako sardinky. A koukám, že na 308 jsou tady celkem pozitivní odezvy, což jsem velice rád. Designově semi opravdu moc líbí. -
maky29 27.10.09 17:29
« P307 & P308
Tak ja sam sa stal majiteľom Peugeotu 308 SW 1.6HDi FAP 110k koncom júla a zatiaľ som spokojný. Pred tým som mal viac ako tri roky P307 a musím povedať že 308 je výrazný posun vpred, čo sa komfortu aj jazdných vlastností týka, je to ale možno dané aj tým že táto P308 je v plnej výbave s celým radom príjemných vecičiek.... hlavne sa mi páči motor, pekne ťahá a spotreba aj pri vysokých rýchlostiach neporovnateľná s benzínom čo som mal doteraz. A čo ma hlavne teší, že tam nie je žiadny buchot od zadnej nápravy ako v P307 a proste je to úplne niečo iné, aj keď ani na P307 nenadávam, ale občas mi hrýzla nervy :-))) -
BigFoot007 21.04.08 14:04
« Re: Re: Re: Co na něj říkáte?
fuuha, nevuiem to presne definovat, ale vobec posed, vyhlad a to pohodlie. Ziadne rany od podvozka, len ticho.
Volant som si nesteloval, nebolo viacmenej treba, mne malokedy nevyhovuje volant , repsektive musel by byt ozaj v nejakej specialnej polohoe, aby mi to vadilo.
ale este k tomu tichu, jazdil som s poslednou verziou golfu,m uznavam, tieto auta oddeluju priblizne 4 roky, ale aj tak zhladiska ticha to bol strasny rozdiel. to treba vyskusatm, skoda pisat -
THE KLF ™ 21.04.08 09:11
« Re: Re: Co na něj říkáte?
Do kelu je po vyse 30 000 000 milionoch predajoch asi silne slovo, nemyslis?
Apropo> odkukavat vie kazdy. Pozri si namatkovo nove auta s digi climou, kolecka z golfa ma kopec new aut... ceed, atd...Tusim aj infiniti..., ten nema ani AUTO na oknach , iba na soferovom. -